Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano ******* Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA ********

    E jbm im ma*** u Microsftu.


    Svi programi su im sr***.


    Moj problem je sledeci : u VISUAL BASICU 6 menu editor se nalazi u TOOLS ali u VISUAL BASICU 2008 nige nema menu editor.


    E sada ja bih nekoga ko barata sa VISUAL BASICOM da mi kaze gde se ovo u 2008 nalazi.


    Ja sam cak poceo i da razmisljam da ovi koliko su pametni u Microsftu nisu i izbacili ovu komandu.


    Primetio sam da kako izlaze nove verzije ovoga program imaju druge nazive za razliku od onih u nizim verzijama.E sada ako je to slucaj i sa ovom komandom zamolio bih vas da mi kazete kako se zove ( ako vise nije menu editor ) , aj da kazem da sam pocetnik u VISAUL BASICU ali vezano za ovaj problem pre nego sto sam ga postavio na ovaj forum malo sam trazio po netu i video sam neke kodove vezane za ovo.

    Da oni nisu ukinuli mozda ovo ( icon ) od ove komande ( menu editor ) vec se ova komadna koristi samo preko kodova u VISAUL BASIC 2008

    Ako se u 2008 radi sa ovom komandom samo preko kodova moze te li da mi date primer kod - kako izgleda



    Za slucaj da neko nije razume na koju komandu misli -- MENU EDITOR sluzi za ubacivanje na nas program-FORMU meni kao sto poseduje svaki program i kada na primer menu FILE kliknemo pojavi se padajuci meni sa OPEN,SAVE,EXIT.....


    MOLIM VAS DA MI STO PRE ODGOVORITE POSTO MI HITNO TREBA




    !!!! HVALA UNAPRED
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 24.07.2008. u 07:52



  2. #2
    Primećen član
    Učlanjen
    07.06.2008.
    Poruke
    526
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    evo

    evo


    sad bi bio red da se izvines mikrosofru ...

  3. #3
    Primećen član
    Učlanjen
    07.06.2008.
    Poruke
    526
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    i zapitas sta je sa tobom.

  4. #4
    Primećen član
    Učlanjen
    07.06.2008.
    Poruke
    526
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Pa svaka komadna se "koristi" samo preko kodova u Visual Basicu bilo kom.

    Ne mo's je nikako koristiti preko mikrofona... ***. najbolje bi bilo da u MSDN ima neki sluzbenik kojem ces ti na srpskom objasniti sta da stavis u meni, i sta da ti meni radi, a on ce ti da "gotov kod"... ili preko stenografije.

    Kako si ti uopste radijo sa menijima pre ako nisi preko kodova? Sami su meniji pogadjali sta treba da rade kad se nesto klikne jeli? "Vidoviti meni"?

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Zahvaljujem se.Ali detaljno sam proucio ovu komandu i mogu da kazem da je bezveze.Mnogo je bila bolja komanda u VISUAL BASICU 2006.

    menu strip - nije i cudo sto je nisam mogao naci u HELPU VISUAL BASICA 2008 ja za pretragu kucao menu editor jer se tako zove u 2006 he/.

    zbog ogromnih razlika ko VB2008 i VB2006 u koriscenju nisam mislio da je ta komanda menu editor u stvari.Ali posto si mi ti odgovorio veoma dobro sam je pomucio oko proucavajna ove komande i uspeo sam.

    U svakom slucaju hvala.Ja sam i videoovu komandu i mislio sam jedno vreme da ta komanda je u stvari menu editor.Ali posle gledanja sam steko utisak da 100% nije .


    Ali sada vam verujem.Kladim se 100% da oni koji rade u VB slazu se sa mnom da je mnogo bila ova komanda bolja u VB 2006.


    Odgovor na koristio kodove za menije: pa znam da se meniji koriste preko kodova,nego sam mislio na to da se mozda sami meni prave preko kodova u VB2008 a naravno svakom meniju da bi dodelili neku funkciju koju mi zelimo - to moramo da isprogramiramo.

    A ono za Macrosft ma ko ih sisa .Bogme glave ce da
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 24.07.2008. u 16:59

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Citat Original postavio KadBiBio Pogledaj poruku
    i zapitas sta je sa tobom.
    Posto vidim da ti poznajes VB imam za tebe jos 1 pitanje.

    U VB2006 sam znao kako da kada napravim meni,na primer Fille ovaj meni ima svaki program.


    Moj problem je sledeci kako da podesim sirinu padajuceg menija .Evo na primer kada postavimo mis iznad menija Fille koji sam napravio u mom programu u VB pojavljuju se sledeci podmeniji koje imaju svaki program OPEN , SAVE , EXIT .... e sada padajuci meni mi je nogo siri nego sto su reci.


    Rec OPEN je siroka na pr.1cm e meni je padajuci meni koji se kreira automacki sirok 3-4cm.Kako da u VB2008 napravim da mi padajuci meni bude uz same podmenije ( reci )

    e ja zelim ovo
    |File|
    |Open__|
    |Save__ |
    |Exit___|
    |About_||
    ali meni se automacki pojavljuje ovako a ne znam kako da u VB 2008 osam to promenim.
    |File|
    |Open________|
    |Save________ |
    |Exit_________||
    |About________||


    Nadam se da si razumeo sta hocu da te pitam.
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 24.07.2008. u 17:02

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    07.06.2008.
    Poruke
    526
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    cek..



    ma moguce je napraviti svoje menije, tj. ne ubaciti preko koda nego napraviti sam svoju kontrolu... al sa menijima nije bas tako lako, posto oni prevazilaze COORD forme, tj izlaze (kad je mala) izvan njenih Borders, i onda za to ne mogu biti "bas obicne Visual Basic kontrole". Zbog toga moras koristiti umesto kontrola valjda forme, pri cemu ti kao perfekcionizta gubis jednu stvar koja ti bas smeta: nebi mogao da ucinis da forma ne izgubi "ono plavo gore na title baru", posto ona to gubi automatski kad gubi fokus, tj. kad se predje na novu formu. U tom slucaju bi to mogao da resis slucajem da koristis PrtScr (ne znam vise koji kod bese da se dobije slika ekrana u kodu u VB) sta ti vec neznas, a i sve i da ga upotrebis, nebi mogao sad da ti kazem da li ce slika biti R8 G8 B8bitnih boja ili 16tobitnih, tj. da li ce se stvarno razlikovati ...

    dakle vako nesto:

    Uzmes PrtScr
    Prosiris forumu (ako je mala) da bude dovoljnoi velika da meni ne izadje izvan njenih okvira
    "Prosirene delove" popunis slikom koju si dobio sa ptrscr, tj ovako kao kad kliknes PrintScreen na tastaturu, ne znam koji je kod u VB za to al se secam da sam nekad davno to radijo.

    i

    tako stvoris iluziju da je "meni" izasao iz okvira forme.
    Mada, to je jako zaebano posto na taj VB koji sam radio nije bilo 24bitnih boja (RGB)... tj. nisi mogao da stvoris iluziju a da ne bude providna.


    E sad ti mene ubi ako znas o cemu pricam, al nema veze. U svakom slucaju bolje da koristis menije kako su uradjeni na novi Word, tu ima samo jedan meni - nemoj da ga pravis, a ostalo je na nekakvu traku... to mozes napraviti i sam valjda, cim mozes da radis sa vrstama fajlova itd...



    drugi nacin je da napravis obican meni koji ne moze nikad prevazici okvir forme, ne zato sto je pametan, vec zato sto se forma ne mzoe nikad dovoljno smanjiti da bi meni mogao da je prevazidje.
    Poslednji put ažurirao/la KadBiBio : 24.07.2008. u 17:50

  8. #8
    Primećen član
    Učlanjen
    07.06.2008.
    Poruke
    526
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA



    treci nacin ti je "meni koji se skroluje".

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    OK.Hvala na odgovoru

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Kao sto sam rekao ja sa jos pocetnik sto se tice programiranja i ovo mi je trebalo jel sam pravio digitron u VB.


    E sada ja sam ga napravio na sledeci nacin u VB2008: imam 3 TextBox.U prvi unosim prvi broj,u drugi se unose operacije +,-./,* a u treci se unosi drugi broj.

    Imam normalno jos jedan TextBox i Button.TextBox cetvrti mi sluzi za prikazivanje rezultata a komadno dugme za izvrsavanje operacija.

    E sada ja ove sam imao jedan problemcij koji mi i nije bitan a tice se sledeceg ( jes da malo otstupam od teme ali reko da ne otvaram dzabe novu temu zbog ovoga problema ) :

    kada upisem reci umesto brojeva program mi ne radi.Naravno kao operaciju sam upisao + sabiranje i on bi bez obzira trebalo da sabere broje a reci da valjda spoji.


    Meni se to ne desava ako neko zna kako da ovo resim zamolio bih ga da mi napise taj kod.

    ovaj deo koda sam naravno izprogramirao u Button1

    Dim PrviBroj As Integer
    Dim DrugiBroj As Integer
    Dim OperacijaUnosenja As String

    PrviBroj=TextBox1.text
    DrugiBroj=TextBox3.text
    OperacijaUnosenja=TextBox2.text

    If OperacijaUnosenja = "*" Then
    txtrezultat.Text = Prvi * Drugi

    ElseIf OperacijaUnosenja = "+" Then
    txtrezultat.Text = Prvi & Drugi

    ElseIf OperacijaUnosenja = "/" Then
    txtrezultat.Text = Prvi / Drugi

    ElseIf OperacijaUnosenja = "-" Then
    txtrezultat.Text = Prvi - Drugi

    End If
    End Sub



    i ovoj je moj ceo kod za digitron

    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    samo jos 1 da napomenem meni program digitron radi odlicno ALI ME ZANIMA STO NECE KADA UPISEM UMESTO BROJEVA SLOVA I NARAVNO MOZE SAMO OPERATOR + DA MI SABERE RECI-SPOJI BEZ RAZMAKA
    ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    ovo mi nije bitno za ovaj program ali pravim program druge namene pa mi treba.Pa bih vas PROFESIONALCE zamolio da mi napisete koji kod ali da me uputite sta bi trebalo da napisem da bi fukcionisalo sa recima kada se upise operator +
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 24.07.2008. u 22:40

  11. #11
    Primećen član
    Učlanjen
    07.06.2008.
    Poruke
    526
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Joj majko mila, mogu ja da probam da ti pomognem i ako nisam profesionalac?

  12. #12
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Ok nije problem,ako mozes ti pokusaj.


    Znam da se u VISUAL BASICU spajaju recei sa ovim znakom &

    ali ja kada napisem =Prvi & Drugi

    on mi izbacuje neku poruku.Nemam pojma mozda treba da se definise neka promenljiva.

    Uglavnom gada u MsgBox -u napisem & ovo redi

    MsgBox("Vreme je za ustajanje & TexBox1.text")

    sta ovo radi.Kada kliknemo na Button1 on nama izbaci poruku Vreme je za ustajanje + broj ili rec - sve zavisi sta upisemo u TexBox1.


    E sada jedini je problem samo kako da definisem da kada upisem ( SAMO DA JOS JEDNOM NAPOMENEM SABIRANJE RECI FUNKCIONISE SAM ZA OPERACIJU + jer RECI SE NE MOGU DELITI ILI MNOZITI...)brojeve on mi pokrene formulu za sabiranje a kada reci da mi pokrene fomulu u obliku =Prvi & Drugi

  13. #13
    Početnik
    Učlanjen
    14.05.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    44
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Ne možeš da definišeš promenljive kao brojeve i da očekuješ da ti primi sve što ti uneseš u textBox. TextBox1.text ti vraća string. Rešenje, definiši promenljive kao string, ispitaj da li su možda brojevi, pa ako jesu radi te tvoje operacije a ako nisu radi kao string. Inače, operacija + ti radi sabiranje brojeva a spajanje stringova. Kad uneseš string u npr. textBox1 tebi program pukne na PrviBroj=TextBox1.Text.

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Pa znam to.Pokusacu nesto da uradim sa IF,GoTo,ELSEIF - nadam se da cu uspeti.

  15. #15

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    Citat Original postavio unisoft Pogledaj poruku
    Ok nije problem,ako mozes ti pokusaj.


    Znam da se u VISUAL BASICU spajaju recei sa ovim znakom &

    ali ja kada napisem =Prvi & Drugi

    on mi izbacuje neku poruku.Nemam pojma mozda treba da se definise neka promenljiva.

    Uglavnom gada u MsgBox -u napisem & ovo redi

    MsgBox("Vreme je za ustajanje & TexBox1.text")

    sta ovo radi.Kada kliknemo na Button1 on nama izbaci poruku Vreme je za ustajanje + broj ili rec - sve zavisi sta upisemo u TexBox1.


    E sada jedini je problem samo kako da definisem da kada upisem ( SAMO DA JOS JEDNOM NAPOMENEM SABIRANJE RECI FUNKCIONISE SAM ZA OPERACIJU + jer RECI SE NE MOGU DELITI ILI MNOZITI...)brojeve on mi pokrene formulu za sabiranje a kada reci da mi pokrene fomulu u obliku =Prvi & Drugi
    a sta ce ti da spajas reci?

  16. #16
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    E sada *** ti a i *** ja.Pa treba mi zbog jednoga programa jer kada se upisu na primer brojevi on treba da ih sabere a kada se upisu reci da ih sabere.A to mi treba zbog baze podataka kao kljuc za pretragu.

  17. #17

    Podrazumevano Re: Menu Editor in visual basic 2008 molim vas pomagajte HITNO MI TREBA

    a ok, ja mislio ti pravis kalkulator

Slične teme

  1. Visual Basic 2008 Express Edition Pomoc (textbox)
    Autor hak019 u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 12.01.2009., 23:28
  2. Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 10.08.2008., 03:05
  3. Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 25.04.2008., 19:35
  4. molim vas hitno potrebna pomoc u visual basc-u 6.0
    Autor iiiiiiiiggggggggggoooooor u forumu Programiranje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 17.04.2004., 01:15

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •