Slika haškog tribunala
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 58

Tema: Slika haškog tribunala

 1. #1
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Slika haškog tribunala

  Hajde da pokušamo da sagledamo suštinu postojanja tog suda.

  Stalno se ukrštaju koplja ovih i onih oko toga da li je taj sud nepristrasan ili je sud za Srbe, jer su Srbi; da li je u okvirima civilizovanih pravnih sistema ili je neka nova inkvizicija; da li je stvoren da zadovolji pravdu i obešteti žrtve balkanskih ratova sa kraja prošlog veka ili da posluži kao instrument zapadnim silama, pre svega USA, za uklanjanje svih onih srpskih političara, vojnih stratega-generala, i intelektualaca, koji su imali petlju i sposobnost da ne dozvole da se Srbiji i srpskom narodu "išpandluje" kičma, i da time postane samo privid države koja vrtoglavo srlja u nestanak, ili da upotrebim omiljenu terminologiju demokrata - samonestajanje.
  Špandlovanje - mesarski izraz za vađenje kostiju iz mesa. (pr. autora)

  E, pa hajde da sagledamo rad tog suda pa da probamo da donesemo zaključak.


  ARŠINI HAŠKOG TRIBUNALA

  Poređenje odnosa prema srpskim i hrvatskim zločinima.

  Iako zločin nad Srbima u Hrvatskoj nije ni počeo ni završio s Olujom haško tužilaštvo je obradilo samo jedan mali segment iz 1995, čime se ne može dobiti objektivna slika zbivanja i odgovornosti. To tvrdi zagrebački advokat Luka Šušak, čovek koji ima haško iskustvo kao branioc Drage Josipovića i grupe Kupreškić.

  On tvrdi da nema pravednog suda bez pravednog tužilaštava, jer sudovi postupaju u okviru onoga šta im tužilaštva ponude.

  Šta je tužilaštvo ponudilo sudu, kada su u pitanju hrvatski zločini?
  Ono Gotovinu i ostale Hrvate optužuje samo za sektor Jug, u vreme i odmah nakon Oluje, a ni reči nema o sektoru Sever.
  Oluja je bila osmišljena jedinstvena akcija, pa zašto onda samo sektor Jug, a i za njega je drastično umanjen broj ubijenih Srba.

  Kada se sudi Srbima, tužilaštvo, kao relevantno i bez provere, usvaja tvrdnje oštećene strane. Za Srebrenicu je prihvaćena tvrdnja muslimana o 8.000 ubijenih, dok npr., kada se optužuju Hrvati uzimaju se u obzir samo smrtni listovi, te tako ispada da je jako mali broj Srba ubijen, više kao kolateralna šteta, nego isplanirani zločin.

  Tako se za sektor Jug tvrdi da je ubijeno samo 32 Srba.
  Samo u Plavnom se zna da je ubijeno najmanje 34, u Golubiću preko 30. Ovaj advokat tvrdi da on zna, a onda bi trebalo i tužilaštvo, kad bi htelo, o preko 225 ubijenih Srba u Gošiću, Varivodama, Mokrom Polju, itd.

  Za podizanje optužnica u Hagu moraju biti ispunjena dva osnovna elementa - sistematičnost i rasprostranjenost zločina. Tu treba dodati još dva - vremenski kontinuitet i isti obrazac u činjenju zločina.
  Ti elementi se uvek ispunjavaju u suđenju Srbima, dok drugima nikada.

  Da ne postavim pitanje, zašto tužilaštvo nije podizalo optužnice za zločine po celoj hrvatskoj zoni još od 1991.
  Da podsetimo na neke događaje u kojima su Hrvati izvršili masovne zločine: Zagreb oko 200 Srba, Gospić 120, područje Siska oko 600.
  1991. Zapadna Slavonija uništeno 185 srpskih sela, isto područje 1995. Bljesak, pa Maslenica ubijeno 327 Srba, pa Miljevački plato 42, itd.

  Izbegava se da se istražuju i napadi na kasarne JNA, u to vreme jedine regularne oružane sile, kako bi se izbegao zaključak ko je počeo rat.
  Dalje, i za ovo za šta se sudi, optuženi su samo generali koji su direktno rukovodili akcijom na terenu. Nijedan visoki oficir vojske i policije iz komande u Zagrebu, a o političarima da i ne govorim.

  Da zaključim, kada se sudi Hrvatima izbegava se obuhvatiti celina zbivanja, dok se Srbi optužuju za sve od početka političkih podela u SFRJ.


  TRETMAN NAD HAŠKIM ZATVORENICIMA

  7 mrtvih Srba od izručenja Hagu.

  - Gen. Đorđe Đukić pušten usled lošeg zdravstvenog stanja. Na VMA utvrđen karcinom u poodmakloj fazi. Posle mesec dana umro. Haški lekari nisu konstatovali karcinom, mada kažu da je imao redovnu medicinsku negu i preglede. Izem ti lekare.

  - Slavko Dokmanović, gradonačelnik Vukovara, izvršio samoubistvo vešanjem o kvaku od vrata.
  Njegov advokat Toma Fila je zahtevao od sudskog veća, da se Dokmanović pod hitno uputi na lečenje u psihijatrijsku ustanovu. Godinu dana pre samoubistva njega su posećivali u više navrata beogradski neuropsihijatri i utvrdili totalni poremećaj svesti sa izraženim suicidnim tendencijama. Sud je to zanemario, pravdajući se da je proces pri kraju, pa će posle biti prilike da se leči.
  Slavko Dokmanović je dočekao kraj procesa, ali ne i izricanje presude.

  - Dr. Milan Kovačević. Pronađen mrtav u ćeliji. Zvanično saopštenje, srčani udar. Kasnije utvrđeno da je umro od pucanja stomačne aorte, da se već ranije žalio na jake stomačne bolove i da je mogao biti spašen jednostavnom hirurškom intervencijom.
  Haški tribunal je imao obimnu dokumentaciju o njegovom narušenom zdravlju, ali nije ništa poduzimao po pitanju toga. Kovačević je proživeo nekoliko moždanih i jedan srčani udar prilikom hapšenja i izručenja Hagu, i sud je to znao. Znali su i za aneurizmu (proširenje stomačne aorte), koja je dijagnostikovana, čak, godinu dana pre smrti.
  Ostali pritvorenici iz tog paviljona svedoče da je on tražio lekara uveče, te da mu je dežurni lekar konstatovao pokretanje kamena u bubregu i dao mu analgetike. Celu noć je Kovačević urlao od užasnih bolova i molio pomoć. Ostali zatvorenici su, takođe, iz svojih ćelija dozivali stražare, ali niko se nije odazivao. Ujutro je pronađen mrtav.

  - Gen. Momir Talić, moj komandant 1992. (Slava mu), pušten zbog narušenog zdravlja. Kratko posle toga preminuo na VMA.

  -Slobodan Milošević, pronađen mrtav u svom krevetu, u fazi procesa u kojoj je izvodio dokaze odbrane, čime je, po tvrdnjama eminentnih svetskih pravnih stručnjaka, dobrano poljuljao optužnicu.
  Upozoravao je preko svog advokata da mu namerno daju pogrešnu terapiju, koja mu izaziva visok krvni pritisak i tahikardiju. Sa već teško oštećenim srcem, terapija mu uskoro više nije bila potrebna.

  - Milan Babić, samoubistvo. Na prevaru nagovoren da svedoči protiv Miloševića, pa je još napravljen "nehotični" propust koji mu je otkrio identitet.
  Ne izdržavši pritisak savesti i svestan da je prodao dušu đavolu, a da je za uzvrat prevaren i da ne dobija ništa, nije dugo izdržao. Ubio se.

  - Miroslav Deronjić, osuđen, izdržavao kaznu u Švedskoj. Umro pod sumnjivim okolnostima.

  Podsetio bih vas i na tretman prema Šešelju, u periodu statusnih konferencija. Na jednoj od tih konferencija Šešelj se žalio da medicinsko osoblje odbija da mu ukaže pomoć, a pukao mu je trbušni mišić, te često prilikom pomeranja zadržava creva rukom. Tek nakon nekoliko njegovih intervencija, predpretresni sudija je naredio da ga operišu i ušiju mu taj mišić.
  Dalje, kada je štrajkovao glađu, i već skoro oborio sve rekorde u dužini te "discipline", izašlo se u susret njegovim potpuno opravdanim zahtevima, tek na ozbiljne pretnje iz Rusije. Znači, da nije bilo ruske intervencije, pustili bi ga da umre od gladi.

  ODNOS HAGA PREMA ŽRTVAMA

  Podsećam na početku ovog dela haške storije, da je taj sud, barem deklarativno, osnovan kako bi svi zločinci bili kažnjeni, a njihove žrtve dobile zadovoljavajuću satisfakciju.

  Advokat Branislav Tapušković (prijatelj suda u procesu Milošević), branilac gen. Dragomira Miloševića, komandanta sarajevsko-romanijskog korpusa, u delu izvođenja dokaza za zločine učinjene u Sarajevu, je u cilju prikazivanja kompletne slike o tom gradu za vreme rata, kako bi se dejstvo srpske vojske povezalo sa dejstvima muslimanske, a u cilju stvaranja olakšavajućih okolnosti, naveo koliko je sarajevskih Srba stradalo od strane muslimana.
  Na to je, od predsedavajućeg sudije Robinsona, dobio odgovor da to njega uopšte ne interesuje, kao ni nikakve istorijske i sociološke dimenzije stradanja Srba u Sarajevu.

  Kada je, insistirajući na istom, advokat Tapušković pokazao fotografije ubijenih Srba u sarajevu, sudija je odbio da ih uvrsti u spis kao dokazni materijal uz reči: "Te fotografije mogu biti interesantne samo za muzej".
  Kakav monstruozni, zločinački i bezobrazan pristup žrtvama ratnih zločina, od strane onoga koji je u tom postupku personifikacija te ustanove, stvorene da kažnjava zločince.


  EPILOG

  Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov je rekao da ad hok sudovi, kao što je onaj u Hagu, ne treba da postoje. Izneo je tvrdnje da je taj sud politički, nepravedan i sramotan, što je dokazao oslobađanjem ratnih zločinaca Orića i Haradinaja, kao i izbegavanjem korišćenja dostupnih dokaza za podizanje optužnica protiv drugih strana u ratu, a kasnije se ti dokazi pojavljuju u njihovim memoarima.
  Zbog toga Rusija i kaže da neće dozvoliti produženje rada tog suda nakon 2010.

  Ja sam svestan činjenice da su nam, što se tiče Haga, mooda u procepu. Ali, ne mogu da razumem zašto se naša država ne bori svim raspoloživim sredstvima da taj sud natera da radi po pravdi.

  Sramota je da Rusi reaguju tako oštro, a da naša država ćuti ili u najboljem slučaju blago iskritikuju rad suda u nekom intervjuu za medije.

  P.S. Znam da je tekst preobiman, ali koga interesuje pročitaće. Da je bilo kraće, ne bi imalo efekta. 2. #2
  Iskusan Ha-Nocri (avatar)
  Učlanjen
  05.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  6.834
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Gde je slika? Ne vidim nikakvu sliku

 3. #3
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Ha-Nocri Pogledaj poruku
  Gde je slika? Ne vidim nikakvu sliku
  Slikovničaru jedan bukvalni!!!

 4. #4
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Ha-Nocri Pogledaj poruku
  Gde je slika? Ne vidim nikakvu sliku
  Slika se jako mnogo nakupilo između 1991. i 2000. Samo vrati malo sećanje, pa će slike da ti dođu pred oči.

 5. #5
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Srpske Pouke iz Tribunala???
  Dakle, Srbalji iz ovog rata mogu da izvuku korisne pouke za budućnost!!! Najznačajnija je nešto otprilike kao zavjet i nauk budućim pokolenjima Srbalja - Jednom opet kad počneš da tamaniš obrezanu bagru, čini to do kraja jerbo si na kraju podjednako kriv ua jednog kao i za milion balija!!! Odradiš posao do posljednjeg trčina, ili što je moguće više njih utamaniš, pa onda nemaš za čim da žališ!!! Svejedno ti ne gine robija - dal' u npr unitarnoj islamskoj republici BiH ili na Tribunalu u Hagu!! Kad već Srbne moraš na robiju, uradi sve što si u stanju da ti barem potomci ne bivaju raja turcima zgažena!!! Učini da što manje hoda zemljom ljudi koji će jednog dana po Sarajevu, sa turskim i arapskim zastavama da slave tvoje hapšenje!!!
  Sve po onoj njihovoj "...ali Hakija nikad neće sa Bara, jer sa Bara se niko ne vraća..."!!!


  Krasna sudska praksa za budućnost Balkana, a onomad je palamuđeno da se Tribunalom zapravo trebalo da omogući suočavanje SVIH sa svojom istinom i opšte pomirenje na ovim prostorima!!!

  Niti ima istine, niti pomirenja, a odavno diskreditovani politički Sud u Hagu je sam po sebi već danas zaglibljen u blato istorijskih činjenica i sopstvenih pravnih apsurda i nedosljednosti!!!

 6. #6
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.462
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Ja sam svestan činjenice da su nam, što se tiče Haga, mooda u procepu. Ali, ne mogu da razumem zašto se naša država ne bori svim raspoloživim sredstvima da taj sud natera da radi po pravdi.

  Sramota je da Rusi reaguju tako oštro, a da naša država ćuti ili u najboljem slučaju blago iskritikuju rad suda u nekom intervjuu za medije.
  Колико ја могу да разумем поступке ДС-а, ЛДП-а и осталих пришипетља антисрба њихов је захтев управо ДА БУДУ ЛИКВИДИРАНИ СВИ ЊИХОВИ ПОЛИТИЧКИ ПРОТИВНИЦИ, ИЛИ ДОЖИВОТНИМ ЗАТВОРСКИМ КАЗНАМА ИЛИ ПРОСТОМ ЛИКВИДАЦИЈОМ која би требало да буде стављане ад акта као "немар медицинског особља". Па то је одавно већ свима у Србији јасно - а мени је постало јасно тек када сам гледао преносе са суђења СМ.

  Један Харадинај или Орић - НИСУ ЊИХОВИ НЕПРИЈАТЕЉИ, него су им непријатељи они који им овде дрмају фотеље и стално их проваљују. Нисам се ја као "случајно" састајао са Тачијем - него Борис Тадић.

  Осим тога целокупна светска СТРУЧНА ЈАВНОСТ из области права изразила је своје гађење у правом смислу те речи.А већ годинама трају трибине и студената и професора Правног факултета.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 7. #7
  Aktivan član
  Učlanjen
  29.10.2007.
  Lokacija
  NA SOROŠEVOM PLATNOM SPISKU
  Poruke
  1.284
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Slika

  Vidi kako je lep.
  Poslednji put ažurirao/la delirium tremens : 27.07.2008. u 16:04

 8. #8
  Veoma poznat john doe (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо где је лепо живети
  Poruke
  13.948
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  204

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Колико ја могу да разумем поступке ДС-а, ЛДП-а и осталих пришипетља антисрба њихов је захтев управо ДА БУДУ ЛИКВИДИРАНИ СВИ ЊИХОВИ ПОЛИТИЧКИ ПРОТИВНИЦИ, ИЛИ ДОЖИВОТНИМ ЗАТВОРСКИМ КАЗНАМА ИЛИ ПРОСТОМ ЛИКВИДАЦИЈОМ која би требало да буде стављане ад акта као "немар медицинског особља". Па то је одавно већ свима у Србији јасно - а мени је постало јасно тек када сам гледао преносе са суђења СМ.

  Један Харадинај или Орић - НИСУ ЊИХОВИ НЕПРИЈАТЕЉИ, него су им непријатељи они који им овде дрмају фотеље и стално их проваљују. Нисам се ја као "случајно" састајао са Тачијем - него Борис Тадић.

  Осим тога целокупна светска СТРУЧНА ЈАВНОСТ из области права изразила је своје гађење у правом смислу те речи.А већ годинама трају трибине и студената и професора Правног факултета.
  De si Mito legendo...

  Pa ti si doktorirao radikalsko licemerje i izvrtanje cinjenicnog stanja. Takodje, stavljanja reci u tudja usta i vidim da si napredovao u moralu i legitimitetu.

  Svaka cast, cenim kad je covek dostojan svojih stavova.

 9. #9
  Domaćin Yopa_2.0 (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.964
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Taj sud je slika i prilika danasnjeg UN-a. Korupcija, podloznost uticajima sa strane, ispolitizovanost.

 10. #10
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  To je samo jedan segment u delima ovog suda. Mali, ali ne i beznačajan.

  Ja sam ipak mišljenja da je u osnovi svega završetak sprovođenja američke politike u raspadu SFRJ, sa Srbima kao njenim nosećim stubom i najpouzdanijim saveznicima Rusije u Evropi.

  Dalje, kroz ovakve presude Srbima i zataškavanja rabota drugih strana se opravdavaju rušenja i ubijanja od strane NATO pakta, kao i svesrdno pomaganje tim drugim stranama u ratu.

 11. #11
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Yopa_2.0 Pogledaj poruku
  Taj sud je slika i prilika danasnjeg UN-a. Korupcija, podloznost uticajima sa strane, ispolitizovanost.
  Tačno.

  To znači da nije pogrešno predvideti toj organizaciji sudbinu Lige naroda. Samo se plašim da se ne ponovi ono šta se desilo posle toga.

  Očigledno je da je UN izgubio svrhu svoga postojanja i trudi se da služi samo interesima jedne sile, što druge ne dozvoljavaju, te ulazi u sve veću blokadu u funkcionisanju, što će gotovo je sigurno rezultirati raspadom.
  Mislim da će oktobarska skupština UN biti poslednja ili jedna od poslednjih.

 12. #12
  Domaćin Yopa_2.0 (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.964
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Donqihote Pogledaj poruku
  To je samo jedan segment u delima ovog suda. Mali, ali ne i beznačajan.

  Ja sam ipak mišljenja da je u osnovi svega završetak sprovođenja američke politike u raspadu SFRJ, sa Srbima kao njenim nosećim stubom i najpouzdanijim saveznicima Rusije u Evropi.
  Ja sam nekako sklon da verujem da taj sud ipak nije osnovan sa namerom da presudi srpskoj strani i opravda postupke NATO-a, vec da porodicama svih zrtava pruzi neko zadovoljenje. I do presuda Oricu i Haradinaju sam vrovao da to i radi.

  Ali tu upada u igru korumpiranost i nepostojanost svih institucija UN-a, pa tako i tog suda. Kapiram da Amerima nije bio nikakav problem da "kupe" par presuda. Ne sve, samo one koje njih i njihove ljubimce na Balkanu peru u dovoljnoj meri.

 13. #13
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Yopa_2.0 Pogledaj poruku
  Ja sam nekako sklon da verujem da taj sud ipak nije osnovan sa namerom da presudi srpskoj strani i opravda postupke NATO-a, vec da porodicama svih zrtava pruzi neko zadovoljenje. I do presuda Oricu i Haradinaju sam vrovao da to i radi.

  Ali tu upada u igru korumpiranost i nepostojanost svih institucija UN-a, pa tako i tog suda. Kapiram da Amerima nije bio nikakav problem da "kupe" par presuda. Ne sve, samo one koje njih i njihove ljubimce na Balkanu peru u dovoljnoj meri.
  Ali ne radi se samo o presudama. Problem je mnogo opsežniji, što je i iziskivalo da napišem onoliki uvodni post.

  Do sada su svi ovde o tribunalu davali paušalne ocene i površne analize. Zato sam se i potrudio da uokvirim celu sliku tog suda.
  Mada, znam da bi za to trebalo napisati celu knjigu, ali nadam se da će pametnima i ovo biti dovoljno.

 14. #14
  Primećen član Бранко.БЛ (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Бања Лука
  Poruke
  670
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Donqihote Pogledaj poruku
  Ali ne radi se samo o presudama. Problem je mnogo opsežniji, što je i iziskivalo da napišem onoliki uvodni post.

  Do sada su svi ovde o tribunalu davali paušalne ocene i površne analize. Zato sam se i potrudio da uokvirim celu sliku tog suda.
  Mada, znam da bi za to trebalo napisati celu knjigu, ali nadam se da će pametnima i ovo biti dovoljno.

 15. #15
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Ha-Nocri Pogledaj poruku
  Gde je slika? Ne vidim nikakvu sliku

 16. #16
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Hvala, Gvozdeni.

 17. #17
  Iskusan
  Učlanjen
  06.02.2008.
  Poruke
  5.539
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Колико ја могу да разумем поступке ДС-а, ЛДП-а и осталих пришипетља антисрба њихов је захтев управо ДА БУДУ ЛИКВИДИРАНИ СВИ ЊИХОВИ ПОЛИТИЧКИ ПРОТИВНИЦИ, ИЛИ ДОЖИВОТНИМ ЗАТВОРСКИМ КАЗНАМА ИЛИ ПРОСТОМ ЛИКВИДАЦИЈОМ која би требало да буде стављане ад акта као "немар медицинског особља". Па то је одавно већ свима у Србији јасно - а мени је постало јасно тек када сам гледао преносе са суђења СМ.

  Један Харадинај или Орић - НИСУ ЊИХОВИ НЕПРИЈАТЕЉИ, него су им непријатељи они који им овде дрмају фотеље и стално их проваљују. Нисам се ја као "случајно" састајао са Тачијем - него Борис Тадић.

  Осим тога целокупна светска СТРУЧНА ЈАВНОСТ из области права изразила је своје гађење у правом смислу те речи.А већ годинама трају трибине и студената и професора Правног факултета.

  Koliko sam ja shvatila gledajući prenose Miloševićevog suđenja ti si shvatio da DS hoće da fizički potamani ili doživotno zatvori sve svoje političke protivnike, a zbog toga što se se Tadić u UN sreo sa Tačijem zaključio si da su Haradinaj i Orić nešto kao omiljene persone nas koji podržavao pro-evropsku vladu i DS.... stvarno nekad izvalačiš neverovatne zaključke

 18. #18
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio bezkorisnickogimena Pogledaj poruku
  Koliko sam ja shvatila gledajući prenose Miloševićevog suđenja ti si shvatio da DS hoće da fizički potamani ili doživotno zatvori sve svoje političke protivnike, a zbog toga što se se Tadić u UN sreo sa Tačijem zaključio si da su Haradinaj i Orić nešto kao omiljene persone nas koji podržavao pro-evropsku vladu i DS.... stvarno nekad izvalačiš neverovatne zaključke
  Nije baš da DS ne koristi Hag kako bi se oslobodio protivnika. Znaš ono, Karla i Zoki i vodi ga i nevraćaj nam ga više. Ali, ruku na srce, humanije je od Slobinih načina, šlepera sa peskom i sl.

  Mada, ponavljam, poenta nije na ovim našim šušumigama. Oni su tu samo kondom za siguran sex. Kad prođe sex, kondom se baca. ...Bar bi trebalo...

 19. #19
  Iskusan
  Učlanjen
  06.02.2008.
  Poruke
  5.539
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Treba sačekati i videti kako će proći hrvatski generali...

 20. #20
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio bezkorisnickogimena Pogledaj poruku
  Treba sačekati i videti kako će proći hrvatski generali...
  Ako pažljivo pročitaš u prvom podnaslovu mog uvodnog posta za šta ih terete nije teško predvideti kako će proći.

 21. #21
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Donqihote Pogledaj poruku
  Nije baš da DS ne koristi Hag kako bi se oslobodio protivnika. Znaš ono, Karla i Zoki i vodi ga i nevraćaj nam ga više. Ali, ruku na srce, humanije je od Slobinih načina, šlepera sa peskom i sl.

  Mada, ponavljam, poenta nije na ovim našim šušumigama. Oni su tu samo kondom za siguran sex. Kad prođe sex, kondom se baca. ...Bar bi trebalo...

  Čekaj, pa Šešelj otišao dobrovoljno, niko ga nije terao.
  Ili hoćeš da kažeš da ga je Tadić vešto obrlatio na rečima onolikog?
  I da se sasvim slučajno potrefila jednomesečna dijeta i izbori tj da tu nema nikakvog marketinga za glas više?

 22. #22
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio bezkorisnickogimena Pogledaj poruku
  Treba sačekati i videti kako će proći hrvatski generali...
  Čije sudjenje pratiš?

 23. #23
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku

  Čekaj, pa Šešelj otišao dobrovoljno, niko ga nije terao.
  Ili hoćeš da kažeš da ga je Tadić vešto obrlatio na rečima onolikog?
  I da se sasvim slučajno potrefila jednomesečna dijeta i izbori tj da tu nema nikakvog marketinga za glas više?
  Otišao je dobrovoljno nakon što mu je podignuta optužnica.
  Svi se sećamo da je prosto provocirao da ga vode, a nisu hteli.

  A, onda Karla napisa knjigu i razreši misteriju.

 24. #24
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.462
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku

  Čekaj, pa Šešelj otišao dobrovoljno, niko ga nije terao.
  Ili hoćeš da kažeš da ga je Tadić vešto obrlatio na rečima onolikog?
  I da se sasvim slučajno potrefila jednomesečna dijeta i izbori tj da tu nema nikakvog marketinga za glas više?
  А зашто, бре, лажеш... данима га је полиција опкољавала у Батајници, сети се да је давао саопштења и упозоравао да се не приближавају јер ће бити свашта и да ће отићи сам у Хаг.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 25. #25
  Iskusan
  Učlanjen
  06.02.2008.
  Poruke
  5.539
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slika haškog tribunala

  Citat Original postavio Donqihote Pogledaj poruku
  Otišao je dobrovoljno nakon što mu je podignuta optužnica.
  Svi se sećamo da je prosto provocirao da ga vode, a nisu hteli.

  A, onda Karla napisa knjigu i razreši misteriju.
  Ja ipak ne razumem tu logiku. Sve što je Karla ikada zvanično izgovorila kao tužilac famoznog Tribunala, ovde je oko 50% populacije automatski smatralo kao neistinu.

  Kada je kao bivši tužilac rešila da debelo unovči svoju slavu i napiše knjigu - tih istih 50% joj apsolutno veruje čim se stigne do čuvenog dijaloga između nje i Đikija a o Šekiju.

  Kako to objašnjavate... meni to izgleda prilično nedosledno...

Slične teme

 1. Odgovora: 47
  Poslednja poruka: 28.02.2009., 17:13
 2. Drakonska kazna haškog tribunala u procesu protiv Albanaca
  Autor Dr. John A. Zoidberg u forumu Politika
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 18.12.2008., 01:04
 3. DZEFRI NAJS-ex tuzilac Haskog tribunala!
  Autor GruberBG u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 12.01.2008., 01:24
 4. Aleksandar Vucic: Sramni principi Haskog tribunala!
  Autor Licno JA u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 02.07.2006., 18:05
 5. Jos 9 novih optuznica iz Haskog tribunala ! ! !
  Autor urospo u forumu Politika
  Odgovora: 34
  Poslednja poruka: 11.04.2005., 17:01

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •