Iz dnevnika jednog radikala:napred u prošlost
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 60

Tema: Iz dnevnika jednog radikala:napred u prošlost

 1. #1
  Iskusan systemofadown (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У Пријепољу смо прошли цензус резултати нису тачни.
  Poruke
  6.059
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Iz dnevnika jednog radikala:napred u prošlost

  Iz dnevnika jednog radikala
  [B]Objavljeno: Uto, 29. 07. 2008. 15:10
  NAPRED U PROŠLOST
  Napred u prošlost


  E-novine vam donose pismeni rad koji je osvojio prvu nagradu na literarnom konkursu za mlade radikale „Kako zamišljam svoj grad za 10 godina“, u organizaciji Otadžbinske uprave užasa i strave

  Piše: Tomislav Marković
  PHOTO: Dragan Kujundžić

  Krenem juče malo do grada. Čekam tramvaj sat, čekam dva. Ništa, mrka kapa. Izgleda da su nam oni EU zločinci opet uveli embargo na uvoz sena i kukuruza, a gladni konji nemaju snage da vuku tramvaje. Lepo sam ja pričao da izdajničku bagru ne treba istrebljivati i proterivati iz grada. Mogli smo da ih iskoristimo kao tegleću marvu u GSP-u, umesto što mučimo jadne životinje. Usput uvedemo i rikše, pa učvrstimo naše dobrosusedske odnose sa prijateljskom Indijom, i Krišna da nas vidi! Izdajnici bi na kraju ionako skapali od napora, sve su to vajni intelektualci, slabašni naočarci, koji ne dižu ništa teže od kašikare. Ali šta vredi kad Otadžbinska uprava nema razumevanja za moje ideje. Kažu da sam previše racionalan. Šta ću, uvek sam bio crna ovca.


  Krenem lagano Bulevarom Ratka Mladića, pa skrenem u Aveniju Radovana Karadžića, poklonim se bisti velikog narodnog vođe koju je vajao Momo Kapor. Moram priznati da Kaporov rad mnogo vernije predstavlja monumentalnu Radovanovu veličinu od one male biste koja je nekad, u davna dosmanlijska vremena krasila izlog knjižare na Trgu Koste Čavoškog (bivši Trg Nikole Pašića). Ne znam kako je gradska sekretarka za kulturu Lidija Vukićević nagovorila Kapora da pređe na vajarstvo pod stare dane. Priča se da je naša Viki dala Momi nepristojnu, dekoltiranu ponudu koju švalereskni umetnik nije mogao da odbije. Priča se i da zvanična verzija herojske Momine smrti, po kojoj je stari majstor umro od ljepote nad najnovijim remek delom vojvode Šešelja Kako sam se najebao majke Haškom tribunalu: ******* u zdrav mozak u 69 pravoslavnih poza, uopšte nije tačna. Apokrifna varijanta, koja ide od uva do uva, veli da je Momi stalo junačko srce usled preteranog pričešćivanja vijagrom, dok je treći put obavljao patriotsku in-out dužnost u Lidijinoj postelji, inspirisan Mladićevom ikonom obešenom iznad kreveta, ikonom koju je sam slikao tehnikom jajčane tempere, strogo se pridržavajući homoerotskog vizantijskog kanona. Mučenik, umetnost mu došla glave.

  Splavovi puni k'o oko. Iz Nebeske Srbije trešti Baja Mali Knindža, u Omarskoj se sluša Ceca Mala ******, u Ocilu lumpuju uz Riblju čorbu. Patriotski karasevdah obuzeo i staro i mlado. Meni toplo oko srca, to je Srbija za koju se moj ćale borio u jedinici za belu tehniku i druge specijalne operacije. Ispred Omarske Aleksandar Vučić i Andreja Mladenović zagrljeni pevaju najnoviji hit grupe Čuvari logora - „Nož, žica, Srebrenica, drma mi se kabanica“. E, sad sam stvarno siguran da je Beograd pao u prave ruke
  Pogledam malo bolje bistu i ne mogu da verujem. Nasred prkosne Radovanove ćube razlio se ptičji izmet. Kakve su to ptice koje imaju srca da zaseravaju jednog od najvećih srpskih junaka? To je sigurno zlodelo nekih kukavica i rugalica iz belog sveta ili domaćih plaćenica, ne bi poštena srpska ptica nikada počinila ovakvu blasfemiju! Dignem pogled ka blistavom srpskom nebu i ugledam par neidentifikovanih letećih objekata u vidu lasta kako sumnjivo kruže nad bistom. Izvadim iz futrole ćaletovog tetejca, koji je sa njim obišao sva ratišta, pažljivo nanišanim. Pam, pade jedna, pam, pam, pade i druga. Dođoh glave zločinačkom udruženju dok si rek'o keks. Još mi je ruka sigurna, još nisam izgubio osećaj, dobro je. Šteta samo što nema nikakvog rata na vidiku.

  Zadovoljan dobrim delom koje sam učinio, produžim strojevim korakom do Keja oslobođenja Srebrenice. Splavovi puni k'o oko. Iz Nebeske Srbije trešti Baja Mali Knindža, u Omarskoj se sluša Ceca Mala ******, u Ocilu lumpuju uz Riblju čorbu. Patriotski karasevdah obuzeo i staro i mlado. Meni toplo oko srca, to je Srbija za koju se moj ćale borio u jedinici za belu tehniku i druge specijalne operacije. Ispred Omarske Aleksandar Vučić i Andreja Mladenović zagrljeni pevaju najnoviji hit grupe Čuvari logora - „Nož, žica, Srebrenica, drma mi se kabanica“. E, sad sam stvarno siguran da je Beograd pao u prave ruke. Postojim malo, poslušam zvuke umilne poput srpske trube što se s Kosova čuje, pa krenem dalje, preko šetališta Hladnjače do Ulice Batajničke grobnice, pređem most kapetana Dragana, presečem kroz Legijin pasaž, pa stignem do Šljivančaninovog sokačeta. Razgledam malo izloge, uđem u Kokardu – nemaju moj broj četničke šubare. U radnji gužva, ljudi se stisli kao zrna u naru, kao Šiptari u masovnoj grobnici. Nije ni čudo, u toku je velika akcija – sniženje 50 % za sve mušterije koje dokažu da su čistokrvni Srbi. Na ulazu medicinska sestra uzima potrošaču krv iz prsta, stavlja uzorak u Srbometar - mašinu za merenje etničke čistoće u krvi (izum naših slavnih naučnika Vasilija Krestića i Mihaila Markovića), a potom dozvoljava ulaz srećnicima sa pozitivnim nalazom. Dok se probijam kroz masu, nehotice prisluškujem prepirku dvojice mališana pored police sa malim kamama, bajonetima i sličnim dečjim igračkama. Jedan kaže:

  Dovedem ti miša da te popiša,
  Dovedem ti Indijanca da ti dupe glanca
  Dovedem ti popa da te zakopa

  A drugi mu uzvraća:

  Dovedem ti Ratka da ti strelja tatka
  Dovedem ti Mladića da ostaneš bez glavića
  Dovedem ti Radovana da te gurne u jamu govana
  Dovedem ti Karadžića da te udavi ko ptića
  Dovedem ti Ulemeka da te proguta reka
  Dovedem ti Legiju da te vodi na doživotnu robiju

  Ali ne da se ni prvi klinja:

  Dovedem ti Noga da vidiš svog boga
  Dovedem ti Branu da ti sipa so na ranu
  Dovedem ti Dobricu da ti romanima mlatara po licu
  Dovedem ti Matiju da ti o glavu polomi ćuskiju
  Dovedem ti Toholja da te obradi iznutra i spolja
  Dovedem ti Vučelu da te mlatne po čelu
  Dovedem ti Vulina da ti pod nokte zabode dva klina
  Dovedem ti Nikitu da te nabije na kitu
  Dovedem ti Velju da te smesti u bolničku postelju
  Dovedem ti Amfilohija da ti iščupa par bronhija
  Dovedem ti Koštunicu da u tebe zasadi smrti klicu

  A onda opet uleće drugi mališan, kao u nekakvom hip hop dvoboju:

  Dovedem ti Jovanović Natašu da ti od mozga napravi kašu
  Dovedem ti Pop Lazić Gordanu da te utepa u rođenom stanu
  Dovedem ti Tabaković Jorgovanku da te taba na proplanku
  Dovedem ti Vjericu Radetu da od tebe napravi legitimnu metu
  Dovedem ti Mirčić Milorada da ti ****** tragično nastrada
  Dovedem ti Vučić Acu da ti labelom unakazi facu
  Dovedem ti Aleksandra Simića da na tebi ispolji suštinu svog bića
  Dovedem ti Samardžić Slobodana da dopadneš ljutih rana
  Dovedem ti Milanović Dragoljuba da ti izbije tri-četiri zuba
  Dovedem ti Delić Božidara da ti bajonetom krajnike prodžara
  Dovedem ti Dragana Todorovića da od tebe napravi nikogovića
  Dovedem ti Bokan Dragoslava da ti sa ramena odleti glava
  Dovedem ti Tomu da te baci u komu...


  Nekako se dokopam ulaznih vrata, a duša mi ispunjena ponosom. Zemlja koja ima ovakvu mladost ne treba da brine za svoju budućnost. A susedne države, bogami, neka se pričuvaju! Deco, deco, ljubim vam sisu koja vas je srpskim mlekom napojila! Krenem dalje u razgledanje izloga. U Crvenoj beretki kupim najnoviji model maskirne šajkače, koji je kreirala Klepsidora Crnica, glavom i bradom. Jeste da čizma glavu čuva, ali ne mogu na glavi stalno da nosim šlem. Provučem se pored Arkan kafea, pređem Dućinu, stignem do Trga Velike Srbije i ugledam dobro znani prizor koji mi uvek razgali dušu. Vojvoda Šešelj ponosno jaše ono konjče što ga je u davna vremena jahao neki knez, evroslinavac. Vojina stamena figura dominira spomenikom, zarđalom kašikom pokazuje put daleke, ali srpskom srcu bliske ruske provincije, a pogled mu se gubi negde u dalekoj budućnosti kada će celu planetu nastanjivati samo Srbi i eventualno poneki baćuška. Iz slatkog sanjarenja me prene toptanje vojničkih cokula. Odred Vučićjugenda, sa Mladenom Obradovićem iz Obraza na čelu, defiluje trgom u svom uobičajenom dnevnom egzerciru. Mladi, zgodni, snažni, u novim uniformama smeđe boje, svi marširaju kao jedan, pevajući stihove anonimnog narodnog pesnika u besprekornom ritmu: „Na šiptarsku glavu mušku/ greh bi bio dići pušku,/ nožem ide mnogo bolje,/ jer se stoka nožem kolje“. Eh, valjda ćemo uskoro svi ovako marširati, pod punom ratnom opremom, put Kosova i Metohije, da konačno konačnim rešenjem oslobodimo svetu srpsku zemlju iz kandži krvožednih agarjanskih nekrsta. Što reče gradski šef agitpropa Slobodan Antonić u nastupu vizionarstva: jednog dana, jednog dana... Ili, kako veli premudri Koštunica u saopštenju br. 23564/b pod nazivom Srpski kategorički imperativ: „Živi kao da ćeš svakog dana krenuti u boj na Kosovo, i jednog ćeš dana biti u pravu!“

  Sačekam da jugendovci zamaknu u Čiča Dražinu, prekrstim se u znak poštovanja prema vojvodi, pa preko Zvekijevog platoa prošetam do Grobarlije. Prođem Tri šubare, Kod dva bela orla i Trojeručicu, uđem u Pahomijevu klet, drmnem na eks jednu manastirku marke Filaret, ugasim je čašom osveštanog evharistijskog vina Suva drenovina, pa produžim svojim putem. Uputim se Ulicom haških mnogostradalnika do Nedićeve bašte, da se nadišem svežeg vazduha i odmorim oči na zelenilu Ljotićevih omorika.
  I tu mi se, dragi dnevniče, gubi svaki trag.

  Poslednji put ažurirao/la systemofadown : 01.08.2008. u 11:12 2. #2
  Aktivan član mlekce (avatar)
  Učlanjen
  04.01.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  planeta Zemlja (za sada)
  Poruke
  1.363
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Pripade mi muka negde oko onih splavova, ali verujem ti na rec...

 3. #3
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.646
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Treba to sve ''spustiti na zemlju''...Uravnotežiti...

 4. #4
  Ističe se zeksiv (avatar)
  Učlanjen
  14.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.160
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Tako bi to izgledalo....

 5. #5
  Ističe se Toki-Voki (avatar)
  Učlanjen
  24.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Somewhere. . .
  Poruke
  2.147
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Ovo je neki tezak nadrogirani imbecil iz ldp-a pisao, garant.

 6. #6
  Iskusan systemofadown (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У Пријепољу смо прошли цензус резултати нису тачни.
  Poruke
  6.059
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio Toki-Voki Pogledaj poruku
  Ovo je neki tezak nadrogirani imbecil iz ldp-a pisao, garant.
  Vrlo verovatno, ali je smesno do bola....

 7. #7
  Ističe se Toki-Voki (avatar)
  Učlanjen
  24.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Somewhere. . .
  Poruke
  2.147
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio systemofadown Pogledaj poruku
  Vrlo verovatno, ali je smesno do bola....
  Pa i nije, moze to i mnogo bolje. Samo se setimo 90-ih, i to je radikalsko-spsovska(sad su koalicija sa ds ) Srbija, ili se prosetati po centru Zemuna i "videti na delu" kako to izgleda.

 8. #8
  Ističe se
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Lokacija
  Beograd, Vračar
  Poruke
  2.135
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost


 9. #9
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Па да се враћамо у 90-те враћамо се. то доказује тортура полиције која је гора него 90-тих. С друге стране, СПС је опет на власти. ИДИОТИ ЛИЦЕМЕРНИ!!!

 10. #10
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  162

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  ...kakva bre tortura policije, odavno nismo imali bolje momke u plavom, cak sta vise objedinjeni su sa gradskom cistocom.

  Decki samo napred u rasciscavanju djubreta sa beogradskih ulica.

 11. #11
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  То ђубре на београдским улицама сте били ви 90-тих, па нисте тако причали, него сте кукали по белом свету да бомбардују Србију и да убијају српску децу, зарад промене власти

 12. #12
  Iskusan systemofadown (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У Пријепољу смо прошли цензус резултати нису тачни.
  Poruke
  6.059
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Kukajte i vi po belom svetu, mozda vam pomognu.
  Imate dosta prijateljskih zemalja, Belorusija, Rusija, Irak.....


 13. #13
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  162

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio nojkic_problem Pogledaj poruku
  То ђубре на београдским улицама сте били ви 90-тих, па нисте тако причали, него сте кукали по белом свету да бомбардују Србију и да убијају српску децу, зарад промене власти

  Nikako ne preskaci prepisanu ti terapiju!!

  Devedestetih su bile vecinom mirne demostracije bez razbijanja grada i patriotskih kradja po izlozima.

 14. #14
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Devedestetih su bile vecinom mirne demostracije bez razbijanja grada i patriotskih kradja po izlozima.

  Лаж!!! Сетимо се прво 9. марта 1991. године. После тога, можемо се сетити и неких година пре 1996. али нема потребе. Сетимо се гађања Политике и РТС. Сетимо се азбијања улица Београда тих година,л па се можемо сетити и како је то изгледало 1999. и 2000. године. Никад веће разбијање улица Београда није било него за време бомбардовања. На позив, сада покојног З. Ђ. настављено је бомбардовање Србије и Београда.

 15. #15
  Iskusan systemofadown (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У Пријепољу смо прошли цензус резултати нису тачни.
  Poruke
  6.059
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio nojkic_problem Pogledaj poruku
  Devedestetih su bile vecinom mirne demostracije bez razbijanja grada i patriotskih kradja po izlozima.

  Лаж!!! Сетимо се прво 9. марта 1991. године. После тога, можемо се сетити и неких година пре 1996. али нема потребе. Сетимо се гађања Политике и РТС. Сетимо се азбијања улица Београда тих година,л па се можемо сетити и како је то изгледало 1999. и 2000. године. Никад веће разбијање улица Београда није било него за време бомбардовања. На позив, сада покојног З. Ђ. настављено је бомбардовање Србије и Београда.
  Cek bre.
  Jel to poredis demonstracije i NATO bombardovanje?

 16. #16
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Не поредим, али и НАТО бомбардовање и демонстрације 90-тих су производ тадашње опозиције.

 17. #17
  Iskusan systemofadown (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У Пријепољу смо прошли цензус резултати нису тачни.
  Poruke
  6.059
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio nojkic_problem Pogledaj poruku
  Не поредим, али и НАТО бомбардовање и демонстрације 90-тих су производ тадашње опозиције.


  Sigurno....

 18. #18
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Хоћеш опет да се качи по форуму чланак где Ђинђић позива на бомбардовање Србије?

 19. #19
  Iskusan systemofadown (avatar)
  Učlanjen
  13.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У Пријепољу смо прошли цензус резултати нису тачни.
  Poruke
  6.059
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio nojkic_problem Pogledaj poruku
  Хоћеш опет да се качи по форуму чланак где Ђинђић позива на бомбардовање Србије?
  Ne moras to, nego mi objasni kako je opozicija kriva za pocetak bombardovanja kao sto ti rece.

 20. #20
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Па и то може да се документује, али ево речима ћу покушати. Тамо негде, с краја 1998. године Вук Драшковић, Весна Пешић и још неки из тадашње уједињене опозиције су шетали по белом свету агитујући да се бомбардује Србија. Тада су понижавали све што је српско, само зарад тога да дођу до власти. Надам се само да постоје снимци Рукољуба.

 21. #21
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  162

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio nojkic_problem Pogledaj poruku
  Хоћеш опет да се качи по форуму чланак где Ђинђић позива на бомбардовање Србије?

  Ako je iz "Kurira" ili "Pravde" kachi?

 22. #22
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Не. Из Шпигла је, вама познатих новина.

 23. #23
  Domaćin Dupont (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.593
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio nojkic_problem Pogledaj poruku
  Не. Из Шпигла је, вама познатих новина.
  "Ajde kaci!!!

 24. #24
  Zainteresovan član igorbgd (avatar)
  Učlanjen
  05.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  448
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Stani bre malo. Pa sad nista ne razumem. Jel vi radikali podrzavate politiku '90. ili ne?

 25. #25
  Ističe se blockhead (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.204
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Re: Iz dnevnika jednog radikala:napred u proslost

  Citat Original postavio nojkic_problem Pogledaj poruku
  Па и то може да се документује, али ево речима ћу покушати. Тамо негде, с краја 1998. године Вук Драшковић, Весна Пешић и још неки из тадашње уједињене опозиције су шетали по белом свету агитујући да се бомбардује Србија. Тада су понижавали све што је српско, само зарад тога да дођу до власти. Надам се само да постоје снимци Рукољуба.

Slične teme

 1. Uspomene na...slike iz starog dnevnika...
  Autor Pipi Langstrumpf u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 86
  Poslednja poruka: 27.02.2010., 20:13
 2. napred u proslost
  Autor purpurna magla u forumu Muzika
  Odgovora: 38
  Poslednja poruka: 20.01.2008., 23:20
 3. Duh sa sekirom, redovni gost B92 dnevnika!
  Autor Dlakava_Strvina u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 27.03.2006., 16:45

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •