Muškarci kriju kad ih žene biju - Safe House 4...
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 113

Tema: Muškarci kriju kad ih žene biju - Safe House 4...

 1. #1
  Veoma poznat
  Učlanjen
  23.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  10.907
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Muškarci kriju kad ih žene biju - Safe House 4...

  e odro sam se da nađem vest iz novina..........i nađem u pretrazi pod mooškarac.....  Muževi kriju kad ih žene biju
  Biljana Stjelja, 14.06.2008 18:40:48 Ocena: 3.75 (Glasova: 8) Komentara: 0

  UMEJU i one da ga ošinu po glavi, da udare šamar i počaste uvredom, gađaju pepeljarama, vazama, grebu, pljuju, izbacuju stvari pred kućni prag... Takav muž je u srpskom rečniku opisan kao papučić, a ne žrtva. Zato se retko koji odvaži da o svojoj patnji glasno govori, da potraži pomoć suda ili policije, a nijedan nije zakucao na vrata "sigurne kuće". I ona bi mu, sigurno, bila zatvorena.
  MoŽe li i "nežniji pol" da podivlja? Struka kaže - da. Praksa, međutim, ove primere svodi na statističke greške, a narod k'o narod - tračari.
  - Iživljavaju se i žene nad svojim muževima, ali veoma retko - priča Vera Despotović-Stanarević, rukovodilac Centra za medijaciju u beogradskom Centru za socijalni rad. - U porodičnom nasilju, muškarci su žrtve u najviše 30 odsto slučajeva, ali i to su primeri kada očeve biju sinovi ili braća. Među žrtvama porodičnog nasilja, u najviše osam odsto situacija, žena maltretira svog supružnika. Ona to, najčešće, čini uvredama, pretnjama, ucenama, dok su fizički nasrtaji, zaista, zanemarljivi. One su sklonije psihološkom nasilju.
  U ovoj instituciji, koja zapošljava čitave timove da "popravljaju" pokvarene bračne odnose, napominju da su muškarci znatno ređe žrtve od suprotnog pola. Ipak, pamte primere kada i ženama pukne film. Ističu da su retki fizički obračuni u kojima je žena nasilnik, jer je, ipak, muškarac mišićaviji, ali dodaju da i žene mogu da budu akteri u drastičnijim situacijama koje mogu da se završe i fatalno.

  Nisu usamljeni primeri kada žena ubije muža sekirom na spavanju, puca mu u potiljak, pa čak i raskomada beživotno telo. Stanarevićeva dodaje da iza gotovo svih ovakvih priča crne hronike, stoji žena žrtva, koja je godinama trpela iživljavanja svoga partnera. Na kraju, nemoćna, jedini "izlaz" vidi u ubistvu, ponekad i krajnje brutalnom.
  Ni Vesna Momčilović se u svojoj advokatskoj praksi nije susretala sa muškarcima koji su razvod tražili jer ih žena bije, vređa, zlostavlja. Kaže, nije čula ni od kolega da su rešavali takve primere:


  Onaj koji stalno kuka da ga žena zlostavlja, taj se ne razvodi. Kada se osećaju ugroženo, odlaze kod druge žene, a onda se vraćaju kući i trpe.
  Tako, "jači pol" iste probleme rešava na sasvim drugačiji način. Dok je gotovo nezamislivo da jedna ugnjetavana žena traži utehu u zagrljaju drugog muškarca, plašeći se da i on ima laku ruku, muškaraci, izgleda, nemaju istu bojazan.
  - Ima istine u tome da se muškarci lakše od žena odlučuju na prevaru u takvim situacijama - smatra psiholog Nebojša Jovanović, koji je razveo čak 3.000 brakova.
  - Neki, čak, podstiču agresiju ili joj, bar, ne staju na put, jer tako dobijaju opravdanje za ono što čine, vodeći se rečenicom: "Kako to da ne radim kada je ona takva kučka?".
  Jovanović, međutim, ističe da iza ovakvih odnosa gotovo uvek stoji - strah od ljubavi:
  - Ko može da vas zarobi, ako vi to sami nećete? Ovakvi su parovi, uglavnom, nesigurni i stalno igraju neke igrice koje ih udaljavaju od stvarne bliskosti. Jedna od takvih igara je i nasilje.

  On, međutim, ukazuje i na drugu stranu medalje. Na nasilje se ne gleda istim očima i postoje duboke predrasude u odnosu na to ko ga čini. Dok za žene žrtve uvek postoji saosećanje, muškarci ga teško zarađuju.- Muškarci su, verbalno, slabiji pol i oni ne umeju da istraju u svađama. Žene, pak, mogu da budu veoma dosledne u svojim maltretiranjima. Imaju neverovatnu snagu i upornost. Znaju godinama da zvocaju, ponižavaju, vređaju... To je, poput one drevne metode mučenja, kada kap vode neprestano pada na glavu dok te ne ubije. Takvi muževi nemaju kome da se žale jer ispadaju mlakonje ili im kažu da je on, u stvari, krivac što mu je žena nezadovoljna. Ona, međutim, uvek imakome da se požali i sa kim da popriča, bez ikakvog ustezanja. Tako svi imaju razumevanja kada ženi dozlogrdi, jer ga je ona trpela godinama, dok za njega nikada nema opravdanja. On je uvek zlostavljač, a ona uvek žrtva.

  Bez obzira na to što struka uglas tvrdi da svaki teror, fizički i psihički, isto boli, u narodu se i dalje različito posmatraju modrice na telu od onih na duši.

  - Bilo da je fizičko ili psihičko, nasilje ostavlja iste posledice - objašnjava Jovanović. - To može lako da se ustanovi. Na poligrafu smo merili reakcije na verbalne napade i uvrede. Telo reaguje fizičkim promenama, puls se ubrzava, stežu se mišići, pojačava znojenje... Zbog toga ne možemo oštro da razdvojimo verbalno od fizičkog nasilja jer i jedno i drugo mogu da ostave ozbiljne posledice.
  - Nemamo nijedan prijavljen slučaj nasilja nad muškarcem i nismo se sa time susretali. - kaže Vesna Stanojević, koordinator Savetovališta za borbu protiv nasilja u porodici i osnivač ženskih skloništa.
  - Ipak, to ne znači da ga nema. A, naročito psihičkog terora, kada žene optužuju, ucenjuju, psuju mu sestru, majku... Oni se, međutim, ne žale, jer žive u veoma izraženom patrijarhalnom društvu. Njemu je tako nešto izgovoriti, priznati, zakukati - velika sramota. Zato se, najčešće, odlučuju da prihvate svoju situaciju, trpe i slušaju.
  A, žene nastavljaju: čitaju muževljeve SMS poruke, bez prestanka ga propituju gde je bio, s kim se viđa... Psiho-fizički ga dokusure "prehrambenom torturom": "Danas za kaznu neću da ti kuvam" ili ljubavnom ucenom: "Ili ćeš da me slušaš ili nema seksa".
  NajviŠe je predrasuda, u svakom slučaju, vezano za seks. Skoro 20 odsto muške populacije u svetu je bilo izloženo seksualnom nasilju u nekom trenutku svog života. Većina manijaka je, doduše, nosila pantalone, ali ni suknje nizu izuzete od ovakvih nedela. Brojke govore da deset od hiljadu muškaraca doživi seksualno nasilje, naspram stotinu od hiljadu žena.
  Zato je i poslednji Krivični zakonik, od januara 2006. godine, predvideo da i žene mogu da završe u zatvoru zbog silovanja muškarca! Do sada je žrtva jedino mogla da bude pripadnica nežnijeg pola, ali je usvojen model sa zapada, po kojem žrtva može da bude i - on. Mada je usvajanju ovog član prethodila dugotrajna rasprava u kojoj se čitava struja pravnika protivila novim odredbama, postignut je konsenzus - žena može prisilno da obljubi muškarca! A, potom i da zaradi ćeliju na od dve do deset godina. Kazna, u zavisnosti od povreda, može da naraste na 18 godina.

  U Srbiji se pohotne i opasne nimfomanke i dalje sreću samo u - kuloarskim pričama. Takvi se primeri retko susreću čak i u liberalnoj Skandinaviji. Mada severnjaci odavno daju muškarcu "pravo" da bude žrtva, malo je žena zbog ovakve krivice osuđeno. Norvežani još prepričavaju prvu skandinavsku presudu, kada je žena otišla u zatvor na devet meseci pošto je silovala muškarca. "Napasnica" je dohvatila 30-godišnjaka, zaspalog na kauču posle kućne terevenke. Kada je otvorio oči, uvideo je da mu devojka "poklanja" oralni seks dok ih njen momak snima!

  NASILNICI

  PSIHOLOZI razlikuju muške i ženske metode u rešavanju problema. Svi su saglasni da žene bolje barataju rečima.
  - Muškarci su u svađama slabiji pol - kaže Jovanović. - Nasuprot mišljenju većine, ne znači i da je on veći nasilnik zbog jednog udarenog šamara, nego žena koja mu zvoca godinama.

  NESLAGANjA

  NASILAN muž je najčešći razlog koji navode žene u brakorazvodnim parnicama. Pred sudijom se, potom, žale na pijanog i nevernog supruga. On se, gotovo nikada, ne razvodi zbog žene - batinaša. U rastavi poteže rečenice: "Ne slažu nam se naravi", "Njena porodica se u sve meša", "Žena hoće da odlučuje o svemu".
  Poslednji put ažurirao/la gost 10000 : 16.06.2008. u 23:29 Razlog: eo ga c... 2. #2
  Domaćin
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Lokacija
  septička jama, al' lepa :)
  Poruke
  4.972
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  Kad je proradila pretraga? :shock:

 3. #3
  Veoma poznat
  Učlanjen
  23.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  10.907
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  e ispravite mi c u naslovu...............

 4. #4
  Veoma poznat
  Učlanjen
  23.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  10.907
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  Citat Original postavio Nešto Pogledaj poruku
  Kad je proradila pretraga? :shock:
  ma na sajtu novina............

 5. #5
  Domaćin
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Lokacija
  septička jama, al' lepa :)
  Poruke
  4.972
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  A proradila je, ja sad probala

 6. #6
  Veoma poznat
  Učlanjen
  23.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  10.907
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  pa dobro...to pretraga...baš mi je drago što radi.......malo je doogačak post...al je vrlo jasan....nije baš da se stavi odmah u kantu.............

 7. #7
  Iskusan
  Učlanjen
  02.11.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.376
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  O mukice male. šmrc, šmrc

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  23.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  10.907
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  treća.....prema kojoj vrsti tortoore gajiš afinitet........priznaj lepo... ..

 9. #9
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  Citat Original postavio Treća Pogledaj poruku
  O mukice male. šmrc, šmrc
  Klasichan post zene siledzije.

 10. #10
  Domaćin
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Lokacija
  septička jama, al' lepa :)
  Poruke
  4.972
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  A, žene nastavljaju: čitaju muževljeve SMS poruke, bez prestanka ga propituju gde je bio, s kim se viđa... Psiho-fizički ga dokusure "prehrambenom torturom": "Danas za kaznu neću da ti kuvam"
  Izvini ali kako je njemu jadnom teško prehrambena tortura aaaajoooooj neće krava danas da mu napravi papicu užas..... ja bih se ubila odmah.....

 11. #11
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  Pasivna agresivnost..shta tjesh....mora i to da se otrpi...ili nauchi da kuva.

 12. #12
  Veoma poznat Artinve (avatar)
  Učlanjen
  18.07.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Daleko sam ja...U kuci od mesa - zatvorenih vrata, spustenih roletni, zavesa - zivim.
  Poruke
  10.484
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  ''Dok za žene žrtve uvek postoji saosećanje, muškarci ga teško zarađuju''

  pa, da... retko ga i traže
  mi smo fini. ne qukamo, ne tračamo, i cenimo žene... stoički podnosimo to što su
  evo, i na savemenoj žene vode glavnu reč, a niko da im kaže.

 13. #13
  Domaćin
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Lokacija
  septička jama, al' lepa :)
  Poruke
  4.972
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  OK, na stranu sve ovo, tekst je prilično patetičan. Zašto? Zato što sve to sa SMS porukama i zvocanjem (definiši zvocanje) stoji, ali ja ne videh da se muškarci uzdržavaju od zvocanja, posebno u poznijim godinama..... a što se brčkanja po telefonu tiče ne znam devojku koja to radi, a ne znam ni muškarca, ali nešto mi se javlja da i on to može da uradi.....

  A sad, što se zvocanja tiče, a što je omiljena tema i omiljen izgovor, vrlo prigodno kao zabluda No3 a to je jezik..... u svom mladom životu mnogo sam se češće susrela sa muškarcem koji je verbalno jači, ne mislim (samo) od mene. Mislim, prihvatia bih ja to za istinu, čak bi mi i imponovalo pomalo , ali praksa jednostavno govori suprotno.

  E sad, ipak uzmimo onaj jedan primer žene devedesetih, koja zvoca. Zvoca od bede, ratova (al' aj to sve na stranu), zvocanje se po default-u osuđuje kao nešto što je bezobrazluk i nešto što je maltretiranje, silovanje mirnog, povučenog Mr. Muškarca.
  Zvocanje se, čak, često navodi kao povod fizičkom nasilju i, koliko sam uspela da primetim, vrlo je uspešan izgovor u pitanju. Tako da su, u cilju nastavka priče o zabludi No3, muškarci prilično isforsirali tu priču da su žene "verblano jače" (slatko upakovano - veće zvocare).
  A žene zvocaju iz nemoći.
  I sad, da nastavim ono boldovano, ovo je jako bitno: i tom zvocanju nešto je prethodilo i bilo uzrok!

  E to nešto se rado zanemaruje u globalnoj osudi.

  Slikovito: njemu je lepo, on je raspoložen, ali njegova žena ga ubija u pojam jer konstantno zvoca. Zašto zvoca? Zato što je njemu lepo, gleda TV od 4 popodne, kad se vratio s posla, a ona je za to vreme spremila ručak, obrisala prašinu i usisala dečiju sobu.
  I tu sad imamo dve priče. Njemu je draže da se zavali i gleda TV s posla, i ja to kristalno jasno razumem, jer nema svako potrebu da usisa prašinu onog momenta kad se nahvata. Nju, opet, užasno iritira njegova nezainteresovanost za kućne poslove a, sa jedne strane, svakako je i vređa, jer će njegov debeli otac doći sutra i reći kako je p*der ako ga slučajno (slučajno) zatekne sa peglom u ruci. Što navodi na zaključak da su kućni poslovi za đubre, i da su žene to đubre.

  Ovo su sve vrlo klasične priče iz drage nam zemlje Srbije. I mi tu zaista imamo dve ličnosti i njihove razlike zaista uzrokuju sukobe koji postaju teški za podnošenje.

  Jedino se ježim kad on njoj zvoca "što je sve prljavo" :shock: što uopšte nije retka pojava.

  Sve me ovo nekad davno navelo na zaključak da muškarac i žena jednostavno nisu pravljeni da žive zajedno i da su, po modelu koji nam je ovde ponuđen (ovom patrijarhalnom) njihove navike svakako razlozi kasnijim "nepomirljivim razlikama", pa će situacija uvek biti napeta kakva jeste.

  Zato se podvlači crta kod fizičkog nasilja.

  Ne kažem ja da ne postoje muškarci koji su, na neki već način, maltretirani..... ali je malo očigledno da su razlozi maltretiranja koji su ovde navedeni, ako ništa drugo..... patetični.

 14. #14
  Legenda
  Učlanjen
  20.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  55.149
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  S obzirom da sam sirovina s juga, ne bi ona meni tim metodama... To može tamo kući mamu, tatu, sestru... (pročitao sam samo naslov jer je tekst smarajuće veliki)

 15. #15
  Veoma poznat marina.c (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tu...
  Poruke
  10.715
  Reputaciona moć
  349

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  Ja sam od onih zvocara...Ne boli, al ga psihički tako oslabi i onemoća da poželi začas fizičko zlostavljanje...

 16. #16
  Legenda
  Učlanjen
  20.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  55.149
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  aaa, ti si od onih intelEgentnih što ubijaju u pojam rečima...

 17. #17
  Iskusan
  Učlanjen
  02.11.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.376
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Muškarvi kriju kad ih žene biju....

  Citat Original postavio moonja Pogledaj poruku
  treća.....prema kojoj vrsti tortoore gajiš afinitet........priznaj lepo... ..
  Moje torture su slatkogorke.

 18. #18
  Veoma poznat marina.c (avatar)
  Učlanjen
  27.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tu...
  Poruke
  10.715
  Reputaciona moć
  349

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  Citat Original postavio DeeLiteOrangeAdvanced Pogledaj poruku
  aaa, ti si od onih intelEgentnih što ubijaju u pojam rečima...
  ...isuše ga skroz...

 19. #19
  Veoma poznat Artinve (avatar)
  Učlanjen
  18.07.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Daleko sam ja...U kuci od mesa - zatvorenih vrata, spustenih roletni, zavesa - zivim.
  Poruke
  10.484
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  moonjo, žene nisu verbalno superiornije od muškaraca
  priznala lexa

 20. #20
  Domaćin
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Lokacija
  septička jama, al' lepa :)
  Poruke
  4.972
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  Šta ću kad mi ne veruje. Ja ne znam jedino da sad ućutim i pravim se mutava (kakva jesam )

 21. #21
  Veoma poznat **TASKA** (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.505
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  Sve je to tako....samo ako se postavi pitanje ko vodi u procentu zlostavljaca....mislim da to ipak nije zena....niko nije osporavao da ima okrutnih zena.....ti si tvrdio da je isti broj,da nema razlike.....

 22. #22
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  Mene moja supruga tuce i seksualno iskoriscava a sve u cilju zadovoljenja svojih potreba.

 23. #23
  Veoma poznat **TASKA** (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.505
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  Mene moja supruga tuce i seksualno iskoriscava a sve u cilju zadovoljenja svojih potreba.  Eto vidis...i kazi je li te bilo sramota priznati....i ko kaze da se muskarac nema kome pozaliti.......

 24. #24
  Domaćin
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Lokacija
  septička jama, al' lepa :)
  Poruke
  4.972
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  Tu smo mi..... forumaši..... uvek tu za tebe.....


 25. #25
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.880
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: Muškarci kriju kad ih žene biju....

  Ja uvek biram za trideset santimetara manje i cetrdeset kila lakse devojke od sebe upravo da ne bi mogle da me fizicki zlostavljaju kad im dodje zuta minuta.

  Inace, da sam kepec ko i one... ili da su, ne daj Boze, zastrasujuce ogromne zene... ne bi mi bilo prijatno.

Slične teme

 1. Muskarci u zene a zene u muskarce...
  Autor goranovisad u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 69
  Poslednja poruka: 28.02.2013., 16:34
 2. Zasto muskarci kriju svoja osecanja....
  Autor marina stojkovic u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 476
  Poslednja poruka: 17.01.2010., 10:18
 3. Muskarci ili zene??
  Autor TheSameDiference u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 01.07.2007., 17:40
 4. Koje zene dozvoljavaju da ih biju muskarci?
  Autor Sheron u forumu Žene
  Odgovora: 154
  Poslednja poruka: 20.03.2007., 21:06
 5. sta vi zene..a sta vi muskarci...
  Autor devojcurak u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 17
  Poslednja poruka: 11.11.2005., 19:07

Oznake

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •