Ustao sam u deset misleci da tada pocinje utakmica u redu reko sacekacu jos par sati,a onda spektakl.Odusevljen uspesima na prethodnom turniru sijao sam od srece.Radovao se pocetku jedne nove ere nase ekipe.Jedva sam cekao da vidim reprezentaciju na delu...
O selekciji Irana nisam znao gotovo nista.Jedino to da su igrali nedavno po Srbiji i da su gubili od poluamaterskih klubova kao i to da su ih Hrvati ne tako davno razbucali.Ohrabren zadnjim uspesima i pobedom protiv Rusa, nasi su mi delovali kao poput nekakvog ognjenog bica koji ce olako isibati nejake Irance.

Medjutim vec na pocetku utakmice hladan sok.Postava Kecman,Vujanic,Velickovic,Tripkovic i Perovic me je prilicno zabezeknula,znao sam da nece na dobro,a gde je carobnjak Teo? ,a gde se dede Tepic? zapitao sam se...
U osmom minutu Duda zove time-out,iranci poveli ,a pomenuta postava licila je na razuzdanu decu ,ali i na ruzan san.Isti onaj koji nas je proganjao unazad i ostavljajuci za sobom vecitu misteriju pitanja bez odgovora Nigerija,Kina,Izrael...
Nakon minute predaha izmene ulaze Markovic ,Cvetkovic.Pomislih nemoguce da oni ulaze,ovaj prvi ce kasnije resiti mec dodavsi protivniku loptu u ruke.
Posle tog time outa ,ali i zavrsenog poluvremena vec sam se dovoljno bio ohladio tako da me ni konacan rezultat nije mogao dotuci.Poraz i to od koga.
Ah kako sam samo naseo na forumske price i novinarske fraze o novoj ekipi punoj elana tralala ,a da ih nisam ni pogledao.
Sada je svima jasno zasto nas nema nigde ,kao i to da su za neuspehe proslih godina najmanje bili krivi, toliko naruzene nakrivljene nba zvezdice.
Kako nas je samo mleo onaj Iranski centar prosto neverovatno,vrteo je Perovica i Velickovica oko ose.
Sve u svemu jadno,tuzno i bezveze...
Mozda neko hoce i to malo razuma da nam oduzme i natera nas da se vise uopste necudimo ovakvim porazima ,jer je to ipak na kraju samo igra u kojoj nekad dobijes ,nekad izgubis pa makar to bio i Iran.
Ali ne lezi vraze ipak mi vrane nisu popile mozak ,znam gde gresimo.
Gresi pre svega selektor.
Mora da pronadje igrace sa kojima ce da zapocinje utakmicu.Nije valjda da mu ona petorka predstavlja neku perspektivu.Nije treba da treba posebno da uvidja razliku u kvalitetu izmedju Teodosica i Markovica? Nije valjda da ne vidi da sa Vujanicem ne moze da se gradi igra,decko nije ni pola od onoga sto je bio.Nije valjda da Tepic nema mesta u prvoj petorci.Nije valjda da ce nam Kecman biti glavni bek...Zasto nije upario Teodosica sa Tepicem i od njih poceo da pravi novu ekipu.Sve su to osnovne stvari koje su toliko ocigledne da nema potrebe za nikakvim novim eksperimentisanjem
A zamislite tek postavu Rakocevic Pavlovic(Tepic) Stojakovic Milicic Krstic...odvaljivala bi sve redom.