Vredni novcici, medju njima i srebrenjak iz 1773. godine!!!

Stari lav

Primećen član
Poruka
788
Evo ovako... Imam dosta metalnih novcica... Gledao sam na stranici Srpskog numizmaticarskog drustva i video sam da imaju poprilicnu vrednost!
Evo nekih, ubacivacu s' vremena na vreme... Koliko budem imao vremena. Dok ih ne ubacim sve. Ako ima zainteresovanih kupaca, neka se jave. I molim ljude koji poznaju ove stvari, da mi kazu vrednost ovih novcica, ili da mi daju neki katalog. Hvala unapred:!:;)

1) M. Theresia 1773. godina (na prednjoj strani je dvoglavio orao, mislim da je srebrni novcic u pitanju, ali na gornjoj strani je probusen, kao da je dukat, kao da se nosio na ogrlici)
2) Novcic iz 1895 godine (pise samo 20, ne znam da li je 20 para ili dinara, to je prednja strana, a na zadnjoj strani je dvoglavi orao)
3) 10 dinara 1938. godina Kraljevina Jugoslavija (na prednjoj strani 10 dinara, na zadnjoj lik coveka)
4) 50 dinara 1938. godina Petar II kralj Jugoslavije (na prednjoj strani je lik coveka, a na zadnjoj dvoglavi orao sa krunom)
 
Poslednja izmena:
OK. ne moras da se podsmevas nama koji ne znamo, i da pises u ironicnom smislu... Mozes to i lepo da kazes.

nema razloga za dizanje tenzije, kolega...ako ste već želeli da izostane ironija, niste trebali da naglasite da ima "vrednih" pošto ih nema...takođe, na reversu nije "čovek" već kralj Petar II koji je deo naše istorije...razumem da laicima sve ovo nije bitno ali slobodno pitajte i dobićete brz odgovor! A što se tiče cenovnika, tu ne postoji ustaljena vrednost...cene određuju sitnice i detalji a često se formiraju po potražnji i ponudi...npr, ove koje ste Vi ponuduli mnogi ni ne skupljaju (posle 1945) a ove ispod godine su najčešće i svi ih dobave prvih dana sakupljanja...
Dobrodošli na naš forum, postavljajte i slike ako sumnjate da ste našli neku vrednu kovanicu i ja ću Vam lično odgovoriti ....isto tako Vas molim da svi zajedno držimo forum na nivou ozbiljnog!
Veliki Pozdrav!
Markus Rufus
 

Back
Top