Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

 1. #1
  Aktivan član
  Učlanjen
  29.10.2007.
  Lokacija
  NA SOROŠEVOM PLATNOM SPISKU
  Poruke
  1.284
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  Osnovana Vlada Herceg-Bosne
  13.06.2008 (17:05)

  Leo Pločkinić
  Danas je u Mostaru osnovana u nevladinom sektoru Alternativna Vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u sjeni što je dozvoljeno i legalno zakonima Bosne i Hercegovine. Zadaća ove Alternativne Vlade je ukazati na veliku administraciju trenutnog ustroja Federacije BiH te pokazati kako je troentitetsko uređenje BiH najbolje Ustavno rješenje u nadolazećim Ustavnim promjenama u BiH. Sjedište Alternativne Vlade je u Mostaru, njen predsjednik je Leo Pločkinić, a članovi su: dr.sc. Tomislav Dragun, dr.sc. Jakov Tole, Stjepan Katić, Marko Relota, Vice Vidović i Marinko Bušić.

  Ovo je dokaz kako je moguće u nevladinom sektoru omogućiti ista prava za sve odnosno ista prava za sve narode koji žive na prostorima BiH. Funkcionalnost, ravnopravnost i jednaka zastupljenost sva tri naroda u Alternativnoj Vladi može postati primjer da je popuno isto moguće napraviti i u stvarnosti.

  U nadi kako će ova naša inicijativa naići na razumijevanje na svim političkim razinama u Bosni i Hercegovini kao što je naišla i u krugovima međunarodne zajednice pozivamo sve one koji žele ista i jednaka prava za sva tri naroda da podrže naša nastojanja u pokušaju stvaranja održive Bosne i Hercegovine. 2. #2
  Aktivan član
  Učlanjen
  29.10.2007.
  Lokacija
  NA SOROŠEVOM PLATNOM SPISKU
  Poruke
  1.284
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  INTERVIEW INTERNET TJEDNIKU HRVATSKA ULJUDBA s gospodinom Leom Pločkinićem, predsjednikom Alternativne Vlade Hrvatske Republike Herceg- Bosne

  Ako Hrvati u BiH pomognu Saveznike u ratu protiv Islamske Republike Iran - dobit će nezavisnost

  1.Croatia Libertas odlučila je proglasiti Herceg Bosnu. Je li to istina i što to u zbilji znači?

  Nevladina organizacija Croatia Libertas je odlučila djelovati u nevladinom sektoru i u nevladinom sektoru osnovati Alternativnu Vladu Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Razlog tome je svakodnevna hegemonija većinski dominantnih Bošnjaka koji preglasavaju hrvatske zastupnike na svim razinama vlasti kao da Hrvati u Bosni i Hecegovini nisu konstitutivan narod već "ukras" nakaradne Bosne i Hercegovine. S druge strane, ovo će biti dokaz kako je BiH mnogo jednostavnija s administracijske razine djelovanja jer bi imali umjesto 10 županijskih Vlada samo još jednu entitetsku što bi smanjilo troškove funkcionalnosti države BiH za 100 puta. Hrvatski entitet bi bio multinacionalan i u njemu bi živjeli i ostvarivali svoja prava i druga dva naroda: Bošnjaci i Srbi. Prema našim anketama, srpski narod podržava s preko 95% naš prijedlog, a Bošnjaci prema novijim istraživanjima javnog mijenja oko 30%, što je više nego zadovoljavajuće. Samo tvrdolinijaši još zahtijevaju nemoguću i megalomansku centralizaciju tobože građanske BiH dok hrvatski i srpski narodi u Bosni traže svoje entitete pa čak u srpskom slučaju Bosne i otcjepljenje.

  2. Mislite li zaista da se Bosna i Hercegovina nalazi pred povijesnom dvojbom: trofederacija ili raspad?

  Bosna i Hercegovina danas egzistira samo zahvaljujući tvrdoglavim naporima međunardone zajednice koja "manijakalno" želi zadržati mir u Bosni i Hercegovini. U stvarnosti, BiH se raspala 1992. godine i danas nitko nema volje da živi u državi koja se nalazi pred financijskim kolapsom i krizom bošnjačkoga naroda koji nema konsenzus oko nacionalnog identiteta već društveno i nacionalno luta svojatajući čitavu zemlju za sebe. Svi žele otići i zbog socijalnog stanja. U BiH je sve razjedinjeno i ništa ne funkcionira. Ovo stanje je popuno isto ako ne i gore u usporedbi s Kraljevinom Jugoslavijom jer se i danas Hrvati ubijaju po Sarajevu i Središnjoj Bosni zato jer ne žele ovakvu BiH koja je skrojena i koja se kroji po mjerilima Muslimana. Hrvatski narod je pred opcijom: ili ostvaraj vlastitih prava u svom entitetu u BiH ili asimilacija i nestanak. Ako znamo da su bh Hrvati preživjeli preko 500 godina najžešćeg zuluma onda možemo zaključiti kako ćemo preživjeti o današnji zulum, a Bosni se mogu uvijek dogoditi i mnogo gore stvari od hrvatskoga entiteta ako uzmemo stav Republike Srpske da je Bosna trenutni interes koji će još malo potrajati. Mislim da se povijest u BiH ponavlja uvije na isti način i mislim da će opet "šaptom pasti" ali sada samo sa zamijenjenim ulogama i to samo zato jer politika Bošnjaka Muslimana u BiH je: inat, inat i samo inat - a to nije recept za opstanak nečega, pa tako ni Bosne.

  3. Kako bi trebala izgledati ta Vaša, zamišljena, Herceg Bosna: područno, narodnosno, zakonodavno?

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  29.10.2007.
  Lokacija
  NA SOROŠEVOM PLATNOM SPISKU
  Poruke
  1.284
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  Teritorijalno, mi ne želimo ništa više od onoga što smo imali na dan potpisivanja Daytonskoga sporazuma, dok Bošnjaci doslovno svojataju sve hrvatske teritorije u BiH kao da su ih osvojili u ratu. Narodnosno bi bila satavljena od sva tri naroda s tim da bi svi naravano poštivali entiteske i državnu razinu. Zakonodavno područje bi trebalo urediti dogovorom ali i sve ostalo što je moguće jer dolaze Ustavne promjene koje će moći regulirati ovo područje na samo dva načina: ili troentitsko uređenje ili raspad daytonskog čudovišta jer nezadovoljstvo dva naroda u BiH može prerasti u spontanu pobunu, a to je normalno za BiH u povijesti.


  4. I tako bi se osigurala simetrijska administrativno-ustavna konstitutivnost Hrvata u Bosni i Hercegovini?

  Tako bi se osigurala i simetrijska vlast i prava na: slobodu vjere i vjerosispovijesti, hrvatski jezik, vlastiti RTV kanal, sloboda govora, sloboda političkog djelovanja, zaustavilo preglasavanje, itd... Potpuno nevjerojatno zvuči da Hrvati u 21. stoljeću u Europskoj blizini nemaju sve ovo već su žrtve većinski dominantnih Bošnjaka koji su sve ovo zabranili jer se njihovi ljudi nalaze u svim državnim institucijama gdje decenijama već drže glavne poluge vlasti.


  5. Projekt je, recimo, realan. Nu, što s tim ustrojno ima Croatia Libertas? Tko ste Vi uostalom?

  Croatia Libertas je nevladina organizacija koja se već dulje vremena u današnjem tamnom vilajetu bori za slobodu govora i slobodu političkoga djelovanja. To je ovdje vrlo teško iz nekoliko razloga: u BiH se u bošnjačkim dijelovima zemlje dolazi do spojenoti vjere (islama) i politika tako npr. mediji optužuju pojedine imame i reisa da je postao Ajatolah kao u Islamskoj Republici Iran. Drugi težak problem je komunistički kadar koji se nalazi na vitalno važnim funkcijama tako da imamo primjere da su pojedini političari ili suci na istom položaju u državi već 40 godina. Mi imamo obvezu i dužnost djelovati u nevladinom sektoru kao korektiv i ukazati na vrijeme na nepravednosti u društvenom i političkom životu te djelovati kao pokazatelj ispravnoga i pravednog stava i ponašanja. Sve ostalo je politika. Realnost koju ne prihvaćaju radikalni i

  6. Tko Vas podupire u toj hrvatskoj državotvornoj nakani u BiH? Navodno oko 30 % Bošnjaka, vodeći srbski političari. Je li to točno?

  Moram reći da imamo puno političkih neprijatelja ali imamo i vrlo moćne prijatelje koji se nalaze na utjecajnim pozicijama u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Podržavaju nas nevladine udruge iz Izraela, Španjolske, Rusije i EU-a. Nevladine organizacije se uvijek slažu jer imaju iste ciljeve. Naš stav kako bi i Hrvati u BiH trebali imati svoj entitet ne sviđa se pojedinim Bošnjačkim političarima ali oko 30% Bošnjaka je bolno svjesno da ako želi spasiti trajno, a ne samo privremeno BiH, da se mora popustiti pred zahtijevima bh Hrvata da dobiju svoj entitet ili će doći do neminovnog rasapada zemlje. Croatia Libertas zapravo spašava BiH u želji da se ekonomski razvije kao Švicarska ili Belgija. Samo tvrdolinijaši ne žele podržati ovaj stav slijepo vjerujući da će međunardoni čimbenik (opet) spasiti Bosnu kao u Daytonu, no da se to i dogodi, ukoliko se ne ustroji država na radost i zadovoljstvo svih, sudbina Bosne je zapečaćena jer se u njoj nalazi crv koji nagriza njeno stablo kao u vrijeme Kralja Tvrtka. Srpska strana u Bosni ne želi čuti za BiH, a Hrvati to slušaju po službenoj dužnosti. Međunarodna zajednica je umorna od spašavanja posrnule Bosne kojoj iznad glave visi deficitni dug od preko 10 milijardi maraka.


  7. A Republika Hrvatska?

  Republika Hrvatska je spasila Hrvate u Bosni i Hercegovini mnogo puta. Da nije bilo Lijepe Naše Domovine Hrvatske tko zna što bi Bošnjaci uspjeli napraviti od "ostatka ostataka" bh Hrvata u BiH. Bošnjaci su pribjegli beogradskoj propagandnoj školi napadajući i optužujući Hrvatsku za čak i "agresiju" no Hrvati u BiH i ostatak svijeta su se smijali tim podvalama jer svi znaju kako je Hrvatska spasila preko milijun izbjeglih Bošnjaka od srpske oružane agresije u BiH tako da te smiješne tvrdnje ne stoje. Nadamo se da će Hrvatska i nadalje pomagati bh Hrvate, što je i njena Ustavna obveza dok će BH Hrvati štititi interese svoje jedine Domovine u Bosni i svijetu.

  8. Obznanili ste peticiju, skupljate potpise. Što ste zapravo dosad sve učinili kako biste ostvarili taj svoj projekt, zapravo želju i nastojanje?

  Učinili smo mnogo i po prvi put smo "otčepili" tu temu u javnosti jer prava hrvatskoga naroda u BiH a pogotovu hrvatski entitet je bio tabu tema. Razlog tomu je "ljutnja Bošnjaka" koji žele centralizaciju navodno građanske države što je smiješna tvrdnja ako se zna da se bošnjačka politika vodi iz ureda njiohove vjerske zajednice tako da BiH više nalikuje na nekakvu vilajetnu držvicu iz srednjeg vijeka. Naša daljnja nastojanja će ići u smjeru zahtijeva za izjednačavanjem prava svih a ne samo Hrvata, no Bošnjaci u BiH nemaju iskrene namjere što svaki dan pokazuju preglasavanje bh Hrvata i mogu reći da imaju skrivene namjere i ambicije u svojim nastojanjima u BiH. No imajući u vidu kršćansku većinu u Bosni od oko 65% kršćana (i oko 35% muslimana) te skrivene namjere čije obrise danas osjećamo nikada neće proći. Barem ne bez posljedica.

  9. Obratili ste se i međunarodnoj zajednici ili to tek kanite učiniti?

  Ja sam osobno u svakodnevnim kontaktima sa dijelovima međunarodne zajednice ali ne u BiH već vani. Mi imamo obećanje određenih krugova iz moćnih svjetskih krugova da će Hrvati u BiH dobiti svoju Republiku ukoliko potpomognu napore Američke koalicije, Saveznika i Pentagona (tj. zapadnim vladama kojim se mi nevladinim sektorom i smatramo) u borbi protiv sila Osovine Zla. U prijevodu, ako bh Hrvati omoguće jednu samostalnu postrojbu u ratu protiv Islamske Republike Iran dobit će ne samo entitet već i nezavisnost. Mislim da je srpskoj strani u Bosni to već ponuđeno. No o tome je potrebno postići konsenzus svih strana kako bi osigurali razumijevanje i zadovoljstvo svih strana u BiH iako već danas Srbi npr. nemaju ništa protiv tog scenarija. Kazao sam da nas podržavaju razne države, a nazanimljivije je mišljenje prijatelja iz Izraela koji su nam rekli da Hrvati u BiH i Izrael dijele istu sudbinu. Tješili smo se uzajamno preko telefona dva-tri sata.

  10. Ne uspijete li, a Federacija BiH i Republika Srpska se razdvoje, što tada?

  Čak da mi ništa ne uradimo, a od 1992. su RS i FBiH de facto i razdvojene, sudeći po izjavama njihova premijera, BiH nema budućnost, a Hrvati više neće štititi propale težnje Bošnjačkih političara u ovakvoj BiH - možemo ekstrapolirati da se raspad već dogodio ali ima odgodu objavljivanja. Jednostavno objašnjenje: Iz Sarajeva prema istoku i sjeveru Vas dočekaju velike ćerilične table: Welcome in RS, a prema zapadu i jugu Vam mašu zastave Republike Herceg-Bosne i zastave naših Vatrenih koji su osvojili BiH do planine Ivan. Gdje je ta Bosna i Hecegovina? Pitajte slobodno hrvatski narod u BiH koji imam opći animozitet prema BiH danas. Možda ću nekome zvučati preoštro ali Bošnjaci su svojim ponašanjem doveli da opće neprihvatljivosti Bosne i Hercegovine koja zahvaljujući njihovom rigidnom i nepopustljivom stavu danas niti smrdi niti miriše. Ali je činjenica da je nema tamo gdje je bila. Samo je jedno pitanje: hoće li Bošnjaci pristati spasiti BiH zanemarujući svoj inat i prava ostalima ili će nastaviti u pravcu da Bosna opet "šaptom padne" što će se zacijelo i dogoditi, samo sada u kršćanske ruke.

  Europska Unija je uvijek bila naklonjena jačim argumentima većine što mi imamo danas u Bosni.

  http://www.livno-online.com/content/view/7482/261/

 4. #4
  Domaćin
  Učlanjen
  10.03.2008.
  Lokacija
  El sueno, la realidad, la luz, la oscuridad
  Poruke
  3.343
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  Pa normalno da je u senci nece valjda na ovu vrucinu da ih Sunce sprzi.

 5. #5
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  Ma Boshnjaci su hrvatsko cvIJetje,reshice dva bratska naroda to medju sobom u duhu mira i tolerancije.

 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.229
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  '' Ako Hrvati u BiH pomognu Saveznike u ratu protiv Islamske Republike Iran - dobit će nezavisnost''

  kao mi neki faktor pa da pomognemo...
  nasmijavat cemo irance dok ne umru od smijeha ????

  bolje im je da se uvuku u onaj hercegovacki kamen i sute...
  tako su vodili politiku posljednjih 15 godina,
  da su hrvatima u bosni nanijeli stetu kao ustase i partizani zajedno...

 7. #7
  Aktivan član
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.229
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  Citat Original postavio Torrente-Bgd Pogledaj poruku
  Pa normalno da je u senci nece valjda na ovu vrucinu da ih Sunce sprzi.
  kasno je za to, davno su oni sprženi ...

 8. #8
  Iskusan IDI_DADA_AMIN (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Poruke
  5.425
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  Ako budu aktivni kao ova "vlada RSK u izbeglistvu" , bice do yaya........budala ima na svim stranama bivse juge.......toga ne fali........

 9. #9
  Aktivan član
  Učlanjen
  29.10.2007.
  Lokacija
  NA SOROŠEVOM PLATNOM SPISKU
  Poruke
  1.284
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  Citat Original postavio gogag Pogledaj poruku
  kasno je za to, davno su oni sprženi ...
  Budimo realni, da nije HV-a i HVO-a, BIH bi se danas zvala samo Bosna i prostirala bi se u trouglu: Tuzla - Sarajevo - Zenica.

 10. #10
  Domaćin Yopa_2.0 (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.964
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  A, pa kasno je sad za to. Za detalje se obratiti Tudmanu i Aliji...

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.229
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Formirana vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne u senci

  Citat Original postavio andes Pogledaj poruku
  Budimo realni, da nije HV-a i HVO-a, BIH bi se danas zvala samo Bosna i prostirala bi se u trouglu: Tuzla - Sarajevo - Zenica.
  prvo to je bio rat, tako da se ta snaga iz rh na koju se politika hr-hb-a oslanjala,
  u miru ne moze primjeniti..

  drugo, jos u vrijeme rata se moralo racunati na to da su hrvati najmalobrojniji
  i da ne mogu otvarati frontove kako im se prohtije..
  kada je vec pocelo sa srbima nisu smijeli podcijeniti bosnjake
  pa i s njima tako otvoreno zaratiti...

  sada kada se to sve desilo i kada imamo ''nemogucu misiju'' zvanu federacija bih,
  ne vidim o cemu bi oni u sjeni mogli pricati ???

  da vode racuna o narodu, ne bi se svako pokusao domoci vlasti :
  osnivanjem bezbroj tvz. hrvatskih stranaka, sada i formiranjem nekih alternativnih vlada, sve to samo usitnjava glasove i dovodi u zabunu i onako sludjen narod..

  toliko su sposobni da nam bosnjaci biraju hrvatskog clana predsjednistva,
  i nakon sveg onog pljuvanja po srbima, sada im je dodik veliki saveznik..
  na sta su racunali prije 10-tak godina ???

Slične teme

 1. Da li ce vlada u senci (LDP) ukinuti opoziciju?
  Autor sumpor u forumu Politika
  Odgovora: 39
  Poslednja poruka: 30.07.2008., 21:41
 2. Formirana nova vlada SPS-DS...
  Autor 1234 u forumu Politika
  Odgovora: 100
  Poslednja poruka: 09.07.2008., 17:39
 3. Nova vlada Republike Hrvatske
  Autor Slaven777 u forumu Politika
  Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 28.11.2007., 21:51
 4. Vlada nece biti formirana posle izbora 21. Januara
  Autor Istocni Vetar u forumu Politika
  Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 24.02.2007., 00:53
 5. formirana nova vlada
  Autor Svabov u forumu Politika
  Odgovora: 20
  Poslednja poruka: 22.01.2007., 03:33

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •