Visual Basic 2008 -sta je sa ovom komandom AutoRedraw i problem u programu zbog toga
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Visual Basic 2008 -sta je sa ovom komandom AutoRedraw i problem u programu zbog toga

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Visual Basic 2008 -sta je sa ovom komandom AutoRedraw i problem u programu zbog toga

    NADAM SE DA STE ME RAZUMELI U CEMU JE PROBLEM.Pa koliko sam se trudio da vam opisem ovako prost problem nadam se da sam zasluzio da mi pomognete

    Zahvaljujem se unapred


    U VB 2006 je ima a u VB 2008 nema ???

    Ovako stoje stvari.Tek sam se poceo da bavim programiranjem uVB-ucim i normalno je da cu imati nekih problema,a ovo je jedan od njih.Imam jednu knjigu koju sam kupio iz nje ucim VB a i skinuo sam oko 60 video tutoriala sa neta.

    Program sluzi za sledece

    Posto sam gledao jedan video tutorial : na formi postoje -->
    3x HScrolBar-a
    1x ImageBox

    Cilj ovoga programa je da kada se pomeraju HScrolBar ( klizaci) da se u ImageBox-u pojavljuju boje.Ako se pomera samo jedan klizac pojavljivace se samo ta boja u nijansama od svetlije do tamnije.Ako se pomeraju svi ,normalno mesace se boje od svetlije do tamnije boje u zavisnosti od toga kako mi budemo pomerali klizace

    1.HScrolBar-u dodeljuje mu se crvena boja
    2.HScrolBar-u dodeljuje mu se zelena boja
    3.HScrolBar-u dodeljuje mu se plava boja

    samo da kazem da nije bitan raspored boja a ni to da li ce 1.HScrolBar biti plava boja ili 2HScrolBar .


    Pre nego sto napisem u cemu je problem recu sledece:
    Video tutorial koji sam gledeo - program je radjen u VISUAL BASICU 2006 a ja radim u VISUAL BASICU 2008

    poslen nerviranja zbog moga problema ja sam sa neta skinuo VB 2006 i uradio isto kao sto je na tutorialu i program mi je radio

    Moj problem :

    AutoRedraw jedino sto ja nisam mogao da uradim u VB2008 je da komandu AutoRedraw stavim na TRUE .U tutorijalu koji je radjen u VB 2006 pri gledanju on je ovu komandu za svaki HScrolBar prebacio na TRUE.E nemojte sada da se smejete-da meni zbog toga mozda program nece da radi - posto nisam nasao tu komandu

    Posto sam pokrenuo VB2008 i kreirao na formi 3x HScrolBar-a i 1x ImageBox krenuo sam u kucanju kodova za svaki HScrolBar-a

    u tutorijalu sledeci je kod

    on je svakom HScrolBar promenio ime.

    1 je dodelio ime crvena , 2 zelena i 3 plava

    kod je sledeci i kucao ga je za svaki HScrolBar isti :


    img.BackColor=RGB (red.Value , green.Value , blue.value)

    i to je ceo kod.Ovaj kod je iskopirao za sledece 2 HScrolBar-a i program je gotov.

    Na slici dole se vidi sta meni izbaci kada otkucam




    kod dok medjutim kod njega kada kuca kod i stugne do sledeceg img.BackColor=RGB ( njemu u VB 2006 ne izbacuje nikakva obavestenja o komandi kao meni u VB 2008.On je svaku komandu otkucao kao .Value a meni nesto izbacuje kao obavestenje da moram stavim kod kao Integer.


    Poslen silnoga nerviranja,ja sam poceo da brisem kod ( VB2008) i kada sam sa BACKSPACE--om stigao do img.BackColor= on je meni u (VB2008) izbacio listu sledecih komandi

    i kada sam video lkomandi za img.BackColor= ja sam normalno izabrao Color.Blue

    posto sam bio u HScrolBaru1
    za HScrolBaru2 sam izabrao Color.Green a za HScrolBaru3 sam izabrao Color.Red

    i tako sam dobio sledece kodove :

    HScrolBar1 :img.BackColor=Color.Blue
    HScrolBar2 : img.BackColor=Color.Green
    HScrolBar3 : img.BackColor=Color.Red

    samo da napomenem jos jednom da je kod u tutorijalu izgledao ovako
    img.BackColor=RGB (red.Value , green.Value , blue.value) u VB 2006.


    E meni je program odlicno radio sa ovim kodovima stim sto kada kliknem na prvi klizac o pojavljuje boju od toga klizaca ali se ne menjaju nijanse od svetlije do tamnije.Ako sam pomerio 1 klizac on je pojavio u imgbox-u plavu a kada sam pomero 2 klizac on je pokazao zelenu - NIJE IZMESAO BOJE



    NADAM SE DA STE ME RAZUMELI U CEMU JE PROBLEM.



  2. #2
    Primećen član
    Učlanjen
    07.06.2008.
    Poruke
    526
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic 2008 -sta je sa ovom komandom AutoRedraw i problem u programu zbog

    Color.FromArgb (..., ..., ...) (3 ingegera od 0 do 255, A = Alpha = providnost, al ti koristi funkciju sa 3 integera, (bez alfa)).

    VB2008 ti koristi .NET po defaultu (mada mozda ne moras da ga koristis, neznam).

    Kad ukucas Color.FromArgb pisace ti jedna od 4 moguce funkcije, i bice ti 2 spina da pomeras gore dole da vidis definicije funkcija. Ti koristi ovu koju sam ti ja dao.

    AutoRedraw nije kontrola nego property (osobina). Ne znam vise sta bese da ona radi, to neka ti objasni neko drugi ili citaj msdn library

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Visual Basic 2008 -sta je sa ovom komandom AutoRedraw i problem u programu zbog

    Citat Original postavio KadBiBio Pogledaj poruku
    Color.FromArgb (..., ..., ...) (3 ingegera od 0 do 255, A = Alpha = providnost, al ti koristi funkciju sa 3 integera, (bez alfa)).

    VB2008 ti koristi .NET po defaultu (mada mozda ne moras da ga koristis, neznam).

    Kad ukucas Color.FromArgb pisace ti jedna od 4 moguce funkcije, i bice ti 2 spina da pomeras gore dole da vidis definicije funkcija. Ti koristi ovu koju sam ti ja dao.

    AutoRedraw nije kontrola nego property (osobina). Ne znam vise sta bese da ona radi, to neka ti objasni neko drugi ili citaj msdn library
    Ma ili ja ne umem da se snadjem ali stekao sam misljenje da im je MSDN bezveze odredjen.

    [COLOR="Navy"]Probao sam tu formulu ali najverovatnije nisam se snasao sta treba da uradim pa mi ne radi.Ako ti nije problem skini ovaj moj program sa linka ispod pa pogledaj sta se desava plizzzzCOLOR]

    sa ovoga linka :

    http://rapidshare.com/files/132558729/26_vezba.rar.html
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 26.07.2008. u 12:01

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    23.11.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Makedonija
    Poruke
    28
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic 2008 -sta je sa ovom komandom AutoRedraw i problem u programu zbog

    Ради у VB 2005 Professional и VB 2008 Express
    Public Class Form1
    Dim r, g, b As Short

    Private Sub VScrollBar1_Scroll(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.ScrollEventArgs) Handles VScrollBar1.Scroll
    VScrollBar1.Minimum = 0
    VScrollBar1.Maximum = 255
    r = VScrollBar1.Value
    PictureBox1.BackColor = Color.FromArgb(r, g, b)
    End Sub

    Private Sub VScrollBar2_Scroll(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.ScrollEventArgs) Handles VScrollBar2.Scroll
    VScrollBar2.Minimum = 0
    VScrollBar2.Maximum = 255
    g = VScrollBar2.Value
    PictureBox1.BackColor = Color.FromArgb(r, g, b)
    End Sub

    Private Sub VScrollBar3_Scroll(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.ScrollEventArgs) Handles VScrollBar3.Scroll
    VScrollBar3.Minimum = 0
    VScrollBar3.Maximum = 255
    b = VScrollBar3.Value
    PictureBox1.BackColor = Color.FromArgb(r, g, b)
    End Sub

    End Class

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    07.08.2008.
    Poruke
    23
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic 2008 -sta je sa ovom komandom AutoRedraw i problem u programu zbog

    nisi mu ukljucio System.Drawing ili kako vech...

    napisi mu zaglavlje.

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Visual Basic 2008 -sta je sa ovom komandom AutoRedraw i problem u programu zbog

    Citat Original postavio stojan palancanski Pogledaj poruku
    Ради у VB 2005 Professional и VB 2008 Express
    Public Class Form1
    Dim r, g, b As Short

    Private Sub VScrollBar1_Scroll(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.ScrollEventArgs) Handles VScrollBar1.Scroll
    VScrollBar1.Minimum = 0
    VScrollBar1.Maximum = 255
    r = VScrollBar1.Value
    PictureBox1.BackColor = Color.FromArgb(r, g, b)
    End Sub

    Private Sub VScrollBar2_Scroll(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.ScrollEventArgs) Handles VScrollBar2.Scroll
    VScrollBar2.Minimum = 0
    VScrollBar2.Maximum = 255
    g = VScrollBar2.Value
    PictureBox1.BackColor = Color.FromArgb(r, g, b)
    End Sub

    Private Sub VScrollBar3_Scroll(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.ScrollEventArgs) Handles VScrollBar3.Scroll
    VScrollBar3.Minimum = 0
    VScrollBar3.Maximum = 255
    b = VScrollBar3.Value
    PictureBox1.BackColor = Color.FromArgb(r, g, b)
    End Sub

    End Class

    Mozda je sa moje strane malo bezobrazno sto ti nisam odgovorio.Imao sam nekog posla kod kuce pa nisam skoro uopste palio racunar.Palo sam ga par puta zbog ovoga ali na e-mail mi nisu stigla nikakva obavestenja da mi je neko odgovarao na temu.Slucajno sam pogledao preko sajta i vidim ....
    Pre slanja ovoga odgovora sam isprobao ovaj gore kod i RADI 100% .

    ZAHVALJUJEM TI SE ZA OVO. stojan palancanski


    Imam za tebe samo jedno pitanje ako mozes da mi malo objasnis zasto ovi kodovi ( ja sam jos pocetnik pa mi je ovo malo tesko da razumem ).

    Public Class Form1
    Dim r, g, b As Short ( sto si koristio As Short ) ja sve primere koje sam vezba imali su As Integer ili As String.

Slične teme

  1. Visual Basic 2008 Express Edition Pomoc (textbox)
    Autor hak019 u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 12.01.2009., 23:28
  2. Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 03.08.2008., 21:20
  3. Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 02.11.2007., 15:24
  4. Problem sa loadMovie komandom u Flashu
    Autor The Scientist u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 21.04.2005., 02:10

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •