CP traži da se profesoru Šijakoviću oduzme državljanstvo za primjer!
subota, 19 jul 2008 13:40 in4s
Lider Crnogorske partije Nenad Stevović zatražio je od vlasti u Crnoj Gori da novog srpskog ministra vjera Srbije Bogoljuba Šijakovića liši crnogorskog državljanstva kao primjer da se ne isplati kršiti zakone!

Stevović je pozvao je crnogorsku vlast da dvojno državljanstvo omogući samo crnogorskim patriotama u Srbiji koji su poštovali Zakon o državljanstvu Crne Gore i ostali vjerni svojoj državi sve do njene nove odluke.

.
“Jedino Crnogorci u Srbiji koji su lojalni Crnoj Gori nijesu uzeli srpsko državljanstvo, jer poštuju zakone Crne Gore. Gospodin Bogoljub Šijaković, kao građanin Crne Gore, nema potrebe za dvojnim državljanstvom jer nije bio emigrant, već je iznajmljen kao ministar da radi protiv interesa crnogorskog naroda u Srbiji”, rekao je Stevović, prenijeli su podgorički elektornski mediji.

Stevović je rekao da su jedino „crnogorski državljani u Srbiji koji su poštovali zakone svoje matične države oštećeni jer nemaju pravo da uživaju pogodnosti iz duplog državljanstva“.

“Sa druge strane imamo državljane Crne Gore koji su građani te države i koji su odmah iskazali lojalnost Srbiji zbog ličnih interesa i po svemu sudeći će upravo takvi državljani dobiti pravo na duplo državljanstvo. To je “totalni nonsens” koji ismijava politiku duplog državljanstva kao i opravdane zahtjeve crnogorskih patriota u inostranstvu za duplim državljanstvom”, rekao je Stevović.

Lider CP-a i predsjednik Pikado saveza Crne Gore i Pikado unije Srbije, ujedno i đakon tzv. crnogorske pravolsavne crkve rekao je da oni koji su „žrtvovali mogućnost normalnog življenja poštovanjem Zakona o državljanstvu Crne Gore“ sada treba da se bore protiv onih iz Crne Gore koji su „radi sopstvenih interesa probali da dodaju sebi više državljanstava“.

“Mi koji smo poštovali Zakon o državljanstvu Crne Gore i žrtvovali mogućnost normalnog života dok nam zvanična Podgorica ne omogući dvojno državljanstvo, sada treba da se borimo i protiv onih iz Crne Gore koji su radi sopstvenih interesa probali da dodaju sebi što više državljanstava, protivno zakonu”, zaključio je Stevović.