Dr Linda Pino, bivši medicinski procjenjivač u Humani (jedna od mnogobrojnih američkih kompanija koja se bavi zdravstvenim osiguranjem) - 30.V 1996. - svjedočenje pred američkim kongresom:
"Moje ime je Linda Pino. Ja sam danas ovde prije svega da dam javno priznanje.
Kao ljekar, odbila sam čovjeku neophodnu operaciju koja bi mu spasila život i tako izazvala njegovu smrt.
Nijedna osoba ili grupa ne tereti me za ovo, zato što u stvari, ono što sam učinila je da sam uštedjela kompaniji pola miliona dolara za to.
Dalje, ovo što sam učinila mi je obezbijedilo reputaciju dobrog medicinskog upravnika, i osiguralo mi nastavak napredovanja u oblasti zdravstvene njege. Napredovala sam od nekoliko stotina dolara nedeljno kao medicinski ocjenjivač do rastuće šestocifrene zarade
kao izvršni direktor.
U čitavom mom radu, ja imam jednu primarnu dužnost, a to je da koristim moju stručnost u medicini za finansijsku korist organizacije za koju radim.
I stalno su mi govorili da ja ne odbijam njegu, ja jednostavno odbijam plaćanje.
Znam kako manipulisanje negom izmrcvari i ubija pacijente. Zato sam ovde da vam govorim o prljavom radu manipulisanja njegom. I ja sam progonjena hiljadama papira na kojima sam napisala tu smrtonosnu riječ: "ODBIJENO".
Hvala."
from "Sico"
Ovo se odnosi samo na slučajeve "sretnika" koji su u mogućnosti da plaćaju visoke kvote tamošnjeg zdravstvenog osiguranja!!! Milioni Amera, koji nemaju para nek i dalje sjede kod kuće i sami sebi šiju posjekotine!!!
Ko kaže da na zapadu pare znače "prolaz"??? Ljudi i plate pa ih opet tamo osiguranja klate!!!
Evo sad pa ko voli nek tamo oboli!!!