CINEMA CITY, Novi Sad, Srbija
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: CINEMA CITY, Novi Sad, Srbija

 1. #1
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano CINEMA CITY, Novi Sad, Srbija  CINEMA CITY
  Internacinalni Festival filma i novih medija Cinema City održaće se od 14. do 21. juna u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja Exit. Tokom osam dana Novi Sad će postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima.

  Programski koncept festivala predviđa filmski, muzički i akademski program kao i festival novih medija koji će se odvijati na više od 20 lokacija. Za osam dana biće prikazano 135 fimova u više od 160 emitovanja.

  Filmski program predstaviće 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama. Filmovi će se prikazivati u 4 zatvorena i 3 bioskopa na otvorenom koji će imati najsavremeniju kino opremu.

  Cinema City predstaviće i bogat akademski program sa preko 30 panela i učesnicima iz više od 10 zemalja. Na festivalu će se u večernjim časovima održavati raznovrsna muzička dešavanja.
  Festival Cinema City baziran je na konceptu grada festivala, koji je promovisan na Filmskom Festivalu Srbije 2007. na čijim temeljima i nastaje. Sa značajnim izmenama u programskom konceptu, festival je sada internacionalni, sa ‘Nacionalnom klasom' kao posebnom takmičarskom celinom. Cinema City će ugostiti veliki broj filmskih autora iz zemlje i sveta, a atraktivan filmski i akademski program namenjen je filmskim profesionalcima i širokoj publici.  Šta je CINEMA CITY?
  Cinema City je filmski festival u fazi vrlo ambicioznog razvoja. Nastaje na korenima Filmskog festivala Srbije koji je se prvi puta prošle godine, u periodu od 3. do 8. jula, održao u Novom Sadu, gradu koji je svoj mentalitet pokazao kao dovoljno kreativan i inventivan da prihvati, podrži i isprati razvoj ovog festivala i jedan veliki korak dalje - u njegov unapređeni oblik. Taj novi oblik festivala nosi naziv Cinema City, i glavnu karakterološku metamorfozu - suštinsku promenu prirode festivala koji iz kategorije nacionalnih sada prelazi u kategoriju internacionalnih filmskih festivala.

  Unapređenje profila filmskog festivala posledica je centralizovanja uprave i organizacije festivala. Glavni organizator filmskog festivala Cinema City jeste već poznati brend naše zemlje – organizacija EXIT.

  Ovaj gest prihvatanja uloge organizatora i glavne uprave festivala ključna je razlika u odnosu na prošlogodišnji oblik festivala koji je tada nosio naziv Filmski festival Srbije. U okviru FFS-e EXIT je svoju funkciju ograničio na delovanje logističkim rešenjima i kreativnim animirajem samog grada u jednu veliku bioskopsku arenu - što je ujedno bila jedna od najbitnijih karakteristika koje su doprinosile celokupnom pozitivnom imidzu festivala.  Inovacije koje sobom nosi Cinema City, pored ogromnog proširenja programske koncepcije, odnose se na zasluženo posebne tretmane mladih pasioniranih filmofila-talenata. Otvorena je jedna posebna kategorija, u okviru festivala, koja se odnosi na mlade talentovane autore i njihova ostvarenja u selekciji filmova sa budzetom 10.000 i do 10.000 dolara. Nega mladih talenata posebno će biti aktivna u području Akademskog programa, gde će, pored edukativnog programa koji podrazumeva prisustvo vrhunskih predavača iz oblasti filma, kroz organizovane seminare i konstruktivne dijaloge, mladi talenti imati priliku da se dokažu i svojim originalnim autorskim ostvarenjima.

  Festival je zamišljen kao jedno monumentalno ostvarenje ogromnih količina mladih energija, što je oduvek i bio zaštini znak EXIT-a. Monumentalnost se ogleda u obimnosti programa. Pored filmskog dela, program sadrži i akademsko - edukativni deo, potom New Media program koji je okrenut temi uticaja ubrzanog razvoja tehnologije na film, kao i muzičke programe zabavno-popularnog karaktera.  Filmski deo se sastoji od četrnaest selekcija i tri takmičarska programa. Svaku selekciju karakteriše posebno osmišljen, tematizovan i originalan profil. Sadržinska zapremina festivala ispraćena je i prostornom, tako da će Cinema City pretvoriti Novi Sad u pravu kosmopolitsku metropolu svetskog i nacionalnog filma zahvaljujući prikazivanju najboljih filmskih ostvarenja različitih žanrova na devet pozicioniranih projekcionih mesta ( koja se sastoje od četiri indoor i pet outdoor prostora ) širom centra grada.

  Cinema City, Film and New Media festival vođen mentorstvom organizacije EXIT, jedan je od bitnih filmskih i kulturnih poduhvata našeg regiona, realizovan uz bitnu dozu profesionalizma i kreativnosti duha, sa ciljem da dostigne filmske festivale svetskog vrhunskog nivoa.

  www.cinemacity.org 2. #2
  Veoma poznat
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.496
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Ne volim EXIT....

 3. #3
  Buduća legenda DOC HOLLIDAY (avatar)
  Učlanjen
  15.08.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Centar za obuku nindži ‚‚Nindžalend‚‚Romanija
  Poruke
  42.219
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1055

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  a ko voli

 4. #4
  Veoma poznat
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.496
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Narkomani....

 5. #5
  Buduća legenda DOC HOLLIDAY (avatar)
  Učlanjen
  15.08.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Centar za obuku nindži ‚‚Nindžalend‚‚Romanija
  Poruke
  42.219
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1055

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  i drogasi

 6. #6
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Cinema City ulaznice  Ulaznice za festival filma i novih medija - Cinema City, za filmske projekcije u Srpskom narodnom pozorištu, Katoličkoj porti i u bioskopu Arena, moći ćete da kupite od 1. juna.

  Cena ulaznice biće 100 dinara, a ulaz na filmske projekcije na ostalim lokacijama biće besplatan.

  Broj ulaznica je ograničen.

  Cinema City, internacionalni festival filma i novih medija, biće održan od 14. do 21. juna u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad će postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima na više od 20 lokacija.

  Filmski program predstaviće 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama. Očekuje nas više od 160 projekcija u 4 zatvorena i 5 bioskopa na otvorenom sa najsavremenijom kino opremom, a biće emitovano 135 filmova.

 7. #7
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Novi latino film na festivalu Cinema City

  Festival Cinema City, koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu, predstaviće seriju južnoameričkih filmova iz najinteresantnijih kinematografija na planeti, u okviru selekcije „Novi latino film“. Od uzbudljivih trilera, preko ličnih drama ispunjenih snažnim emocijama, do horora i fantastike, program novog latinoameričkog filma ponudiće ostvarenja i za najprobirljivijeg posetioca Cinema City festivala.

  „Novi latino film“ predstaviće autore koji dolaze iz Meksika, Argentine, Brazila, Kolumbije. Fenomen takozvanih “malih kinematografija“, čiji predstavnici poslednjih godina osvajaju najprestižnije nagrade, doveo je do toga da latino film doživi veliki proboj.

  Publika će, pored ostalih, videti film brazilske rediteljke Sandre Kogut „Mutum“ koji je rađen spajanjem elemenata dokumentarnog i igranog filma. „Mutum“ prikazuje svet odraslih, varljivo miran, a pun izdaje i nasilja, kroz oči desetogodišnjeg dečaka, Tiaga. Svi junaci ove priče su zapravo pravi stanovnici regije Sertao, zabačene brazilske savane.  U okviru ove selekcije biće prikazan film mladog reditelja Jonasa Kuarona (Jonas Cuarón), pod nazivom „Ano Una“, priču o nemogućoj ljubavi između dvadesetjednogodišnje amerikanke i znatno mlađeg meksičkog dečaka. Film je na festivalu u Solunu 2007. osvojio nagradu u kategoriji „posebna umetnička dostignuća” i bio nominovan za „Zlatnog Aleksandra“.  „Perro Come Perro“, debitantski dugometražni film Karlosa Morena (Carlos Moreno), jedan je od najboljih trilera koji dolaze iz Kolumbije, dok film „La sangre iluminada“, predstavlja neobičnu psihološku dramu sa elementima fantastike, višestruko nagrađivanog meksičkog reditelja Ivana Avila Duenasa.  Selekcija „Novi latino film“ predstaviće nove autore i ostvarenja kinematografija iz kojih su proizašli reditelji poput Karlosa Rejgadasa, Alehandra Gonzalesa Inaritua, Giljerma Del Toroa. Argentinska kinematografija koja je nestala sa vidika posle sjajnih političkih filmova 80-tih, doživela je pravi preporod sa filmovima „La Marea“, „Corderro del Dios“, dok je brazilski režiser Fernando Mereljes, koji je stekao svetsku slavu filmom „Božji grad“, otvorio ovogodišnji Kanski filmski festival filmom „Slepilo“, po romanu Žozea Saramaga.

  Projekcije filmova „Novi latino film“ održavaće se svakodnevno u bioskopu Arena. Konceptom grada bioskopa festival Cinema City, kroz 14 tematskih filmskih selekcija predstaviće više od stotinu najznačajnijih ostvarenja aktuelne produkcije kao i izbor antologijskih filmova iz svetske i domaće kinematografije. Sedam festivalskih bioskopa biće opremljeni najsavremenijom kino opremom i zvukom po najvišim tehničkim standardima.

  Novi Sad će tokom osam dana postati prava prestonica filma, sa gostima koji dolaze iz čitavog sveta, a filmske projekcije pratiće akademski programi kao i svakodnevna muzička dešavanja.

 8. #8
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  „ŠAHIDA : ALAHOVE NEVESTE“ NA FESTIVALU CINEMA CITY  Izraelska rediteljka Natali Asulin (Natalie Assouline) biće gost Cinema City festivala koji se održava od 14. do 21 juna u Novom Sadu. U okviru selekcije „Exit point“, ona će predstaviti svoj dokumentarni film „Šahida: Alahovе nevestе“ (Shahida: Brides of Allah) koji je u konkurenciji za glavnu nagradu festivala, „Ibis”.

  Film prikazuje živote palestinskih žena tokom izdržavanja zatvorske kazne zbog učešća u terorističkim napadima u Izraelu. Rediteljka je dve godine posećivala izraelski zatvor Šaron, intervjuisala zatvorenice i snimila njihov svakodnevni život u zatočeništvu.

  Tragajući za motivima njihovih akcija, film razotkriva intimne portrete žena samoubica. Šokantne, duboke i ponekad smešne ispovesti, otvaraju nepoznati svet koji balansira izmedju dobra i zla. Kahira, majka petoro dece, dobila je tri doživotne robije jer je pomogla bombašu samoubici da dospe u srce Jerusalima gde je ubio troje ljudi. Vafa opisuje kako je želela da digne u vazduh bolnicu gde su je lečili zbog ozbiljnih opekotina, iako su izraelski lekari bili dobri prema njoj, dok druga miluje svog sina po kosi govoreći da je želela da uništi izraelsko obdanište.

  „Mogu da shvatim da su žrtve mnogih stvari - društva, zanimanja, života, ali su one prestale da budu žrtve kad su preduzele akciju, kad su nekome oduzele život“, kaže Natali Asulin, ostavljajući svakom gledaocu da se izbori sa osećanjima fascinacije, sažaljenja i zgroženosti koje njihove sudbine izazivaju.

  Debitantski film izraelske rediteljke premijerno je prikazan na ovogodišnjem Berlinalu, gde je osvoijo nagradu kritike za najbolji film u okviru programa Forum.

  Selekcija „Exit Point“ predstaviće 12 filmova koji se ističu hrabrošću i pristupom temama koje obrađuju. Filmovi će se prikazivati u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta, koja će biti opremljena najsavremenijom kino opremom, a cena ulaznica za ovaj program iznosiće 100 dinara. Ulaznice za festival Cinema City naći će se u prodaji od 1. juna.

 9. #9
  Ističe se Tasha444 (avatar)
  Učlanjen
  09.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Novi SAD,Serbija
  Poruke
  2.194
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Rekla sam sebi da cu ici na neki film,bilo koji,mada mislim sa drugaricama na neki horror.

 10. #10
  Buduća legenda DOC HOLLIDAY (avatar)
  Učlanjen
  15.08.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Centar za obuku nindži ‚‚Nindžalend‚‚Romanija
  Poruke
  42.219
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1055

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  opa,

  mogu ja i uzivo da vas poplasim

 11. #11
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Balkan Buster – najbolji filmovi iz regiona na festivalu Cinema City

  Festival Cinema City, koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu, predstaviće presek najnovije filmske produkcije iz regiona u okviru selekcije „Balkan Buster“. Tokom osam dana festivala biće prikazana najznačajnija ostvarenja iz Hrvatske, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, dok će veliki broj autora i ekipa filmova gostovati u Novom Sadu.

  U okviru selekcije „Balkan Buster“ biće prikazan drugi igrani film bosanskog reditelja Srđana Vuletića, „Teško je biti fin“, ovogodišnji kandidat za najprestižniju filmsku nagradu „Oskar“ u kategoriji filmova van engleskog govornog područja. Film je zapravo priča o Sarajevu, a prikazuje koliko je teško biti fin, a ujedno i preživeti u novom društvu punom korupcije i kriminala, uprkos jakoj odlučnosti da se živi moralno ispravnim životom.

  Iz Hrvatske dolazi višestruko nagrađen film Kristijana Milića, „Živi i mrtvi“ , neverovatna priča sa elementima fantastike i značajnom antiratnom porukom, zasnovana na romanu Josipa Mlakića. „Ja sam iz Titovog Velesa“ ( Ja sum od Titov Veles), Labine Mitevske predstavlja savremeni socijalni kontekst Makedonije kroz priču o žrtvi i odricanju glavne junakinje Afrodite i o njenoj odlučnosti da se bori protiv nepovoljnih životnih uslova i pravila pod kojima žive ona i njene dve sestre.  „Bаlkаn Buster“ će predstaviti filmove „Which Way Today“ žive legende bugarske kinematografije, Rangela Valčanova (Rangel Valchanov), „Mao Ce Dun“ (Mao Tse Tung) albanskog reditelja Besnika Mustafaja, o ciganskom Маu koji živi u malom gradu u Abaniji sedamdestetih godina, kao i slovenačko ostvarenje „Estrellita“ reditelja Metoda Peveca.  Konceptom grada bioskopa festival Cinema City, kroz 14 tematskih filmskih selekcija predstaviće više od stotinu najznačajnijih ostvarenja aktuelne produkcije kao i izbor antologijskih filmova iz svetske i domaće kinematografije. Sedam festivalskih bioskopa biće opremljeni najsavremenijom kino opremom i zvukom po najvišim tehničkim standardima.

  Novi Sad će tokom osam dana postati prava prestonica filma, sa gostima koji dolaze iz čitavog sveta, a filmske projekcije pratiće akademski programi kao i svakodnevna muzička dešavanja.

 12. #12
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Teritorije i resursi virtuelnih svetova – New Media Festival Cinema City
  Pokretanjem Festivala novih medija, želja organizatora je da napravi značajan korak u istraživanju uticaja modernih tehnologija na savremeno društvo. Na pet lokacija kroz izložbe, performanse i radionice biće prezentovani brojni radovi i ličnosti iz oblasti novih medija.

  Festival novih medija održaće se, u okviru festivala Cinema City, od 14. do 21. juna u Novom Sadu. Pod nazivom „Teritorije i resursi“, novi mediji će biti predstavljeni kroz projekcije, izložbe i međunarodnu konferenciju, u kojima će učestvovati veliki broj umetnika, teoretičara, istraživača i naučnika iz zemlje i sveta.

  Cilj Festivala novih medija je da na edukativan i zabavan način prikaže savremene umetničke i naučne produkcije i tendencije u oblasti digitalnih medija i Interneta. Takođe festival će ukazati nа kritički aspekt umetnosti novih medija. Ovogodišnja tema festivala - „Teritorije i resursi“ istražuje fenomene društvenih mreža (Facebook, MySpace…), multiplejer onlajn igara, virtuelnih svetova (World of Warcraft, Second Life…) i tzv. Web 2.0, koji predstavljaju idealne nove teritorije u kojima postoje nepregledni horizonti novog tržišta. Nove društvene tehnologije stvaraju nove virtuelne teritorije u kojima se preslikava savremeno društvo, ekonomija, politika i kultura. Na tim teritorijama pojavljuju se i specifični novi resursi - korisnici, prema kojima se oblikuju nove tehnologije.

  Izložba „Teritorije i resursi“ biće realizovana unutar kargo kontejnera koji će biti raspoređeni u centru Novog Sada, na Trgu Slobode, ulici Modene i ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Dunavskoj ulici. Preko savremene umetničke produkcije, ističući kritički aspekt, izložba će predstaviti neke od mogućih pogleda na razvoj elektronskih društvenih mreža i virtuelnih svetova.

  Kao deo programskog dela festivala Cinema City, održaće se i međunarodna konferencija „Teritorije i resursi“ u kojoj učestvuju umetnici, teoretičari, istraživači i naučnici koji se bave fenomenima društvenih mreža na Internetu i virtuelnih svetova. Cilj konferencije je uspostavljanje platforme za snažnije društveno i kritičko utemeljenje u ovom polju. Na konferenciji će biti pokrenuta brojna pitanja, između ostalih: ekonomska eksploatacija virtuelnih zajednica, modeli kulturne i umetničke produkcije u elektronskim društvenim mrežama i virtuelnim svetovima, problemi selektovanja, relevantnosti i značenja informacija na globalnoj mreži, politike arhiviranja i distribucije znanja na Internetu.

  Među učesnicima koji će izložiti radove i učestvovati na konferenciji novih medija biće „Electroboutique“ iz Rusije „Second Life Liberation Army“ iz SAD-a, „Ubermorgen“ iz Austrije, „Slobodnakultura.org“ iz Srbije, Marcell Mars, Multimedijalni Institut mi2 iz Zagreba, Alessandro Ludovico i Paolo Cirio iz Italije, Armin Medosch iz Austrije, Kristian Lukic i Vladan Joler programski direktori festivala novih medija i mnogi drugi.

  Program se ostvaruje u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Institutom za fleksibilne kulture i tehnologije – „Napon“, iz Novog Sada i umetničkom asocijacijom „Inbox“ iz Novog Sada.

  Internacinalni Festival filma i novih medija Cinema City, koji organizuje Exit, predstaviće filmski, muzički i akademski program kao i festival novih medija koji će se odvijati na više od 20 lokacija u Novom Sadu.

 13. #13
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Premijera filma „Joy Division“ na festivalu Cinema City
  Mesec dana nakon premijere u Engleskoj, dokumentarni film Granta Gija (Grant Gee) „Joy Division“ biće prikazan u okviru selekcije „Planet Rock“ na festivalu Cinema City, koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu. U ovoj selekciji koja predstavlja muzičke filmove, biće prikazan i film „Control“, biografija pevača benda, Iana Kertisa (Ian Curtis), u režiji rok fotografa Antona Korbijna (Anton Corbijn).

  Filmovi „Joy Division“ i „Control“ pojavljuju se iste godine i predstavljaju jedinstveno i emotivno svedočanstvo o čuvenom post pank bendu Joy Division. „Control“ prati život Iana Kertisa, problematičnog mladog muzičara koji je postavio novi zvuk pank rok scene i bend Joy Division na čijem je čelu bio od 1977. do 1980. Takođe predstavlja i bolan pogled na njegov klimav brak i ljubavne afere, kao i razvoj bolesti i epileptične napade koje je dobijao sve češće i koji su doprineli njegovom samoubistvu veče pre prve američke turneje Joy Division.

  Dokumentarni film Granta Gija mnogo emotivnije predstavlja Kertisa, kroz pojedinačne intervjue sa članovima benda i ljudi koji su se nalazili oko njih, da bi lagano otkrivao njihovo neverovatno kajanje i krivicu u sećanju na Kertisa, njegov skriveni plač i poziv za pomoć u pesmama i njegovo samoubistvo. Ovaj film je intimna priča o ranim danima benda, ali i priča o gradu iz kojeg su potekli.

  Dok je scenario za „Control“ baziran na knjizi, „Touching From a Distance“, Ianove udovice Debore Kertis (Deborah Certis), Gijev dokumentarac predstavlja priču Anik Onore (Annik Honore), belgijske novinarke zbog koje je Kertis napustio suprugu, a koja po prvi put u javnosti otkriva detalje njihove veze.

  Pored članova benda Bernarda Samera (Bernard Sumner), Pitera Huka (Peter Hook) i Stivena Morisa ( Stephen Morris), u filmu se pojavljuju Toni Vilson (Tony Willson), vlasnik kuće „Factory records“ Anton Korbijn, fotograf i reditelj filma „Control“, kao i brojni arhivski snimci Kertisovih intervjua. Film otkriva mnoštvo nepoznatih detalja, retke snimke nastupa, lične fotografije i snimke kao i veliki broj arhivskih audio intervjua benda.

  Reditelj Grant Gi poznat je od ranije po režiji izdanja „Demon Days Live“ sastava Gorillaz (2005) i „Meeting People is Easy“ sastava Radiohead (1998).

  Na festivalu Cinema City u okviru selekcije „Planet Rock“, publika će, pored ostalih, videti i filmove „Patti Smith: Dream Of Life“, „Lou Reed's Berlin“,, koncertni nastup Lu Rida iz 2006. godine u režiji Džulijana Šnabela, “Awesome! I fuckin’ shot that”, neobičan film koji je snimila publika na koncertu grupe Beastie Boys, kao i dokumentarac “Sretno dijete“, Igora Markovića o novom talasu na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije osamdesetih godina 20. veka. Filmovi će se prikazivati u bioskopu na otvorenom u Miletićevoj ulici.

 14. #14
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  LJUBAV I DRUGI ZLOČINI PREMIJERNO U SRBIJI NA FESTIVALU CINEMA CITY
  Film Stefana Arsenijevića, „Ljubav i drugi zločini“ biće premijerno prikazan u Srbiji na festivalu Cinema City koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu. Nakon Berlinske „Panorame“ i učešća i nagrada na brojnim svetskim festivalima, domaća publika će imati prilike da pogleda prvi celovečernji film našeg reditelja nominovanog za Oskara i pozdravi ekipu filma na svečanoj premijeri u Srpskom narodnom pozorištu.

  „Scenario sam pisao sa Srđanom Koljevićem i Bojanom Vuletićem, a bazira se na istinitoj priči koju sam pročitao u novinama. Jedna žena, na pragu četrdesete, ukrala je veliku količinu novca i zauvek nestala iz zemlje. Pitao sam se šta je moglo da je natera da napravi tako radikalan rez, jer posle takve odluke nema povratka“, kaže reditelj Stefan Arsenijević.

  Film prati poslednji dan glavne junakinje, njen oproštaj sa prijateljima i svima onima koji su činili njen život, koje viđa poslednji put, a oni to ne shvataju. Ona im poklanja neke stvari, pokušava da sredi njihove živote, da im kaže sve ono što je želela, a nije mogla, nekima od njih priređuje sitne osvete. Na osnovu tog jednog dana shvatamo kako je izgledao ceo njen život. A da sve bude još komplikovanije, pojavljuje se mladić, znatno mlađi od nje, i otkriva joj da je u nju zaljubljen. Pošto to sazna, njihov odnos se razvija, a ona do kraja večeri treba da odluči šta da uradi.

  Uloge glavnih junaka Anice i Stanislava tumače Anica Dobra i Vuk Kostić, a veliki glumački ansambl čine Feđa Stojanović, Milena Dravić, Zoran Cvijanović, Anita Mančić, Ivan Jeftović, Ana Marković, Hana Svamborn, Juko Išikura i mnogi drugi.

  Simon Tanšek, direktor fotografije koji je slikao većinu filmova slovenačkog novog talasa, montažer Endrju Bird i scenograf Folker Šefer koji je radio na filmu „Čudesna sudbina Amelije Pulen” otkrivaju potpuno drugačiju sliku Novog Beograda gde se radnja filma odvija.

  „Film se bavi i pitanjem emigracije kao i time koliko je teško i kompleksno napustiti sve što je činilo vaš život i otpočeti novi negde drugde. Tu je i pitanje o životu danas, i ovde, koji je između dva sveta, u vakuumu zvanom tranzicija. Sve ovo sam pokušao da odslikam kroz ljubavnu priču čiji su osnovni tonovi nostalgija i melanholija. Iznad svega, ovo je priča o ljudima“, podvlači reditelj i koscenarista filma „Ljubav i drugi zločini“.

  Stefan Arsenijević je na "goEAST" festivalu sa filmom "Ljubav i drugi zločini" osvojio nagradu grada Visbadena, za najbolju režiju, Kadilak nagradu za najbolju režiju na 12. Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, a među brojnim festivalima na koje je film još pozvan su Linc, Edinburg, Čikago, Karlovi Vari, Sevilja, Varšava, Haifa, Verona, Lisabon...

  Arsenijević je za kratke filmove dobio više od 30 nacionalnih i internacionalnih priznanja, uključujući dve „Zlatne plakete“ Beograd, „Zlatnog medveda“ u Berlinu, nagradu Evropske filmske akademije, kao i nominaciju za Oskara.

 15. #15
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Madonin film premijerno na festivalu Cinema City
  „Prljavština i mudrost“ (Filth and Wisdom), debitantski film pop zvezde Madone, biće premijerno prikazan na festivalu Cinema City koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu. Priča o problematičnom životu umetnika u Londonu, prikazivaće se u okviru selekcije muzičkih filmova „Planet Rock“, u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti.
  Madonin film u kome se predstavila kao scenarista, reditelj - debitant i izvršni producent filma izazvao je ogromno interesovanje na ovogodišnjem festivalu u Berlinu gde je u programu "Panorama Specials", bio u konkurenciji je za najbolji debitantski film.

  Priča prati troje mladih koji žive u Londonu i pokušavaju da ostvare svoje snove, dok rade najrazličitije bedne poslove. Glavni junak, ukrajinski imigrant Andrij Kristijan - A. K. pesnik i samoproklamovani filozof, sanja da postane svetska zvezda. Globalnu slavu on i njegov bend Gogol Bordello pokušavaju da ostvare jedinstvenim stilom ciganskog panka. Kristijan, koga tumači stvarni frontmen benda Gogol Bordelo, Eugen Hac (Eugene Hutz), živi sa dve devojke, lepom balerinom Holi koja zarad preživljavanja radi kao striptizeta, i sa Džulijet, koja, dok radi kao apotekarka, sanja da će otići u Afriku i brinuti se o gladnoj deci.

  Madona kaže da je svojim filmom želela da uhvati deo beskompromisnog nagona mladih, talentovanih ljudi, koji veruju da mogu da postignu uspeh. „Jedna od tema koje istražujem u filmu je borba mladih sa teškoćama i kada razmišljam o počecima moje karijere mogu da se setim tih teških trenutaka kao da je bilo juče“, rekla je Madona. Ona je dodala da je oduvek bila inspirisana filmovima Godara, Viskontija, Pazolinija i Felinija i da se nada da će jednog dana režirati nešto što će biti blizu njihove genijalnosti.

  Saradnja sa grupom Gogol Bordello, o kojima film zapravo govori, počela je njihovim zajedničkim nastupom na londonskom „Live Earth“ koncertu, gde su izveli pesmu „Lela Pala Tute“, numeru sa Karpata. Inače, Gogol Bordello predstaviće se našoj publici na ovogodišnjem Exit festivalu.

  Iako je tek debitovala kao rediteljka, Madona je nedavno u Kanu predstavila svoj drugi film “I Am Because We Are”, dokumentarac o obolelima od side u Malaviju, gde je usvojila dete 2006. godine. Pored njenog filma na velikom platnu na festivalu Cinema City naći će se brojne muzičke zvezde među kojima su Lou Reed, Neil Young, Patti Smith, grupe Sex Pistols, Joy Division.

  Ulaznice za projekcije na festivalu Cinema City od danas se nalaze u prodaji. Ulaznice za projekcije u Srpskom narodnom pozorištu se mogu kupiti na pozorišnoj blagajni, dok se ulaznice za projekcije u Katoličkoj porti mogu kupiti u „IPS“ prodavnici u Novom Sadu. Cena ulaznice za projekcije na ovim lokacijama je 100 dinara, a broj ulaznica je ograničen. Ulaz na filmske projekcije na ostalim lokacijama festivala i za prateće programe biće besplatan.

 16. #16
  Ističe se Tasha444 (avatar)
  Učlanjen
  09.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Novi SAD,Serbija
  Poruke
  2.194
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Citat Original postavio DOC HOLLIDAY Pogledaj poruku
  opa,

  mogu ja i uzivo da vas poplasim
  Haha,a cime to?

 17. #17
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Satnice festivala Cinema City


  Satnice za projekcije filmova na festivalu Cinema City, koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu, zvanično su objavljene na sajtu festivala www.cinemacity.org.

  Otvaranje festivala Cinema City održaće se u subotu 14. juna, sa početkom u 19h, u Srpskom narodnom pozorištu. U ovom bioskopu prikazivaće se filmovi iz glavnih takmičarskih selekcija „Exit Point“ i „Nacionalna klasa“, u terminima 18h, 20 i 15h i 22 i 30h, dok je termin od 15 i 30h rezervisan za izbor najinteresantnijih ostvarenja iz revijalnih selekcija festivala.

  Projekcije filmova u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti održavaće se u terminima u 21 i 15h i 23 i 15h, a biće prikazani muzički filmovi, kao i izbor filmova iz svih selekcija festivala.

  Internacionalni festival filma i novih medija Cinema City održavaće se se na 20 gradskih lokacija, a projekcije filmova održavaće se u SNP-u, bioskopu Arena i Pozorištu mladih, kao i u tri bioskopa na otvorenom u Miletićevoj ulici, Katoličkoj porti i Dunavskom parku. Svi biskopi imaće savremenu kino opremu koju je obezbedio studio Berar.

  Ulaznice za projekcije na festivalu Cinema City nalaze se u prodaji. Ulaznice za projekcije u Srpskom narodnom pozorištu se mogu kupiti na pozorišnoj blagajni, dok se ulaznice za projekcije u Katoličkoj porti mogu kupiti u „IPS“ prodavnici u Novom Sadu. Cena ulaznice za projekcije na ovim lokacijama je 100 dinara, a broj ulaznica je ograničen. Ulaz na filmske projekcije na ostalim lokacijama festivala i za prateće programe biće besplatan.

 18. #18
  Buduća legenda DOC HOLLIDAY (avatar)
  Učlanjen
  15.08.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Centar za obuku nindži ‚‚Nindžalend‚‚Romanija
  Poruke
  42.219
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1055

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Citat Original postavio Tasha444 Pogledaj poruku
  Haha,a cime to?

  imam koju masku

 19. #19
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Film o Bobu Dilanu na festivalu Cinema City
  „Nisam tu“ ( I'm not there), film inspirisan životom i muzikom Boba Dilana (Bob Dylan), u režiji Toda Hejnsa (Tod Haynes) biće premijerno prikazan na festivalu Cinema City koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu. Prvi film o životu čuvenog pevača, za koji je sam Dilan dao dozvolu, prikazuje šest različitih lica umetnika - od slobodoumnog folk pevača s početka šezdesetih, pesnika s gitarom koji je uneo revoluciju u rok muziku krajem iste decenije, do ponovo rođenog Dilana osamdesetih godina prošlog veka.

  Hejns je istraživao Dilanov život punih sedam godina i napisao scenario koji je inspirisan njegovim pesmama, prijateljstvima sa velikim pesnicima i muzičarima i značajnim istorijskim i kulturnim dešavanjima. Odlučio se za veoma nekonvencionalan pristup kako bi prikazao različite razvojne stadijume Dilanove ličnosti, života i karijere, tako da u filmu šest različitih glumaca igraju likove koji predstavljaju čuvenog muzičara. Ričard Gir (Richard Gere), Kristijan Bejl (Christian Bale), Hit Ledžer (Heath Ledger), Ben Višou (Ben Wishaw) Markus Karl Frenklin (Marcus Carl Franklin) i Kejt Blanšet (Cate Blanchett) predstavljaju potpuno različita Dilanova lica. Reditelj je odlučio da svaki deo filma ima različit vizuelni stil. Deo u kojem Kejt Blanšet portretiše Boba Dilana je crno-beli, a Hajns ga je osmislio kao omaž čuvenom filmu "8 1/2" Federika Felinija (Federico Fellini).

  Naslov filma je nastao po nazivu Dilanove pesme, koja nije bila zvanično objavljena sve dok se nije pojavila na soundtracku filma. „I’m Not There“ postoji jedino na kopiji „Basement Tapes“ (1967) i nju je Dilan snimio dok se oporavljao od saobraćajne nesreće na motoru koja se desila godinu dana ranije. Soundtrack sadrži 34 numere i sastavljen je od Dilanovih pesama, uz nekoliko verzija njegovih poznatih dela, kao što su „All Along the Watchtower“ i „Visions of Johanna“, koje izvode savremeni autori.

  Neka vas jednostavno prekrije i ponese kao san“, izjavio je Tod Hejns predstavljajući film u Veneciji gde je osvoijo specijalnu nagradu žirija i koji je od prve projekcije stekao veliku popularnost i zabeležio visoku gledanost. Kejt Blanšet je za ulogu mladog Boba Dilana osvojila „Zlatni globus“ i bila nominovana za Oskara za sporednu žensku ulogu.

  Film „Nisam tu“ biće prikazan u okviru selekcije „Planet Rock“ koja na festivalu Cinema City predstavlja najznačajnija muzička filmska ostvarenja. Filmovi iz ovog programa prikazivaće se u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj Porti. Ulaznice za projekcije u Katoličkoj porti mogu se kupiti u „IPS“ prodavnici u Novom Sadu, dok se ulaznice za projekcije u Srpskom narodnom pozorištu mogu kupiti na pozorišnoj blagajni po ceni od 100 dinara. Ulaz na filmske projekcije na ostalim lokacijama festivala i za prateće programe biće besplatan.

 20. #20
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  Satnice festivala Cinema City za bioskop Arena i Pozorište Mladih

  Satnice za projekcije filmova na festivalu Cinema City, koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu, zvanično su objavljene na sajtu festivala www.cinemacity.org.

  Otvaranje festivala Cinema City održaće se u subotu 14. juna, sa početkom u 19h, u Srpskom narodnom pozorištu. U ovom bioskopu prikazivaće se filmovi iz glavnih takmičarskih selekcija „Exit Point“ i „Nacionalna klasa“, u terminima 18h, 20 i 15h i 22 i 30h, dok je termin od 15 i 30h rezervisan za izbor najinteresantnijih ostvarenja iz revijalnih selekcija festivala.

  Projekcije filmova u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti održavaće se u terminima u 21 i 15h i 23 i 15h, a biće prikazani muzički filmovi, kao i izbor filmova iz svih selekcija festivala.

  Internacionalni festival filma i novih medija Cinema City održavaće se se na 20 gradskih lokacija, a projekcije filmova održavaće se u SNP-u, bioskopu Arena i Pozorištu mladih, kao i u tri bioskopa na otvorenom u Miletićevoj ulici, Katoličkoj porti i Dunavskom parku. Svi biskopi imaće savremenu kino opremu koju je obezbedio studio Berar.

  Ulaznice za projekcije na festivalu Cinema City nalaze se u prodaji. Ulaznice za projekcije u Srpskom narodnom pozorištu se mogu kupiti na pozorišnoj blagajni, dok se ulaznice za projekcije u Katoličkoj porti mogu kupiti u „IPS“ prodavnici u Novom Sadu. Cena ulaznice za projekcije na ovim lokacijama je 100 dinara, a broj ulaznica je ograničen. Ulaz na filmske projekcije na ostalim lokacijama festivala i za prateće programe biće besplatan.

 21. #21
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Cinema City - muzički program

  Muzički program festivala Cinema City
  Na festivalu Cinema City koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu svakodnevno će se održavati brojna muzička dešavanja. U samom srcu grada, pod otvorenim nebom, na dve lokacije, publika će imati priliku da u pauzama filmskih projekcija upozna alternativnu domaću produkciju savremenog muzičkog shvatanja i izraza.

  Pod nazivom „Death Match“, velika žurka povodom otvaranja festivala Cinema City održaće se u subotu 14. juna u „Jelisavetinom Bastionu“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Žurka koja će označiti početak velikog filmskog dešavanja počinje u 22h a nastupiće devet DJ-eva, Vladimir Aćić, Dee Face i Disney D (Happynovisad), Cell D, Lemon, Double B i M-Tech (Baseline), a kao specijalni gost nastupiće No Fakin DJs (UK), promoter „Garden festivala“ koji se održava u Zadru u Hrvatskoj. U ulici Laze Telečkog iste večeri nastupiće Flip i MKDSL.

  Atraktivna ulica Laze Telečkog i bašta pivnice Gusan biće centralne tačke muzičkih dešavanja u “gradu bioskopa”. U pauzama filmskih projekcija, ali i do duboko u noć, posetioci će biti u prilici da se zabave i predahnu uz originalan muzički program sačinjen je od nastupa uživo poznatih muzičara, ali i od promocija kvalitetnog novog zvuka manje afirmisanih bendova.

  U Gusanu će od 19. do 21. juna nastupati domaći bendovi, a program će trajati od 22 do 2 časa posle ponoći. U četvrtak 19. juna u Gusanu će nastupiti bendovi „Sila“, „Lira Vega“, „Nahty“, u petak 20. juna „E-Play“, „Repetitor“, „Petrol“ i „BAMbU“, dok će dan zatvaranja, u nedelju 21. juna nastupiti „Veliki Prezir“, „till“, „Memlah“ i „Dublle“.

  Poslednjeg vikenda festivala u ulici Laze Telečkog svake večeri od 20 do 2 časa nakon ponoći nastupaće brojni DJ-evi, Prema i Munja, Ahmaad, Frx Dovlaman i Necone i Nikolor.

  Poseban deo muzičkog programa činiće žurke organizovane u čast zvanica festivala, na kojima će se družiti reditelji, glumci, novinari i brojni filmski stvaraoci, a koje će se održavati na najatraktivnijim lokacijama u Novom Sadu.

 22. #22
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija  Posetioci festivala Cinema City imaće priliku da tokom osam dana budu učesnici Akademskog programa festivala. Primarno edukativnog karaktera, organizovan kao interaktivna radionica, uz brojne goste, strane reditelje i poznate stručnjake iz sveta filma, Akademski program ima za cilj da pruži nova i vrlo atraktivna saznanja iz prakse i teorije filma. Kroz otvorene dijaloge, kreativne radionice, seminare, panele i radne simulacije pod nadzorom kvalifikovanih lica i profesionalaca, pokrenuće se interesantne teme iz oblasti filma. Pored toga, predviđeni su master-klasovi reditelja i glumaca koji gostuju na festivalu, potom predavanja producenata i eminentnih filmskih kritičara.

  Program je besplatan, a namenjen je pre svega mladim ljudima, studentima, ali i ostalim ljubiteljima i poštovaocima filmske umetnosti. Pred učesnicima stoji mogućnost ostvarivanja konstruktivnih komunikacija, koje mogu biti pozitivni stimulansi njihovim predstojećim profesionalnim karijerama. Akademski program festivala Cinema City, u trajanju od osam dana, održavaće se u prostorijama Pozorišta mladih.

 23. #23
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  ZVANIČNO OTVARANJE FESTIVALA CINEMA CITY

  Internacionalni festival filma i novih medija Cinema City biće otvoren svečanom premijerom filma „Nije kraj“, reditelja Vinka Brešana, u subotu 14. juna u 20 i 15 časova na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Zvaničnom otvaranju prisustvovaće veliki broj stranih i domaćih glumaca, reditelja, producenata i novinara koji će tokom osam dana biti gosti festivala.

  Festival Cinema City koji se održava od 14. do 21. juna, predstaviće bogat filmski, muzički i akademski program kao i festival novih medija koji će se odvijati na više od 20 gradskih lokacija.
  Filmski program predstaviće 135 filmova u 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i nekoliko filmskih retrospektiva. Za Grand Prix festivala takmičiće se 12 filmova iz selekcije nezavisnog internacionalnog filma koja nosi naziv „Exit Point“, kao i svi filmovi domaće kinematografije koji se prikazuju u okviru selekcije „Nacionalna klasa“. Međunarodni petočlani žiri činiće holandski filmski kritičar Peter Van Bueren, Despina Mouzaki, direktor Solunskog festivala, francuski glumac Tomas Poulard, Dom Rotheroe, britanski reditelj i naš snimatelj Radan Popović koji u Novi Sad dolazi iz SAD-a.

  Poseban deo takmičarskog programa predstavljaće 28 filmova snimljenih sa budžetom do 10 000 dolara koji su izabrani putem konkursa festivala. Selektor programa „Up to 10 000 bucks“ je reditelj Sabolč Tolnai, a koordinator Dina Vuković. O najboljem filmu odlučiće žiri u sledećem sastavu: Marija Perović, Saša Radojević i Igor Toholj. Program će trajati prvih sedam dana festivala u bioskopu u Pozorištu mladih, a osmog dana održaće se zvanična dodela nagrade i priznanja. Nagrada za najbolji film u okviru ove selekcije je HDV kamera.

  Kroz revijalni program biće prikazana neka od najznačajnijih filmskih ostvarenja ove godine, muzički filmovi, selekcija horor filmova, selekcija najboljih filmova iz regiona, te lektira velikih dela domaće i svetske kinematografije. Filmovi će se prikazivati u tri zatvorena i tri otvorena bioskopa koji će imati savremenu kino opremu.

  Cinema City predstaviće i bogat akademski program sa preko 30 panela i učesnicima iz sveta filma. Namera organizatora je da pokretanjem festivalskog programa o novim medijima napravi značajan korak u istraživanju uticaja modernih tehnologija na film, ali i na društvo u celosti. Na pet lokacija kroz izložbe, performanse i radionice biće predstavljeni brojni radovi i stvaraoci iz oblasti novih medija. U pauzama između filmskih projekcija, kao i posle završetka dnevnog programa festivala, posetioci će biti u prilici da se zabave uz nastupe poznatih muzičara, na koncertima i brojnim festivalskim zabavama.

  Festival Cinema City je baziran na konceptu grada festivala, koji je promovisan na Filmskom festivalu Srbije 2007. godine na čijim temeljima i nastaje. Sa značajnim izmenama u programskom konceptu, festival je sada internacionalni, sa „Nacionalnom klasom“ kao posebnom takmičarskom celinom. „Udruženje Exit“ je prihvatilo celokupnu organizaciju, u saglasnosti sa Filmskim centrom Srbije, koji je bio koorganizator prošlogodišnjeg FFS-a.

  Cinema City u Novi Sad dovodi filmske umetnike, reditelje, glumce, producente, studente i novinare iz čitavog sveta. Atraktivan filmski i akademski program namenjen je filmskim profesionalcima, kao i širokoj publici. Sa preko stotinu filmova koji se prikazuju u sedam bioskopa, tokom osam dana festivala i više od 20 festivalskih lokacija, Novi Sad će postati „Grad bioskop“.

 24. #24
  Zainteresovan član EXIT Festival (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  187
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: CINEMA CITY, 14-21 jun, Novi Sad, Srbija

  „TERRITORIES AND RESOURCES“  Naziv i tema ovogodišnjeg festivala selekcije novih medija je „Territories and resources” (Teritorije i resursi). „Territories and resources” istražuje fenomene društvenih mreža, multiplejer onlajn igara, virtuelnih svetova i tzv. Web 2.0, u konteksu novih digitalnih i mrežnih teritorija. Nove društvene tehnologije stvaraju nove teritorije u kojima se preslikava savremena društvenost, ekonomija, politika i kultura, koje su duboko inkorporirane u logiku infokapitalizma. U kontekstu novih teritorija pojavljuju se i specifični novi resursi – korisnici prema kojima se oblikuju nove tehnologije. Nove teritorije regulisane su društvenim i ekonomskim zakonitostima koje je neophodno kritički analizirati i preispitati.

  Territories and resources je new media deo festivala Cinema City koji se sastoji od izložbe, konferencije i filmskih projekcija.

  Izložba Territories and resources 14.06 – 21.06.2008.

  Izložba Territories and resources će preko savremene umetničke produkcije predstaviti neke od mogućih pogleda na razvoj elektronskih društvenih mreža i virtuelnih svetova. Izložba ističe kritički aspekt umetničke produkcije i umetničke intervencije u prostorima digitalnih mreža.

  Umetnici/e

  Trg Slobode – dva spojena kontejnera / kontejner 001

  Alessandro Ludovico – Italija, Paolo Cirio – Italija, Ubermorgen - Austrija-“GWEI - Google Will Eat Itself
- “Amazon Noir - The Big Book Crime”
  Bureau D’etudes – Francuska-"Mapping the Laboratory Planet"

  Njegoševa / kontejner 002

  Serious Games Interactive – Danska-“Global conflicts: Palestine”
  Croquet consortium - SAD-“Project Croquet”

  Raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Ignjata Pavlasa / kontejner 003

  Electroboutique-Radovi-„Commercial protest“-„Digiluck“- „MediaMirror“

  Plato ispred Muzej savremene umetnosti Vojvodine / kontejner 004

  Slobodnakultura.org - Srbija -“Freedom Toaster”
  Platoniq – Španija-“Bank of Common Knowledge”

  Plato ispred Muzej savremene umetnosti Vojvodine / Kontejner 005

  Linda Hilfling – Danska-“Participation 0.0”
  Second Life Liberation Army - SAD

  Sama postavka izložbe prateći kontekst teritorija i resursa biće realizovana unutar kargo kontejnera koji će biti raspoređeni na Trgu Slobode, Njegoševoj, Bulevaru Mihajla Pupina (na uglu sa ulicom Ignjata Pavlasa) i ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Dunavskoj ulici.

  ---------------------------------------------

  Međunarodna konferencija Territories and resources 15.06 – 16.06.2008.
Pozorište Mladih, Ignjata Pavlasa 4, Novi Sad

  Kao deo govornog dela festivala Cinema City realizovaće se međunarodna konferencija Territories and resources u kojoj učestvuju umetnici/e, teoretičari/ke, istraživač/ice i naučnici/e koji se bave fenomenima društvenih onlajn mreža i virtuelnih svetova. Cilj konferencije je uspostavljanje platforme za snažnije društveno i kritičko utemeljenje u ovom polju.

  Nedelja, 15.06. 14:00 – 18:00 časova

  Virtuelni svetovi i društvene mreže kao nove teritorije

  Masivne multiplejer onlajn igre (massive multiplayer online games), 3D virtualni svetovi, social networks, Web 2.0, postaju deo masovne potrošnje i socijalizacije. Da li su to novi prostori za socijalizaciju i društvenu kritiku? Na koji način ova socijalizacija može funkcionisati kao ekonomska eksploatacija? Koji su modeli kulturne i umetničke produkcije u elektronskim društvenim mrežama i virtuelnim svetovima?

  14:00 – 14:30 Alessandro Ludovico, Italija / „(Onlajn) ekonomija želje“

  14:30 – 15:00 Vladan Joler, Srbija / „Nove teritorije kao prostor za političku igru“

  15:00 – 16:30 Pauza
  16:30 – 17:00 Paolo Cirio, Italija / „Rekombinantno pozorište i digitalni otpor 2.0“
  17:00 – 17:30 Kristian Lukić, Srbija / „Fabrike, resursi i ljubav - Virtuelni svetovi i društveno umrežavanje”
  17:30 – 18:00 Diskusija
  18:00 Projekcija filma “Steal This Film”

  Ponedeljak 16.06. 11:00 – 14:00 časova

  Budućnost distribucije sadržaja / dokumentacija, arhiviranje, taging, metadata
  Sa širenjem broadbanda nalazimo se u situaciji sve manjeg problema pristupa informacijama, a sve većeg problema selektovanja i sistema distribucija informacija. Koje politike arhiviranja i distribucije znanja danas postoje na globalnoj mreži? Kako efikasno rešiti problem relevatnosti i značenja informacija?

  11:00 – 11:30 Armin Medosch, Austrija /„Antisocijalne mreže ili kako napraviti plug-in koji će uništiti kapitalizam“
  11:30 – 12:00 Vladimir Jerić, Srbija / „Staranje o slobodnim sadržinama, zajednice slobodne kulture i politika metapodataka“
  12:00 – 12:30 Pauza
  12:30 – 13:00 Marcell Mars, Hrvatska / „Parazitoidnost – Istorija gestova u avangardnoj umetnosti i kontrakulturi“
  13:00 – 13:30 Roman Minaev, Rusija / „Electroboutiqe. Medijska umetnost 2.0"
  13:30 – 14:00 Diskusija
  14:00 Projekcija filma “Good copy bad copy”

  Program novih medija festivala Cinema City „Territories and resources” ostvaruje se u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Institutom za fleksibilne kulture i tehnologije – Napon iz Novog Sada i umetničkom asocijacijom Inbox iz Novog Sada.

  „VIRTUELNI SVETOVI I DRUŠTVENE MREŽE KAO NOVE TERITORIJE”

  ALESSANDRO LUDOVICO „(Onlajn) ekonomija želje“ Vidno polje korisnika interneta je u neprekidnoj zbrci zbog navale marketinških i kulturnih onlajn agenata. Različitim strategijama se prodire u privatnu ekransku sferu mete ove kampanje (čoveka), a sve koncepcije usmerene na stimulisanje unutrašnjih instinkata korisnika. Zloupotreba ovih nagona je neophodna za prodaju potrošnih dobara u rapidnom razvitku onlajn poslovanja današnjice, te ova invazija postaje integralni ekonomski „raison d'etre“ internet korporacija. Sa analizom spam-a kao komunikacionog fenomena želimo da pokažemo da se digitalna umetnost može upotrebiti kako za razotkrivanje hipnotizirajućih i prodornih vidova onlajn marketinga, tako i za uključivanje istih u našu maštovitost, iskorišćavajući ovo propagandno đubrivo i na drugim poljima. Na fenomen ukazujemo sarkastičkim prikazivanjem svemoćne diktature Google-a (otkrivenog u projektu „Google kao samožder“) i prodajom peep-show knjiga Amazon-a (prezentacijom povratnih procesa produkcije /reverse engineering/ u konspiraciji „Amazon Noir“).

  PAOLO CIRIO „Rekombinantno pozorište i digitalni otpor 2.0“ „Performativni matriks“ koji je sredinom devedesetih proučavan od strane kolektiva „CAE“ je dobio veliku ulogu u „kulturi konvergencije“ današnjice. Ovu kulturu karakteriše eksplozija prodirnih personalnih medija, pregršt korisničkih sadržaja i nove vrste socijalnosti stvorene kroz bezbroj identiteta platformi socijalnog umrežavanja. Konačno smo doživeli fazu koja je perfektna za stvaranje pravog prodorno-rekombinantnog pozorišta. Kombinovanje raznih identiteta i njihovih međuličnih odnosa je otvorilo put „transmedijalnom pripovedanju“, vrsti multiplatformnog pozorišta. Ovakvo predstavljanje fabula se vrši preko višestrukih medijskih formi, rekombinovano je i skrojeno za potrebe gledaoca koji time postaju upleteni u priču pravog sveta. Uzdizanje „drame ukrštenih medija“, „alternativnih igara realnosti“ i „virusnog marketinga“ su samo neki od polja delovanja „Rekombitantnog pozorišta“ koje je sve pre deset godina teorijski razvila grupa „CAE“. Široka upotreba ovih praksi aktivno uključuje i obimnu publiku i tako nastaje nova zvanična forma fikcije: „Fikcija alternativne realnosti“. Muti se granica između stvarnosti i fikcije, publika i glumci menjaju mesta, te se na taj način ruši razlika između umetnosti i života i nastaje umetničko delo života. Prikazaće se odabrani primeri novih projekata zasnovanih na „fikciji alternativne realnosti“ čiji dobar deo u sebi nosi i političke poruke. Neki od projekata su performansi grupe „Digital Resistance“ koji se direktno prikazuju u matrici „Web 2.0“ platformi.

  VLADAN JOLER „Nove teritorije kao prostor za političku igru“

  KRISTIAN LUKIĆ „Fabrike, resursi i ljubav - Virtuelni svetovi i društveno umrežavanje” Na koji način vidovi društvenog umrežavanja i virtuelni svetovi kombinuju sva područja ljudskog života: rad, ljubav, javnu i privatnu sferu? Predstavljamo vam besplatan rad, zabavu i dosadu.

  „BUDUĆNOST DISTRIBUCIJE SADRŽAJA / DOKUMENTACIJA, ARHIVIRANJE, TAGING, METADATA”

  ARMIN MEDOSCH „Antisocijalne mreže ili kako napraviti plug-in koji će uništiti kapitalizam“

  VLADAN JEREMIĆ I VLADIMIR JERIĆ - VLIDI „Staranje o slobodnim sadržinama, zajednice slobodne kulture i politika metapodataka“ Neka su prava zaštićena, a neki portovi zatvoreni.O politici metapodataka, imaginarnoj budućnosti i zaboravljenoj prošlosti društvene svojine i samoupravljanja.Dragi prijatelji, ovo je mesto za moguće reformulisanje problematike povodom sledećih (i sličnih) pitanja: šta je u stvari pojam tržišta na kojem „identitet“ spada u kategoriju roba? Da li ste uspeli da nađete mesto na zemlji ili internetu koje još nije isparcelisano ili je u nekoj vrsti vlasništva?Zašto bi trebalo da budemo oprezni sa svojim željama?Ako se politika metapodataka pojavljuje u dizajnu softvera, a ne u proizvodnji hardvera i ako još uvek razmišljamo u okvirima lične svojine ali predstavljamo ideje kolektivizma i saodlučivanja, da li to sve čini odnose u okviru mreže interneta nevidljivim? Ko je tačno odgovoran za izgradnju kulture interfejsa i metapodataka, a ko se smatra „korisnikom“? Izaberite željeni identitet iz našeg širokog spektra ponuda. Koju najvišu cenu nudite?

Slične teme

 1. Novi harači na relaciji Srbija - Crna Gora
  Autor old-mne u forumu Politika
  Odgovora: 65
  Poslednja poruka: 21.04.2009., 18:39
 2. novi sajt srbija.com.au
  Autor violent_serbian u forumu Zanimljivi sajtovi
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 04.03.2008., 08:17
 3. Srbija ce biti novi Izrael
  Autor qwertyuiop u forumu Politika
  Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 08.07.2007., 01:54

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •