http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=47952Tadić posetio Daču
Autor: A. L. - A. Ž. A. | Foto: S. Vojnović | 04.07.2008 - 20:02NOVI SAD - Danila Ikodinovića, čije stanje se nakon teške saobraćajne nesreće znatno popravlja, danas je u Kliničkom centru u Novom Sadu posetio i predsednik Boris Tadić. Tadić, kako je rečeno u njegovom kabinetu, u posetu vaterpolisti nije došao kao predsednik, već kao „ bivši sportista i Ikodinovićev prijatelj“.

Tokom posete predsednika, uz Daču je bila i njegova supruga Nataša Bekvalac. Tadić je u bolnicu stigao oko 14 sati i prvo se uputio u Upravnu zgradu, odakle je, zajedno sa dr Zoranom Miloševićem, otišao do odeljenja intenzivne nege.
- Tadić je razgovarao sa lekarima i na kratko ušao u Dačinu sobu. Izašao je nakon nekoliko minuta. Slika Dače priključenog na aparate ga je jako potresla. To je bilo vidljivo i na njegovom licu. Ipak, rekao je da veruje da će se Dača izvući i dobiti i ovu utakmicu - kaže sagovornik „ Blica“ iz Kliničkog centra.
Stanje proslavljenog vaterpoliste i danas je bilo stabilno. Kako „ Blic“ saznaje, vaskularni hirurzi su uspeli, nakon brojnih intervencija, da uspostave cirkulaciju u njegovoj desnoj ruci. Pod stalnim nadzorom anesteziologa Ikodinović povremeno dolazi svesti i tada reaguje na glasove i podražaje, ali lekari još ne nameravaju da ga bude iz kome.
Dobre vesti koje stižu iz bolnice obradovale su i Dačine komšije iz zgrade u kojoj je proslavljeni vaterpolista odrastao. Danilovi roditelji, Dušanka i Ilija, kao i proteklih dana nisu bili kući, već pored sina u Novom Sadu.
- Samo da se Dača oporavi. Zbog sebe, svoje dece, roditelja - kaže Koviljka Maksimović, prva komšinica porodice Ikodinović u beogradskom naselju Miljakovac