Visual Basic
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Tema: Visual Basic

  1. #1
    Primećen član
    Učlanjen
    03.02.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    607
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Visual Basic

    Gde da skinem Visual Basic?
    Imam jedan tutorial koji kaze da postoje tri tipa. Ja bih hteo "VB Learning" ali takav na internetu nisam nasao.
    Kako bilo, samo mi vi dajte link ako imate =D



  2. #2
    Iskusan miXed (avatar)
    Učlanjen
    14.06.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    6.262
    Reputaciona moć
    105

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Citat Original postavio lprsic Pogledaj poruku
    Gde da skinem Visual Basic?
    Imam jedan tutorial koji kaze da postoje tri tipa. Ja bih hteo "VB Learning" ali takav na internetu nisam nasao.
    Kako bilo, samo mi vi dajte link ako imate =D
    http://www.google.com/search?hl=en&q=Visual+Basic+Learning&btnG=Google+Search

    Izvol'te

  3. #3
    Primećen član
    Učlanjen
    03.02.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    607
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Wow. Problem je samo sto oni misle da ti ocjesh da naucis VB, a ne da skines program.
    ZAto bih mi trebao direktan link ako neko ima =/
    Tj. ima to da se qpi ali meni bi trebao.. besplatan ^
    UStvari, mog'o bi da platim ali nemam karticu.

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    23.11.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Makedonija
    Poruke
    28
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    www.microsoft.com/express/vb/
    Пробај ово.
    Express 2008, слободна верзија. Ту ти је Visual Nasic, C++, C#

  5. #5
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Citat Original postavio lprsic Pogledaj poruku
    Wow. Problem je samo sto oni misle da ti ocjesh da naucis VB, a ne da skines program.
    ZAto bih mi trebao direktan link ako neko ima =/
    Tj. ima to da se qpi ali meni bi trebao.. besplatan ^
    UStvari, mog'o bi da platim ali nemam karticu.
    Besplatan mozes naci samo portable VB i tezak je svega 5-6 mb (ako se ne varam). Moze se u njemu raditi ali za naprednije aplikacije moras imati jos *.ocx kontrola koje mozes naknadno pokupiti sa neta.

  6. #6
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Greska. Ima i drugih "presplatnih" razvojnih okruzenja (piratskih). Sigurno je da i VB postoji u takvom stanju.

    Trebace mu kontrole radi brzeg razvoja aplikacije.
    Namera M$-a je i bila da se jednom napisana kontrola koristi i u buduce. Time se stedi vreme oko necega sto je vec napisano i vise se moze posvetiti organizovanju same aplikacije i koda u njoj radi njene funkionalnosti, dinamicnosti nego vreme gubiti oko necega sto je vec napisano... osim ako ne zeli da mu neka kontrola radi drugacije.
    I ja pisem sopstvene, ali pisem ono sto VB i Windows nema a koristim vec postojece jer mnogo lakse i brze kreiram GUI. Nabacam sve sto mi treba i kad krenem da pisem, ne opterecujem se vise oko comdlg32.ocx, msinet.ocx... jer se sve to isporucuje sa jedne strane, uz Windows a sa druge, uz sam VB tako da su te kontrole, i te kako dobro dosle kada je u pitanju vreme koje trebam trositi za nesto sto vec imam.
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 28.06.2008. u 01:23

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    23.11.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Makedonija
    Poruke
    28
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Visual Basic Studio Express је слободна верзија.
    Visual Basic Studio Professional постоји као временски ограничен (90) дана.
    За учење је добар Express.

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.06.2008.
    Poruke
    257
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Citat Original postavio stojan palancanski Pogledaj poruku
    Visual Basic Studio Express је слободна верзија.
    Visual Basic Studio Professional постоји као временски ограничен (90) дана.
    За учење је добар Express.
    stani malo srbine. Visual Basic koji oce moze da skine sa onog sajta sto sam stavio,kao i kompletan VS koji oce. I nije ogranicen. Za ucenje je dobar bilo koji i dobra knjiga, al je malo glupo da neko uci VB.

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.06.2008.
    Poruke
    257
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Citat Original postavio sist_ing Pogledaj poruku
    Greska. Ima i drugih "presplatnih" razvojnih okruzenja (piratskih). Sigurno je da i VB postoji u takvom stanju.

    Trebace mu kontrole radi brzeg razvoja aplikacije.
    Namera M$-a je i bila da se jednom napisana kontrola koristi i u buduce. Time se stedi vreme oko necega sto je vec napisano i vise se moze posvetiti organizovanju same aplikacije i koda u njoj radi njene funkionalnosti, dinamicnosti nego vreme gubiti oko necega sto je vec napisano... osim ako ne zeli da mu neka kontrola radi drugacije.
    I ja pisem sopstvene, ali pisem ono sto VB i Windows nema a koristim vec postojece jer mnogo lakse i brze kreiram GUI. Nabacam sve sto mi treba i kad krenem da pisem, ne opterecujem se vise oko comdlg32.ocx, msinet.ocx... jer se sve to isporucuje sa jedne strane, uz Windows a sa druge, uz sam VB tako da su te kontrole, i te kako dobro dosle kada je u pitanju vreme koje trebam trositi za nesto sto vec imam.
    Jes, a sto ako ja ocu na primer da imam ono sto VS ima za podesavanje osobina kontrola sa strane (properties tab) a za svoju aplikaciju, tako nesto slicno, kao treelist sa comboboxom za svaku stavku treelista. Onda ja trebam to sam da napravim, jer mi VB ne daje cak ni ono sto sam ima u sebi.
    A relativno cesto ce svakome zatrebati takvo nesto kao sto je treelist sa mogucnostcu podesavanja vrednosti itema, radi preglednosti osobina necega... i svako ce to morati sam da napravi.

    E sad, mnogo ce brze cela aplikacija da radi ako to sam kustomizujes nego ako se posluzis u izradi "nove" sa "Starim" kontrolama pa postavis u nju gotove stvari...

    I mnogo cesto ce svaki programer da pise iz koda gi za neku formu, a mnogo retko ce da je radi u onaj Form Editor (smesno), tako da je i to beskorisno.

    Ja sam cak imao dok sam koristio VB svoju aplikaciju za genersianje VB koda za formu koju ocu, i samo popunim evente i ubacim je u glavni kod i to je to...

    Potrebno je dakle masu stvari, i to sto ima ugradjene kontrole ne pomaze nista, osim za nekoga ko se zeza i programia da pokaze drugovima kako "njegov program lici na windowsov".

  10. #10
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Citat Original postavio Intenziviran Pogledaj poruku
    Jes, a sto ako ja ocu na primer da imam ono sto VS ima za podesavanje osobina kontrola sa strane (properties tab) a za svoju aplikaciju, tako nesto slicno, kao treelist sa comboboxom za svaku stavku treelista. Onda ja trebam to sam da napravim, jer mi VB ne daje cak ni ono sto sam ima u sebi...
    Evo citiram sebe jer mi se cini da ne citas pazljivo ono sto sam napisao dole:

    Citat Original postavio sist_ing Pogledaj poruku
    ...I ja pisem sopstvene, ali pisem ono sto VB i Windows nema a koristim vec postojece jer mnogo lakse i brze kreiram GUI....
    Citat Original postavio Intenziviran Pogledaj poruku
    ...I mnogo cesto ce svaki programer da pise iz koda gi za neku formu, a mnogo retko ce da je radi u onaj Form Editor (smesno), tako da je i to beskorisno...
    Mozda je tebi smesno i beskorisno... meni je smesno to sto bi neko pisao ono sto je vec napisano. Naravno da se pise i iz koda ali svako ce gledati, ako se mora uraditi u zadatom roku, da ima sve pri ruci... jednim delom zbog zadatog roka, drugim delom zbog konkurenata. Sustinski, sve se pise i svako za sebe pise svoje *.ocx, *.dll-ove i ne verujem da ce neko svoje vreme baciti oko necega sto je vec napisao ili vec postoji.

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.06.2008.
    Poruke
    257
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Pa neko ko se boji roka ce unapred da napravi sve "svoje" da tako kazem, te ce samo da sklopi razlicite gotove sablone i "to je to".

  12. #12
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Neznam zasto tako razmisljas. Nije u pitanju strah od roka vec postovanje dogovora o zadatom roku (ako ga ima) i ipak, vecina pravi svoje a ne "svoje" kontrole i .dll-ove. Ako tako razmisljas, kao sto se vidi, verovatno si i sam sklon tome a ovde glumis nekog pametnjakovica te prodajes finocu. Naravno da ima i takvih koji "pisu svoje" objekte, takvih je bilo i uvek ce ih biti i zato se sa time ne treba opterecivati.

  13. #13
    Aktivan član lima (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac, Shumadia, Serbia
    Poruke
    1.528
    Reputaciona moć
    66

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Javi mi se na koska87@gmail.com... Poslaću ti ja ORIGINAL VER. VB...

  14. #14
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano

    Besplatan (legalan) VB se moze skinuti sa: http://www.microsoft.com/express/

    Ups... prevideh "learning" deo.
    Imas na netu video tutorijale... veoma preporucujem za pocetnike: http://www.msdnwebcastportal.com/DesktopDefault.aspx - sve sta ti je potrebno da bi dobio pristup i mogao da gledas webcast je da se ulogujes sa hotmail nalogom (ako nemas, napravi - besplatno je).

    Moram i da dodam za komentare iznad koji navode na rapidshare/google i pronalazenje/koristenje piratskih verzija Visual Basic-a.
    Ako si pocetnik - express version ce biti dovoljna da naucis da programiras, pa cak i da napravis neke aplikacije.
    Ako hoces ozbiljno da se bavis programiranjem - kupi originalnu verziju.



    Nema potrebe da pises novi post svakih par minuta.Koristi opciju 'izmeni'.
    Poslednji put ažurirao/la mornar_popaj : 29.07.2008. u 23:44 Razlog: spajanje postova

  15. #15

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    jel ovaj Express edition linkovan par postova iznad (www.microsoft.com/express/vb/) sigurno za XP?

  16. #16

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Whoa whoa whoa... Necu ja da downloadujem nista kroz Microsoftov .exe... jel ima neko NORMALNU offline instalaciju ovog chuda da napravi torrent ili nesto pa da mogu da skinem od njega... govorim o Visual Basic Express, koja je valjda besplatna...

  17. #17

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    nadjoh offline install... oh sto sam tako glup pa ne koristim scroll button lol

  18. #18
    Početnik
    Učlanjen
    23.11.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Makedonija
    Poruke
    28
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    27.06.2008., 11:48

    Citat Original postavio stojanpalancanski Pogledaj poruku
    www.microsoft.com/express/vb/
    Пробај ово.
    Express 2008, слободна верзија. Ту ти је Visual Nasic, C++, C#
    27.06.2008., 11:48

    Ево када сам препоручио VB Express Edition.
    Беспатна, легална верзија.
    Није као professional, али је ипак добра.

  19. #19
    Početnik
    Učlanjen
    23.11.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Makedonija
    Poruke
    28
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    VB 2008 Professional постоји као легална верзија, ограничена на 90 дана. За почетак није лош ни Express.

  20. #20
    Moderator 8-Mile RD (avatar)
    Učlanjen
    23.12.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    SD
    Poruke
    9.882
    Reputaciona moć
    206

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Pojednostavicu najbolje sto mogu.

    Delphi kod:

    var slika : TImage

    begin
    slika := TImage.Create(Form1);
    slika.name := 'Image1';
    slika.left := 20;
    slika.top := 60;
    end;
    Kako se ovo pise u Visual Basic 6? Znaci, kako ide to kodno kreiranje komponenti?

  21. #21
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    05.09.2008.
    Poruke
    122
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Dim slika As PictureBox '***** li ga sta mu je TImage, ako mislis na kontrolu vidi kako se zove zaboravio sam, valjda ImageBox

    With slika
    .Name = "Slika1"
    .Left = 20
    .Top = 60
    End With

    Form1.Controls.Add (slika)
    valjda tako bese u 6.0.

  22. #22
    Početnik
    Učlanjen
    21.09.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Radim u Visual Basic 2008 - Console Application... Zamolio bih nekog da mi napise ova 2 programa, ako ulovi vremena...

    1.Koristeći operator ^ napisati program koji će ispisivati n-ti koren primljene vrednosti. Program najpre treba da traži vrednost iz koje se vadi koren, potom koren koji se vadi i na kraju da ispiše rezultat.

    2.Napisati program koji će od korisnika primljeni broj sekundi ispisati u obliku sati:minuti:sekunde. Na primer, ako se unese broj 12603, na ekranu treba da se ispiše 3 h 30 min 3 sec.
    Poslednji put ažurirao/la EcoMan : 25.02.2010. u 22:14

  23. #23
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Citat Original postavio EcoMan Pogledaj poruku
    Radim u Visual Basic 2008 - Console Application... Zamolio bih nekog da mi napise ova 2 programa, ako ulovi vremena...

    1.Koristeći operator ^ napisati program koji će ispisivati n-ti koren primljene vrednosti. Program najpre treba da traži vrednost iz koje se vadi koren, potom koren koji se vadi i na kraju da ispiše rezultat.

    2.Napisati program koji će od korisnika primljeni broj sekundi ispisati u obliku sati:minuti:sekunde. Na primer, ako se unese broj 12603, na ekranu treba da se ispiše 3 h 30 min 3 sec.
    Domaci, a?
    I'm a PC!

  24. #24
    Početnik
    Učlanjen
    21.09.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Tako nesto. U medjuvremenu sam uradio 2. zadatak pa ako moze pomoc za 1.

  25. #25
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Ako si učio excel u školi, znaćeš da uradiš
    Pomuči se malo, isprobaj, nemoj odma' da kukaš za pomoć.
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

Slične teme

  1. C++ i Visual Basic
    Autor Topnik_15 u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 09.02.2008., 17:51
  2. Visual Basic
    Autor M_ilan u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 14.02.2007., 13:41
  3. Visual Basic
    Autor damir24 u forumu Programiranje
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 29.09.2006., 12:17
  4. Visual Basic 6.0
    Autor **case-problem**Istrazivac u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 06.03.2005., 20:37
  5. Visual Basic.Net
    Autor Raul777yu u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 21.01.2005., 11:57

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •