"Utvrdili smo da su svi podaci u ličnoj karti građanina Dragana Dabića, počev od matičnog i serijskog broja do datuma izdavanja, identični kao u ličnoj karti koju je koristio Karadžić. Te se dve lične karte razlikuju samo u fotografiji", izjavio je agenciji Beta predsednik Nacionalnog tima za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Isprava je izdata 20. aprila 1999. u Rumi, a pravi Dragan Dabić rođen je u Han Pijesku. "Veštačenjem lične karte i obrazaca na osnovu kojih je izdata ustanovićemo da li je u pitanju falsifikat ili je u policiji u Rumi izdat falsifikat", kazao je Ljajić.

U Rumi postoji Dragan Dabić, on je penzioner i kaže da nema nikakve sličnosti sa Karadžićem. Dabić je rođen 1942. godine, oženjen je, ima ćerku i sina i četvoro unučadi. "To mi je jedina sličnost sa Karadžićem", kazao je on.

Dabić je potvrdio da ga opsedaju novinarske ekipe otkako se saznalo da on postoji i da se Karadžić služio istim imenom, ali je rekao da mu to uopšte ne prija.

Dabić je rođen 1942. godine, oženjen je, ima ćerku i sina i četvoro unučadi. B92 saznaje u MUP-u da je izvesni Dragan Dabić živ i da je Radovan Karadžić imao falsifikovana dokumeta.