Deca na meti internet manijaka
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 40

Tema: Deca na meti internet manijaka

 1. #1
  Domaćin master_of_errors (avatar)
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Lokacija
  somewhere over the rainbow
  Poruke
  4.923
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Deca na meti internet manijaka

  Svaki peti srednjoškolac u Srbiji, korisnik interneta, dobio je seksualnu ponudu od virtuelnog sagovornika. Glatko ju je odbilo 16 odsto, a tri procenta onih koji su bez snebivanja prihvatili seksualni kontakt kažu da nisu imali problema. Trojica đaka, međutim, doživela su veoma neprijatno iskustvo zbog prihvatanja seksualne ponude sa interneta.

  Ovo su podaci Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, iz istraživanja za Ministarstvo prosvete, koje priprema strategiju za mlade. Ovakvo seksualno uznemiravanje i provociranje maloletnika, međutim, nije krivično kažnjivo.
  - Srbija nema odgovarajuću zakonsku regulativu u ovoj oblasti. Naše tužilaštvo nije nadležno za internet pedofiliju i druge oblike seksualnog sajberuznemiravanja maloletnika. Nema izgleda da će zakon koji utvrđuje našu nadležnost biti menjan 2009. godine. Zato sada krivična odgovornost postoji jedino kad neko preko interneta podstiče maloletnika na prostituciju, pod uslovom da do prostituisanja dođe u realnom životu - ukazuje Lidija Komlen-Nikolić, republički posebni tužilac za visokotehnološki kriminal.
  Istraživači su i sami bili iznenađeni da je tako veliki broj mladih izložen seksualnim provokacijama na sajtovima za društveno umrežavanje.
  - Anketirali smo 2.419 učenika iz različitih tipova srednjih škola u devet gradova. Kompjuter kod kuće ima 89 odsto srednjoškolaca, priključak na internet 57 odsto. Seksualnu ponudu nije dobilo 41 odsto srednjoškolaca, petina jeste. Sajberkriminalci koriste razne načine da dopru do dece, najčešće u tzv. sobama za četovanje. Nekada su i mladi krivi, jer iz radoznalosti otvaraju sumnjive sajtove ostavljajući mogućnost nasilniku da ih nađe - kaže dr Dijana Plut, naučni saradnik Instituta za psihologiju.
  Ova anketa bila je anonimna pa se ne zna šta se dogodilo trojici srednjoškolaca koji su stekli veoma neprijatno iskustvo iz ovozemaljskog seksualnog kontakta sa internet sagovornikom.
  - Sajbernasilnici nanose žrtvi veoma vidljivu i neizmerno veliku štetu, a isto to može da se dogodi i preko SMS-a. Dete može da doživi svašta između četiri zida ako prihvati susret s nepoznatim u tajnosti. Nasilnik može naneti i javnu sramotu detetu kad kompromitujući materijal (stvarni ili izmišljen) okači na neki sajt, pusti u mrežu, pošalje kao SMS svima iz okoline deteta - upozorava Dijana Plut.
  Odrasli, pa i tinejdžeri preko interneta ponekad tragaju za prijateljstvima, neki i seksualnim kontaktima. Dr Plut objašnjava da su srednjoškolci radoznali, uzbudljivo im je da uskaču u razne virtuelne uloge, „što je njima primereno i od njih očekivano ponašanje“.
  - Nažalost, ponekad ih sa druge strane čekaju iskusni vukovi. Nisu deca kriva što na ovom svetu postoji toliko mnogo poremećenih ljudi. Strašno je što je za njih sada opasno biti mlad i radoznao. U svetu već uveliko organizuju kurseve po školama i imaju SOS sajtove za pomoć deci da odgovore na ovakve provokacije - ističe dr Plut, uz ocenu da će nam ovo biti još veći problem jer je „psihološko sajberropstvo“ uveliko svetska glavobolja.
  Deca su informatički pismenija ne samo u odnosu na roditelje koji bi trebalo da ih nadziru, već i od svojih nastavnika. Zato roditelji ne vide u kojoj meri može da bude ugroženo dete koje mirno sedi kod kuće i igra se za računarom. Ali uprkos tome, dr Plut zaključuje da je „porodica u Srbiji bolja nego što smo očekivali, jer mladi, generalno, u roditeljima imaju najsnažnije oslonce“.
  Nevladina organizacija „Astra“ (bavi se sprečavanjem trgovine ljudima) pre dve godine je uradila pilot-projekat u Srbiji i regionu povodom prvih slučajeva vrbovanja putem interneta radi trgovine ljudima. U šest gradova anketirali su 1.205 srednjoškolaca: 70 odsto koristi internet, polovina ide u sobe za četovanje.
  - Od te polovine je čak 47,8 odsto dobilo ponude, od toga da se uživo upoznaju, preko poziva da „zajedno otputuju“, da im taj neko „obezbedi posao“, do poziva na čist seks ili seks za novac. Sa internet sagovornikom uživo se upoznalo čak 37 odsto srednjoškolaca - veli Lidija Radović iz „Astre“.
  Kod trgovaca ljudima najtraženije su devojčice od 15 godina, pa je „Astra“ izmislila prosečnu tinejdžerku upravo te dobi, koja je završavala osmi razred, htela da upiše trgovačku školu i živela sa oba, relativno stroga roditelja. Posadili su ovu izmišljenu devojčicu na „Krstaricu“, „Serbiankafe“, „Skajp“ i „Aj-Si-Kju“.
  - Za 50 sati razgovora, tokom više dana, devojčica nije inicirala nijedan kontakt, ali su s njom kontaktirali 457 puta. Četvrtina ju je seksualno uznemiravala: i žene i muškarci. Čak 20 puta dobila je sumnjive ponude; poslužila je za ostvarivanje nečije seksualne fantazije, nuđeno joj je rešenje „svih problema“, „da postigne bolji život“, što može da bude uvod u trgovinu ljudima. Bilo je i eksplicitnih ponuda: seks za novac. „Kupci seksa“ znali su da ona ima samo 15 godina i govorili joj da su „klinke najbolje jer ne prave probleme“. Da smo profil te devojčice napravili ranjivijim, rezultat bi bio još alarmantniji. S njom su kontaktirali svi, od tinejdžera do muškaraca starijih od 60 godina - ističe Lidija Radović.
  Deca u Srbiji dnevno su prosečno dva sata za računarom. Ne slute kakvih sve bolesnih umova ima i u realnom i u virtuelnom svetu, ostavljaju lične podatke na raznim veb stranicama, ne misleći da mogu postati nečija meta. Zato roditeljima i deci, kažu stručnjaci, treba pomoći da razviju zaštitne strategije u svetu interneta.

  Primer pokušaja navođenja maloletnice na prostituciju
  Odakle si, Saškice? Imaš 15 godina?
  - Da, a ti?
  Dvadeset devet.
  - Ok.
  Ideš u školu?
  - Da, u osnovnu, osmi razred.
  - Imaš momka?
  - Nemam.
  A volela bi?
  - Pa, naravno da bih, ali kad naiđe, naiđe!
  Tvoje drugarice imaju momke, spavaju li sa njima?
  - Pa neke da, neke ne.
  Ti si nevina?
  - Neću da ti kažem.
  Dobro, znam... sramota te. Volela bi da izgubiš nevinost uskoro? Poigrala bi se...? Hajde, pričaj, šta se ustručavaš. Reci nešto.
  - A kako si tako prost, a imaš 30 godina?
  Mila... videćeš kad odrasteš... Bićeš luđa nego sad:-) A sad mi reci... Volela bi da se poigraš sa...?
  - A ti se baš osećaš jako kad pričaš sa devojčicama?
  Prija mi, najslađe ste u tim godinama.
  - Zar ti to nije dosadno? Nama su vršnjaci dosadni.
  Nije mi dosadno. Želim mlađu devojku i sada pričam s tobom. Bila bi ponekad sa mnom, a da te ja pomognem na određen način... finansijski? Pa?
  - Kako misliš da me pomogneš?
  Recimo, učiniš me srećnim na brzaka i dobiješ 100 evra. Samo deset, petnaest minuta. Mislim da je ponuda OK.
  - Pa, ja nisam sponzoruša i imam samo 15 godina.
  Nisi, naravno, a sve bi ostalo između nas, a ti bi imala uvek para.
  - A zašto? Ne bih mogla reći ni drugarici?
  Kome želiš možeš reći. Je l’ ponuda u redu?
  - Nije.
  Kaži svoju ponudu.
  - Ne nudim ti ništa.
  (...)
  (Razgovor nepoznatog muškarca sa virtuelnom tinejdžerkom koju je radi istraživanja kreirala „Astra“)


  Kako se zaštititi
  - Na četovima ne dati pravo ime i prezime, adresu, školu...
  - Ne otvarati poruke nepoznatog pošiljaoca
  - Sumnjivu poruku pokazati roditelju, koji od provajdera traži savet
  - Ne komunicirati sa sumnjivim sagovornikom: ne reagovati na njega
  - Roditelj da prisustvuje susretu sa osobom upoznatom preko neta
  - Nasilnik je navalentan: promeniti e-mail adresu, novu dati malom broju ljudi, ponekad su nasilnici iz okoline deteta
  - Biti uljudan na internetu, na grubu i uvredljivu komunikaciju ne vraćati istom merom: nasilnik želi da izazove žrtvu
  - Generalno, biti ograničeno na internetu zbog gubljenja kontakta sa stvarnim svetom i prijateljima

  http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=44143 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  15.06.2008.
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Oduševljena sam time što je neko konačno počeo da se bavi temom pedofilije. Ja lično nemam decu, ali mislim da ih je neophodno edukovati po ovom pitanju. Ne razumem zašto niko od roditelja nije komentarisao ovaj text? Ja koja nemam decu, jesam, a gde su oni? Da li oni edukuju svoju decu po ovom pitanju? Da li su uopšte zainteresovani za sopstvenu decu?

 3. #3
  Obećava
  Učlanjen
  09.06.2008.
  Poruke
  55
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Ne znam sta bih rekla. Imam malo dete i iskreno me plasi buducnost. Cinjenica je da ce doci dan kad ce sesti za kompjuter, ali se nadam da cu to nekako regulisati ogranicavanjem vremena provedenog ispred monitora. Nisam upucena da li postoje neki oblici zastite na internetu, mada cak i ovi forumi mogu biti potencijalna opasnost, jer pedofili mogu i njima pristupati. Koliko je taj internet dobar, duplo je los! Ne znam ....

 4. #4
  Primećen član
  Učlanjen
  09.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Aslla v.
  Poruke
  603
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Poucan text!
  Ja imam gimnazijalca kome non-stop pricam o opasnostima koje Internet donosi... a opet imam i dalje strah jer se tu nekako gubi kontrola nad decom, a tol`ko manijaka ima.

  Ja sam u zrelim godinama a upala sam (i ne znajuci) na jedan sajt iza koga je stajala jedna navalentna sekta. Bas su me pokusali da vrbuju, prvo na finjaka, posle na kvarnjaka.
  Srecom te samo dadoh hot-mail adresu pri registraciji, inace bi bilo problema.
  Pa kad odrasli mogu imati problema, sta tek deca mogu ocekivati... the....

  Tinejdzerka-komsinica je pre par godina na Sebiancafeu nasla br tf (fixni) tipa koji je nesto kao prodavao (neke kreme). Devocica nazvala, a gotovo svi imaju identifikaciju poziva, i tip je malu iznemiravao sve dok mala nije rekla ocu.
  A taj manijak - nista! Preko toga tf-broja smo saznali i gde zivi (u novobeogradskim blokovima) i kako se zove, ali briga njega...

  Moramo deci stalno pricati... ali opasnost i dalje vreba i vreba...

 5. #5
  Buduća legenda Tsuymish (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd,
  Poruke
  31.356
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  658

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  sad se setih filma 7 ipo

 6. #6
  Veoma poznat Ansai ♀ (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Herceg novi - novi Sad
  Poruke
  12.112
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  ima toga i na krstarici.....

 7. #7
  Poznat mackica ns (avatar)
  Učlanjen
  28.07.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  7.743
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Stvarno vrlo poučan tekst i za decu za roditelje. I ja sam trenutno od onih što 'mi je dete još malo'; ali ne verujem da će nešto biti bolje dok ne poraste

  Ja sam mogla da imam jedno jako ružno iskustvo, verovatno je da se ne bih nikad oporavila od njega da me čudo nije spasilo, iako su me roditelji 'učili' - ne pričaj sa nepoznatima, ne ulazi u auto sa nepoznatima, ne uzimaj ništa od nepoznatih....
  Ali nisu me naučili da imam svoje JA, nisu me naučili samopouzdanju - i zbog toga kad je 'ne
  ko' bo fin i hteo da me 'povede'; ja budala krenula...

  Znači, mislite i o tome. ne treba uve biti fin i kulturan prema starijima, i ne treba uvek slušati starije; i morate decu da naučite da smeju i kada moraju da kažu NE

 8. #8
  Veoma poznat yioim (avatar)
  Učlanjen
  28.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  NBgd
  Poruke
  11.718
  Reputaciona moć
  181

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  da banalizujem...od nepoznatog cike ili tete ne uzimati bombone....to je nakada bilo sada je to sve podmuklije ali smatram da roditelji treba da decu i cuvaju i SAVETUJU kako da reaguju na sumnjive likove.
  pedofile sve za yaya pa na banderu (bez milosti)

 9. #9
  Domaćin
  Učlanjen
  10.03.2008.
  Lokacija
  El sueno, la realidad, la luz, la oscuridad
  Poruke
  3.343
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  A gde su ta deca dobila ponudu??? Verovatno na nekom chatu tj 100% na nekom chatu. E sad je pitanje sta ce deca na chatu?

 10. #10
  Veoma poznat Ansai ♀ (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Herceg novi - novi Sad
  Poruke
  12.112
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio Torrente-Bgd Pogledaj poruku
  A gde su ta deca dobila ponudu??? Verovatno na nekom chatu tj 100% na nekom chatu. E sad je pitanje sta ce deca na chatu?
  sta, ne smiju da postoje djecji chat kanali? :???:

 11. #11
  Iskusan
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.020
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio micaigoxy Pogledaj poruku
  sad se setih filma 7 ipo
  8 i po. tako se zvao film.


  za temu - super je sto rade istrazivanje. nadam se da ce da odu i korak dalje od istrazivanja i da pohvataju gadove.
  za roditelje - informisati decu o ovakvim stvarima.

  ne bih svoje dete podrzavala u tome da odlazi na chat...
  zivi zivot uzivo.
  internet - disconnecting people

 12. #12
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio Unsaie Pogledaj poruku
  sta, ne smiju da postoje djecji chat kanali? :???:
  Znas i sama koliko je ljudi u godinama (roditelja) u Crnoj Gori edukovano po pitanju interneta.
  Ta omladina i klinci misle da ama bas niko od nas starijih ne zna nista po tom pitanju, te da su oni bogom dani za racunare. Mozda to i s pravom misle jer NISU IMALI OD KOGA DA NAUCE, pri tom mislim na njihove roditelje koji su neka moja generacija.
  Znas i sama da forume i chatove u NORMALNIM DRZAVAMA koriste ljudi srednjih godina a za KLINCE i KLINCEZE postoje vec forumi i cahtovi prilagodjeni tom uzrastu.

  SVAKOM DJETETU je dostupan sadrzaj erotske i porno sadrzine samo ako to dijete zeli da pronadje. Nema tog roditelja ( KOJI JE uz sve ostalo i KOMPJUTERSKI NEPISMEN ) koji ce djetetu moci uskratiti pristup erotskom (PORNO) web sajtu ili kontaktu sa nepoznatom osobom.

 13. #13
  Veoma poznat Ansai ♀ (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Herceg novi - novi Sad
  Poruke
  12.112
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  a zasto bi i uskratio? ne rastu dlake po rukama i ne sushi se kichma od erotike i porno sadrzine......

  stvar je u tome sto upravo na tim kanalima i forumima najenjenim mladjim osobama
  i ima najvise manijaka
  pogledaj samo laminata sa ovog foruma - ima preko trideset a spava iskljucivo sa onim ne preko 16-17 pod uslovom da su djevice

 14. #14
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio Unsaie Pogledaj poruku
  a zasto bi i uskratio? ne rastu dlake po rukama i ne sushi se kichma od erotike i porno sadrzine......

  stvar je u tome sto upravo na tim kanalima i forumima najenjenim mladjim osobama
  i ima najvise manijaka
  pogledaj samo laminata sa ovog foruma - ima preko trideset a spava iskljucivo sa onim ne preko 16-17 pod uslovom da su djevice
  I ne treba da im uskrati. Zasto ?!?

  Pazi, alarm se dize oko toga kada neko od djece upadne u probleme jer RODITELJI ne vode racuna o svojoj djeci dok su na internetu misleci da su njihova djeca UVIJEK i SAMO U PRAVU. Medjutim, mislim da grijese.. Roditelji se BAVE SE SAMO POSLJEDICOM ! Uzrocima se ne zele baviti.
  Gledam moju djecu kojoj ne branim ama bas nista. Znaci, ne zakljucavam i ne filtriram web sadrzaj. Znaju dobro da sa nepoznatim STARIJIM osobama(+18) NE TREBA USPOSTAVLJATI KONTAKTE koji bi za posljedicu imale ovo o cemu pricamo.
  Naravno, roditelji bi trebalo da razgovaraju sa svojm djecom i da znaju sto im djeca rade na internetu dok ne postane kasno.

 15. #15
  Aktivan član Cairne (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  +S+R+B+I+J+A+
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio moje srce Pogledaj poruku
  8 i po. tako se zvao film.


  za temu - super je sto rade istrazivanje. nadam se da ce da odu i korak dalje od istrazivanja i da pohvataju gadove.
  za roditelje - informisati decu o ovakvim stvarima.

  ne bih svoje dete podrzavala u tome da odlazi na chat...
  zivi zivot uzivo.
  film se zove 7 i po ... bash sam ga sinotj gledo ...
  @ tema ...
  pa shta sad ... toga ce uvek biti ... samo se treba preuzeti odredjeni nivo bezbednosti ...

 16. #16
  Iskusan
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.020
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio Cairne Pogledaj poruku
  film se zove 7 i po ... bash sam ga sinotj gledo ...
  @ tema ...
  pa shta sad ... toga ce uvek biti ... samo se treba preuzeti odredjeni nivo bezbednosti ...
  ja sam pobrkala loncice, misleci na film 8mm
  http://www.imdb.com/title/tt0134273/
  ne znam sta je film 7 i po.

  a za temu bas i nije e pa sta sad.
  ti ocigledno nemas decu...
  internet - disconnecting people

 17. #17
  Aktivan član Cairne (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  +S+R+B+I+J+A+
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  lol ... imacu ih kroz jedno 13-15 god.
  ja sam 93-e god ...

 18. #18
  Veoma poznat Ansai ♀ (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Herceg novi - novi Sad
  Poruke
  12.112
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  I ne treba da im uskrati. Zasto ?!?

  Pazi, alarm se dize oko toga kada neko od djece upadne u probleme jer RODITELJI ne vode racuna o svojoj djeci dok su na internetu misleci da su njihova djeca UVIJEK i SAMO U PRAVU. Medjutim, mislim da grijese.. Roditelji se BAVE SE SAMO POSLJEDICOM ! Uzrocima se ne zele baviti.
  Gledam moju djecu kojoj ne branim ama bas nista. Znaci, ne zakljucavam i ne filtriram web sadrzaj. Znaju dobro da sa nepoznatim STARIJIM osobama(+18) NE TREBA USPOSTAVLJATI KONTAKTE koji bi za posljedicu imale ovo o cemu pricamo.
  Naravno, roditelji bi trebalo da razgovaraju sa svojm djecom i da znaju sto im djeca rade na internetu dok ne postane kasno.
  hehe u tome je kvaka - nisu svi preko 18 nastrani pa da umjesto da pricate o muzici
  ili tamo necem
  pokusava da te navede da se upoznate i iskoristi te, trazi ti adresu i sl.

  niti se na net-u moze znati ko ima koliko godina

  dakle,
  ne treba zabraniti djetetu da izbjegava te i te godine
  nego da izbjegava sve sto mu je neprijatno, sumljivo, ide u pravcu u kom ne zeli
  pored onih uobicajnih za ne davanje adrese etc u prvom postu

  treba graditi karakter djeteta od najranijih dana

 19. #19
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio Unsaie Pogledaj poruku
  hehe u tome je kvaka - nisu svi preko 18 nastrani pa da umjesto da pricate o muzici
  ili tamo necem
  pokusava da te navede da se upoznate i iskoristi te, trazi ti adresu i sl.

  niti se na net-u moze znati ko ima koliko godina

  dakle,
  ne treba zabraniti djetetu da izbjegava te i te godine
  nego da izbjegava sve sto mu je neprijatno, sumljivo, ide u pravcu u kom ne zeli
  pored onih uobicajnih za ne davanje adrese etc u prvom postu

  treba graditi karakter djeteta od najranijih dana
  Naravno... nisu svi nastrani koji su preko 18 ali ih ima. Dijete ne moze da procijeni ko mu zeli dobro a ko ne.
  Sto se tice davanja licnih podataka hehehe, pa valjda svoje podatke mozemo dati samo osobama u koje imamo povjerenje i to dugogodisnje povjerenje.

  Ej , Unsaie daj mi tvoj broj telefona da se nadjemo

 20. #20
  Veoma poznat Ansai ♀ (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Herceg novi - novi Sad
  Poruke
  12.112
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  malo morgen

 21. #21
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio Unsaie Pogledaj poruku
  malo morgen
  U koliko sati morgen ?

 22. #22
  Veoma poznat Ansai ♀ (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Herceg novi - novi Sad
  Poruke
  12.112
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  25 am

 23. #23
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Nemoj reci da imas tLinaest (13) godina

 24. #24
  Veoma poznat Ansai ♀ (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Herceg novi - novi Sad
  Poruke
  12.112
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  ne, imam 54, ja sa gay pedofil
  i da bih namamio mlade decke, pravim se da sam zensko i pisem da imam 20god

 25. #25
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Deca na meti internet manijaka

  Citat Original postavio Unsaie Pogledaj poruku
  ne, imam 54, ja sa gay pedofil
  i da bih namamio mlade decke, pravim se da sam zensko i pisem da imam 20god
  Ju, daleko bilo !
  Ja sam zensko i imam 15 i po godina i dopadaju mi se ozenjeni stariji muskarci

Slične teme

 1. RAT U DSS, NA METI NIKITOVIĆ
  Autor systemofadown u forumu Politika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 21.08.2008., 10:48
 2. drugarica se zaljubila u manijaka
  Autor Krenpita u forumu Muškarci
  Odgovora: 45
  Poslednja poruka: 30.05.2008., 01:21
 3. KURIR NA METI
  Autor Bandido u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 20.04.2008., 20:04
 4. vežete manijaka
  Autor uhip u forumu Politika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 22.10.2007., 20:48
 5. borba protiv manijaka
  Autor avesic u forumu Žene
  Odgovora: 43
  Poslednja poruka: 25.07.2005., 20:38

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •