Kako da u polju za tekst odnosno ...........................
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Kako da u polju za tekst odnosno ...........................

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    08.03.2004.
    Lokacija
    Beograd-Blok 61
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Kako da u polju za tekst odnosno ...........................

    Interesuje me kako da namestim da kada se klikne recimo na command 1 da ukoliko je u polje za text upisano neko slovo , a ne broj da se pjavi recimo msgbox("nemogu da se unose slova")

    molim vas pomagajte hitno



  2. #2
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    crknuta veverice, zaboravio si jednu "sitnicu": koji jezik?
    u delphiju ti je sledece:

    1. nacin (pascalski)

    var r: real;
    k: Integer;
    begin
    val(Edit1.Text, r, kod);
    if kod <> 0 then
    ShowMessage("Ne zezaj")
    else
    //radi nesto sa r

    2. nacin (elegancija)
    var Value: Integer;
    begin
    if not TryStrToInt(Edit1.Text, Value) then
    ShowMessage("Ne zezaj");
    //rezultat konverzije ti je u Value

    3. nacin (ako je broj veci nego sto je tip Integer, tj 2^31)

    for i := 1 to Length(Edit1.Text) do
    if not (Edit1.Text[i] in ['0'..'9']) then
    begin
    ShowMessage("Ne zezaj");
    Break
    end;

    valjda ti je pomoglo sve ovo kucanje, sve je tu jasno i trivijalno

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    08.03.2004.
    Lokacija
    Beograd-Blok 61
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano u pianju je basic

    Prijatelju u pitanju je prokleti visual basic 6.0

  4. #4
    Guest

    Podrazumevano

    Text box ti sve to tretira kao karaktere tako da ako si glup, mozes da ispitujes karakter po karakter, a ako si dovoljno pametan uocices da ti je kolega lepo napisao i dao ideju (Ako ne mozes da procitas to sto ti je napisao, onda se dobro zapitaj sta ti uopste radis). Jer prijatelju to je tako jasno da ako uopste znas VB6 mozes da procitas i da primenis njegovu ideju. Malo je uvredljivo da ti neko pise kod i ti da ga fazonski COPY/PASTE.
    Nauci da citas i druge programske jezike to ti je osnova za sve, ne moras da znas tacno sta je, ali da znas otprilike sta je pesnik svim tim hteo da kaze.

  5. #5
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    my point exactly
    ako ti nemas vremena da portujes ovaj kod na VB onda mi je zaista zao sto sam utrosio 2 minuta zivota na tebe.

  6. #6
    Guest

    Podrazumevano

    Verujem da ce mu ovo mnogo tesko pasti

Slične teme

  1. KDS-NS odnosno Nscable
    Autor nikola_v86 u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 03.11.2007., 14:21
  2. PP - odnosno predlog i obavestenje korisnicima
    Autor gost 74285 u forumu Arhiva
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 19.08.2007., 19:24
  3. Prebacivanje VHS kaseta u DivX odnosno DVD
    Autor DeXa u forumu Softver
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 26.02.2006., 19:27

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •