Premijer Mirko Cvetkovic.

Zamenik predsednika i ministar policije biće Ivica Dačić (SPS).

Potpredsednici Vlade biće Mlađan Dinkić (ZES-G17 plus) koji će biti i ministar ekonomije, Božidar Đelić (ZES-DS) koji će biti ministar za nauku i razvoj, i Jovan Krkobabić (PUPS), bez ministarstva, ali zadužen za socijalna pitanja.

Ministarka pravde će biti Snežana Malović (ZES-DS), a finansija Dijana Dragutinović (ZES-G17 plus).

Na mestu ministra odbrane ostaje Dragan Šutanovac (ZES-DS), kao i Vuk Jeremić (ZES-DS) na čelu Ministarstva spoljnih poslova i Milan Marković (ZES-DS) u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Nekadašnji predsednik Skupštine Oliver Dulić (ZES-DS) će u novoj Vladi biti ministar za ekologiju i prostorno planiranje.

Funkcioneri SPS-a Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović u novoj Vladi biće zaduženi za infrastrukturu i prosvetu.

Tomica Milosavljević (ZES-G17 plus) i dalje će biti ministar zdravlja, a Snežana Samardžić Marković (ZES-G17 plus) ministarka sporta.

Resor rudarstva i energetike biće zaduženje Petra Škundrića (SPS), telekomunikacija Jasne Matić (ZES-G17 plus), dok će za Nacionalni investicioni plan biti zadužena Verica Kalanović (ZES-G17 plus).

Na čelu Ministarstva trgovine je Slobodan Milosavljević (ZES-DS), poljoprivrede Saša Dragin (ZES-DS), a ministar za rad i socijalnu politiku će biti Rasim Ljajić (ZES-SDP).

Goran Bogdanović (ZES-DS) će biti zadužen za Kosovo i Metohiju, Srđan Srećković (ZES-SPO) za dijasporu, o kulturi će se brinuti Nebojša Bradić (ZES-G17 plus), dok će ministar vera biti Vojislav Milovanović (ZES-vanstranački).

U resoru za ljudska i manjinska prava radiće Svetozar Čiplić (ZES-vanstranački), dok će jedini ministar bez portfelja biti Sulejman Ugljanin (Lista za Sandžak-SDA).

Mandatar će u ponedeljak, na sednici parlamenta poslanicima podneti ekspoze, u kome će navesti osnovne smernice svog kabineta i saopštiti imena potpredsednika i ministara.


-----------------

fali im jos jedino Borka Vucic na mestu ministra za sport i omladinu pa da budu kompletni