Славиа
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 53

Tema: Славиа

 1. #1
  Aktivan član djuramc (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Краљевина Србија
  Poruke
  1.176
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Славиа
  О словенском национализму и наши организацији


  Од највеће је важности савјестно изношење идеја словенског национализма и Славије као организације. Прво и најважније питање које тражи одговор је шта тачно удружује све словенске народе у једну групу? Ми верујемо, да је то следеће. Ми смо Словени и сви смо наследници једног самог словенског племена, наша култура, наша словенска душа и наше хришћанске вредности су све ствари које су нам заједничке и пренете су на нас од наших заједничких словенских предака.

  Као организација верујемо, да сви словенски народи воле своје отачбине и мислимо, да бисмо требали деловати скупа како би бранили заједничке интересе против непријатеља словенства и наших вредности. Исто тако верујемо у блискију сарадњу на културном и друштвеном пољу као и у опће развијање пријатељства и братства међу свим словенским народима.

  Из ових основних концепта наравно произлази већа идеја словенског национализма, коју видимо као следеће. Словенски национализам је словенофилска филозофија, која истиће важност словенске културе и начина размишљања за прежиљавање словенских народа. Наша филозофија препознаје, да сви словенски народи имају много заједничког, језик, културу, баштину. У исто време, наше је постојање као народ непрекидно угрожено од стране вањских сила, које су у хиљадама годинама приказале своју жељу, да униште наш народ и културу. Те силе слично не оклевају пред том да окрену један словенски народ према другом за своју добит. У данашњем свету, да преживе (тако културно као и генетски), наши народи морају препознати, да су једини други народи који деле њихове интересе, други словенски народи. Због тога је словенска солидарност најбоља прилика коју имамо, да обстанемо и просперирамо као Словени. Словенски национализам је наравни продужетак и пратилац етничком словенским национализмима (руском, пољском, српском...) јер пре свега истиће самоодлучбу Словена и важност наше јединствене културе и вредност словенског народа као расе. То нас доводи до концепта иза Славије као организације. Свој задатак видимо као двољелни. Прво, издајемо различите информације које су од заједничког занимања словенским народима. Друго, желимо деловати као већа кровна организација са намјером, да окупимо родолјубне словенске појединце и организације за заједничким столом, да би конструктивно расправили и продуљили разумевање погледа једни других, како би придоњели повећању међусобне сарадње и координације. Организација сама изграђена је на принцупу словенског братства, са члановима разних словенских националности.

  Често постављана питања

  П: Тко сте ви?

  О: Ми смо озбиљна словенска националистичка организација предана одбрани словенских вредности, промовисању јединства, поноса и родољубљa међу свим нашим људима. Имамо чланове са целог света, многих различитих словенских националности.

  П: Шта значи "Славија"?

  O: Славија (исто Славиа или Славја) значи земља или нација Словена.

  П: Којим симболима се служите и какво је њихово значење?

  O: Употребљавамо више симбола, као што је липин лист и пан-словенска тробојница. Липа је била усвојена као службени симбол словенских народа на првом пан-словенском конгресу. Конгрес је истотако усвојио словенску плаву, белу и црвену тробојну заставу (што је зашто је нова краљевина Југославија или Јужна Славија одлучила, да се служи пан-словенском заставом као својом). Ми нисмо баш пан-словенска организација али је словенски национализам био дубоко утицан од пан-словенских филозофија, зато показујемо нашу везаност на пан-словенство, са употребљавањем липиног листа, као једног наших симбола, истотако признајемо плаву, белу и црвену као словенске боје и служимо се словенском заставом као једним наших симбола. Наш слоган је "јединство и моч", његово значење очито одражава наш циљ.

  П: Шта видите као главне претње словенским народима?

  O: Главна претња Словенском народу данас је безбожна светска политика нео-комунистичког либерализма и силе које стоје иза њега. Историја је доказ, да словенски народи никад нису могли бити доминирани војном силом, зато данас наши непријатељи умјесто настоје уништити нашу културу и друштва. Данданас наше популације настављају опадати. Истовремено наши политичари, уживајући потпину потпору светске заједнице, заузимају се за геноцидалне идеје не-словенске имиграције у словенске земље и монгрелизацију. Слично медији и различите иноземно финанциране друштвене организације настављају уништавати нашу културу, традицију и светоназор. Надомјештавајучи јих са мањевредном "културом" МТВ-а, Холивуда и сличног смећа.

  П: Како се словенски национализам односи на друге национализме (фашизам, нацизам, бели национализам и.т.д.)?

  O: Ми верујемо, да свака словенска идеологија треба бити тачно то, словенска. Стога ми одбијамо нацизам и друге не-словенске идеологије. Пре свега је јасно, да су наша европска браћа убила више милиона Словена него итко други. Само је разједињавајуче и уништавајуче за наш народ икада и прихватити било коју идеологију или вођу (као Хитлера који је особно одговоран за смрти милиона Словена). Слично ми као словенофили, верујемо у највећу важност наше културе, језика и наших традиција. Сваки озбиљан словенски националистички покрет мора бити словенски у свом корену. Морамо се служити својим језиком и смболима иначе једноставно постајемо оруђе властитог уништења. Што међутим незначи, да не препознајемо нешто истине у другим националистичким покретима, само они једноставно нису наши.

  П: Нису ли Словени само дио европске расе?

  O: Словени су индо-европски народ, шта значи да смо као раса (или подраса или било који други термин вам је дражи) најближи другим европским народима. Међутим Словени имамо свој јединствен светоназор, културу и генотип који су у многим погледима врло друкчији оним других Европљанина. Заправо сва људска бића су исте врсте и ствар је мнења гдје зацртати црту подјеле на различите расе. Као словени развијали смо се преко хиљадама годинама споредно другим Европљанима. Тако да видимо себе не само као Европљане већ прво као Словене.

  П: Јесте ли ви пан-словенски покрет?

  O: Јeднoм рећју, НЕ. Без сумње словенски национализам има своје корене у пан-словенском и словенофилском покрету. Међутим било је приказано, да могучност уједињене словенске државе није реалистична. Ми тежимо само снажној сараднји међу словенским народима, можда неком облику конфедерације, увек одржавајучи сувереност и независност различитих словенских отачбина.

  П: Како могу придоњети вашим настојањима или се придружити вашој организацији?

  O: Ако си Словен, свакако те охрабрујемо да се нам придружиш. Свака словенска особа безобзира на националност, старост или спол може нам помочи у досезању заједничког циљева. Ако ниси Словен али делиш наше погледе и циљеве, можеш нам још увек помочи на различите начине. Безобзира, контактирај нас за више информација.


  Преузето са http://www.slavija.proboards37.com/v45index.cgi


  Шта мислите о овоме, да ли ће ово једног дана постати изводљиво? Некако ми се ово више свиђа од европске уније.


 2. #2
  Ističe se nexxx011 (avatar)
  Učlanjen
  09.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Orange County...............
  Poruke
  2.405
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: Славиа

  Nemoguća misija........................

 3. #3
  Primećen član
  Učlanjen
  27.11.2003.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  765
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Славиа

  Panslavizam je prevazidjen i veoma reakcionaran!

 4. #4
  Aktivan član djuramc (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Краљевина Србија
  Poruke
  1.176
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Славиа

  Вероватно си у праву, али баш занимљиво изгледа ова карта, заузимали би скоро пола света

 5. #5
  Iskusan Zvezdica (avatar)
  Učlanjen
  21.07.2003.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  6.201
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Славиа

  Komentarisem samo kartu, ne i tekst.
  Uzas. Iz dva razloga: 1) Zar da nas Rusi porobe? 2) Slicno je pokusano negde krajem tridesetih, pocetkom detrdesetih godina XX veka. Nije uspelo. I dobro je sto nije.

  Mada, da se razumemo, podrzavam priblizavanje slovenskih naroda. Ali ne u ovom smislu.

 6. #6
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Славиа

  Lepo zvuci, ali je uzasno neraealno, a ne bih da sa Hrvatima pravimo opet drzavu, ali nesto kao Savez Slovenskih Drzava-moze.

 7. #7
  Domaćin *Ljudmila* (avatar)
  Učlanjen
  26.01.2008.
  Lokacija
  u ananasu na dnu mora
  Poruke
  3.270
  Reputaciona moć
  69

  Podrazumevano Re: Славиа

  Što je mnogo, mnogo je ...

 8. #8
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Славиа

  Eh, kako neki imaju viška slobodnog vremena... Tuga jedna.

 9. #9
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Славиа

  Da se ja pitam ja bi aneksirao ("Blic Krig") Rumuniju i zatvorio izlaz Evopi na Crno More

 10. #10
  Aktivan član zvezdarac81 (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2007.
  Lokacija
  Srbadija klice cela ne damo te Kosovo, to je nase uvek bilo, od davnina ostalo...
  Poruke
  1.552
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: Славиа

  Nikad vise u zajednicu sa onim katolickim slovenima koji se predstavljaju (i zele da budu) kao arijevci....

 11. #11
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Славиа

  Citat Original postavio zvezdarac81 Pogledaj poruku
  Nikad vise u zajednicu sa onim katolickim slovenima koji se predstavljaju (i zele da budu) kao arijevci....
  pa i ti si sad dosao da razbijash nase Slovensko Bratstvo i Jedinstvo !
  te ti ne valjaju Bugarci , Madjarci, Rumunci... i sad na jednom braca poljaci

 12. #12
  Aktivan član zvezdarac81 (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2007.
  Lokacija
  Srbadija klice cela ne damo te Kosovo, to je nase uvek bilo, od davnina ostalo...
  Poruke
  1.552
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: Славиа

  Bugari nam zabadali i previse puta noz u ledja....Madjare (Ugare) i da ne spominjem....jedino Rumuni su bili koliko-toliko neutralni prema nama.....

 13. #13
  Ističe se
  Učlanjen
  12.12.2007.
  Lokacija
  Ромеја, Косовска Митровица
  Poruke
  2.609
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Славиа

  Опет неки хоће са усташама да нас мире..УЖАС

 14. #14
  Aktivan član zvezdarac81 (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2007.
  Lokacija
  Srbadija klice cela ne damo te Kosovo, to je nase uvek bilo, od davnina ostalo...
  Poruke
  1.552
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: Славиа

  A pod katolickim slovenima (arijevcima u pokusaju) podrazumevam krvate...

 15. #15
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Славиа

  Citat Original postavio zvezdarac81 Pogledaj poruku
  Bugari nam zabadali i previse puta noz u ledja....Madjare (Ugare) i da ne spominjem....jedino Rumuni su bili koliko-toliko neutralni prema nama.....
  Ma i ti Rumunci , onako podmuklo nam rade o glavi.

 16. #16
  Ističe se
  Učlanjen
  12.12.2007.
  Lokacija
  Ромеја, Косовска Митровица
  Poruke
  2.609
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Славиа

  Какво Славија, од када је папа полатинијо Пољаке, хрбате(Србе) и др... нема од тога ништа!

 17. #17
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Славиа

  Citat Original postavio Шалом Pogledaj poruku
  Какво Славија, од када је папа полатинијо Пољаке, хрбате(Србе) и др... нема од тога ништа!
  Kako . bre nema... ima da ima.
  Srvate je preveo u Islam a Hrbe u Hinduizam

 18. #18
  Aktivan član djuramc (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Краљевина Србија
  Poruke
  1.176
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  55
  "Боље знати много, и често, него не знати ништа, повремено никад, којекуде"

 19. #19
  Domaćin
  Učlanjen
  04.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ..
  Poruke
  4.786
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Славиа

  Sve se to moze srediti sa hrvatima,tj nase neprijateljstvo bi bilo mizerno za toliku drzavu(uniju).

 20. #20
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: Славиа

  Lepo izgleda karta ...
  Ljepo"ce, ljepo"ce probud' se
  Nemerem, nemerem zaćarana sam!

 21. #21
  Ističe se
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Lokacija
  Beograd, Vračar
  Poruke
  2.135
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Славиа

  Zagubilo vam se YUGO u nazivu ispred Slavia

 22. #22
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.224
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Славиа

  Sa bracom Slovenima u nikakve saveze sa komsijama Hrvatima i Bugrarima ne treba ni da pricam zasto ,malo nam je bilo sto smo se klali sa njima godinama/vekovima (vise oni nas nego mi njih) ,
  sa Rusima takodje nikako jer su oni imperijalna sila od koje se niko nikad nije usrecio, a i progutali bi nas pre ili kasnije zbog drasticnih razlika u velicini
  sa Poljacima takodje ne bi jer su katolicki talibani a i nemamo mnogo zajednickih tacaka
  sa beloruskom i ukrajnskom gologuzijom takodje nikako jer ni od njih nema leba ,osim jeftinih zena
  Jedino bi mogli sa Cesima i Slovacima jer su to relativno uredjene pristojne zemlje sa kojima nismo imali sukobe , imaju simpaticne zene,dobru hranu i jos bolje pivo ,ali ni od toga nema nista jer je nemoguc savez Srbije , Ceske i Slovacke ,mislim na sta bi to licilo
  The Show Must Go On...

 23. #23
  Veoma poznat
  Učlanjen
  01.05.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  12.187
  Reputaciona moć
  160

  Podrazumevano Re: Славиа

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  Sa bracom Slovenima u nikakve saveze sa komsijama Hrvatima i Bugrarima ne treba ni da pricam zasto ,malo nam je bilo sto smo se klali sa njima godinama/vekovima (vise oni nas nego mi njih) ,
  sa Rusima takodje nikako jer su oni imperijalna sila od koje se niko nikad nije usrecio, a i progutali bi nas pre ili kasnije zbog drasticnih razlika u velicini
  sa Poljacima takodje ne bi jer su katolicki talibani a i nemamo mnogo zajednickih tacaka
  sa beloruskom i ukrajnskom gologuzijom takodje nikako jer ni od njih nema leba ,osim jeftinih zena
  Jedino bi mogli sa Cesima i Slovacima jer su to relativno uredjene pristojne zemlje sa kojima nismo imali sukobe , imaju simpaticne zene,dobru hranu i jos bolje pivo ,ali ni od toga nema nista jer je nemoguc savez Srbije , Ceske i Slovacke ,mislim na sta bi to licilo
  e, hebiga sad...
  odbacujes sve alternative, samo sa Cesima i Slovacima...
  i kad ti dodzu Cesi i kazu da je hrvatski jezik baza njihovog...ili obratno... (jer su najslicniji izmedu svih juznoslavenskih jezika cak i slicniji izmedu hrvatskog i srpskog)) i kad ti kazu da su dio bivse crvene hrvatske...sto tada...? harikari?
  iako, Slovaci su pravoslavna braca, ali udruziti se s njima znaci jos oko nekih 30% Roma u toj zajednickoj drzavi...

 24. #24
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.224
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Славиа

  Slovaci su katolici i delimicno protestanti a ne pravoslavci
  The Show Must Go On...

 25. #25
  Domaćin
  Učlanjen
  09.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.550
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Славиа

  SAMO SLOGA SLOVENE SPASAVA

  https://www.youtube.com/watch?v=ysHIu4ylRoE

  SLOVENI VODECA CIVILIZACIJA III MILENIJUMA

  ZA PUTINA CARA I SLAVJANSKU IMPERIJU

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •