Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 54

Tema: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

 1. #1
  Iskusan
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Lokacija
  Okupirana Srbija pod rezimom srpskog Sakasvilija - poglavnika Borisa Tadica-Francetica
  Poruke
  6.211
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Pазговор недеље: Михаило Марковић
  Зашто сам против савеза са Демократском странком
  Међу социјалистима има мазохиста и трговаца сваке врсте, али се не може очекивати да ће СПС поћи за њима, каже академик Михаило Марковић, један од оснивача Социјалистичке партије Србије

  Уколико би врх Социјалистичке партије Србије решио да прави коалицију са Демократском странком, нашао би се у мањини у Главном одбору. Ивица Дачић то зна. У том случају дошло би до расцепа у СПС-у – или би тај део руководства био искључен из странке или би се формирала нова Социјалистичка партија Србије. За сада раскол није вероватан иако постоји једна мањина чланова ГО која аплаудира оним појединцима који се јавно залажу за почетак разговора са ДС-ом. Међу социјалистима има мазохиста и трговаца сваке врсте, али се не може очекивати да ће СПС поћи за њима, тврди у разговору за „Политику” академик Михаило Марковић, један од оснивача и идеолога СПС-а. Он је један од тридесетак потписника писма (међу којима су бивши блиски сарадници Слободана Милошевића, чланови најужег руководства, оснивачи странке и бивши министри), упућеног пре неколико дана Ивици Дачићу у коме се захтева наставак разговора о влади са Демократском странком Србије и Српском радикалном странком са образложењем да би савез са ДС-ом био самоубиство СПС-а.

  Зашто сте против савеза са ДС-ом?

  Два демократска министра одбране су војсци задали уништавајуће ударце – пензионисани су сви они који су на Косову успешно бранили земљу. Уништен је највећи део квалитетног оружја, ваљда под претпоставком да ће нас бранити Нато који нас је пре осам година бомбардовао и коме већина наших грађана неће желети да се прикључи.Да и не говоримо о томе како су се демократе и њихови кризни штабови држали према социјалистима 2000. године, како су киднаповали и изручили Хагу њиховог председника и како су њима и њиховом владавином деведесетих година до јуче плашили народ.

  Поред тога, ДС у складу са такозваним „вашингтонским консензусом” спроводи политику транзиције у капитализам, потпуне приватизације друштвене имовине, чега нема ни у САД ни у водећим европским земљама и потпуне економске либерализације. Та политика је штетна по нашу земљу. Наша предузећа су будзашто распродата, наше банке укинуте, социјалне разлике су драстично порасле. Са таквом политиком будућност земљеје мрачна. Шта ћемо да радимо када изостану досадашњи приходи од приватизације ? За кратко време смо потрошили оно што је друштво пола века стварало.

  Данас нема ниједне странке која је против приватизације, то није само политика ДС-а?

  По програму СПС је за својинску трансформацију у оба правца. Тамо где је потребна индивидуална иницијатива ту треба ићи у приватизацију, али има и предузећа где је потребно укрупњавање и подруштвљавање. Нигде се на свету не врши својинска трансформација само у једном правцу. СПС је прва донела Закон о приватизацији што сам ја критиковао. Али по томе закону радници су добијали знатан део капитала. Међутим, ти радници су притиснути невољама продавали акције.

  Па ипак на овим изборима листа „За европску Србију” је добила највећи број гласова, а странке које слове за националне попут СРС-а и ДСС-а добиле су мање од онога чему су се надале?

  Када је у питању ДСС, јасно је да председник владе који је лидер њихове странке, сноси одговорност за неуспех владе. С друге стране, демократе су добили доста гласова јер су се служили плашењем народа. Тадићева кампања је почела са обећањем бољег живота, али су њихови саветодавци Американци оценили да то не вреди него да треба народ плашити. Народ је плашен не само повратком у деведесете године – инфлацијом, блокадом, несташицама, него и бомбардовањем. Један слој бирача који иначе није био спреман да гласа уплашио се и гласао за демократе. То су неочекивани гласови.

  Али страх од деведесетих година није неоснован?

  За многе људе је сада горе него што је било и зато је то била манипулација.

  Многи људи живе боље?

  Наравно да неки живе боље, али да ли већина живи боље. Пензионери који имају шест-седам хиљада динара, незапослени…

  Деведесетих су месецима касниле пензије?

  Чекајте, па оно је било лоше време, нема сумње. Али за већину народа ни сада није боље време.

  Драгољуб Мићуновић тврди да су ДС и СПС програмски најближе и да је зато природно да иду у коалицију?

  Драгољуб Мићуновић је у пролеће 1990. године покушао да ме убеди да приђем ДС-у јер ће они имати најбољи социјални програм. Никада нисам видео тај социјални програм. У пракси га сигурно нема. Мићуновић сада чак и студентску побуну из 1968. године, која је била изразито лево оријентисана (сам Мићуновић је тада предложио да се Београдски универзитет назове Црвени универзитет „Карл Маркс”), сада покушава да представи као либерални покрет. Шта је то друго него прекрајање историје и прање сопствене биографије?Не знам у чему је такозвана социјалдемократска оријентација ДС-а, у правом смислу те речи.

  И Ивица Дачић каже да је СПС-у идеолошки ближаДС?

  Ако је тако рекао Дачић, то је потпуно неосновано јер у сваком погледу је ДС идеолошки најдаљи СПС-у. Можда је мислио на блискост у том смислу што ДС припада социјалистичкој интернационали. Међутим, што се тиче Социјалистичке интернационале, она је данас у рукама америчких плаћеника. Човек које је води, Јоргос Папандреу, члан је Билдерберг групе, једног од три тајна центра глобализма. Он је тамо заједно са Билом Клинтоном, Мартијем Ахтисаријем, са лордом Карингтоном и сличнима.

  Да ли то значи да, по вашем мишљењу, СПС-у није место у Социјалистичкој интернационали?

  Сматрам да није, зато што је она одступила потпуно до онога што је некада била социјалдемократија.

  Борис Тадић каже да је време за национално помирење, при чему мисли на СПС. Да ли је, по вама, дошло време да ДС и СПС „закопају ратне секире”?

  Треба поздравити свако национално помирење и свако „закопавање ратних секира”. Али то претпоставља једну искрену помирљивост и толерантност. А ње није било пре свега неколико недеља када је председник Тадић упозоравао да неће дозволити формирање владе на основу аритметичке већине. Постављају се два питања: зашто се нуди мир једнима, социјалистима, а заоштравају односи са другима – радикалима и „народњацима”. Друго, да ли је мотив овакве селективне помирљивости успостављање новог толерантнијег духа у нашем политичком животу или проста рачуница да је ово наводно помирење са социјалистима једини начин да се остане на власти.

  Како коментаришете тезу да би улазак СПС-а у коалицију са ДС-ом „опрао” странку од свих грехова из прошлости?

  И човек појединац и једна партија треба да буду критични према слабостима и ограниченостима испољеним у прошлости. Ја сам после пораза СПС-а на изборима 2000. године инсистирао на самокритици СПС-а као неопходног услова за један нови почетак, за једну истинску моралну и кадровску обнову. То није учињено, зато се Социјалистичка партија није усправила и од избора до избора се бори за голо преживљавање. Међутим, сасвим је друга ствар кад вам неко одозго говори да треба да оперете наводне грехе своје прошлости и када вам обећава да ћете то постићи ако учините нешто за њега.

  Колико сеСПС реформисала у односу на оно што је била током деведесетих година?

  СПС је већ од 1995. до 2000. године знатно одступио од свог изворног програма. Донео је Закон о приватизацији, дозволио корупцију, од ратних богаташа и нових капиталиста направио своје савезнике, толерисао врло ауторитарно понашање Слободана Милошевића и Мире Марковић. После 2000. године руковођење је демократскије, привучени су на сарадњу многи социјалисти који су раније били одбачени, велика је предност што нема ЈУЛ-а. Међутим, СПС нажалост недовољно ради са народом. Увукао се у партију у одређеној мери трговачки дух, па се опредељивање неких функционера ослања на тржишне односе, „ко да више”.

  Каква је ситуација у врху странке?

  Људи који данас воде СПС нису били најближи сарадници Слободана Милошевића, што може бити и добро с обзиром на велике грешке које су учињене последњих година Милошевићеве власти. Међу њима има способних и пристојних људи, али има и оних који политику мање схватају као борбу за одређене принципе и програмске циљеве, а више као једну од уносних професија која обезбеђује удобан живот, лични утицај и публицитет.

  Како коментаришете тезу да би улазак у коалицију са радикалима угрозио опстанак СПС-а, односно довео до његовог утапања у СРС?

  Та теза је неоснована. Опстанак партије може да угрози управо неулазак у коалицију са радикалима. Претпоставимо да СПС одлучи да не уђе ни у једну од коалиција, онда би било немогуће формирање владе и били би расписани нови избори. Таква одлука би изазвала опште огорчење народа јер толико губљење времена и трошкове због организовања нових избора нико разуман не би могао да прихвати. И не само то, него би посебну цену морала да плати управо СПС јер би она била сматрана главним кривцем што до владе није дошло. У том случају огроман број чланова СПС би отишао у друге партије, пре свега радикалима. То би угрозило СПС.

  Јелена Церовина
  Poslednji put ažurirao/la Markowac : 08.06.2008. u 02:00 2. #2
  Domaćin
  Učlanjen
  04.11.2006.
  Lokacija
  Part of Belgrade
  Poruke
  4.803
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Markovic: Savez sa DS-om bi znacio samoubistvo i raspad SPS-a

  Јелена Церовина
  jelena lep interviju napravi

 3. #3
  Domaćin *Ljudmila* (avatar)
  Učlanjen
  26.01.2008.
  Lokacija
  u ananasu na dnu mora
  Poruke
  3.270
  Reputaciona moć
  69

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Jel to onaj Mihajlo Marković što se ortačio sa Slobom? Onaj što ima Parkinsonovu pa kad uzme da drži govor se trese gore nego veš mašina iz šezdesetih?


  Neka ide u penziju!

 4. #4
  Aktivan član Vanja R. (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.320
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio *Ljudmila* Pogledaj poruku
  Jel to onaj Mihajlo Marković što se ortačio sa Slobom? Onaj što ima Parkinsonovu pa kad uzme da drži govor se trese gore nego veš mašina iz šezdesetih?


  Neka ide u penziju!
  On je koliko ja znam odavno u penziji ! I to su ti glasaci SPS-a i PUPS-a . Tvoj im glas krivonoga nece nedostajati
  I vreme je bilo da nestanu "Komunjare" , nego koje smo srece na sledecim izborima ce ih zuti uzeti u predizbornu koaliciju kao i Vuka , Rasima , Canka cisto da ih odrzava u zivotu.
  Poslednji put ažurirao/la Vanja R. : 08.06.2008. u 03:41

 5. #5
  Domaćin *Ljudmila* (avatar)
  Učlanjen
  26.01.2008.
  Lokacija
  u ananasu na dnu mora
  Poruke
  3.270
  Reputaciona moć
  69

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio Vanja R. Pogledaj poruku
  On je koliko ja znam odavno u penziji ! I to su ti glasaci SPS-a i PUPS-a . Tvoj im glas krivonoga nece nedostajati
  I vreme je bilo da nestanu "Komunjare" , nego koje smo srece na sledecim izborima ce ih zuti uzeti u predizbornu koaliciju kao i Vuka , Rasima , Canka cisto da ih odrzava u zivotu.
  Pa loše znaš, šta da ti kažem. Matori Marković radi kao neki savetnik pri SPS, pritom je član predsedništva SANU za šta ga sasvim lepo plaćaju. A usput nam svima soli pamet iako je jednom nogom u grobu

 6. #6
  nesha t. nije na forumu
  vam kaže da budete dobri prema ljudima koji vas okružuju, na netu, a i u životu
  Veoma poznat nesha t. (avatar)
  Učlanjen
  07.06.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nisam tu
  Poruke
  12.878
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Tačno je da savez s DS predstavlja šok za mnoge stare članove SPS, ali takođe važi i obrnuto. Vremena se menjaju, SPS se mora osloboditi prošlosti, neki su to shvatili, drugi još ne.

 7. #7
  opšte dobro nije na forumu
  купујем половну жирафу до 50.000 пређених километара
  Poznat
  Učlanjen
  22.02.2008.
  Lokacija
  АКО ЈЕ РЕГИСТРА МОДЕРАТОР,ДАДА ЈЕ ЗА ВИБРАТОР
  Poruke
  9.614
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  најбоље да за све "глупости" из 90их оптуже радикале и Коштуницу и онако су радикали за све криви из 90их а Коштуница после 5.октобра и ствар решена...само не знам како ће то да прође код народа........................

  мада неко је рекао .....овај народ је луд......мислим да ће проћи

 8. #8
  Ističe se fresh&clean (avatar)
  Učlanjen
  19.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bg
  Poruke
  2.235
  Reputaciona moć
  58

  Smile Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Markovac, ajde izađi malo napolje i prošetaj, prijaćeti, upoznaćeš ljude.........

  Ovako iz dana u dan lupaš gluposti

 9. #9
  Aktivan član SargeBG (avatar)
  Učlanjen
  30.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.706
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio nesha t. Pogledaj poruku
  Tačno je da savez s DS predstavlja šok za mnoge stare članove SPS, ali takođe važi i obrnuto. Vremena se menjaju, SPS se mora osloboditi prošlosti, neki su to shvatili, drugi još ne.
  a sta da se desilo da je srs na poziciji sps-a?mislite da ne bi bilo ponuda od ds i ne bi bili prozvani kolege radikali i da im je vlada sa ds mogućnost da postanu moderna evropska stranka desnice?svi vi koji tvrdite da se sps reformisao lažete same sebe samo da se formira vlada ds-sps,slušam juče one na radiju b92 navijaju i deru se "palma" a do skoro je bio zahebavan za betovena,arkanovac i sl.svadjao sam se sa drugom koji mi je govorio da su demokrate g...a,sada se više ne svađam svako ko prođe krunskom ulicom može da oseti koliko bazdi.

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.598
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Sretan povratak u 90 te.

  Ziv je Sloba umro nije , Tadic uzvikuje

 11. #11
  Aktivan član SargeBG (avatar)
  Učlanjen
  30.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.706
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio karpos Pogledaj poruku
  Sretan povratak u 90 te.

  Ziv je Sloba umro nije , Tadic uzvikuje
  igraće oni kako ds kaže,neće osloboditi milanovića,mada me nebi čudilo.koliko je postao prevrtljiv bota da izjavi"milanović je,(pa ono njegovo čuveno)"znate,heeehhhhh..."čovek koji nije imao takve namere,nego su ga vlastodršci(obazrivo se okreće da nije u blizini mrkonjić i veštim manevrom izbegava da izgovori slobodan milošević)iskoristili pa je on ispao kriv ali nije,odnosno mislim,jeste kriv,zapravo na neki način,samo što je to netačno potpuno"-kraj citata,shvatili ste

 12. #12
  Domaćin
  Učlanjen
  07.04.2008.
  Poruke
  3.277
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio *Ljudmila* Pogledaj poruku
  Jel to onaj Mihajlo Marković što se ortačio sa Slobom? Onaj što ima Parkinsonovu pa kad uzme da drži govor se trese gore nego veš mašina iz šezdesetih?


  Neka ide u penziju!
  sve to moze samo plus da mu bude...

 13. #13
  Domaćin
  Učlanjen
  07.04.2008.
  Poruke
  3.277
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  znam samo da glasati za sps vise necu.....

 14. #14
  Domaćin
  Učlanjen
  07.04.2008.
  Poruke
  3.277
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  a ja govorim,ljudi ko da neznaju da je koalicija SPS-DS krivicno delo....i to iz vise stavki...ali vlas je vlas

 15. #15
  Aktivan član SargeBG (avatar)
  Učlanjen
  30.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.706
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  "Tadić je rekao da su DS i SPS suočeni sa činjenicom da lideri stranaka "nisu među njima" i da obe "imaju svoj bol"...",
  strašno.....a šta da je milošević ostao živ?

 16. #16
  Iskusan
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Lokacija
  Okupirana Srbija pod rezimom srpskog Sakasvilija - poglavnika Borisa Tadica-Francetica
  Poruke
  6.211
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  mihajlo markovic je bio predsednik SANU vrstan srpski intelektualac jedan od osnivaca SPS-a ....

  nadam se da ce casni ljudi u SPS-u spreciti da ga DS unisti i da ce formriati vladu sa SRS-om i DSS-om

 17. #17
  Ističe se nexxx011 (avatar)
  Učlanjen
  09.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Orange County...............
  Poruke
  2.405
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio Markowac Pogledaj poruku
  mihajlo markovic je bio predsednik SANU vrstan srpski intelektualac jedan od osnivaca SPS-a ....

  nadam se da ce casni ljudi u SPS-u spreciti da ga DS unisti i da ce formriati vladu sa SRS-om i DSS-om
  Sve mi je jasno........................

 18. #18
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio Markowac Pogledaj poruku

  nadam se da ce casni ljudi u SPS-u spreciti da ga DS unisti i da ce formriati vladu sa SRS-om i DSS-om
  ljubavveranada

 19. #19
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Gerijatrja iz SANU je inače nadaleko poznata po svojim političkim procjenama i vizionarstvu!!
  Nek konačno neko Markovića obavijesti da je srušen Berlinski zid!!!
  Poslednji put ažurirao/la gost 66630 : 08.06.2008. u 10:55

 20. #20
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Cool Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio *Ljudmila* Pogledaj poruku
  Pa loše znaš, šta da ti kažem. Matori Marković radi kao neki savetnik pri SPS, pritom je član predsedništva SANU za šta ga sasvim lepo plaćaju. A usput nam svima soli pamet iako je jednom nogom u grobu
  Da se taj pita kao nekad, lako bi on nadživio Srbiju!!!!
  Stvarno, kol'ko ta mumija ima godina???

 21. #21
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio Rainbow Six Pogledaj poruku

  Stvarno, kol'ko ta mumija ima godina???
  86.
  Počeli opet da mu rastu zubi

 22. #22
  Iskusan
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Lokacija
  Okupirana Srbija pod rezimom srpskog Sakasvilija - poglavnika Borisa Tadica-Francetica
  Poruke
  6.211
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Ovo je sustina

  Како коментаришете тезу да би улазак у коалицију са радикалима угрозио опстанак СПС-а, односно довео до његовог утапања у СРС?

  Та теза је неоснована. Опстанак партије може да угрози управо неулазак у коалицију са радикалима. Претпоставимо да СПС одлучи да не уђе ни у једну од коалиција, онда би било немогуће формирање владе и били би расписани нови избори. Таква одлука би изазвала опште огорчење народа јер толико губљење времена и трошкове због организовања нових избора нико разуман не би могао да прихвати. И не само то, него би посебну цену морала да плати управо СПС јер би она била сматрана главним кривцем што до владе није дошло. У том случају огроман број чланова СПС би отишао у друге партије, пре свега радикалима. То би угрозило СПС

 23. #23
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio DellBoy-011 Pogledaj poruku
  86.
  Počeli opet da mu rastu zubi
  Znači ponovo je za Pampers!!!

 24. #24
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio Markowac Pogledaj poruku
  Ovo je sustina

  Како коментаришете тезу да би улазак у коалицију са радикалима угрозио опстанак СПС-а, односно довео до његовог утапања у СРС?

  Та теза је неоснована. Опстанак партије може да угрози управо неулазак у коалицију са радикалима. Претпоставимо да СПС одлучи да не уђе ни у једну од коалиција, онда би било немогуће формирање владе и били би расписани нови избори. Таква одлука би изазвала опште огорчење народа јер толико губљење времена и трошкове због организовања нових избора нико разуман не би могао да прихвати. И не само то, него би посебну цену морала да плати управо СПС јер би она била сматрана главним кривцем што до владе није дошло. У том случају огроман број чланова СПС би отишао у друге партије, пре свега радикалима. То би угрозило СПС
  Da prebrojiš sve članove SPS-a opet nebi došao do "ogromnog broja"!!!
  Taj "ogroman broj članova" napustio ih je još prije 7-8 godina!!!

 25. #25
  Iskusan
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Lokacija
  Okupirana Srbija pod rezimom srpskog Sakasvilija - poglavnika Borisa Tadica-Francetica
  Poruke
  6.211
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Akademik Mihajlo Marković: Savez sa DS-om bi značio samoubistvo i raspad SPS-a

  Citat Original postavio Rainbow Six Pogledaj poruku
  Da prebrojiš sve članove SPS-a opet nebi došao do "ogromnog broja"!!!
  Taj "ogroman broj članova" napustio ih je još prije 7-8 godina!!!
  alo logicar odnosilo se na ogroman broj "sadasnjih glasaca"

Slične teme

 1. Šreder postao ruski akademik
  Autor master_of_errors u forumu Politika
  Odgovora: 38
  Poslednja poruka: 29.05.2008., 19:51

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •