Kako overklokovati

Moze li ovo moje sranje od ploce da podrzi overclock? U pitanju je Gigabyte 945PLM-S2 (rev. 1.1)
Kad udjem u bios, u Frequency/Voltage Control, nema nicega za CPU, samo za system memory multiplier. Evo i slika:
Pogledajte prilog 220117Pogledajte prilog 220118

Znaci, citao sam da moj cpu ljudi dizu bez problema na 2,7Ghz, 3Ghz pa i vise, a ja se mucim na 1,8Ghz..
Link ka maticnoj je - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2377&dl=#sp

Hvala.

Treba da udjes u MIT (mb intaligent tweaker) i tu mozes da kloknes procesor... Ako nemas MIT update bios...

Molio bih ko se razumije da mi pomogne da klokujem moj amd 64 x2 4000+ 2.11 ghz, maticna je msi k9n neo v2, socket am2, chipset nVidia 520, ne uspijevam vise od 2.2, nisam dizao voltaze a najvise me interesuje za sta je hyperterminal. Ram 3gb ddr2 667mhz. Hvala unaprijed!

Promeio sam oko 10 grafickih kartica i 5 procesora,5 ploca i sve sam mogao overklokovati bez problema,na razne nacine,nekad iz biosa,nekad preko nekog softwera.Prvi AMD je znao da se smrzne u ukoci se desktop ako preteram,,kako sempron,tako i athlon.Celerona nisam uspeo da dignem,jako los procesor.Ovog Pentiuma trenutno sam digao sa 2.8 na okruglo 3.00ghz,dosta mi je,ionako nema razlike.Grafe sam takodje overkolokovao dosta njih,sa nekim je bilo problema,s nekim ne.

Koliko dobijam na performansama ako prodam postojeci procesor i doplatim za 5000+?
Isplati li se uopste ta investicija ili je to to na ovoj masini?
Citam u specifikaciji da je max podrzan 5000+.
Ne igram neke zaebane igre,mada sam probao gta 4 i crysis,rade solidno na medium podesavanjima kada udju u igru.
Problem je ucitavanje,jer se oduzi previse,kontam da je za to zasluzan procesor.

Pozdrav ljudi !

Imam :

e2140 Dual Pentium 1.6 ghz

plocu Asrock conroe1333 sata2

4gb ddr2 rama

80 gb sata2 + 80 gb ide ...

graficka hd 4670 128 1 GB ddr3 (nebitno)

struja FSP 350W

E ovako ,znam da je ovo za vecinu vas isuvise star procesor,ali treba mi pomoc. Ovaj komp sam nedavno kupio polovnog posle prelaska sa single corea :mrgreen: i hteo sam da radi malo OC ...

Ali tu su nastali problemi ! Izgleda da ova SLI ploca ima suvise siromasan bios za kloking i iako ima i Sinhrono PCIE/FSB i Asinhrnono PCIE/FBS klokovanje ,ona mi prakticno ne pruza nista. Naime ako zakljucam PCIE na 100 mhz ,ne radi ni jedna vrednost osim 220 fsb (klok na mizernih 1.76) ,ako stavim sinhrono onda navucem PCIE na 115 mhz i cpu na 2.03 (tako nesto) ,ali to logicno - nije dobro. S obzirom da ova defektna ploca (koja je inace odlicna u radu) ima neku zastitu (iako daje FSB asinhrono do cak 500),pa mi neda prakticno nikakav normalan klok (a ljudi klokaju do 3.2 ,pa i vise) ,procitao sam da moram da uradim neki glupi bsel2 mod sa spajanjem 2 pina ,aluminijumom ili conductive pen... Ako zakljucam PCIE na 100 nece da butuje racunar (a svima je tako) S obzirom da mi se to bas i ne radi pitanja su :

1. Ko bi ovo odradio ? zvao sam 5 servisa ,cak ni ne znaju sta je bsel2

2. Da li postoji neko drugo resenje ?

i broj 3. nevezano za temu ,posto je ploca stara ne vidim da moze 4670 u Crosfire Mod na sajtu ,a vidim da mogu 3850 i starije grafe,pa jel ima ikakve sanse da to proradi ? (dobicu jednu 4670 za DZ )

pa mogu ti reći da se nisi usrećio mnogo sa njom to jeste možda novija generacija ali nije za uživanje u igricama da si uzeo neku makar 5670 ima ih low profile i single slot .

Pa i jesam.Da ne duzimo o tome,ispasce da spamujemo.
Racunar sam kupio za 6 hiljada rsd,graficku za 20 evra ( u garanciji jos godinu ipo),2 gb memorije za 1400 rsd.
Sto ce reci da sam za 90-ak evra dobio solidan racunar na kome dobro rade igrice a i sve ostalo.
Problem mi je jedino to malo sporije ucitavanje igrica ,pojedinih,tipa star craft 2 inace sve ostalo je u fulu.

edit:
Pre neki dan,tacnije u subotu me zove komsija da mu dignem sistem na kompu,uzela njegova zena "povoljno" preko sindikata.
kaze 40.000 komplet sa monitorom :lol:
Ocekujem zverinu ispod haube,kad ono neki single core intel,integrusa grafika,neki ati hd par hiljada,250 gb i 2 gb ddr3...pljacka...

Poslednja izmena:
Pa i jesam.Da ne duzimo o tome,ispasce da spamujemo.
Racunar sam kupio za 6 hiljada rsd,graficku za 20 evra ( u garanciji jos godinu ipo),2 gb memorije za 1400 rsd.
Sto ce reci da sam za 90-ak evra dobio solidan racunar na kome dobro rade igrice a i sve ostalo.
Problem mi je jedino to malo sporije ucitavanje igrica ,pojedinih,tipa star craft 2 inace sve ostalo je u fulu.

edit:
Pre neki dan,tacnije u subotu me zove komsija da mu dignem sistem na kompu,uzela njegova zena "povoljno" preko sindikata.
kaze 40.000 komplet sa monitorom :lol:
Ocekujem zverinu ispod haube,kad ono neki single core intel,integrusa grafika,neki ati hd par hiljada,250 gb i 2 gb ddr3...pljacka...
Ako se ljudi ne razumeju u kompove onda je bolje da ne kupuju bez saveta profesionalaca :D
Stvarno bruka.
Taj komp vredi 40 000 samo ako je neki "OLD TIMER" :)

pa i nisi se usrećio sa grafikom prvo zato što je 64-bitna , normalno da nema šanse da se bilo kakva igrica brže učitava na 64 -bitnu magistralu.džaba ti na hiljade rama ako grafa nema propusnu moć uz to to je najverovatnije ddr3 memorija koja je teški sporać naspram ddr5 memorija kakva se vrti na već na 5670

Imam procesor DUALCORE E5700 3 GHZ.E sad ja povećam FPS na 220 i množilac je 15 što znači da dođe na 3,3 ghz.Međutim ja uđem u Control Panel i u System ali ne prikazuje da sam OC.Do sad sam dosta računara OC ali mi se ovo nikad nije desilo.

Imam matičnu MSI G41M P26
RAM: 3 gb kingston 800 mhz
Grafička GT 210 1 gb DDR3(nju moram da mijenjam)

Hvala unapred :D

Back