Slavica(sps): Bolje vlada sa ds-om nego novi izbori!
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Slavica(sps): Bolje vlada sa ds-om nego novi izbori!

 1. #1
  Domaćin
  Učlanjen
  04.11.2006.
  Lokacija
  Part of Belgrade
  Poruke
  4.803
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Thumbs down Slavica(sps): Bolje vlada sa ds-om nego novi izbori!

  Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je ta stranka imala nezvanične razgovore sa Demokratskom strankom o formiranju Vlade Srbije.

  "Vrlo sam informisana o tome šta se radi u vrhu SPS-a. Zvaničnih razgovora nije bilo, nezvaničnih da. Ako se ne dogovorimo sa narodnjacima bolje je da se napravi bilo kakva vlada nego da idemo na izbore", rekla je ona za "Politiku".

  Na pitanje da li birači SPS-a ipak očekuju da socijalisti idu u vladu sa DSS-om i SRS-om, Dejanovićeva je kazala da je vrh partije pravio korake koji su u skladu sa očekivanjem njihovih birača.

  "Mnogo su ostrašćeniji oni koji su glasali za DS ili SRS, mnogo im se žuri da se opredelimo. Naši birači, pogotovo oni iz 2000. godine shvataju delikatnost situacije u kojoj se partija nalazi. Pitanje je koliko će trajati vlada, možda ratifikacija sporazuma neće ni doći na dnevni red dok traje vlada, vidite kako su kod nas česti izbori", rekla je Dejanovićeva.

  Komentarišuci tezu da SPS nešto duguje lideru DSS-a Vojislavu Koštunici jer im je prvi pružio ruku posle 2000. godine, Dejanovićeva je rekla da socijalisti duguju samo Srbiji i da je njihov zadatak da Srbija ima institucije.

  Dejanovićeva je kazala da će poslednju reč kojim će putem krenuti socijalisti dati oko 300 članova Glavnog odbora partije tajnim glasanjem.

  Potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić izjavio je da, kako stvari sada stoje, mršavi su, skoro nikakvi, izgledi da novu vladu formiraju stranke koje su javno o tome pregovarale, DSS-NS, SRS i koalicija okupljena oko SPS-a.

  U intervjuu "Politici", Aligrudić je istakao da su pregovori zapali u ćorsokak zato "što je Ivica Dačić, lider SPS-a, izgleda odlučio da pogazi izbornu volju građana, koji su za tu stranku glasali, a čiji su principi o najvažnijim državnim pitanjima bili relativno podudarni sa stavovima DSS-NS-a i SRS-a".

  Aligrudić je kazao pregovori nisu formalno prekinuti, ali da je očekivanje da se pregovori nastave sada dovedeno u pitanje pošto se vidi da druga strana to ne želi.

  "Već vidimo da novine objavljuju kako se socijalisti noću tajno dogovaraju sa DS o resorima, a danju, javno, navodno, pregovaraju sa nama. Dakle, to nije način na koji se vode pregovori, prema tome, mislim da problem nije u Jovanu Krkobabiću, niti u Jedinstvenoj Srbiji. Ključ problema je u onima koji tu listu nose, u najjačoj stranci na njoj - SPS-u...", kazao je Aligrudić i dodao da će Predsedništvo DSS-a odlučivati o daljim koracima.

  Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović izjavio je da je izjava potpredsednika DSS-a Zorana Lončara da ta stranka više nema nameru da pravi vladu sa SPS-om skratila termin socijalistima i oni sada već početkom nedelje mogu da počnu formalne razgovore sa DS-om.

  Mićunović je za "Blic" kazao da je DSS najzad priznao da ne može da sastavi vladu sa radikalima i SPS-om i time ubrzao ceo proces jer "SPS više nema razloga da okleva, sad je sve savršeno jasno".

  "Mogu sa nama da uđu u Vladu ili da donesu odluku da idu na izbore, a ne verujem da takvu samoubilačku ideju mogu imati. Bili bi krivi za oklevanje, neuspeh i to bi se loše odrazilo na njihov rezultat na izborima", kazao je Mićunović.

  Funkcioner DS-a Nada Kolundžija, u izjavi za "Novosti", ocenila je da je očigledno da su razgovori SPS-a, "narodnjaka" i radikala završeni, i da će zvanični kontakti liste "Za evropsku Srbiju" i koalicije oko socijalista ubrzo početi.

  Nadam se u narednih nekoliko dana, kazala je ze Kolundžija dodajući da je njena stranka do sada čekala da socijalisti razgovaraju sa drugim partijama, kao što su to najavljivali u izbornoj kampanji.

  "Ako postoji saglasnost oko strateškog puta kojim Srbija treba da ide, moguć je brz dogovor", rekla je Kolundžija.

  Funkcioner G17 plus Vlajko Senić izjavio je za "Novosti" da će proevropska vlada biti formirana do kraja juna.

  Ukoliko je tačno da DSS i koalicija oko socijalsita više neće pregovarati, to je dobra vest. Vreme je da počnu ozbiljni razgovori, kazao je Senić.

  Na pitanje da li je tačno da je G17 plus kočnica tome da premijer bude Ivica Dačić, Senić je odgovorio da se o kandidatu za mesto predsednika vlade još nije ni razgovaralo.

  List "Blic" piše, pozivajući se na izvor u vrhu koalicije "Za evropsku Srbiju", da bi dogovor te kolicije i stranaka okupljenih oko SPS-a mogao biti postignut već u utorak.

  Lideri DS i SPS Boris Tadić i Ivica Dačić trebalo bi da se sastanu u nedelju, posle Dačićevog povratka iz Španije, piše "Blic" pozivajući se na taj izvor.

  Ministarka finansija biće Vesna Arsić?

  Do utorka bi trebalo i da se raspodele i funkcije i dogovori konačan sastav nove vlade liste "Za evropsku Srbiju" i koalicije oko SPS, piše "Blic".

  Beogradski dnevnik navodi da će Dragan Šutanovac zadržati resor odbrane, Vuk Jeremić spoljnih poslova, a najverovatnije će biti formirano novo ministarstvo za EU koje bi moglo da pripadne Oliveru Duliću, predsedniku skupštine u prethodnom sazivu.

  Ako Mirko Cvetković bude mandatar, kako navodi "Blic", ostaje upražnjeno mesto ministra finansija, a predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić razmišlja o nestranačkoj ličnosti za tu funkicju. List navodi da je najbliža tom resoru Vesna Arsić, koja je od 2001. do 2004. godine bila viceguvrener, a od 2004. do 2007. godine zamenik ministra finansija.

  Prema "Blicu", lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak odustao je od zahteva za mesto gradonačelnika Novog Sada i biće najverovatnije vođa delegacije u Savetu Evrope, a dobiće i nekoliko mesta državnih sekretara u ministarstvima.

  Izvori lista tvrde da Mađarska koalicija može da računa na mesto ministra poljoprivrede samo ako se odrekne zahteva za mesto gradonačelnika Subotice.

  Upitan koje resore u novoj vladi će zadržati DS i šta će preuzeti SPS, predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović rekao je za "Blic" da misli da će DS raditi ono što je i do sada radio.

  "Dolaskom novog partnera cela koalicija će morati da napravi novi generalni raspored. Voleo bih da feudalizacija koja je bila nametnuta ranije sada bude izbegnuta. Bilo bi jako dobro da se u jednom ministarstvu nalaze kadrovi iz različitih stranaka, ne samo zbog uzajamne kontrole, već i mogućnosti poboljšanja rada", rekao je Mićunović.

  Funkcionerka DS-a Nada Kolundžija rekla je za "Večernje novosti" da je potpuno logično da premijera odredi DS, ali da još nema pouzdanu inoformaciju ko će to biti. "Tek predstoji da vidimo kako će izgledati vlada u celini", rekla je Kolundžija.

  Upitana da li je već dogovoreno da Suzana Grubješić iz G17 plus bude predsednica Skupštine Srbije, Kolundžija je rekla da ne veruje u to, jer, kako je navela, dogovor oko Skupštine treba da bude deo ukupnog paketa.

  "Večernje novosti" pišu da Srpski pokret obnove Vuka Draškovića neće pristati da vodi resor kulture iako je u prvoj "shemi" vlasti taj resor pripao SPO-u.

  Kako nezvanično saznaju "Večernje novosti", SPO ne zanimaju ni misitarstva vera i dijaspore i želi neko jače mesto, a prema tvrdnjama izvora tog lista, tu stranku bi zadovoljio neki ekonomski resor.

  Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor rekao je za list "Danas" da postoji ponuda da Mađarska koalicija dobije mesto ministra pojoprivrede, ali nije mogao da navede ko je iz Mađarske koalicije predviđen za to mesto.

  "Očekujem da se najpre DS i SPS dogovore i učine prvi korak, a zatim će se u pregovore uključiti i manjinske liste. Još ne razmišljamo o resorima. Zainteresovani smo za dogovor u paketu, odnosno formiranje koalicije na svim nivoima", rekao je Pastor.

  Kako piše "Danas", Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina mogla bi da dobije ministra za ravnomerni regionalni razvoj, dok bi predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić ostao na mestu ministra za rad i socijalnu politiku.

  Iz vlasti u opoziciju

  Funkcioner Nove Srbije Miroslav Markićević rekao je za "Večernje novosti" da će predsednik te stranke Velimir Ilić biti poslanik ako ta stranka i njen koalicioni partner DSS odu u opoziciju.

  "Večernje novosti" pišu i da nije sasvim isključena mogućnost da kormilo tog dela opozicije u parlamentu preuzme i lider DSS-a i dosadašnji premijer Vojislav Koštunica.

  Potpredsednica DSS-a Svetlana Stojanović rekla je za taj list da takva odluka u stranci još nije doneta i da je rano govoriti o tome hoće li im se u poslaničkim klupama pridružiti i Koštunica. "To se još ne zna. Ja bih se još nadala vladi", rekla je Stojanovićeva za "Večernje novosti".

  Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić rekao je za isti list da se neće vraćati u parlament čak i ako ne bude izabran za gradonačelnika Beograda.

  "U ovom mandatu neću biti poslanik Skupštine Srbije, jer sam tako ranije rekao, a ja držim do svoje reči. Meni poslanička plata ne treba, imam zdrave i jake ruke, pomalo i pameti, pa ću se snaći.
  Neću živeti loše", rekao je Vučić za "Večernje novosti". 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slavica(sps): Bolje vlada sa ds-om nego novi izbori!

  Još samo da se oglase Ivica i Marica, a da prođe bez bake i zlog vuka - i problem rešen.

 3. #3
  Ističe se
  Učlanjen
  10.12.2007.
  Lokacija
  Bec (Austrija)
  Poruke
  2.873
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slavica(sps): Bolje vlada sa ds-om nego novi izbori!

  Mirko,pazi metak ?!
  Hvala Slavko !!!

 4. #4
  Primećen član
  Učlanjen
  20.03.2008.
  Poruke
  686
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Slavica(sps): Bolje vlada sa ds-om nego novi izbori!

  Citat Original postavio 1234 Pogledaj poruku
  Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić rekao je za isti list da se neće vraćati u parlament čak i ako ne bude izabran za gradonačelnika Beograda.

  "U ovom mandatu neću biti poslanik Skupštine Srbije, jer sam tako ranije rekao, a ja držim do svoje reči. Meni poslanička plata ne treba, imam zdrave i jake ruke, pomalo i pameti, pa ću se snaći.
  Neću živeti loše", rekao je Vučić za "Večernje novosti".
  Radikali drze javni cas iz casti svim domacim politicarima.

  A sps-ds-spo-lsdv-g17-sda-sdp menazerija u formi vlade doci ce kao pravi comic relief ovom napacenom narodu, makar na tih mesec-dva koliko ce potrajati

 5. #5
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Slavica(sps): Bolje vlada sa ds-om nego novi izbori!

  Slavica?......nikad chuo.

 6. #6
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: Slavica(sps): Bolje vlada sa ds-om nego novi izbori!

  Citat Original postavio The Gunslinger Pogledaj poruku
  Radikali drze javni cas iz casti svim domacim politicarima.

Slične teme

 1. Da li smo ikad živeli bolje nego sad?
  Autor Bara Kob Ama u forumu Politika
  Odgovora: 104
  Poslednja poruka: 12.02.2009., 15:53
 2. Nikolić poručuje:Vlada SRS-DSS-SPS ili novi izbori
  Autor gru_sekcija u forumu Politika
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 13.05.2008., 22:47
 3. BOLJE 16 NEGO 32
  Autor Dragantaur u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 123
  Poslednja poruka: 23.09.2007., 20:00
 4. bolje sad nego nikad
  Autor Jack_toljaga u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 84
  Poslednja poruka: 10.03.2006., 20:44

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •