Oliver Dulic i DS trazili da EU nastavi jos vise da maltretira Srbiju

Markowac

Iskusan
Banovan
Poruka
6.213
BEOGRAD - Oliver Dulić, predsednik Narodne Skupštine i funkcioner Demokratske stranke, iskoristio je nedavnu posetu Holandiji da prenese poruku da bi bilo dobro da Evropska unija još jače pritisne Srbiju i da nastavi s daljim uslovljavanjima naše zemlje!

Svoje viđenje budućeg odnosa Srbije i EU, koje, prema njegovom mišljenju, uključuje nametanje novih mehanizama pritiska, ali i prepuštanje celokupnog srpskog bezbednosnog i obaveštajnog sektora Zapadu, Dulić je izneo u holandskom dnevnom listu Folkskranat.

- Mladić bi mogao da bude uhapšen ako svi instrumenti, obaveštajne službe, vojska, policija, tužilaštvo, budu u rukama prozapadnih snaga. Ukoliko pobedimo na izborima, biće to prvi put u osam godina da Srbija ima vladu bez nacionalističkih stranka. Mi smo se dogovorili sa svojim koalicionim partnerima da će DS dobiti ministarske položaje suštinske za pronalaženje Mladića - rekao je Dulić u intervjuu holandskom dnevniku pre desetak dana. On je, takođe, konstatovao da “postoji daleko više instrumenata kojima EU može da vrši pritisak na Srbiju”.

- Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju je samo početak - kaže Dulić odgovarajući na pitanje da li postoje izgledi da se SSP potpiše i da onda Mladić bude uhapšen.

Radikala Zorana Krasića uopšte ne iznenađuju Dulićeve “preporuke” strancima, tim pre što tvrdi da je bezbednosni sektor o kome predsednik parlamenta priča već odavno u rukama prozapadnih snaga.

- Time je Dulić pokazao da nema nikakav osećaj za državotvornost i za sopstvenu funkciju. To što javno poziva zapadnjake da se prihvate bezbednosti, tumačim kao akt izdaje! Tako nešto ne odgovara njegovim ustavnim ovlašćenjima, jer bi kao predsednik Skupštine Srbije morao da zastupa interese i stavove svih poslanika, a to, na primer, nije moj stav - kaže Krasić, dodajući da je moguće da je Dulić računao na to da njegov intervju dat holandskom listu niko iz Srbije neće čitati.

Ni za deo Dulićevog intervjua posvećen potpisivanju SSP Krasić ne nalazi opravdanje i razumevanje. Umesto toga, poslanik SRS optužuje prvog parlamentarca da, zbog toga što potiče iz nomenklature “otporaša”, zvuči kao da mu je govor pisala Sonja Liht.

- To je strašno, i dobro je da građani vide ko i kako predstavlja zemlju u inostranstvu - poručuje Krasić.

Postupak Dulića osudio je i portparol DSS Andreja Mladenović, podsećajući da nije prvi put da “pripadnici koalicije Čanak - DS - G17 plus prizivaju pritiske iz inostranstva”.

- Oni su to radili i ranije, u nameri da ostvare neke svoje ciljeve. Mi nećemo sigurno da poštujemo međunarodnu politiku uslovljavanja i da na to, kao DS, uzvraćamo snishodljivim pristupom, bez ikakvog stava. Sramotno je da naši državni predstavnici na takav način predstavljaju Srbiju u inostranstvu, ne rukovodeći se državnim interesima. Otuda naše veliko nepoverenje prema dosadašnjim koalicionim partnerima i zahtev da se narod o tome izjasni na izborima - ističe Mladenović.

Da li je zaista Oliver Dulić sugerisao partnerima iz EU da bi trebalo još više da zategnu slavinu prema Srbiji i nastave s agresivnijom kampanjom uslovljavanja, nismo mogli da proverimo od predsednika parlamenta lično, jer on juče nije odgovarao na naše pozive.

http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kurir-21-04-2008/proliver

----------------

sta reci sem sramota ko sve predstavlja nasu zemlju :mad: dokle cemo da dozvoljavamo da nas hrvati iz demokratske stranke opanjkavaju brukaju i pljuju po svetu :mad:
 
evo jednog dobrog komentara ovih dulicevih antisrpskih i antidrzavnih delatnosti :mad:

Pa ovakve izjave i ovakav rad ne treba nikoga da čude. Gospodin Dulić, kao i ogroman broj petokolonaša, koji su sa bombama SAD i ZLOČINAČKE KOALICIJE koja je bombardovala Srbiju, došli na vlast, to otvoreno radi još od vremena "duboke ilegale". Kao što gospodin Dulić poziva dželate Srbije da još malo pritegnu uže, velika većina članova današnjeg DB-a, koji me uvek asocira na Francusku i Viši, otvoreno je pozivala svoje prijatelje da produže i pojačaju bombardovanje Srbije. Naravno za našu dobrobit. Samo preko žestokog bombardovanja Srbiji se mogu usaditi "nove" odnosno "evropske vrednosti", ma šta te gluposti značile. Svi funkcioneri DS-a, sa časnim izuzecima, kojih je veoma malo i koji samo potvrdjuju pravilo, redovno cinkare svoju državu a sve ove preteće izjave svetskih hohštaplera, koje ovih dana slušamo, predstavljaju lepo koordiniranu akciju u cilju da se još malo zadrži "presto" i od Srbije napravi prostitutka. DS je lepo rasporedio svoje "trojanske konje" i oni kada god imaju zgodnu priliku lepo opanjkaju svoju otadžbinu. Gospodin Dulić, kao i mnogi drugi, koji se nalaže u vrhu vladajućih krugova samo rade svoj posao. Neki za pare, kao strani plaćenici a drugi iz gluposti. Zar to nije jasno ?!
 

Back
Top