Kuda na more???
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Kuda na more???

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.07.2003.
  Lokacija
  cacak
  Poruke
  171
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Kuda na more???

  Definitivno zadnji put u Crnoj Gori
  Do sada u Crnoj gori letovao sam svake godine da uzmemo od neke 1989 godine. Povremeno sa mogućnostima letovao sam i u Grčkoj, Bugarskoj, Turskoj. Ovo šta me je snašlo mene, i još dosta njih u vozilima bilo ih je iz raznih država ( poljake, madjare, Albance) ne daj bože da se nekome dogodi. Kratko ću vam opisati. Ulazak na granični prelaz u crnu goru u 02.00 ujutru čekao sam sat vremena. Na registarskim tablicama kako je svima pozunato a većina ih ima onaj plastični deo postoji oznaka SRB. Carinik iz ne znam kojih razloga bio je izričit da tako ne može, mora stajati na zadnjem staklu. nalepnica. Dalje iz samog razgovora odmah se videlo da ne ulazimo u Ekološku državu već u državu sa drumskim razbojnicima. Na pitanje da li treba neka kazna dok se ne snadjemo za tu famoznu oznaku SRB reče daj nešto za smenu.
  ''Ja izvadih 500 dinara a on na to nas je dosta. U meni već kipi. i razmišljam koliko vama treba ja toliko sigurno nemam''. Dalje još se naljuti pa onda poče ribanje '' Za decu krštenice'' ja na to odgovori kakve krštenice ( deca spavaju u vozilu na zadnjem sedištu),
  ''''''Ne znam ' Velju' da ih ti nisi dje ukrao pa trguješ belim robljem'''. Šta da vam kažem, došlo mi na granici da ga udarim pesnicom u meni kipi i suzdržavam se. Onda mu ja odgovori ništa ''hapsite me ovde na licu mesta decu budite ako vam nije žao pa ispitujte ko im je otac a ko majka''' Na to će ti predstavnik Crnogorske države'' Jel ja to tebe nešto ljutim, što se srdiš'''.
  Sve ovo što sam na graničnom prelazu podneo to mi se u životu nije dogadjalo, napominjem da sam sve ove godine na njihovom prelazu prolazio uz ''Srećan put'' dovidjenja uz zadržavanje od 5 minuta.
  Da Vam svima vama koji ste na forumu dalje prenesem dogadjaje. Pošto više nisam mogao da trpim ja ti onom cariniku'' ili ti mene puštaj ili ja okrećem nazad u Srbiju''
  U to supruga izadje iz vozila dada jednu što su je nekad zvali kod nas '' Črvena'' 1000 dinara, a on ti reče '' vidiš kako ti žena zna sa ljudima, počeša se sa njom po čelu kao muzikanti na svadbi i ode'''.Moji prijatelji koji su bili iza mene u druga dva vozila isto ih to snadje.

  Nije to sve onako nervozan do Podgorice sami znate oko 150 km treba čovek da vozi.
  Krećemo dalje stali svi da se sačekamo i pričamo koliko je ko dao i došli smo do zaključka svi po ''črvenu'' 1000 dinara. Da vas ne buni još nije kod njih stupila ekološka taksa i to nema veze sa taksom.
  Pošto smo se ispričali i odmorili krenuli smo dalje.
  U kanjonu Platije sledeći dogadjaji ''Radovi na putu'' sa naizmeničnim propuštanjem semaforima. Kolona od 15-20 vozila prolazi na zeleno svetlo ja medju njima i moji prijatelji na začelju iz drugog pravca gde ne možemo da se mimoidjemo idu nam u susret takodje vozači tj.cela kolona. Deru se na nas ''Slepci jedni što ne čekate na zeleno, svadja ispred nas jer ne može da se mimoidju vozila''. Ajde nekako bi i to prošlo ali tek kada sam izašo vidim da iz oba pravca svima sija zeleno svetlo. Po meni neispravni uredjaji tj. semafori.Ali sad sledi šlag na tortu zašto je to tako

  Drugui dogadjaj posle 7-8 kilometara opet semafor ali sada crveno svetlo. Svi stojimo i čekamo 5, 10, 15, 20, 25 možda i više minuta ljudi izašli iz vozila. Kažu onaj prethodni je bio nesipravan semafor držao je sa obe strane zeleno neispravan je i ovaj ali sada drži crveno.
  Dogovor je pao ajde idemo polako na crveno.Iz drugog pravca nema nikoga.
  Ne lezi vraže iza nekih 1,5 kilometara iako nama u susret nije došao niko patrola policije. Policajci zaustavljaju i kupe nam svima dokumenta negde oko 18 vozila i šalju nas na neki mračni parking i čekamo. Dole na mračnom parkingu još desetak vozila i svi čekaju. Od vozila policije ide jedan vozač i reče ja dadoh 50 eura i slobodan sam. Ali čovek sede u vozilo BMW i ode prema Podgorici nismo ni stigli da ga pitamo. kako i zašto.

  Onda na parking dodjoše dva policajca ili bolje rečeno Crnogorski Hajduci i poče priča
  ''Svi ćete ići u Podgoricu koja je još oko 60 kilometara kod sudije po skraćenom postupku jer ste vi ovde stranci' zato što ste prošli na crveno svetlo''' neko iz mraka dobaci, pa čoveče zablokirao vam je semafor kao i onaj drugi nekoliko kilometara odavde onaj vam drži zeleno iz oba pravca.
  Drugi reče pa oni to namerno drže da bi imali noću da uzimaju '''''' Harač''''' Svi zaključiše da je ova upadica NN vozača istinita. 'Neko dobaci šta predlažete vi misli na policajca Hajduka. Dodjite ja ću Vas prozivati jedan po jedan do vozila.
  Kako je prozivao odmah se videlo šta rade s tim što je imao obzira na Srbe.
  Albanci su prošli sa 50 eura bez ikakvih priznanica mislim da toliko su dali i Madjari i Poljaci mi Srbi smo prošli kako je ko bio glup ja i moji prijatelji smo prošli sa po jednom opet ''' Ćrvenom'''

  Dalje više nemam živaca da vam pišem šta je se sve dogadjalo na putu, tako da one ležaljke su najmanje bolne što ih iznajmljuju na plažama, ali pitam se da na tom putu da ga nazovemo '''' Put smrti pored toga što je užasan sad su tu i drumski razbojnici'''', koji nisu tu da vode red i mir i bezbednost nas.
  Možete samo zamisliti da ti idioti drže upaljena svetla zelena iz oba pravca ( pošto će biti pametnih na ovo moje pa ne regulišu policajci svetla) mislim da dobijeni novac zajedno dele sa putarima tj. licima koji izvode radove na putu .
  Na takav način ugrožavaju živote ljudi. Pošto još ekološka taksa nije stupila na snagu mislim da je od sutra možete samo da zamislite šta će da rade.

  Ovo je bio moj definitivno zadnji odmor u crnoj gori, kao i mojih prijatelja.
  Nemam više živaca da vam pišem druge dogadjaje.
  Savet svima koji se ove godine odmaraju u Evropskoj državi Crnoj gori
  1.Krstite se svi, a i ponesite krštenice.
  2.Kada je zeleno svetlo ne verujte nikome možete izgubiti glavu
  3.Takodje kada je crveno čekajte dva sata
  4. Za carinsku službu ponesite dovoljno novca (mnogo ih ima u smeni)
  5.Oznaka SRB da se zna koga da deru.
  6Takodje za ostale drumske razbojnike ponesite dovoljno novca
  7.Ako vidite more a usput ste dali 200 eura dobro ste prošli
  I na kraju shvatite da mi tamo nismo dobro došli, ja sam shvatio a i dosta njih.

  Nadam se da će i ova naša država uvesti na bazi reciprociteta iste mere kao što su oni uveli za nas. i Ostaje mi nada da oni mogu da nas vuku za nos tri meseca a mi ost6alih devet meseci.
  Pozzzzz svima

  PORUKA TURISTE KOJI SE USUDIO DA ODE U CRNU GORU

  Zato Bugarska ili Grcka 2. #2
  Veoma poznat Majat. (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  12.998
  Reputaciona moć
  184

  Podrazumevano Re: Kuda na more???

  U Grcku, naravno! Toliko lepih mesta, ostvra ima, da zaista nema potrebe ici negde drugde. Leta provodim u Grckoj a na ostale destinacije tokom godine!

 3. #3
  Obećava dulence75 (avatar)
  Učlanjen
  08.01.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  62
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: Kuda na more???

  Stvarno grozota! Ne pada mi napamet da vise tamo letujem. Nek se nose i oni i nihova ekoloska drzava!

Slične teme

 1. Kuda sam na more???
  Autor exitman u forumu Putovanja
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 05.02.2009., 13:01
 2. kuda za NG?
  Autor Milan_sse u forumu Beograd
  Odgovora: 49
  Poslednja poruka: 03.01.2008., 10:05
 3. kuda na more
  Autor sasa77 u forumu Putovanja
  Odgovora: 47
  Poslednja poruka: 05.06.2005., 17:25

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •