Homo sapiens
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Homo sapiens

 1. #1
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Lightbulb Homo sapiens

  Na jednoj strani imamo zvaničnu nauku koja tvrdi da je život na Zemlji nastao kao rezultat kombinacije beživotnih hemikalija i gasova.

  Na drugoj strani, biblijski tekstovi govore o stvaranju čoveka od gline i žene od Adamovog rebra.

  Na žalost, milijarde ljudi bespogovorno prihvataju ili jednu ili drugu teoriju. (Ne uzimamo u obzir one koji tokom svog života i ne stignu da se zapitaju kako smo nastali, jer to ne smatraju bitnim.)

  Očigledno je da zdrav razum ne dozvoljava da se zadržimo na ovako površnim objašnjenjima.

  Kako je moguće da sav zemaljski život ima samo jedan genetski kod? (Sve je svedeno na odnos između nukleotida/DNA i amino kiselina/proteina.) Ako je život nastao u onoj praistorijskoj hemijskoj kaši (kao što naučnici veruju) onda bi logično bilo očekivati da se razviju organizmi sa mnoštvom različitih genetskih kodova.

  Ili, recimo, zašto element molidben igra ključnu ulogu kod enzimskih reakcija koje dovode do života? Molidben je izuzetno redak element na našoj planeti. Da li bi bilo logičnije da su njegovu ulogu imali, recimo, hrom ili nikl, kojih ima u izobilju? (A koji su, usput budi rečeno, nebitni prilikom hemijskih reakcija.)

  Nadalje, manje-više postoji saglasnost da je starost Zemlje oko četiri i po milijarde godina. Novija istraživanja potvrđuju da su vrlo jednostavne životne forme bile prisutne već nakon nekoliko stotina miliona godina. To izgleda i suviše rano za spori evolutivni proces.

  Sve ovo nedvosmisleno upućuje na to da je zemaljska životna iskra došla iz kosmosa.

  Kolizijom Zemlje sa nekim od nebeskih tela, kometom, asteroidom ili planetom, na kojima su već postojali sićušni životni organizmi? Ili je život zasadila neka od vanzemaljskih civilizacija iz svog svemirskog broda? Ili, kao što tvrdi kontroverzni američki pisac Zecharia Sitchin, sudarom životom bogate Dvanaeste planete sa Tiamatom (budućom Zemljom) što je dovelo do prenosa životnih klica na našu planetu?

  Ideja da je "čoveka" kreirao nefilim prvi put je zapisana kod Sumera. I kao takva izgleda da se suprotstavlja obema vladajućim teorijama: hebrejsko-hrišćanskoj (baziranoj na Bibliji) i Darvinovoj (baziranoj na evoluciji).

  Ali, prema Sitchin-u, "...informacije sadržane u sumerskim tekstovima mogu potvrditi valjanost i teorije evolucije i biblijskih priča, i pokazati da, u stvari, između njih nema konflikta!”

  U svojim epovima Sumeri opisuju čoveka i kao "stvorenog od strane bogova", ali i kao "vezu u evolucionom lancu" koji je počeo sa nebeskim događajima opisanim u "Epu o Kreaciji".

  Svi sumerski tekstovi upućuju na to da su bogovi stvorili ljude da rade za njih. Tako u "Epu o Kreaciji" stoji:

  "Ja ću stvoriti Primitivnog,
  Čovek će biti njegovo ime,
  Stvoriću primitivnog radnika,
  Biće mu zadatak da radi za bogove,
  Kako bi njima bilo lakše..."

  Sami termini kojima Sumeri i Akadi zovu "čoveka" opisuju njegov status i svrhu. On je bio "lulu" (primitivan), "lulu amelu" (primitivan radnik) i "awilum" (radnik). Termin koji se obično prevodi kao "bogosluženje" ili "obožavanje" (warship) zapravo je bukvalno značio: "rad za bogove".

  U biblijskoj "Genezi", knjizi Postanja, koristi se plural Elohim ("bogovi") i izveštava:

  "I Elohim reče,
  Stvorimo čoveka,
  Prema našem izgledu..."

  Novo biće, kako Stari zavet kaže, nazvan je "Adam". Sumerski "adama" je značilo zemaljsko tlo. Adam je, drugim rečima, bio "zemljanin".

  Covjekov daleki predak Homo je nesumnjivo proizvod evolucije. Ali Homo sapiens je proizvod nekog iznenadnog, revolucionarnog događaja. Jednostavno se pojavio nekoliko miliona godina pre reda. Nauka nema definitivan odgovor. Ali, sumeranski i vavilonski tekstovi ga imaju. I Stari zavet takođe.

  Homo sapiensa, modernog čoveka, stvorili su “bogovi”. Superiorna vanzemaljska civilizacija. Oko 300.000 godina unazad, Nefilim je uzeo majmunolikog čoveka (Homo erectus), genetski ga modifikovao, unapredio (prema svom imidžu) i stvorio "čoveka koji misli". Evolucija i drevne bliskoistočne priče nisu u kontradikciji. One dopunjavaju jedne druge, jer, bez kreativnosti Nefilima mi bismo bili milionima godina udaljeni od našeg evolutivnog stabla.

  Nefilim je u svojim periodičnim posetama planeti Zemlji uzimao materijalne resurse koji su mu bili neophodni na njegovoj planeti - Marduku. Broj astronauta-radnika je bio relativno mali, a zahtevi veliki. Potreba za dodatnom radnom snagom je rasla i donesena je odluka da se domaća primitivna vrsta (Homo) genetski unapredi i zameni "bogove" u radu.

  Brojni slikovni i tekstualni dokumenti govore o ovom laboratorijskom procesu genetske manipulacije. Nakon niza testiranja i prolaza kroz pokušaje i greške, došlo se do perfektnog proizvoda. Enki, jedan od bogova (naravno pod "bogovima" uvek podrazumevamo posetioce sa Marduka) ga je nazvao "Adapa"; u Bibliji se on spominje kao "Adam", a moderna nauka ga zna kao Homo sapiensa. Jedna od boginja (očito genetski inženjer) je bila "...vrlo zadovoljna rezultatom da je odlučila da tom stvorenju dâ kožu bogova - glatku, bezdlaku kožu, toliko različitu od onog dlakavog majmuna-čoveka."

  "Finalni proizvod" je bio genetski kompatibilan sa Nefilim bićima. Drugim rečima, bogovi su mogli da imaju decu sa novostvorenim ljudima.

  Drugo poglavlje "Knjige nastanka" nudi tehničku verziju nastanka čoveka:

  "I Jahve, Elohim, je oblikovao Adama,
  od zemaljske gline,
  i uduvao mu je kroz njegove nozdrve dah života,
  i od Adama je nastala živuća duša..."

  (Ne mogu a da se ne prisetim genetskih manipulacija Greys-a koji ne mogu rešiti problem vezivanja duša za svoja hibridna eksperimentalna bića. Očigledno je da su stanovnici sa Marduka bili tehnološko i spiritualno napredniji.)

  Ponovo na prvo poglavlje biblijske "Geneze":

  "Elohim je kreirao Adama po uzoru na sebe,
  Muško i žensko je on kreirao..."

  Očigledna kontradikcija. Prvo se kaže da je bog stvorio Adama, a onda da su oboje istovremeno kreirani. 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Po Sitchin-u, biblijski tekstovi su bili kondenzovani originalni sumerski tekstovi. A ovi izvori govore da "...nakon što su pokušali da stvore čoveka kombinacijom majmunolikog čoveka i životinje, shvatili su da jedina kombinacija koja daje dobre rezultate je ona između Nefilima i Homo bića. Nekon nekoliko neuspelih pokušaja, model "Adapa/Adam" je stvoren. U početku beše samo jedan "kalup".

  Kada se pokazalo da je ovaj model dobro rešenje, on je korišćen kao genetski kalup za kreiranje duplikata. A duplikati su bili i muški i ženski. Biblijsko "rebro" iz kog je nastala žena je, u stvari, igra reči. Sumerska reč "Ti" znači "rebro", ali i "život". Na taj način se potvrđuje da je Eva nastala iz Adamove "životne supstance".

  (Time su, konačno, muški šovinisti došli do sebi drage spoznaje. I onda mi padne na pamet onaj Điđijev slikoviti vic o tome ko je pametniji - muško ili žensko, i kako se žena priključuje na inteligenciju.)

  Drevne legende, biblijske informacije i moderna nauka imaju iste zaključke u još jednom aspektu. Naime, moderni antropolozi tvrde da je čovek nastao i evoluirao u jugoistočnoj Africi.

  "Mesopotamski tekstovi sugerišu da je stvaranje čoveka bilo u zemlji Apsu, nižem svetu (južna Afrika), gde su zemlje i rudnici bili locirani. U toj zemlji je bog Enlil imao strašno oružje sa "zubom" koji je napadao i uništavao velike zidove. Prema ovom opisu, reč je o moćnom vozilu nalik buldožeru, koje je s lakoćom bušilo zemljane zidove, imajući spreda neku vrstu bušilice.

  Tek mnogo kasnije su bogovi doveli Adama istočno, u Mesopotamiju, na druge "zadatke".

  Opštepoznata priča o Adamu i Evi i njihovom boravku, a onda izbacivanju iz rajske bašte, traži istorijsko objašnjenje. Dok su bili u raju, Adam i Eva su bili goli. Uzimanje jabuke, na nagovor zmije, završilo je pojavom "stida", oblačenjem prvih ljudskih bića. Dolazak do "znanja". Da li je to, zaista, poruka koju treba zapamtiti iz ove ključne biblijske priče?

  "Kao što mnogi sumerski slikovni dokumenti pokazuju, bilo je vreme kada je čovek, primitivni radnik, posluživao svoje “bogove” potpuno go. On je bio go kada im je sluzio piće i hranu, ili kada je bio na poljima i građevinama... Jasna je indikacija da je status čoveka prema “bogovima” bio u nivou domaće životinje. “Bogovi” su jednostavno unapredili postojeće životinje da bi zadovoljili svoje potrebe.

  Duž čitavog "Starog zaveta" termin "znati" se upotrebljava da označi seksualni odnos, u svrhu imanja potomstva. Priča o Adamu i Evi je priča o ključnom događaju u čovekovom razvoju: dobijanju mogućnosti da se razmnožava.

  Ideja da prvi ljudski predstavnici nisu bili u mogućnosti da se razmnožavaju, ne treba čuditi. Bez obzira koji je metod Nefilim koristio da kombinuje svoj genetski materijal sa majmunolikim čovekom, prva bića su bili hibridi. Mešavina dva različita bića. Mule, kombinacija magarca i kobile, su takođe sterilni sisari. Kroz proces veštačkog osemenjavanja mi možemo proizvesti mula koliko želimo. Čak i bez seksualnog odnosa roditelja. Ali, mula ne može doneti na svet svoje dete.

  Da li je, dakle, Nefilim, u početku, proizvodio "ljudsku mulu" za zadovoljenje svojih ograničenih potreba?

  U južnom Elamu pronađena je scena uklesana u kamen u kojoj se prikazuje neka vrsta "laboratorije". “Bogovi” rade u njoj, a kao rezultati su redovi i redovi ljudskih bića koji su identični. Proizvodi istog kalupa. Nadalje, sumerske priče o nesavršenim muškarcima i ženama upućuju na ova bića kao seksualno nekompletna. Dakle, prvi, hibridni ljudi, mada stvoreni na sliku bogova, bili su seksualno inferiorni. Nedostajala im je ta komponenta, ili ono što tumačimo kao biblijsko "znanje".

  Biblijski serpent, "zmija", nije bio niže biće. On je razgovarao sa Evom, znao je za "skriveno znanje". Ponovo biblijska objašnjenja moraju ići ka svojim korenima - Sumeru. Biblijski termin "zmija" dolazi od reči "nahash", koja zaista označava zmiju. Ali isto tako ova reč znači i "otkriti", "onaj koji otkriva". A taj je bio “bog” Enki, glavni naučnik Efilima, bog znanja. I upravo Enki je bio taj koji je omogućio perfektuiranje primitivnog radnika da dobije sposobnost razmnožavanja.

  Dobijanjem te sposobnosti, došlo je do "konflikta u raju". Čovek je unapređen, a bogovi su se zavadili oko ove odluke.

  Kakvo tipično "ljudsko ponašanje" ovih “bogova”. Prvo su odlučili da stvore čoveka, jer su se njihovi radnici pobunili što su morali sami da kopaju po rudnicima. Kada su stvorili sebi zamenu, vremenom su ga dalje unapređivali i ponovo se međusobno posvađali, jer nisu imali konsenzus kojim putem dalje. I onda će ovaj novi čovek, kao što će vreme pokazati, početi da se oslobađa svojih kreatora i gospodara.

  Ovaj obrazac se, verovatno, često sreće u kosmosu. Pa i mi ga primenjujemo sa svojom tehnologijom. Stvorićemo androide i robote koji će nas prvo odmenjivati u dosadnim i teškim poslovima. A sa razvojem veštačke inteligencije stvorićemo bića koja misle i kojima mi nećemo biti potrebni. A imaće mogućnost da se "reprodukuju".

  Sitchin daje interesantne odgovore. Ali, otvara i nova pitanja. Šta će biti kada se Marduk ponovo pojavi u orbiti u blizini Zemlje? Da li su Nefilimi nastali sporim evolutivnim procesom ili je i kod njih neka kosmička ruka posejala seme života?

  I tako se ponovo krećemo prema izvoru svog života u kosmosu. I pitanju svih pitanja.

 3. #3
  Poznat
  Učlanjen
  20.04.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  8.213
  Reputaciona moć
  147

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Sve uzimam u obzir. Ala se ti raspisa...nekako mi se cini da ti ni ne trazis misljenje forumasa jer si vec toliko toga reko u tom tekstu da niko vise nista ne moze da doda.

 4. #4
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Baš mi je drago zbog toga; mislim, baš drago.

 5. #5
  Poznat
  Učlanjen
  20.04.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  8.213
  Reputaciona moć
  147

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  [QUOTE=WEISHAUPT;7062875]Baš mi je drago zbog toga; mislim, baš drago.


 6. #6
  Ističe se turbo_ajvar (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.600
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  pre možda sat vremena bila na nacionalnoj geografiji emisija po pitanju nastanka današnjih ljudi, tj. traženja naučnog Adama. Dolaze do zaključka da je Adam živeo pre otprilike 60 000 godina (svi ispitanici su imali istu mutaciju Y hromozoma,što navodi na to da je Adam zaista postojao) i postavlja se pitanje kako je to Adam bio dosta sposobniji od ostalih "ljudi", bolji je bio u lovu, imao je sposobnost govora i razuma... a otkud mu sve to? Ova zanimljiva teorija može biti odgovor ))))

 7. #7
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Može biti samo pokušaj da se dođe do odgovora, ne i odgovor. Ljudi su stariji od 60.000 godina.

 8. #8
  Ističe se turbo_ajvar (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.600
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  tačno, ali su oni odredili da je tad rođen naučni Adam, tj. čovek od koga smo potekli.
  Uzimali su dnk ljudima širom sveta i svi su imali istu mutaciju tog nekog Y hromozoma, ostale, da se izrazim, neadamove loze su izumrle

 9. #9
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Da ne ulazimo sada u rasne teorije, ali nešto mi se čini da svi narodi na svetu, osim Mongola, imaju 46 hromozoma, dok Mongoli imaju 46 (ili je obrnuto). Dalje, plavooki ljudi su potomci Sri Rama Krishne, dok su crnooki potomci Adama i Eve.

 10. #10
  Ističe se turbo_ajvar (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.600
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  ne znam za broj hromozoma, bio sma ubeđen da svi imaju 46 :S, ali eto svaki dan novo saznanje

  a što se tiče kako smo stvarno nastali i ko je čiji potomak, možemo samo da nagađamo

 11. #11
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Zato što smo homo sapiens-i. Homo erectus-i su znali, nisu nagađali.

 12. #12
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  Na jednoj strani imamo zvaničnu nauku koja tvrdi da je život na Zemlji nastao kao rezultat kombinacije beživotnih hemikalija i gasova.
  Tako je.

  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  Na drugoj strani, biblijski tekstovi govore o stvaranju čoveka od gline i žene od Adamovog rebra.
  biblijski tekstovi govore kojesta.


  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  Kako je moguće da sav zemaljski život ima samo jedan genetski kod?
  Nikako.
  Organizmi nemaju jedan genetski kod.
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 13. #13
  Iskusan taote (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  NS
  Poruke
  5.340
  Reputaciona moć
  91

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio nežni Pogledaj poruku
  Sve uzimam u obzir. Ala se ti raspisa...nekako mi se cini da ti ni ne trazis misljenje forumasa jer si vec toliko toga reko u tom tekstu da niko vise nista ne moze da doda.
  Jesi ti video njegovu lokaciju? Čovek piše po zadatku. I baš se trudi, za svaku pohvalu.Ne da mu se tekstovi komentarišu, već da ostale pouči nečem.

 14. #14
  Ističe se turbo_ajvar (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.600
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  @Svabov

  ti stvarno misliš da je teorija evouliceije tačna? Ni sam Darvin nije verovao u nju....

  Zar je moguće da padne neka kometa sa belančevinama na repu na odgovarajuće mesto na zemlji da bi od tih belančevina moglo da se stvori primitivno živo biće, da se to biće razvija do neke bakterije (sve spletom okolnosti i slučajnih mutacija), bakterija da se pretvori, parafraziram u ribicu, ribica u ribu, riba u vodozemca nekog, vodezemac u sisara itd.?? Zemlja je suviše mlada da bi nešto tako moglo da se desi. Uzmi npr. čoveka, jer je tema homo sapiens i vidi koliko je to kompleksno biće, zemlja, da bi se tako nešto "napravilo" potrebno je stotine milijardi godina, a ne 4,5 milijarde na koliko se procenjuje starost zemlje.
  To je isto kao kad bi uzeo neko pismo, lupetao slova i na kraju dobiješ neko kompleksno književno delo. Kolike su otprilike šaanse za tako nešto?

 15. #15
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio turbo_ajvar Pogledaj poruku
  @Svabov

  ti stvarno misliš da je teorija evouliceije tačna? Ni sam Darvin nije verovao u nju....
  Naravno da je tacna. OD Darvina do danas je i ona "evoluirala" i sada je mnogo kompleksnija nego sto je bila.

  Citat Original postavio turbo_ajvar Pogledaj poruku
  To je isto kao kad bi uzeo neko pismo, lupetao slova i na kraju dobiješ neko kompleksno književno delo. Kolike su otprilike šaanse za tako nešto?
  Ne, to nije isto, to je potpuno razlicito.
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio turbo_ajvar Pogledaj poruku
  @Svabov

  ti stvarno misliš da je teorija evouliceije tačna? Ni sam Darvin nije verovao u nju....

  Zar je moguće da padne neka kometa sa belančevinama na repu na odgovarajuće mesto na zemlji da bi od tih belančevina moglo da se stvori primitivno živo biće, da se to biće razvija do neke bakterije (sve spletom okolnosti i slučajnih mutacija), bakterija da se pretvori, parafraziram u ribicu, ribica u ribu, riba u vodozemca nekog, vodezemac u sisara itd.?? Zemlja je suviše mlada da bi nešto tako moglo da se desi. Uzmi npr. čoveka, jer je tema homo sapiens i vidi koliko je to kompleksno biće, zemlja, da bi se tako nešto "napravilo" potrebno je stotine milijardi godina, a ne 4,5 milijarde na koliko se procenjuje starost zemlje.To je isto kao kad bi uzeo neko pismo, lupetao slova i na kraju dobiješ neko kompleksno književno delo. Kolike su otprilike šaanse za tako nešto?
  Uopšte nisi u pravu. Čovek je jednostavan grnčarski proizvod i može se napraviti za jedno popodne.

 17. #17
  Ističe se turbo_ajvar (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.600
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio Svabov Pogledaj poruku
  Naravno da je tacna. OD Darvina do danas je i ona "evoluirala" i sada je mnogo kompleksnija nego sto je bila.  Ne, to nije isto, to je potpuno razlicito.
  izuzetno te cenim na forumu, kao i mnoge druge koji ga posećuju, voleo bih kad ne bi davao tako kratke odgovore ili kada bi barem dao link koji ukazuje na nešto o čemu govoriš.

 18. #18
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio turbo_ajvar Pogledaj poruku
  izuzetno te cenim na forumu, kao i mnoge druge koji ga posećuju, voleo bih kad ne bi davao tako kratke odgovore ili kada bi barem dao link koji ukazuje na nešto o čemu govoriš.
  Sto se tice teorije evolucije, odlican link je www.teorijaevolucije.com
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 19. #19
  Ističe se onisifor (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.160
  Tekstova u blogu
  62
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  turbo_ajvar: Zemlja je suviše mlada da bi nešto tako moglo da se desi. Uzmi npr. čoveka, jer je tema homo sapiens i vidi koliko je to kompleksno biće, zemlja, da bi se tako nešto "napravilo" potrebno je stotine milijardi godina, a ne 4,5 milijarde na koliko se procenjuje starost zemlje.
  To je isto kao kad bi uzeo neko pismo, lupetao slova i na kraju dobiješ neko kompleksno književno delo. Kolike su otprilike šaanse za tako nešto?

  Švabov: Ne, to nije isto, to je potpuno razlicito.


  @turbo_ajvar
  Ni stotine milijardi godina ne bi bilo dovoljno za tako nešto.

  @Švabov
  U neku ruku jeste isto. To je kao kada bi eksplodirala štamparska mašina, i kao rezultat ti u ruke upadne enciklopedija Britanika.

 20. #20
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio onisifor Pogledaj poruku
  @Švabov
  U neku ruku jeste isto. To je kao kada bi eksplodirala štamparska mašina, i kao rezultat ti u ruke upadne enciklopedija Britanika.
  Bilo bi isto kada bi slova znala reci, i kada bi znala kako da se kombinuju sa drugim slovima, kao sto hemijski elementi "znaju" da se kombiniju sa drugim elementima, po tacno utvrdjenim zakonima.
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 21. #21
  Iskusan
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.020
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  Na jednoj strani imamo zvaničnu nauku koja tvrdi da je život na Zemlji nastao kao rezultat kombinacije beživotnih hemikalija i gasova.
  ona to kaze. takodje kaze da postoji karika u lancu objasnjenja koja nedostaje, niti ju je moguce ikakvim eksperimentima rekonstruisati u sadasnjosti.
  zato se oslanja da uzasno dugacko vreme, na statistiku i na drugacije uslove koji su na zemlji vladali tada.
  ako pitas danasnje hemicare, svaki ce ti reci da je iz neorganske materije, cak i na najprimitivnijem mogucem nivou, organsku nemoguce stvoriti....
  internet - disconnecting people

 22. #22
  Iskusan
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.020
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  Kako je moguće da sav zemaljski život ima samo jedan genetski kod? (Sve je svedeno na odnos između nukleotida/DNA i amino kiselina/proteina.
  sta pricas ti o samo jednom genetskom kodu???
  "slova" koda su jedinstvena, i ona za DNK glase: adenozin, guanin, citozin i timin... ali kombinacije su... he, pa beskonacne
  internet - disconnecting people

 23. #23
  Ističe se onisifor (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.160
  Tekstova u blogu
  62
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio Svabov Pogledaj poruku
  Bilo bi isto kada bi slova znala reci, i kada bi znala kako da se kombinuju sa drugim slovima, kao sto hemijski elementi "znaju" da se kombiniju sa drugim elementima, po tacno utvrdjenim zakonima.

  Ali, odakle hemijskim elementima to ''znanje''? I otkud ti silni zakoni?

 24. #24
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio onisifor Pogledaj poruku
  Ali, odakle hemijskim elementima to ''znanje''? I otkud ti silni zakoni?
  To su zakoni fizike.
  Svi ti elektroncici i protoncici i atomska jezgra imaju tacno utvrdjena pravila po kojima stupaju u medjuseobna dejstva.
  Nemoj me pitati odakle im ta pravila, tu bi mogli da zadjemo u kvantnu fiziku, a moje znanje iz te oblasti je vrlo skromno. U svakom slucaju LHC ce nam uskoro najerovatnije dati te odgovore.
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 25. #25
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Homo sapiens

  Citat Original postavio moje srce Pogledaj poruku
  sta pricas ti o samo jednom genetskom kodu???
  "slova" koda su jedinstvena, i ona za DNK glase: adenozin, guanin, citozin i timin... ali kombinacije su... he, pa beskonacne
  Baš tako. Beskonačan broj kombinacija, pa postoji razumna verovatnoća da su se neke i dogodile.

  A hemičari ne samo da tvrde da iz neorganske materije može nastati organska, nego se to i masovno radi u fabrikama.

Slične teme

 1. homo lumo help
  Autor koca chemist u forumu Prirodne nauke
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 22.09.2008., 14:50
 2. Homo erectus
  Autor SiIent Bob u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 02.07.2008., 09:00
 3. HOMO BALCANICUS
  Autor KRALJICA V u forumu Muškarci
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 29.08.2005., 17:29
 4. ECCE HOMO
  Autor Celtic Vlajna u forumu Filozofija
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 12.11.2004., 18:56

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •