Saradnju srpskog Tužilaštva za ratne zločine sa Haškim tribunalom trebalo bi zamrznuti dok se ne preispitaju oslobađajuće presude Naseru Oriću i Ramušu Haradinaju, rekao je u intervjuu za današnje frankfurtske "Vesti" lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma.

"Haški tribunal treba zatvoriti, jer je od početka svog rada imao dvostruke aršine. Očigledno je da je taj sud je napravljen da bi se sudilo Srbima. Nije sramna samo oslobađajuća presuda ratnom zapovedniku muslimanskih snaga u Srebrenici Naseru Oriću, već i oslobađanje bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja", rekao je Marković.

Podsećajući da je više svedoka zločina nad Srbima poginulo čekajući da svedoče pred Haškim tribunalom protiv Haradinaja, Marković je ocenio da bi taj sud trebalo da bude zatvoren, jer nije doneo ništa dobro i bez argumenata i činjenica, bez valjanih svedoka i materijalnih dokaza, donosio je presude na štetu Srba.

"Presuda Oriću je još jedan dokaz za to, jer je veoma dobro poznato ko je Naser Orić i koliko je Srba ubio u Republici Srpskoj. Orić zaslužuje doživotnu kaznu zatvora, a ne da bude oslobođen", ocenio je lider JS.

"Kada je oslobođen Haradinaj, rekao sam da rad Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji treba zamrznuti sve dok se ne preispita sramna presuda Haškog tribunala prema ubici srpskog naroda. To sam rekao tada, pa ni sada nisam promenio svoj stav, a presuda Oriću potvrđuje da sam bio u pravu", naveo je Marković.

"Pa koliko više Srba treba da izručimo? Svako onaj ko je na nekoj fotografiji sa puškom u ruci izgleda da je ratni zločinac za Haški tribunal. Preostala tri begunca (Karadžić, Mladić i Hadžić) nisu u Srbiji, a ako neko iz Haškog tribunala zna gde se nalaze, neka ih uhvati", rekao je Marković.

izvor.www.blic.co.yu

ma.....pa još nisu ni počeli sa radom,nova vlada a palma već kreće da boti i ekipi pravi probleme..pa šta ako ne bude saradnje sa hago?patriotizam se ne sipa u traktore.....