Zelim da napravim program sličan programu MAGACIONER
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Zelim da napravim program sličan programu MAGACIONER

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    05.04.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    138
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Zelim da napravim program sličan programu MAGACIONER

    Želim da napravim program sličan programu MAGACIONER 2.1
    koga možete skinuti sa sajta http://www.nbsoft.dcmembers.com/imagacioner.php
    To je klasičan program sa Acess bazom podataka.

    Ako mi neko može pomoći pošto sam dugo čitao knjigu Visual Basic Baza podataka.

    Ako možete da mi kažete u kojoj verziji je pravljen program? -ne liči mi na visual basic

    Moj program treba da bude dosta prostiji da ima samo

    RAČUN i PREDRAČUN i da čuva to u memoriji.

    Uostalom pogledajte.
    Poslednji put ažurirao/la CVIJA_94 : 13.07.2008. u 18:12



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.07.2008.
    Poruke
    163
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Zelim da napravim program sličan programu MAGACIONER

    au sto ce ti to.

    Nemoj koristi access nego ono ReadAllFile i slicno.
    Baze podataka cuvaj u string promenjive, i citaj ih iz njih.

    primer za polje (iza [...] je broj bajtova dok je u [...] 'neko tvoje znacenje' tog bajta/tih bajtova)
    'Ime, prezime, nadimak (opcionalno)

    [postoje clanovi koji nemaju nadimak?]1(boolean)
    [broj daljine u skokovima od po 255 bajtova do mesta gde pocinju clanovi koji imaju nadimak]1(integer) //to i ono cuvas u promenjive tipa Byte ili Int zavisi sta imas, umesto "postoje li" pises broj clanova ('0' za ne postoje) i ubacis i broj clanova koji nemaju nadimak isto tako tu u pocetku. To ne cuvas u promenjivoj ovoj... al sam stavio tu da se orijentises
    //Mesto gde se nalaze clanovi koji nemaju nadimak pocinje odma iza [broj daljine u skokovima od po 255 itd. ...]
    [broj slova u imenu]1[ime]1 do 20[nepopunjeno]20 - broj slova u imenu
    [broj slova u prezimenu]1[prezime]1 do 20[nepopunjeno]20 - broj slova u prezimenu

    //Odstupanje od pocetka stringa do mesta gde pocinju oni koji imaju nadimak:
    CONST tVelicinaFielda AS INTEGER = 22 'broj slova u imenu + 20 + broj slova u przimenu + 20 = 22
    'pBrojClanova je vec negde deklarisan
    DIM tDoZaokruzenja AS INTEGER
    tDoZaokruzenja = pBrojClanova - (pBrojClanova * 22) mod 255
    tDoZaokruzenja = tDoZaokruzenja + 255
    'sad smo na odstupanju koje je jednako tDoZaokruzenja, a [broj daljine u skokovima...itd] = tDoZaokruzenja kroz 255, prirodno

    //clanovi koji imaju nadimak
    [broj slova u imenu]1[ime]1 do 20[nepopunjeno]20 - broj slova u imenu
    [broj slova u prezimenu]1[prezime]1 do 20[nepopunjeno]20 - broj slova u prezimenu
    [broj slova u nadimku]1[nadimak]1 do 20[nepopunjeno]20 - broj slova u nadimku

    a to si razdvojio jer samo neznatno oduzima na brzini, cuva prostor (bolje to nego 2 table..) a omogucuje ti brzu pretragu kad filtriras "prikazi samo korisnike koji imaju nadimak".


    To onda snimis sve u jedan string, i iz njega sa komandama MID$ vadis sto ti treba, naravno, sortiras to sve po nekom kriterijumu (mozes napraviti table sa razlicitim sortiranjima koje sadrze sve iste vrednosti (razlicit raspored)), i pretrazujes po modelu cepanje na 2 - vece manje od 'sredine' > vece = cepanje gornje polovine manje = cepanje donje itd. ako to ne znas mogu te nauciti, pod uslovom da si ovo za tabelu u stringu shvatio:

    PUBLIC Tabela AS STRING * 65025 ':->)

    To ti je bez koriscenja Accesa, koristis samo pamet i MID$. Napravis funkcije
    Poslednji put ažurirao/la opkoracujem : 13.07.2008. u 19:29

  3. #3
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Zelim da napravim program sličan programu MAGACIONER

    Jel taj program treba da se koristi u relanom zivotu ili je skolski zadatak u pitanju?
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    05.04.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    138
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Re: Zelim da napravim program sličan programu MAGACIONER

    Privatnom životu.

  5. #5
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Zelim da napravim program sličan programu MAGACIONER

    Citat Original postavio CVIJA_94 Pogledaj poruku
    ...Ako možete da mi kažete u kojoj verziji je pravljen program? -ne liči mi na visual basic...
    Radjen je u Borland C++ 1999 inace se moze raditi i u VB-u.

    E sad, ti lepo iznesi konkretan problem (gde ti je zapelo) i neko ce se vec naci da ti pomogne.

Slične teme

  1. Odgovora: 26
    Poslednja poruka: 09.10.2010., 23:26
  2. Pomozite - Zelim da napravim dinamicki Web Sajt
    Autor sanja1203 u forumu Web dizajn
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 05.10.2008., 12:11
  3. potreban sličan sajt
    Autor milisav soskic u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 02.04.2008., 21:32
  4. iz flv u avi ili neki slican format
    Autor yugo 45 u forumu Softver
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 24.08.2007., 13:10
  5. Imate li slican problem?
    Autor Neva u forumu Arhiva
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 29.04.2005., 12:00

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •