Program za Video Klub - u Microsoft Excel
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Zamolio bih nekoga ko se malo bolje razume u Microsoft Excel da mi da neke smernice ili da mi pomogne na izradi ovog programa u Microsoft Excel.Svaka vrsta pomoci je dobrodosla.

    !!! UNAPRED HVALA !!!



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Zna li neko mozda postoji li neki kod u Microsoft Excel-u koji mi izbacuje datum i vreme.

    !!! Mislim na to ako sam ja nesto upisao u neku kolonu da mi on automacki u kolonu koju ja odredim upise datum i vreme ( u kojim sve obilicima moze to da uradi i kako se to radi ako poseduje ovu mogucnost ).Naravno datum i vreme sam racunar u sebi ima.

    Imam jos jednu muku koja me muci : koja funkcija sluzi sa sledece > imam kolonu Red.br i na primer Ime i prezime .E ja hocu kada u koloni Ime i Prezime nesto upisem da mi on automacki pojavi broj u koloni.Ako upisujem 6 puti nesto u koloni on treba da mi upise u koloni Red.br broj 6.


    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 15.05.2008. u 23:40

  3. #3
    Primećen član nidzesi (avatar)
    Učlanjen
    25.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bujanovac
    Poruke
    910
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Odgovor u vezi Video kluba - Mislim da je bolje da razmisliš o izradi neke baze podataka u Access-u, jer u Excelu će se teško sve to spojiti

    Datum i vreme - koji datum i vreme? Jel želiš ono vreme kad si upisao taj podatak? Recimo, da u nekoj ćeliji izbaci datum i vreme kad si u ćeliji A5 upisao nešta?

    Što se tiče rednog broja, ima više načina da se to odradi, ja bih recimo stavio uslov - if=(ćelija="";"";1) a u svakoj sledećoj If=(ćelija="";"";ćelija iznad + 1)... Ima i drugih načina da se to odradi, ali mi sad ne pada na pamet... Važno je da radi posao...

    PS: Pošto forum ne dozvoljava zip fajlove, uzmi to preimenuj u redni broj.zip pa extraktuj i otvori u Excelu...
    Priloženi fajlovi Priloženi fajlovi
    Poslednji put ažurirao/la nidzesi : 16.05.2008. u 13:24
    Don't forget to keep yourself in a live,
    there is nothing more important than that

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Citat Original postavio nidzesi Pogledaj poruku
    Odgovor u vezi Video kluba - Mislim da je bolje da razmisliš o izradi neke baze podataka u Access-u, jer u Excelu će se teško sve to spojiti

    Datum i vreme - koji datum i vreme? Jel želiš ono vreme kad si upisao taj podatak? Recimo, da u nekoj ćeliji izbaci datum i vreme kad si u ćeliji A5 upisao nešta?

    Što se tiče rednog broja, ima više načina da se to odradi, ja bih recimo stavio uslov - if=(ćelija="";"";1) a u svakoj sledećoj If=(ćelija="";"";ćelija iznad + 1)... Ima i drugih načina da se to odradi, ali mi sad ne pada na pamet... Važno je da radi posao...

    PS: Pošto forum ne dozvoljava zip fajlove, uzmi to preimenuj u redni broj.zip pa extraktuj i otvori u Excelu...
    To kralju.Pogodio si 100% ono sto mi treba.Tako prosto resenje

    Sada da te pitam jednu stvar u excelu ima funkcija =now() i kada je otkucas i pritisnes enter on ti u celiji u kojoj se nalazi formula ispise datum i vreme.

    meni bi ta forumula glasila ovako

    =IF(C4="","",1) - ovo je za 1 stvar

    a za pitanje koje ti postavljam sada : =IF(C4="","",now()) ali kada sam odradio ovu formulu javljaju se problemi.Samu formulu kada sam upisao u celiju =now() i pritisnem enter on mi izbaci sledece !!! 16-05-08 15:49 !!! i to je ono sto meni treba.Ali kada sam napisao formulu u ovom obliku =IF(C4="","",now()) on mi je izbacio sledece 39584.65927.


    Nikako ne mogu da svatim u cemu je problem forumla je OK =IF(C4="","",now()) sto mi ne izbaci resenje kao i kada upisem samu formulu =now().

    da ne treba mozda da se uradi nesto sa FORMAT CELLS
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 16.05.2008. u 16:04

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    nidzesi - Posto vidim da se ti malo oko ovoga razumes imam za tebe jos jedno pitanje.


    Posto pravim program za video klub u Microsoft Excel-u sada bi mi u tom programu dobro dosla jedna stvar.

    Problematika mog pitanja:
    ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    posto kada se uclanite u svaki video klub dobijete karticu sa sledecim podatcima: ime,prezime i broj vase sifre-vaseg broja.E sada ja sam u mom programu skoro sve zavrsio sem onog gore problema sto sam naveo i ovog sada problema ako excel moze to da odradi.Taj problem glasi: kada ja ukucam tu sifru sa clanske karte normalno racunar odmah pokaze ime,prezime i jos nege podatke ako su predvidjeni programom.Mene zanima moze li excel da kada ja ukucam tu sifru da na mesto koje sam ja odredo ( neku kolonu,celiju,polje ... ) da mi tu posto ja upisem sifru sa te clanske karte pojavi se slika toga clana.Ako moze da li excel pamti te slike ili kada program premestim sa neke lokacije na primer c://windows//program na lokaciju d://mojprogram//videoklub na toj lokaciji moraju biti i te slike ( mislim na to da slike moraju biti u istom FOLDERU u kome je i program.
    //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    nidzesi
    izvini ali ne ZAHVALIH TI SE - NEMAS POJMA KOLIKO SI MI POMOGAO !!! HVALA !!!


    inace ovo radim zbog skole - treba mi za seminarski rad.Imam dve opcije za polaganje ispita i to su: 1.da izadjem na ispit i sta me pogodi ili 2.da nesto ja odradim i to da branim.

    pa sam odabrao da ovo odradim jer se inace i ja bavim piraterijom pa ce i meni dobro doci radi moje evidencije.

    Hvala jos jednom nidzesi .

  6. #6
    Primećen član nidzesi (avatar)
    Učlanjen
    25.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bujanovac
    Poruke
    910
    Reputaciona moć
    63

    Wink Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Selektuj ćeliju u kojoj treba da izbaci vreme i datum pa idi na Format/Cells pa stavi na Custom pa sa desne strane izaberi d.m.yyyy h:mm ili kako tebi odgovara

    Što se tiče drugog pitanja: sve zavisi od toga kako si rekao excelu da radi stvari... Nisam nikad pokušao u excelu da ukucam jedan podatak a da na osnovu tog podatka program izbaci ostale podatke iz recimo neke druge tabele, verujem da ne bih uspeo... Zato bolje sve to što si zamislio odradi u Accessu...
    Ako možeš ti pošalji meni to što si do sad uradio da pogledam, jer stvarno ne mogu ništa da ti kažem ovako na neviđeno...

    Nema potrebe da se zahvaljuješ, tu sam da pomognem
    Don't forget to keep yourself in a live,
    there is nothing more important than that

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Citat Original postavio nidzesi Pogledaj poruku
    Selektuj ćeliju u kojoj treba da izbaci vreme i datum pa idi na Format/Cells pa stavi na Custom pa sa desne strane izaberi d.m.yyyy h:mm ili kako tebi odgovara

    Što se tiče drugog pitanja: sve zavisi od toga kako si rekao excelu da radi stvari... Nisam nikad pokušao u excelu da ukucam jedan podatak a da na osnovu tog podatka program izbaci ostale podatke iz recimo neke druge tabele, verujem da ne bih uspeo... Zato bolje sve to što si zamislio odradi u Accessu...
    Ako možeš ti pošalji meni to što si do sad uradio da pogledam, jer stvarno ne mogu ništa da ti kažem ovako na neviđeno...

    Nema potrebe da se zahvaljuješ, tu sam da pomognem
    koji ti je e-mail.

    Uspeo sam da uradim to za vreme i radi bez problema.E sada se javlja jedan drugi problem vezan za PRIKAZIVANJE VREMENA.Taj problem je sledeci u mom programu a i us svim programima ovoga tipa postoji u evidenciji VREME IZDAVANJA I VREME VRACANJA.Vreme izdavanja sa funkcijom =now() prikazuje u sledecem obliku 16-05-08 20:33 . To prikazuje u ovom obliku zato sto sam podesio na samom racunaru ovakvo prikazivanje vremena u CONTROLPANEL a to i meni treba.

    E sada problem je sledeci i odnosi se NA VREME VRACANJA

    Posto mi on u celiji prikaze vreme izdavanja u obliku 16-05-08 20:33 sada on meni treba da prikaze i VREME VRACANJA.Obicno je u svim video klubovima vreme vracanja 48h.E sada to vreme nije toliko ni bitno za ovaj problem jer bi ja taj kod vezao za jednu celiju u koju se upisuje vreme duzine iznajmljivanja - dozvoljeno.

    Kako,kojim kodom da on meni sada ocita datum iz celije VREME IZNAJMLJIVANJA u obliku 16-05-08 20:33 i da mi ( neka bude vreme vracanja 48h) on automacki prikaze vreme vracanja u istom obliku stim sto mora pomeriti datum i vreme .

    Na primer neki film je uzet 16-05-08 20:33 i mora da se vrati u roku od 32h ( 32h znaci to je jedan ceo dan i 8h ) znaci on pomera datum za 1 dan i vreme za 8h. i u celiji
    VREME VRACANJA TREBA DA NAPISE SLEDECE 16-07-08 04:33.

    Sada ovo vreme ispisuje 16-07-08 04:33. jer kada na 16-05-08 20:33 dodamo ( treba 32h to je 24h ceo dan i 8h ) ceo dan je isto vreme samo se datum pomera za 1 dan i to je 16-06-08 20:33 i kada dodamo onih 8h posto je vreme 20:33 znaci da za tih 8h prelazi jos jedan dan i da je konacno vreme vracanja 16-07-08 04:33.

    A za ZAHVALIVANJE pa to je najmanje sto mogu da uradim

  8. #8
    Primećen član nidzesi (avatar)
    Učlanjen
    25.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bujanovac
    Poruke
    910
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Kol'ko vidim ti brkaš malo stvari...
    Imaš datum 16-05-08 20:33 i kad na to dodaš 1 dan i 8 sati treba da bude 18-05-08 04:33 a ne 16-07-08 04:33. Treba da promeniš dan a ne mesec...

    Excel jedan dan vidi kao jedno celo, pa će ti formula biti: =ćelija gde se nalazi now() + 1.3333333333 (32 časa su jedno celo i jedna trećina)

    Pošalji sve to što si uradio na nidzesi@gmail.com i molim te odgovori mi mora li sve to da bude u Excelu?
    Poslednji put ažurirao/la nidzesi : 16.05.2008. u 21:52
    Don't forget to keep yourself in a live,
    there is nothing more important than that

  9. #9
    Primećen član nidzesi (avatar)
    Učlanjen
    25.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bujanovac
    Poruke
    910
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Evo sad gledam, ovo Now ti neće raditi posao... To je ako želiš samo da ti u svakom momentu pokazuje vreme, jer kad nešta zameniš u dokumentu Excel ažurira vreme...
    Don't forget to keep yourself in a live,
    there is nothing more important than that

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Citat Original postavio nidzesi Pogledaj poruku
    Kol'ko vidim ti brkaš malo stvari...
    Imaš datum 16-05-08 20:33 i kad na to dodaš 1 dan i 8 sati treba da bude 18-05-08 04:33 a ne 16-07-08 04:33. Treba da promeniš dan a ne mesec...

    Excel jedan dan vidi kao jedno celo, pa će ti formula biti: =ćelija gde se nalazi now() + 1.3333333333 (32 časa su jedno celo i jedna trećina)

    Pošalji sve to što si uradio na nidzesi@gmail.com i molim te odgovori mi mora li sve to da bude u Excelu?
    e izvinjavam se pobrkao sam mesece i dane.Pa ceo dan sedim za kompom i oko ovoga radim nije ni cudo sto sam poceo da se gubim

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Citat Original postavio nidzesi Pogledaj poruku
    Evo sad gledam, ovo Now ti neće raditi posao... To je ako želiš samo da ti u svakom momentu pokazuje vreme, jer kad nešta zameniš u dokumentu Excel ažurira vreme...
    Pa pretpostavio sam i ja da necemo mooci da odradimo sa funkcijom =NOW()

    Mora da bude u Excel-u.A umesto formule =now() postoji li neko drugo resenje za prikazivanje datuma tako da bi mogli lako odraditi VREMA VRACANJA.

    Probaj da obrises celiju A2 ( Br.licne ) i celiju C3 ( Sfira ) i celije u koje su upisani neki kodovi pojavljuje se #N/A ( ovo je normalno jer nisu uneti podatci u celije A2 ili C3 - sve zavisi da li je ta celija u kojoj se pojavljuje #N/A vezana za celiju A2 ili C3.

    Evo ga novi problem.Mozemo li kako da to resimo da se ne vidi nista ako u celiji A2 ili A3 nije nista upisano.

    Nesto slicno 1 problemu koji si mi resio na pocetku if=(ćelija="";"";1) .Ova formula na nacem jeziku znaci ako celija je jednako prazno,ako je to tacno prikazi prazno a ako nije prikazi broj 1.E moze mo li mi da na ovu foru sa if odradimo da se u celije ne pojavljuje #N/A ako u celijama A2 ili C3 nije nista upisano.

    A sa cim ti jos baratas ( vidim pitas me mora li to da bude u Excel-u da neznas mozda c++)


    Posalo sam ti.
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 16.05.2008. u 23:01

  12. #12
    Primećen član nidzesi (avatar)
    Učlanjen
    25.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bujanovac
    Poruke
    910
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Svo vreme ti predlažem Access, sve to što tražiš se može trista puta lakše odraditi... Ovo ćes se samo namučiti i ništa nećeš dobiti - veruj mi...
    Baratam sa celim Office-om, pogledaj www.infekni.com pa će ti biti jasno zašto
    BTW, moja slika je druga odozgo...
    Don't forget to keep yourself in a live,
    there is nothing more important than that

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Citat Original postavio nidzesi Pogledaj poruku
    Svo vreme ti predlažem Access, sve to što tražiš se može trista puta lakše odraditi... Ovo ćes se samo namučiti i ništa nećeš dobiti - veruj mi...
    Baratam sa celim Office-om, pogledaj www.infekni.com pa će ti biti jasno zašto
    BTW, moja slika je druga odozgo...
    Sa reci svaka cast.Drugo mesto.

    Brate sve ja to znam ali mora u Excel-u.A access je nista u poredjenju sa VBA .Da mogu da biram u cemu to da utradim ja bi ga uradio u VBA.

    Sto se toga tice na drugoj godini imam Access pa su ovu pricu odraditi u njemu a na 3 VBA i c++ pa cu istu pricu odraditi i u njima.

    ,jesi li pogledao ono sto sam ti posalo.Sta mislis kako bi mogli da resimo tu problematiku.
    Poslednji put ažurirao/la unisoft : 17.05.2008. u 09:52

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel - problemi oko datuma i vremena

    Posto u video klubu ima DATUMI IZDAVANJA I DATUM VRACANJA .Sve je u redu sa datumom izdavanja ali se jeavljaju problemi oko datuma vracanja.

    formula za datum izdavanja je =now() i ona ispisuje datum toga trenutka u obliku 17-05-08 11:13:57

    e sada

    DATUM VRACANJA

    =date(year(K2),month(K2),day(K2)) ispisuje samo datum u obliku 17-05-08 a=date(year(K2),month(K2),day(K2)+23) ispisuje datum 08-06-08 - pomerio je vdatum za jedan mesec zato sto sam dodao na dane 23 a 1 mesec tacnije po datumu maj ima 31 dan a nama je bilo ukupno 38 znaci on je automacki pomerio mesec za jedan i dan napisao 8.

    sada je ista problematika za vreme

    =time(hour(K2),minute(K2),second(K2)) i prikazuje vreme u obliku 11:13:57


    MOJ PROBLEM JE SLEDECI KAKO DA SPOJIM OVE DVE FORMULE DA KADA NA PRIMER NA SATE DODAM VISE OD JEDNOGA DANA DA MI ON AUTOMACKI POMERI VREEME ZA JEDAN DAN.NA PRIMER ako je datum i vreme 12-05-08 23:00:00

    dodam 3h znaci on sada treba da mi pokaze sldece 13-05-08 02:00:00

  15. #15
    Ističe se
    Učlanjen
    04.01.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    localhost
    Poruke
    2.842
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Dobar si ti,drugo mesto svaka cast
    Bacio sam pogled na prvi doc fajl,test kako pise.Malo mi je cudan ogovor na deveto pitanje,da nekazem potpuno netacan Bas me zanima da li su ljudi gresili i koji je lik pisao pitanja.Jeste da nije akcenat na hardveru ali ipak....onaj ko je strucan da pise pitanja morao bi to znati

  16. #16
    Primećen član nidzesi (avatar)
    Učlanjen
    25.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bujanovac
    Poruke
    910
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Ma mogao sam i prvo mesto, ali je fora što nisam ništa vežbao, profesor mi nedelju dana pre takmičenja kaže ideš u petak na takmičenje... Devojka koja je osvojila prvo mesto je vežbala tri meseca (njena priča).

    Deveto pitanje sam čekirao miš, štampač i modem, ploter nikad nisam video u životu () a nisam video tastaturu koja si priključuje na usb... Nije nosilo mnogo boda, tako da tu nisam izgubio mnogo... Bilo je dosta pitanja koja uopšte ne postoje u knjizi, pa su mnogi koji ne koriste internet a uče iz knjige tu podbacili...Ja sam, hvala Bogu, na testu prošao dobro... Na excelu sam izvukao najviše bodova, ali me Marija (as) "prešišala" na Accessu...
    Sve u svemu prošao sam odlično... Monitor je tu

    Što se tiče odgovora na pitanje @unisoft-a, već sam ti rekao... Jedan dan Excel vidi kao jedno celo, dakle kad kažeš +1 a vezano je za vreme on će dodati 24 časa - tj. jedan dan.
    Dakle, ako imaš datum izdavanja u A4 napisano kao =now(), i izbacuje 18.05.2008. 12:44 u A5 (gde bi bilo datum vraćanja) treba da stoji =A4+1 (+1 znači jedan dan, ako staviš +0,5 dodaće 12 sati itd...).
    Nadam se da se razumemo...
    Don't forget to keep yourself in a live,
    there is nothing more important than that

  17. #17
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    30.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Program za Video Klub - u Microsoft Excel

    Citat Original postavio nidzesi,
    Što se tiče odgovora na pitanje @unisoft-a, već sam ti rekao... Jedan dan Excel vidi kao jedno celo, dakle kad kažeš +1 a vezano je za vreme on će dodati 24 časa - tj. jedan dan.
    Dakle, ako imaš datum izdavanja u A4 napisano kao =now(), i izbacuje 18.05.2008. 12:44 u A5 (gde bi bilo datum vraćanja) treba da stoji =A4+1 (+1 znači jedan dan, ako staviš +0,5 dodaće 12 sati itd...).
    Nadam se da se razumemo...

    Ok,razumeo sam.Video sam ja to da kada stavis +1 pomera za jedan dan ali nije mi palo na pamet da probam sta se desava kada stavim 0.1 .Hvala.

    Ako si pogledao ono sto sam ti poslao video si sigurno kolonu UKUPNO.E sada ako neko naruci vise filmova ja bih morao da u vrsti Br.licna ( celiji ) za svaki njegov film ponovo da upisujem.E sada ako ti na primer uzmes 5 filmova ja samo prvi put upisem u Br.licna tvoj broj i poslen u Sifra upisujem sifr filmova koje su uzeo - na primer Fi 1,Fi 2,Fi 3,Fi 4,Fi 5
    i video si da on odmah pokazuje tamo cenu.E sada on bi trebao odmah da pokaze UKUPNU cenu za tog clana.Lako bih ja resio da se svih pet puta upisuje Br.licne i ta formula bi glasila =vlookup(celija Br.licne,tabela,sumif(...),FALSE) i to je to.

    Sta ti mislis kako bih ovaj problem mogao da resim.Aj nekako bih ovo mogao da resim da poslen tih 5 filmova dodje jos neko i uzme filmove - pa u fomuli kazem do te kolone.Ali formula mora da funkcionise za celu bazu ( nesme da se ogranici na 5 filmova ).

    Ako si me razume sta sam hteo da kazem - svaka ti cast. I hvala jos jednom za resen onaj gore problem

Slične teme

  1. Microsoft Excel - PROGRAMIRANJE
    Autor ivan88se u forumu Programiranje
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 27.05.2009., 01:20
  2. Problem u formuli MICROSOFT EXCEL
    Autor unisoft u forumu Softver
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 24.05.2008., 21:10
  3. Microsoft Excel - Hitno !!!
    Autor unisoft u forumu Softver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 16.05.2008., 15:56
  4. Help please '' Microsoft Excel ''
    Autor behula u forumu Softver
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 03.04.2006., 11:37

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •