Žig apokalipse
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Žig apokalipse

 1. #1
  Ističe se
  Učlanjen
  22.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nis
  Poruke
  2.978
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Žig apokalipse

  Žig apokalipse

  NIN 5. avgust, 2006. Br. 2901
  Hrišćani širom sveta uvođenje biometrijskih elektronskih ličnih karata doživljavaju kao jedan veliki korak na putu kojim se ide u totalitarni režim opisan u 13. glavi Jovanovog Otkrovenja.
  Pojedini srpski manastiri dali su se i u štampanje letaka protiv biometrijske identifikacije građana.
  Glasovi protiv biometrijske identifikacije građana podignuti su širom sveta. U većini slučajeva oni su i uvaženi. U Srbiji nisu. Štaviše, Srbija se pokazala kao jedinstvena i po tome što je, 2003. godine (u vreme dok je ministar policije bio Dušan Mihajlović), od američke firme “Motorola” prvo kupljena skupa digitalna oprema za identifikaciju građana, pa je tek onda povedena procedura za uvođenje, po sili zakona, elektronskih ličnih karata.
  Povodom najave da će stare lične karte s tekstualnim podacima na papiru biti zamenjene biometrijskim dokumentima, u martu 2005. godine u Domu vladike Nikolaja u Kraljevu, u organizaciji Eparhije žičke i s blagoslovom Wegovog preosveštenstva episkopa žičkog gospodina Hrizostoma, održan je stručni simposion o elektronskim ličnim kartama. Bio je to, prvi stručni skup u Srbiji posvećen ovoj temi, koji će inicirati i neke u apatičnoj javnosti Srbije da se time pozabave. Tom prilikom usaglašen je zvaničan stav ovog stručnog skupa, koji su potpisali svi njegovi učesnici. On je kasnije samo delimično dopunjen i nedavno, pod naslovom “Žički apel”, preko štampe (kao plaćeni oglas!) “upućen javnosti uoči predstojećeg glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srbije o novom Zakonu o ličnoj karti”.
  U ovom apelu se najpre podseća da su biometrijske lične karte kao obavezujući dokument na nacionalnom nivou uvedene samo u nekoliko država sveta, uglavnom dalekoistočnih. U Evropskoj uniji nema takve lične karte; one nisu uslov za ulazak u Evropsku uniju, niti njihovo uvođenje doprinosi bržem ulasku.
  Pridružujući se Saboru Svetog sinoda u stalnom sazivu Pravoslavne crkve u Grčkoj, Svetom sinodu Ruske pravoslavne crkve, Svetom sinodu Ukrajinske pravoslavne crkve (Moskovske patrijaršije) i Protatu Svete gore atoske, Episkopija žička upozorava da se “iza celog projekta novih identifikacionih dokumenata krije najteži totalitarizam potpuno suprotan hrišćanskom razumevanju sveta i života” i da je “poguban za ljudsko dostojanstvo i slobodu kao najdragoceniji dar Boga ljudima”.
  Podseća se da su zemlje koje su planirale ili planiraju da uvedu biometrijske lične karte suočene sa otporom misleće javnosti i društvene zajednice uopšte, kao i sa upozorenjima stručnih organa. U Velikoj Britaniji pokušaji uvođenja biometrijskih ličnih karata doveli su do višemesečnih debata u Parlamentu i burnih reakcija akademskih građana.
  Zajednički komitet za ljudska prava britanske vlade ocenio je da je takav projekat potencijalno u koliziji sa evropskom Konvencijom o ljudskim pravima i napominje da zvanične studije o izvodljivosti pokazuju da takve lične karte ne garantuju stoprocentnu pouzdanost i autentičnost. To je odbačeno, na neodređeno vreme, i u Kanadi, gde je zvanična parlamentarna komisija taj predlog ocenila kao “skup, neopravdan i potencijalno opasan”. U nekim zemljama (Japan i Tajvan) reagovali su sudovi, ocenjujući da projekat biometrijskih ličnih karata krši prava građana i odgovarajuće ustavne odredbe…
  To što je Srbija prvo kupila opremu za biometrijsku identifikaciju građana, a tek posle tri godine pokrenula skupštinsku proceduru za donošenje zakona o biometrijskim ličnim kartama svrstalo ju je, kako se ističe, “u red totalitarnih država sa voluntarističkim pravnim uređenjem”.
  Zatim se napominje da “američka firma koja je MUP-u Srbije prodala sistem za biometrijsku identifikaciju građana ima posebne ugovore sa američkom vojskom i centralnoobaveštajnom službom (CIA) te niko ne može da garantuje da ne postoji mogućnost odliva podataka stranim službama”, i iznosi osnovana pretpostavka da “pomenute službe veoma lako mogu kreirati lažne lične karte za svoje potrebe, koje će od strane našeg računarskog sistema biti prepoznate kao potpuno validne”. Ali i upozorava da je i “indikativna” činjenica da “u Americi državna uprava nije ni pokušala sa uvođenjem biometrijskih ličnih karata među svojim stanovništvom”, pošto bi to “sigurno dovelo do velikog otpora javnosti”.
  Upućena je primedba i što “nije tražena masovna saglasnost građana Srbije za proširivanje baze podataka koju će država o njima voditi, niti su organizovane javne debate i diskusije o tom pitanju”.
  Upozorava se da “projekat direktno ugrožava privatnost građana kao jedno od fundamentalnih ličnih prava današnjice i otvara prostor za elektronski kriptovane tajne arhive”. I da tako “birokratski aparat dobija mogućnost gotovo trenutnog manipulisanja ogromnim brojem podataka preko centralizovane baze i prodaje delova baze trećim licima”. Takođe, skreće se pažnja da “zlonamerni upadi spolja ili namerno ispravljanje centralizovane baze iznutra nose ogromnu opasnost po integritet ličnosti koje su njima obuhvaćene”.
  Na kraju apela se ukazuje da “usvajanje ovog projekta u budućnosti vodi ka mnogo totalitarnijim konceptima integracije svih dokumenata u jedan, čime bi se izbrisala anonimnost tokova novca i stvorio put totalnom nadzoru države nad pojedincem”. I napominje: “Minijaturizacija celog sistema se polako sprovodi u svetu, u vidu potkožnih čipova, zbog čega hrišćani svih konfesija izražavaju opravdan strah od najave totalitarnog režima opisanog u Jovanovom Otkrovenju (up. gl. 13, st. 16-18).”
  Jedan od potpisnika “Žičkog apela”, čovek koji se veoma predano i stručno bavi ovim problemom i koji je tome posvetio dobar deo svoje knjige “Čovek i informacione tehnologije”, teolog i informatičar Oliver Subotić, stručni saradnik na informatičkim delatnostima Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, ukazuje posebno na taj problem, to što mnogi hrišćani ovakve projekte povezuju sa totalitarnim režimom opisanim u 13. glavi Otkrovenja, a što “zlonamerne interesne grupe lako mogu iskoristiti za unošenje velikih razdora i nemira”. I pri tom upozorava: “No, iako elektronske lične karte i sa njima povezane centralizovane baze podataka nisu eksplicitno ono o čemu govori sveti Jovan Bogoslov, one ipak predstavljaju direktnu preteču koncepta elektronske integracije svih dokumenata i likvidacije svake vrste anonimnosti i privatnosti, čime totalni nadzor državnog aparata postaje potpun, a pomenuta biblijska analogija očita.”
  Konkretno, ovakvim sledom događaja: posle totalne elektronizacije (lične karte), sledeći logičan korak je integracija (svi dokumenti u jednom), a potom i minijaturizacija, pravljenje superčipa koji se neće nositi u yepu, nego u svom telu, pod kožom! I to je onda ono što neodoljivo asocira na ono o čemu se govori u 13. glavi Otkrovenja Jovanovog, na totalitarni režim koji utiskuje žigove na desnice i na čela, bez čega neće biti moguća ni najobičnija kupoprodajna transakcija.
  “Žički apel” i slična upozorenja prećutana su u Skupštini Srbije. Predsednik nevladine organizacije “Za život bez žiga” Aleksandar Pavić kaže da se njegova organizacija posebno obratila svim poslaničkim klubovima kada se Zakon o elektronskim ličnim kartama našao u skupštinskoj proceduri, ali da je od vladajućih partija ostala – bez odgovora. U stvari, odgovor je bio usvajanje Zakona.
  Nije poslušano ni ono što je rečeno – i uvaženo – u drugim zemljama. U Grčkoj milioni građana izašli su na ulice i sprečili uvođenje elektronskih ličnih dokumenata, koja su više puta kroz mala vrata uvođena u skupštinsku proceduru…
  Moskovska patrijaršija saopštava na svom zvaničnom sajtu da se Sveti sinod Ruske pravoslavne crkve obratio organima vlasti Zajednice Nezavisnih Država i baltičkih oblasti, iz razloga “zabrinutosti jednog dela vernika, koja se pojavila zbog elektronske identifikacije građana, stvaranja i unifikacije elektronske baze ličnih podataka, kao i, otpočele ili planirane u nekim zemljama, akcije izdavanja novih legitimacija koje sadrže elektronsku informaciju o prirodnim svojstvima ljudskog tela – biometrijske podatke”.
  Ruski Sveti sinod ističe da nema ništa grehovnog u tome što se za evidentiranje građana i bezbednost čoveka i društva koriste najnovija tehnička dostignuća, pa i elektronska sredstva, koja samo razvijaju prvobitne metode. Tako, recimo, opisi i slike čovekovog lica u cilju bezbednosti korišćeni su i u drevna vremena. Usavršavanjem metoda njihovog zapisivanja nema ništa načelno novo. Ali, ipak, napominje se, treba imati u vidu da razvoj sredstava elektronskog prepoznavanja ličnosti u sebi krije i ne malo opasnosti. Sve više raste zavisnost čoveka od tehničkih propusta, grešaka, nemarnosti činovništva ili upada zlonamernika. A nije isključena ni mogućnost centralizovanog sabiranja podataka o ličnom životu građana i njihovim uverenjima.
  Zato upozorava: “To je pretnja pravima i slobodama ličnosti, mogućnost totalne kontrole čovekovog života, pa, između ostalog, i njegovog pogleda na svet.”
  Sinod Ruske crkve smatra neopravdanim i daljinsko prepoznavanje čoveka bez njegovog znanja, naročito na mestima na kojima nije dužan da se predstavi, i ističe da svaki čovek mora da zna kakva se zapravo informacija nalazi u njegovom “elektronskom dosijeu”, ali i da ima mogućnost da iz njega ukloni podatke koji su izgubili aktuelnost. Lista podataka koji se sabiraju i čuvaju, prema mišljenju Ruske crkve, treba jasno definisati i učiniti opštepoznatim.
  Još se napominje da se u sistemu evidencije “ljudima ne sme dodeljivati nikakav broj koji će se koristiti umesto imena”.
  Na kraju, kao najbitnije, traži se da ljudi koji iz bilo kojih razloga odbiju da učestvuju u novom identifikacionom sistemu ne budu bačeni na marginu života, već da se obezbedi alterantivno rešenje koje će im omogućiti da “punopravno žive u društvu”, napominjući da “hiljadugodišnje iskustvo života u Hristu svedoči da Gospod čuva unutrašnju slobodu hrišćanina, u kakvim god uslovima da se nalazi”.


  Jovan Janjić 2. #2
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Па ја сам схватио да код нас можеш да бираш да ли хоћеш или нећег ЛК са биометријским подацима........ или можда ја то нисам добро скапирао...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 3. #3
  Ističe se
  Učlanjen
  22.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nis
  Poruke
  2.978
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Pazite sad ovo predskazanje iz Otkrovenja (gl. 13)
  ¸¸I ucini da se svima, malima i velikima, bogatima i siromasima, udari zig na desnu ruku ili na celo, i da niko ne moze ni kupovati ni prodavati osim onoga koji ima zig, ime zvijeri ili broj njenog imena. Tu je mudrost. Ko je razuman neka izracuna broj zvijeri, jer to je broj covjeciji, a broj njegov je sest stotina sezdeset i sest’’.
  Upamtimo ovaj citat, vazno je. Pisano je prije skoro 2000 god.
  Uzmimo za primjer kompaniju CNN. U ovoj kompaniji svi zaposleni po primjeru direktora moraju da prime cip u ruku ili ce izgubiti radno mjesto. Da li ce ovo biti primjer svugdje u svijetu ? ( imam i video zapis koji je potpuno legalan na kome je prikazana ugradnja ovog cipa zaposlenicima). Veoma mali implant ispod koze. Zig ispod vase koze. Poput bar koda na konzervi, sada ce i svi ljudi biti zigosani tj. bar kodovani. Pitanje je samo trenutka kada ce to biti obavezno. RFID –VERI CIP-. Ili Radio frekventni verifikacioni cip, ili kako ga tvorci zovu: DIGITALNI ANDJEO.
  Elitni nocni klub ( Baja beach club) nudi sve lazne uzitke u kojima danasnji svijet uziva. Clanstvo u klubu uslovljeno je dobrovoljnim primanjem cipa u ruku kao clanske identifikacije. Uz cip idu i povlastice: nema cekanja u redu za ulazak ili pice.
  Detektori ziga bice instalirani na svim ulazima i izlazima marketa, aerodroma, ustanova i sl. Automatski se detektuje svaka osoba koja prodje izmedju detektora, takodje se tako vrsi isplata ili placanje elektronskog novca.
  Da li znate kako izgleda bar kod ? Pronadjite neki koji u sebi ima broj 6. Kojim linijama je ozncena sestica ? Vidjecete da su to dvije identicne linije nesto tanje od onih debelih linija. To je broj 6. E, sada ono najbitinije. Svaki bar kod ima takve dvije linije samo malo duze na krajevima i na sredini samo sto ispod njih ne pise broj. One se isticu od ostalih duzinom ali su identicne sestici. Znaci opet 666. Uzmite bilo koji proizvod i provjerite. Najbolje je da nadjete neki koji ima broj 6 pa da se bas uvjerite.

  Vec postoji minijaturna verzija citaca ljudskog cipa koja je za korak ispred sadasnjih fiskalnih kasa.

  NATO pakt uvodi obavezno obiljezavanje, zigosanje svojih vojnika cipom.
  Poslednji put ažurirao/la Trazim_curu_zabrak : 25.04.2008. u 00:24

 4. #4
  Iskusan Ha-Nocri (avatar)
  Učlanjen
  05.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  6.834
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Ne mogu da citam text, al' da vas pitam, jel neka teorija zavere kada ste se nalozili?

 5. #5
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Citat Original postavio Ha-Nocri Pogledaj poruku
  Ne mogu da citam text, al' da vas pitam, jel neka teorija zavere kada ste se nalozili?

  Nije teorija zavere, vec zaista tako i u "Otkrovenju" pise, a ja sam se uvek pitala kad ce to i sta da bude, ali jos kad sam prvi put cula za ovo, pre nekoliko meseci, oko tih licnih karata,stvari su pocele da bivaju jasnije...
  Na ovo zaista treba obratiti paznju!

 6. #6
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Ali ovo je najsimptomaticnije - zig ili na ruku ili na celo, videcete da ce tako i da bude! Vrlo brzo ce poceti da se, iz nekog razloga, "predlaze" i takvo "resenje"...!

 7. #7
  Buduća legenda Banshee (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  25.782
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  307

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  koja je ovo tema po redu o biometrijskim licnim kartama
  you make me sick because i adore you so

 8. #8
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Citat Original postavio Banshee Pogledaj poruku
  koja je ovo tema po redu o biometrijskim licnim kartama
  Druga, ali ne ista kao pre...

 9. #9
  Buduća legenda Banshee (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  25.782
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  307

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  ma nece biti.
  you make me sick because i adore you so

 10. #10
  Iskusan Ha-Nocri (avatar)
  Učlanjen
  05.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  6.834
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  joj, citiranje biblije zbog pasosa. Ja znam da mislite da ste neshvaceni. I jeste, ali samo zato sto vam mozgom klruze sumanute ideje kao rezultat iskrivljene logike koja je veoma obolela.

 11. #11
  Ističe se
  Učlanjen
  22.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nis
  Poruke
  2.978
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Izgleda da su luciferovi sinovi i na krstarici tako da izgleda da ce obrisati ovu temu

 12. #12
  Iskusan Ha-Nocri (avatar)
  Učlanjen
  05.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  6.834
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Citat Original postavio Trazim_curu_zabrak Pogledaj poruku
  Izgleda da su luciferovi sinovi i na krstarici tako da izgleda da ce obrisati ovu temu


  Hebote, bole me stomak od provala koje citam na forumu veceras

 13. #13
  Buduća legenda Banshee (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  25.782
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  307

  Podrazumevano Re: Žig apokalipse

  Citat Original postavio Trazim_curu_zabrak Pogledaj poruku
  Izgleda da su luciferovi sinovi i na krstarici tako da izgleda da ce obrisati ovu temu
  e sad si me definitivno ubedio sta da radim

  ako hocete temu o licnim kartama i slicno,neka bude ozbiljna,bez ludiferovih sinova i slicno.
  you make me sick because i adore you so

Slične teme

 1. Četiri jahača apokalipse
  Autor GrafDracula u forumu Politika
  Odgovora: 202
  Poslednja poruka: 24.11.2008., 20:26
 2. 4 Jahaca apokalipse
  Autor Wheelchair u forumu Istorija
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 02.09.2007., 21:13
 3. 4 jahacha apokalipse
  Autor Butterflies And Hurricane u forumu Filozofija
  Odgovora: 18
  Poslednja poruka: 04.07.2007., 00:45
 4. jahaci apokalipse
  Autor vlastimir u forumu Istorija
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 19.02.2005., 13:34

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •