gde se moze naci?
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: gde se moze naci?

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    20.02.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    88
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano gde se moze naci?

    Gde mogu naci visual studio?
    Treba mi kao okruzenje za c ,a posle i za c++?

    Unapred zahvalna!



  2. #2
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    www.cet.co.yu ... koliko znam jedini su ovlasceni da prodaju Microsoft Visual Studio paket kod nas.

  3. #3
    Guest

    Podrazumevano

    Naravno da nemas pare da kupis original verziju Visual Studija pa bi ti preporucio da uzmes DevC++ koji je potpuno besplatan i vrlo zadovoljavajuce okruzenje.

    A Pirata mozes da neadjes samo u uzem krugu ljudi :wink:

  4. #4
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Gde mogu naci visual studio?
    Treba mi kao okruzenje za c ,a posle i za c++?
    Nema odvojenog okruzhenja/kompajlera za C i C++, ne samo tu.
    800 zelenih, na suvo, bez msdn-a
    Daklem :

    if (m_MyCash >= 1000)
    {
    BuyVisualStudio();
    BeHappy();
    }
    else
    {
    I_like_IDE ? GetDevCPP() : GetGCC();
    NotSoBad();
    }

  5. #5
    Obećava
    Učlanjen
    20.02.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    88
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Lord British
    Gde mogu naci visual studio?
    Treba mi kao okruzenje za c ,a posle i za c++?
    Nema odvojenog okruzhenja/kompajlera za C i C++, ne samo tu.
    800 zelenih, na suvo, bez msdn-a
    Daklem :

    if (m_MyCash >= 1000)
    {
    BuyVisualStudio();
    BeHappy();
    }
    else
    {
    I_like_IDE ? GetDevCPP() : GetGCC();
    NotSoBad();
    }


  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    ili upishesh matf i dobijesh dzabe ali ne za komercijalne svrhe, ali je sve legalno

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Citat Original postavio milos12345
    ili upishesh matf i dobijesh dzabe ali ne za komercijalne svrhe, ali je sve legalno
    ... prodash dushu djavolu za male pare. Pft!

  8. #8
    Obećava
    Učlanjen
    20.02.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    88
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    Naravno da nemas pare da kupis original verziju Visual Studija pa bi ti preporucio da uzmes DevC++ koji je potpuno besplatan i vrlo zadovoljavajuce okruzenje.

    A Pirata mozes da neadjes samo u uzem krugu ljudi :wink:
    A to za DevC++ mogu nabaciti(tj.nabaviti)gde?

  9. #9
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

  10. #10
    Početnik
    Učlanjen
    28.10.2003.
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Rapid Application Development!!!

    Sta je bitno za izradu softwera ?
    U 90% slucajeva da se to brzo uradi. Zasto?
    Duzi rad povecava cenu , zasto bi klijenti cekali aplkikaciju godinu dana kada to moze realno da se uradi za cetiri meseca.
    E tu je caka sa izborom IDE-a. Microsoft Visual Studio 6.0 ili Microsoft Visual Studio .NET ili Kylix sluze upravo u tu svrhu . To je jedino vredno pomena .
    Podstaknut ranijim postovima na ovom forumu skinuo sam DevC++ sa pomenutog sajta i ?!?!!$#@.
    Da li su ljudi koji ovo predlazu ikad videli korporativno softversko resenje , i da li isti i dalje smatraju da se ono moze uraditi pomocu tog , ne mogu da prevalim preko jezika, studija .

  11. #11
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Da li su ljudi koji ovo predlazu ikad videli korporativno softversko resenje , i da li isti i dalje smatraju da se ono moze uraditi pomocu tog , ne mogu da prevalim preko jezika, studija .
    Lupetash. Shta je "korporativno softversko reshenje" i odakle ti ideja da svako treba TO da radi? Uostalom, onaj ko TO pravi sigurno ima para da kupi VisualStudio. Ako nema, nek se zapita shto nema!

    Pochetnici i svi ostali koji nisu nalozheni na "korporativna reshenja", a ne bi da placaju veliku lovu, slobodno probajte DevC++ , sasvim je dovoljan za skoro sve shto vam treba.

  12. #12
    Početnik
    Učlanjen
    28.10.2003.
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Lord British
    Pochetnici i svi ostali koji nisu nalozheni na "korporativna reshenja", a ne bi da placaju veliku lovu, slobodno probajte DevC++ , sasvim je dovoljan za skoro sve shto vam treba.
    Ko su oni koji nisu pocetnici , posto za njima ( i samo njima ) odgovara resenje tipa DevC++ , a bave se izradom softvera a da im odgovara DevC++ . Kada mi das odgovor na ovo pitanje reci mi u cemu ti radis , i da li bi mogao to da uradis u DevC++ i slicno . I sam ces videti ko lupeta.

  13. #13
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    You're missing the point totalno!

    Necu da pravim flame-war od ovog topica, ali, istine radi, koristim i VC++ i Builder (debelo placeni) i DevC++.
    Uporedjujesh free kompajler sa VC++ ???
    Onda ti meni kazhi, ako si vec "probao" to - shta to NE MOZHESH (u C++ domenu!) da napravish u DevC++?

  14. #14
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    Ovde se izgleda zaboravlja par stvari:

    MS Visual Studio (.NET) - 600-2000€ (u zavisnosti od verzije)
    Borland C++ Builder - 80-3000€ (opet u zavisnosti od verzije)
    Blodsheed Dev-C++ - 0€ (+open source)

    Dakle, kako ocekujete da se jedan besplatan i OS proizvod poredi po kompleksnosti i funkcijama sa paketima koji kostaju vise hiljada evra?

    Ako ih svedemo na istu meru, Dev-C++ nudi gotovo isto sto i Borland C++ Builder Personal koji kosta oko 80€.

    Naravno, ako uzmemo u obzir ogranicenost Dev-C++-a kao razvojnog okruzenja, ako planirate da napravite large-scale projekat, Dev-C++ ce vam oduzeti dosta vremena jer ne poseduje sve one olaksice koje imaju komercijalni IDE-i. S' druge strane, za prostije projekte i programe, Dev-C++ je i vise nego dovoljan, i ne vidim razlog zasto bacati hiljade evra ako najkompleksniji program koji zelite da napravite ne prelazi kompleksnost jednog, recimo, WinAMP-a...

    Ali ja bih se ovde osvrnuo i na ono sto stoji iza ovih IDE-a, a to je kompajler. Kompajler/linker u Dev-C++-u moze biti sta god pozelite, pa cak i onaj iz MS-a ili Borlanda. Uz njega ide MINGW, koji je inace port tehnicki najsavrsenijeg kompajlera na svetu: gcc, za Windows. Nema tog kompajlera za Windows koji ce (u skladu sa svojim mogucnostima) napraviti manju datoteku i izvrsavati se brze od onog kompajliranog u MINGW-u. Doduse, ovo zavisi pre svega od samog Windows-a, kao i biblioteka koriscenih u programu.

    Sve u svemu, Dev-C++ je besplatno okruzenje koje nudi mnogo vise nego dosta komercijalnih resenja, i koristi tehnicki najsavrseniji kompajler. Nije namenjen large-scale projektima jer neke stvari oduzimaju dosta vise vremena nego sto je to potrebno, ali za sve ostale primene je i vise nego dovoljan, cak i preporucljiv.

    Toliko

  15. #15
    Početnik
    Učlanjen
    28.10.2003.
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Slazem sa sa svime sto je prethodni rekao.
    Ono sto sam zeleo da kazem je da se stice utisak o svemocnosti okruzenja tipa DevC++ ili slicnih.
    Ona jesu dobra za ucenje i moze im se naci primena na jos nekim poljima ali treba istaci i njihova ogranicenja . Istine radi , i zbog ljudi koji slusaju vase savete .

    PS.
    post za plemica sa ostrva:
    nekazem da nemozes ali si sa tim na trzistu potpuno nekonkurentan u 90% situacija
    zivi se od novca a ne od price

Slične teme

  1. XBOX 360 - GDE SE MOZE NACI U SRBIJI?
    Autor Tycoon u forumu Konzole
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 28.11.2011., 02:20
  2. Moze li se naci normalan posao u Italiji?
    Autor MIRJANATS u forumu Evropa
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 01.11.2004., 13:53
  3. Gde se moze naci Alekta?
    Autor Senta u forumu Strip
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 22.03.2004., 17:26

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •