Struja postavio Gojka
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Struja postavio Gojka

 1. #1
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Struja postavio Gojka

  Da li ste malo ćaskali na temu SPC kao komunistička poluga vladanja masama....;-)
  Poslednji put ažurirao/la Стефан ИПХ : 16.08.2008. u 16:44 2. #2
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Ne bih da insistiram,ali čisto pitam.....Komunisti vele da su postavili Gojka(patrijarha Pavla,možda već pokojnog) pa rekoh da malo prokomentarišemo tu političku istoriju.....jer mi neko reče da je crkva odvojena od države...ili ja loše skontah....

 3. #3
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Zilote loše si skontao. A novi patrijarh opet neće biti iz Srbije: izgleda da se ta fotelja smeši Amfilohiju.

 4. #4
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Pa šta sam loše skontao...Lepo čovek veli..."moj" kandidat je bio Gojko a Slobin Stefan žički i Sava šumadijski...to su tri komunistička mantijaša,dodaj pomenutog Filareta...četri....ima li ispravnih...

 5. #5
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  То је антрфиле у оквиру 10. наставка фељтона „Слоба (Милошевић) и ја“ коју ове новине објављују под наднасловом „Сведок истине – хаџи Драган Антић (звани „Струја“) блиски сарадник и пријатељ Слободана Милошевића, оцењује његову историјску улогу.“ На фотографији је Струја са патријархом Германом.


  Мој коментар на текст
  Без обзира колико имали симпатија или не према покојном Слоби (мени га је лично жао јер је мучен и убијен у Хагу) из овога краткога текста се јасно види ко нам је постављао патријархе и „руководио“ (Струја користи баш ту реч) њима.

  На почетку овог текста у „Правди“ Струја каже:
  „Однос Слобе и патријарха Павла је био лош за разлику од односа са Германом“.
  То је разумљиво с обзиром да су Германа поставили комунисти-титоисти и Друг Тито па је Слоби било лакше да сарађује (или руководи) са Германом, пошто је Слоба био настављач комуниста-социјалиста а Герман већ поодавно навикао на сарадњу (коперацију) са комунистичким државним властима.

  Даље Струја наводи „Кад је СПЦ бирала Германовог наследника, чему сам присуствовао...“
  Откуд присуство човека из власти на изборном Архијерејском Сабору Цркве на коме се бира патријарх? Одавно се зна да је било притисака, „пријатељског убеђивања“ владика за ког кандидата ће да гласају али овде Струја искрено и јавно открива да је и лично био присутан. Ко је још био присутан из власти није још рекао, али временом се све сазна кад прођу године. Запазимо да испред свог имена Струја има назив „хаџи“ што значи да је био поклоник, ходочасник на Христовом гробу (празном гробу јер је Господ васкрсао) који се налази у храму Христовог васкрсења у Јерусалиму, у Израелу. На горњој фотографији Струје са Германом видимо га са бројаницом (за молитве) око руке и везаном косом у реп баш као што носе монаси. И из целог текста ове Струјине исповести се открива да је он био упућен у црквена питања, бавио се њима и по налогу власти директно се мешао у питања СПЦ па и у избор патријарха коме је лично присуствовао.

  Струја наставља „...као главни кандидати Милошевићу су се препоручила два епископа – Стефан Жички и Сава шумадијски“.
  Познато је да су ова два епископа имала убедљиво највише гласова и између њих двојице је требао бити изабран патријарх. Али обратимо пажњу на речи „Милошевићу су се препоручила“ уместо да се препоруче Сабору епископа СПЦ на гласање. То значи, као што је био случај и у комунистичко-бољшевичкој Русији и другим бившим комунистичким православним државама и Црквама, као и у Србији, до данас, да су владике нека важна питања Цркве само предлагале а крајњу одлуку, завршну реч и одобрење или неодобрење давао је комунистички државни врх. Дакле, Милошевићу а не Богу, Светом Духу и епископима (Светом архијерејском Сабору), какав је канонски (правилан, по црквеном правилу од настанка Христове Цркве коју је Христос основао, почевши од Апостолског Сабора; Нови завет, Дела апостолска, глава 15, стих 28, „... јер угодно би Светом Духу и нама...“, дакле нема мешања римског цара или било кога са стране) начин изабирања патријарха у православљу, су се препоручила два кандидата да између њих Милошевић изабере оног који му више одговара (који је кооперативнији, подобнији за сарадњу и манипулацију) и њега постави за патријарха.

  Струја наставља „Кад је изабран Павле, Милошевић је почео да руководи црквом...“.
  После више пута поновљеног гласања и притисака са стране (од државе) у ужи избор је убачен и Павле са убедљиво најмање гласова а онда се одједном одлучило да се не гласа као до тада него извлаче три цедуљице. Извучена је она са именом Павла а остале две нису проверене шта пише на њима (говори се да је на свима трима писало Павле) већ их је по изјави непосредних сведока и писању проте Жарка Гаврливића и других, епископ бачки Иринеј Буловић однео за Нови Сад. А речи „Милошевић је почео да руководи црквом“ довољно казују саме за себе. Значи и СПЦ је имала свог комунистичког „друга руководиоца“ као да је власништво, експозитура, орган, одељење или слично, комунистичке, тада социјалистичке партије Србије. Уместо да Црквом руководи Господ Бог коме она служи, преко Светога Духа и Сабора свих епископа, Струја отворено, искрено и јавно, недавно у дневним новинама „Правда“ које су међу пар најтиражнијих и најчитанијих у Србији, признаје да је Црквом руководио Милошевић, председник државе који је уз то био и комунистички, социјалистички и атеистички настројен. Ништа боље није ни сада у СПЦ. Уместо комуниста данас њоме руководе прозападне демократе и друге неправославне и антиправославне силе (Ватикан, Светски савет цркава – протестантски екуменистички скуп свих секти, масонерија, итд.) старим опробаним комунистичким методама – подмићивањем, застрашивањем, уцењивањем и друго, епископа. Уосталом из протестантизма и масонерије се и родио социјализам и комунизам.

  Струја даље признаје „Кад год је (Милошевић) ушао у проблем са Павлом, Слоба ми је пребацивао да је мој кадидат овакав или онакав а да би његови кадидати били бољи.“
  из чега се види да је Павле био Струјин кандидат а да су Сава и Стефан били Слобини кандидати. Сада схватамо да гласање и несагуласице међу владикама нису само њихова унутарцрквена ствар већ зависе од тога који је епископ чији кандидат (од ког домаћег политичара, или иностране интересне групе, иностране верске заједнице, римокатоличке или протестанстке, итд.) ко га подржава, ко стоји иза њега.

  Даље Струја наводи „Последњи пут смо водили такав разговор (чији је канидат за патријарха бољи) у Хагу пред владиком милешевским Филаретом, кога сам ја одвео у Хаг да га посети...“
  Дакле, ни испред епископа Филарета нису крили да они (политичари) руководе црквом, јер је и Филарет то одавно добро знао као и све владике али то се крије од народа и јавна је тајна, што се каже, али није тајна за упућене и оне који искрено отворе очи и уши. И епископ Филарет као да није могао доћи сам у Хаг него је морао Струја да га одведе да посети Слобу. Изгледа да епископи СПЦ нису могли нигде да мрдну или било шта да ураде а да нису били под будним оком „другова (комуниста) руководилаца“ а сада „демократа“ (слуга Новог светског антихристовског поретка и његове лажне антихристовске екуменистичке уједињене светске религије у којој учествује и СПЦ).

  Већина Србског народа и верника СПЦ слепо све верује својим свјатејшим (светим) владикама и патријарху Павлу кога су комунисти и страни новинари прогласили „живим свецем који хода“ да би лакше кроз њега руководили и манипулисали верским осећањима, мислима и животом духовно заслепљеног Србског народа, који после полувековне комунистичке таме још увек није прогледао већ се клања новим антихристовским идолима – Западу, НАТО-у, ЕУ, ММФ-у, „демократији“ и сличнима од којих већ 15 година трпимо само штету а немамо никакву ни духовну ни материјалну (финансијску, економску, привредну) корист. Србски народ не схвата да је од Бога благословена држава само православна, светосавска, светонемањићка саборна-сталешка монархија којом управљају црквено-државни сабори (с тим да се држава не меша у црквена питања) као у време нашег драгог Светог Саве, Светих Немањића, Светог кнеза Лазара, Светог деспота Стефана Лазаревића и каснијих, православна монархија на челу са достојним патријархом и достојним монархом (краљем, царем) који су пре свега слуге Бога Свете Тројице (Бога Оца, Господа Исуса Христа и Светога Духа) и свог народа, и чувари и бранитељи истинске Христове вере православне и свог народа (лаоса = народа Божијег, православних хришћана) како од спољашњег непријатеља тако и од унутрашњег безакоња и јереси (погрешних, лажних, неправославних духовних учења).

  О неспособности и штети коју је СПЦ-у и српском народу донео од комуниста постављени и проглашени „живи светац који хода“ патријарх Павле, у последње време се све више пише и објављује у књигама познатих познавалаца православља, верника СПЦ и других Цркава, а написане су и нове књиге о правој личности патријарха Павла које чекају свој излазак. За пар година Српски народ ће се упознати боље ко је био и шта је урадио за СПЦ (боље рећи кочио је њен развој и чак радио против ње за туђе интересе, Ватиканске, протестантске и друге) „светац“ који нам је дуго био на челу Цркве, и који нам у најтежим годинама за Србски народ и државу није показивао прави пут спасења већ нас све водио странпутицом због чега и доживесмо и доживљавамо велика разна страдања јер разгневисмо Бога.

  Браћо и сестре, православни, испитујте добро своје духовне пастире и пазите добро кога следите ако вам је стало да стигнете у рај, Царство Небеско Христово и у Небеску Србију која је део тог Божијег Царства а које почиње још у овом нашем земаљском, овотелесном животу у душама нашим.

  Уколико је ова Струјина исповест лажна као православни верници очекујемо деманти на званичном сајту СПЦ, јавно саопштење а можда и тужбу против Струје. Пошто ће СПЦ и ово сведочанство прећутати то нам потврђује да је све истина јер и Струја (као и многи други сведоци стања у СПЦ) није имао никаквог интереса да лаже у својој искреној исповести.

 6. #6
  Iskusan Стефан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Деспотовац
  Poruke
  5.962
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Smatrate da je tema ne bitna...ili nemate odgovor...ili Vas je sramota...

 7. #7
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Citat Original postavio Zilot cacanski Pogledaj poruku
  Smatrate da je tema ne bitna...ili nemate odgovor...ili Vas je sramota...
  Pa da nisi ,zilot, mozda bi se, donekle, i slozili

  Patrijarh Pavle, izabran je posle "smrti"( trovanja) patrijarha Germana, koji nije podrzao Slobodana Miloshevica i njegovu promociju na Gazimestanu, vec mu se ozbiljno suprotstavio i time i jako zamerio, a poznata je stvar da Mira( Elena) ne oprashta!

  Shto se,generala Anfilohija tiche, sve kazuje da se sam uvaljuje na mesto patrijarha, jer, boreci se za ogromni profit manastira Ostrog, smatra da je zasluzio tu chasnu funkciju

 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  ...eto zilote dobio si odgovor: neka Mira Elena otrovala patrijarha a sledeci ce da bude samoizabrani general.... vojnim pucem valjda

 9. #9
  opšte dobro nije na forumu
  купујем половну жирафу до 50.000 пређених километара
  Poznat
  Učlanjen
  22.02.2008.
  Lokacija
  АКО ЈЕ РЕГИСТРА МОДЕРАТОР,ДАДА ЈЕ ЗА ВИБРАТОР
  Poruke
  9.614
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Citat Original postavio Andreavk Pogledaj poruku
  ...eto zilote dobio si odgovor: neka Mira Elena otrovala patrijarha a sledeci ce da bude samoizabrani general.... vojnim pucem valjda
  ва*икан има војно крило и то ником не смета

 10. #10
  opšte dobro nije na forumu
  купујем половну жирафу до 50.000 пређених километара
  Poznat
  Učlanjen
  22.02.2008.
  Lokacija
  АКО ЈЕ РЕГИСТРА МОДЕРАТОР,ДАДА ЈЕ ЗА ВИБРАТОР
  Poruke
  9.614
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Citat Original postavio alergicna Pogledaj poruku
  Pa da nisi ,zilot, mozda bi se, donekle, i slozili

  Patrijarh Pavle, izabran je posle "smrti"( trovanja) patrijarha Germana, koji nije podrzao Slobodana Miloshevica i njegovu promociju na Gazimestanu, vec mu se ozbiljno suprotstavio i time i jako zamerio, a poznata je stvar da Mira( Elena) ne oprashta!

  Shto se,generala Anfilohija tiche, sve kazuje da se sam uvaljuje na mesto patrijarha, jer, boreci se za ogromni profit manastira Ostrog, smatra da je zasluzio tu chasnu funkciju
  и у цркву се разумеш..па ти си свестрана.........од када сте ви постали верници

 11. #11
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Citat Original postavio opste dobro Pogledaj poruku
  и у цркву се разумеш..па ти си свестрана.........од када сте ви постали верници
  Koji mi?

  ]и у цркву се разумеш..


 12. #12
  opšte dobro nije na forumu
  купујем половну жирафу до 50.000 пређених километара
  Poznat
  Učlanjen
  22.02.2008.
  Lokacija
  АКО ЈЕ РЕГИСТРА МОДЕРАТОР,ДАДА ЈЕ ЗА ВИБРАТОР
  Poruke
  9.614
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  pa vi prosperitativni

 13. #13
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.218
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  Citat Original postavio opste dobro Pogledaj poruku
  pa vi prosperitativni

 14. #14
  opšte dobro nije na forumu
  купујем половну жирафу до 50.000 пређених километара
  Poznat
  Učlanjen
  22.02.2008.
  Lokacija
  АКО ЈЕ РЕГИСТРА МОДЕРАТОР,ДАДА ЈЕ ЗА ВИБРАТОР
  Poruke
  9.614
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Struja postavio Gojka

  mi smo prosperitetni
  a oni su prosperitativni ..........je li bre bundy čitaš li ti kurir ...uvek naučim po neku novu reč

Slične teme

 1. Struja
  Autor slavka69 u forumu Politika
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 29.02.2008., 08:43

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •