SQL problem?
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: SQL problem?

  1. #1
    Aktivan član
    Učlanjen
    08.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.558
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano SQL problem?

    Moze li neko da mi pomogne da resim ovo.
    Imam tri tabele

    FIRMA
    PROIZVOD
    SLIKE

    U tabeli FIRMA imam sledeca polja od znacaja za ovaj problem

    ID_FIRME

    U tabeli PROIZVOD imam
    ID_PRO -id proizvoda
    ID_FIRM - isto kao i ID_FIRME ukazuje na to od koje firme je proizvod
    IME_PROIZVODA

    U tabeli SLIKE - tabela sa linkovima do slika proizvoda
    ID_PROV - id proizvoda da ukaze od kog je proizvoda slika
    ID_FIRMA - id firme da ukaze od koje je fime proizvod


    Sta je problem kako god napravim SELECT upit on mi izlista proizvode sto je dobro ali mi i pored onih gde nisam ubacio sliku izbaci sliku. Treba da mi izlista sve proizvode ali tamo gde nisam ubacio sliku da mi ne izbaci sliku a tamo gde sam ubacio sliku da mi izbaci slku.

    Hvala unapred na pomoci



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: SQL problem?

    A zasto imas posebnu tabelu sa slikama? Ako svaki proizvod ima samo jednu sliku, to ni nije potrebno, nego u tabeli sa proizvodima dodaj polje sa lokalcijom slike.
    Ako neces da ti prikazuje proizvode gde nema slika, daj mu na kraju
    WHERE Slika <> ""
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  3. #3
    Aktivan član
    Učlanjen
    08.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.558
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: SQL problem?

    Citat Original postavio Pjer_Nis Pogledaj poruku
    A zasto imas posebnu tabelu sa slikama? Ako svaki proizvod ima samo jednu sliku, to ni nije potrebno, nego u tabeli sa proizvodima dodaj polje sa lokalcijom slike.
    Ako neces da ti prikazuje proizvode gde nema slika, daj mu na kraju
    WHERE Slika <> ""
    Hvala na odgovor.
    Svaki proizvod ima vise slika. I problem je u tome sto ako imam proizvod A kome sam dodao sliku i proizvod B kome nisam. On ce tu sliu od proizvoda A da prikaze i uz proizvod a i uz proizvod B.

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    14.05.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    44
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: SQL problem?

    Prvo što mi pada na pamet, iz ovoga što si rekao, je da ti nije dobar model. Naime, firma i proizvod su spojeni relacijom 1..* (to si i rekao). Trebalo bi da i proizvod-slike budu spojeni 1..*. Onda moraš imati jedan ID_Slike kao primarni ključ i da spojiš proizvod i slike po ID_Firme i ID_Pro. Onda u upitu staviš, što ti je Pjer rekao, i to će biti ok. Zakači bazu i napiši SQL upit, biće lakše. Nadam se da sam ti bio od pomoći.

  5. #5
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: SQL problem?

    Daj primer upita koji ne radi kako treba pa da vidimo sta zeza.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  6. #6
    Aktivan član
    Učlanjen
    08.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.558
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: SQL problem?

    Evo baze
    http://rapidshare.com/files/118665655/buckadvertisement.mdb.html

    i evo upita

    sql = "SELECT * FROM PROIZVOD , FIRMA, SLIKE WHERE (ID_FIRME=ID_FIR AND ID_FIR=ID_FIRM AND BR_SLIKA=0" & " " & "AND" & " " & "ID_FIR=" & id & ")" & " " & "OR" & " " & "(ID_FIRME=ID_FIR AND ID_FIR=ID_FIRM AND ID_PRO=ID_PROV AND BR_SLIKA>0" & " " & "AND" & " " & "ID_FIR=" & id & ")"

    id je identifikacion broj firme koji se skuplja kao cookies prilikom logovanja i prosledjuje dalje po potrebi.

  7. #7
    Aktivan član
    Učlanjen
    08.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.558
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: SQL problem?

    Hvala svima na pomoci pronasao sam propust evo ga resenje


    sql = "SELECT * FROM PROIZVOD , FIRMA, SLIKE WHERE (ID_PRO=ID_PROV AND ID_FIRME=ID_FIR AND ID_FIR=ID_FIRM AND BR_SLIKA=0 AND NOT BR_SLIKA<>0" & " " & "AND" & " " & "ID_FIR=" & id & ")" & " " & "OR" & " " & "(ID_PRO=ID_PROV AND ID_FIRME=ID_FIR AND ID_FIR=ID_FIRM AND ID_FIRME=ID_FIR AND ID_PRO=ID_PROV AND BR_SLIKA>0 AND NOT BR_SLIKA=0" & " " & "AND" & " " & "ID_FIR=" & id & ")"

  8. #8
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: SQL problem?

    AND BR_SLIKA>0 AND NOT BR_SLIKA=0

    Ovde imas visak uslova, ako je br_slika > 0 onda sigurno nije nula.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. problem sa boot-ovima - GRUB4DOS problem
    Autor twix u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.12.2008., 20:53
  3. problem - komp mi radi usporeno - problem
    Autor VisionOfDisorder u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28.07.2005., 01:15
  4. Html problem je resen. Vb problem jos nije resen!
    Autor E537A6 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.02.2005., 22:45
  5. Problem bio,problem resen.
    Autor Leka u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.03.2004., 23:10

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •