Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

 1. #1
  Domaćin Sivonja (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  milosrdnik po pozivu <3
  Poruke
  3.892
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Светска заједница диригована тепих бомбардовањима

  Рађање монструма

  Рат НАТО против Југославије отвара нову еру. То је символичан догађај последње године века и миленијума. То није само локална трагедија - то је одсјај планетарног кошмара.
  Не треба се уљуљкивати илузијама, последице тог ужаса су глобалне и тицаће се свакога.
  На крви деце и жена, на лешевима новорођенчади убијане америчким "хуманитарним бомбардовањима" у узвишеном и мирном трену Православног Васкрса, на честицама урана које су натовци распршили у европском ваздуху - гради се крвави темељ "новог светског поретка".
  Ма шта ми говорили, налазимо се на прагу новог света, новог модела васељене, новог морала и новог друштва.
  Очигледно да миленијум који се рађа гледа на нас као океанско чудовиште.
  "И видјех звијер гдје излази из мора. (...) И поклонише се звијери говорећи: Ко је као звијер? Ко може са њом ратовати? (...) И дано јој би да ратује са светима и да их побиједи; и дана јој би власт над сваким родом и народом и језиком и племеном" (Отк. 13,1,4,7) Зар вас то ни на шта не подсећа ?
  Али, таква есхатолошка констатација ипак није довољно објашњење. Ужас и одвратност нису схватање.
  Дужни смо да пажљиво посматрамо и дубоко промислимо о ономе што се над човечанство надноси крвавом сенком светског рата. Позвани смо да препознамо и да протумачимо узнемирујући хијероглиф мрачног миленијума. 2. #2
  Domaćin Sivonja (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  milosrdnik po pozivu <3
  Poruke
  3.892
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Немогућност да се агресија НАТО адекватно објасни изван геополитике

  Сигурност Запада у гушењу малецке Југославије запањује оне који су се пасивно препустили његовој "хуманистичкој" реторици, заклињањима "Амнести", демагогији "људских права". Срушила се фасда благог либералног друштва. Избија на видело дубља и адекватнија реалност ослобођена пацифистичке "мировњачке" камуфлаже, крајње сурова. Каква је то реалност ?
  У објашњењу - макар и најповршнијем - југословенске трагедије наочиглед се руше стари клишеи помоћу којих су свет тумачили гигантски социјални и цивилизациони слојеви. Сасвим је јасно да је за трен ока срушена већина интерпретационих модела, неспособних да улове смисао дешавања, неспособних да схвате дешавање.

  1. Агресија НАТО на Југославију не може се објаснити чисто економским узроцима. Морају се одбацити примитивне схеме оних који своде искључиво на економију. Економија Југославије је ништавна у поређењу са крупним економским зонама не само Запада, већ и Азије, тихоокенаског региона, Русије. Стратешки важних ресурса тамо нема. Такође је негативна и економска корист од тог конфликта за оне који су рат започели (НАТО)

  2. Агресија НАТО на Југославију не може се објаснити идеолошким разлозима. У Београду је успостављен демократски режим, економија је заснована на тржишном принципу. Социјалдемократске симпатије Милошевића у социјално-економској сфери нису много далеке од идеја Шредера или Тонија Блера. Ултра-либерал је потпредседник Југославије - Вук Драшковић. Чак је и Војислав Шешељ, крајњи националиста, убеђени присталица тржишта. Према томе, конфликт у Југославији не може се разматрати као сучељавање капиталистичког света (Запада, НАТО) и социјалистичког. Савремена Југославија је демократска земља с капиталистичком тржишном привредом. Марксистички прилаз ту ништа не објашњава.

  3. Агресија НАТО на Југославију не може се објаснити у религиозним терминима. Запад у овом случају подржава косовске Албанце-муслимане са фундаменталистичким симпатијама против хришћана-Срба, док притом на самом Западу доминира хришћанство (истина католичко-протестантског типа). Паралелно с тим САД настављају агресију на исламски Ирак и гуше ембаргом фундаменталистички Иран.

  4. Агресија НАТО на Југославију не може се протумачити у терминима оних група које се своде на расну конфронтацију и иза свега виде било "јеврејску заверу", било, обрнуто, "заверу антисемита-нациста". Израел и широки кругови светске јеврејске јавности, обично оријентисани искључиво на Вашингтон, у овом конфликту су неочекивано стали на страну Београда. Позната је изјава министра одбране Израела Аријела Шарона с директном осудом бомбардовања и оштром критиком америчке геополитичке стратегије у медитеранском ареалу, која је Запад запањила. Сем тога, српски национализам никада није био у спрези с "антисемитизмом", штавише, Срби имају јасну свест о историјском паралелизму између вековног прогањања сопственог народа и трагичне судбине јеврејског расејања. Покушај пронатовских гласила да Милошевића и Србе представе као "неонацисте" апсурдан је, пошто су Срби фактички постали прве жртве циљаног хитлеровског геноцида, чији извршиоци су били хрватске усташе и босански муслимани.

  Агресија НАТО на Југославију непротивречно се објашњава у оквиру једног модела - геополитичког. То у целини и потпуно потврђује да су у праву они који инсистирају на приоритетном коришћењу геополитичке методологије, на постављању њених начела и модела изнад свих осталих схема тумачења. Авај, да ви се сви у то уверили била је потребна ова страшна трагедија.
  Само геополитика омогућава да се адекватно схвати шта се заправо дешава у овом рату. На којим покретачким снагама је заснован? За којим импулсима се поводе његови учесници? Само геополитичка метода објашњава све противречности и двосмисленост снага.
  Сваки нормалан човек више не може имати било какве сумње - геополитком су се руководили они који су започели рат, геополтиком се морају руководити они који желе да схвате његове узроке; геополитиком су дужни да се руководе они који су (изнуђено или добровољно) увучени у догађаје, који ће одсад у њему учествовати (а светским ратовима је својствено управо то да у свој кошмарни левак усисавају буквално све - и агресивно настројене милитаристе, и пацифисте, и миротврорце, па чак и житеље неутралних држава).
  Poslednji put ažurirao/la Sivonja : 01.04.2008. u 19:10

 3. #3
  Domaćin Sivonja (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  milosrdnik po pozivu <3
  Poruke
  3.892
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Геополитика објашњава све

  Геополитика објашњава у југословенском рату све. Исто тако она оцртава злокобне границе онога што у најскоријој будућности очекује свет.
  Војна врхушка атлантистичког лагера - Североатлантска алијанса - борећи се против Срба не бори се са Милошевићем, против православних, против "комуниста" нити за муслимане-Албанце. Атлантизам (Левијатан) наноси ударац Евроазији, демонстрирајући свом исконском непријатељу - тј. нама - шта нас очекује у случају да се усудимо да скренемо с пута геополтичке капитулације, који је атлантистичка агентура започела у периоду процвата тзв. "либералних" реформи. Пошто ирачка варијанта - дуготрајан рат против Садама Хусеина, који такође треба да демонстрира Москви њену будућност у случају тврдоглавости и очувања претензија на самосталност - није имала довољан учинак на Кремљ, политичко руководство савременик Русије, атлантистичким геополитичарима је било потребно да одаберу разумљивији и очигледнији циљ. Апсурдност повода за примену силе ("спречавање хуманитарне катастрофе методом тоталног уништења читавог становништва") треба да још једном демонстрира геополитичку позадину свега што се дешава. Не треба мислити да су атлантисти, проглашавајући богохулни нонсенс у вези "хуманитарног бомбардовања" некакви слабоумни манијаци. Иза Запада заправо стоји језичка култура. И очигледна апсурдност повода за бомбардовање, циничан "црни хумор" НАТО-а треба само да истакну оштрину поруке упућене Евроазији: "бацићемо вас на колена без икаквог повода; сада смо снажни и способни на све; предајте се, станите четвороношке по свим правилима и останите у таквом положају све док се наредба не укине, јер ћемо у супротном спасти Евроазију од евроазијства да бисмо спречили "евроазијску хуманитарну катастрофу" итд."
  Српско друштво је евроазијски оријентисано, свесно је себе као предстраже Велике Евроазије, западне границе Русије, "географске осовину историје". Зато оно и објекат варварског геноцида од стране атлантизма који се осетиио релативно безбедним од ослабљеног геополитичког противника.
  Џорџ Буш је током персијске кризе 1992. године прогласио да су "дела против Ирака предигра за изградњу новог светског поретка". Неразговетно му је повлађивао Горбачов.
  Бомбардовање Југославије је друга битна етапа у успостављању тог злогласног "новог светског поретка". И сада нико нимало не сумња у то да ће тај "светски поредак" значити личну планетарну номинацију атлантизма, САД, агресивног Запада, цитаделе цивилизације Мора која би да свој сопствени закон прошири на све народе и државе на земаљској кугли, да успостави своју сопствену владу са диктаторским овлашћењима, да би се у најскорије време прогласила за "Светску Владу".
  И опет узнемирујући редови из Апокалипсе: "И дано јој би да ратује са светима и да их побиједи; и дана јој би власт над сваким родом и народом и језиком и племеном."

 4. #4
  Ističe se
  Učlanjen
  10.12.2007.
  Lokacija
  Bec (Austrija)
  Poruke
  2.873
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Ti si definisao zlo.
  Nisi postavio puteve borbe protiv zla.
  Biblija nije bas uteha.

 5. #5
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.247
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Na prvo citanje meni zvuci.

  Slazem se da su (oni) odbacili sve civilizacijske norme i savremeno medjunarodno pravo da bi mogli da rade sta god hoce svim drzavama. Kao da pocinje nova kolonizacija varvara (svi ostali), ovaj put iz Amerike.

 6. #6
  Poznat
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  9.963
  Reputaciona moć
  156

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio Sivonja Pogledaj poruku
  Светска заједница диригована тепих бомбардовањима

  Рађање монструма

  Рат НАТО против Југославије отвара нову еру. То је символичан догађај последње године века и миленијума. То није само локална трагедија - то је одсјај планетарног кошмара.
  Не треба се уљуљкивати илузијама, последице тог ужаса су глобалне и тицаће се свакога.
  На крви деце и жена, на лешевима новорођенчади убијане америчким "хуманитарним бомбардовањима" у узвишеном и мирном трену Православног Васкрса, на честицама урана које су натовци распршили у европском ваздуху - гради се крвави темељ "новог светског поретка".
  Ма шта ми говорили, налазимо се на прагу новог света, новог модела васељене, новог морала и новог друштва.
  Очигледно да миленијум који се рађа гледа на нас као океанско чудовиште.
  "И видјех звијер гдје излази из мора. (...) И поклонише се звијери говорећи: Ко је као звијер? Ко може са њом ратовати? (...) И дано јој би да ратује са светима и да их побиједи; и дана јој би власт над сваким родом и народом и језиком и племеном" (Отк. 13,1,4,7) Зар вас то ни на шта не подсећа ?
  Али, таква есхатолошка констатација ипак није довољно објашњење. Ужас и одвратност нису схватање.
  Дужни смо да пажљиво посматрамо и дубоко промислимо о ономе што се над човечанство надноси крвавом сенком светског рата. Позвани смо да препознамо и да протумачимо узнемирујући хијероглиф мрачног миленијума.
  a to mislis.jedva ukapirah.rat nam ne gine mislim onaj gde ce svi retki koji prezive poceti sve od pocetak od pecinu i kremen na kredit.

 7. #7
  Ističe se Grammaton Cleric (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  2.087
  Reputaciona moć
  68

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Агресија на Србију и ширење НАТО према истоку. Ако данас погледамо мапу света од пре 20 година и данашњу где су обележене војне базе НАТО и САД биће нам јасно да је коначни циљ НАТО пакта Русија. Енергетска богаства Русије су неопходна за очување западне империје. Интересенатно је како уопште није важно која земља тренутно предводи западни свет, јер циљ је увек био и остао "Дранг нах остен".

  Данас уопште више није питање да ли ће доћи до 3. светског рата, него је само питање када ће доћи до тог рата. Изгледа да су опет одабрали Балкан за почетак највеће трагедије човечанства.

 8. #8
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Otkrio si toplu vodu. Nato nas je nefer bombardovao. Dobar tekst i analiza, ali pisao si nesto sto se moglo smestiti u dve recenice.
  Deluje kao da Rusima polako popustaju zivci, ekonomija im vrtoglavo raste, vojna industrija im je opet u usponu, izvoz ogroman, standard je porastao, dosli su na trece mesto po deviznim rezervama, resava se i problem bele kuge, mnoge zemlje su opet ekonomski zavisne od Ruja... Jos malo da ojacaju i lupice rukom o sto! Gde smo mi u toj prici, pojma nemam, izgleda u najgoroj sredini. Ideja o 3SR je preterana, ali slazio bih se da u buducnosti postoje realni izgledi odmeravanja snaga na nekom neutralnom terenu kao sto su nekad bili Koreja, Vjetnam, Afganistan...

 9. #9
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.247
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Ma meni je nesto sumnjivo.

  Posle 1999. skace cena nafte vrtoglavo i vise nego duplo. Rusi se povlace sa Kosova i Metohije i dobijaju bogatstvo za naftu i gas. Kao da su isplaceni. A kada mi je nesto sumnjivo pokaze se uvek da tu ima nesto.

  Malo sam pojednostavio, ali mi se cini.

 10. #10
  Poznat vujadin (avatar)
  Učlanjen
  30.01.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.641
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  145

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio anarog Pogledaj poruku
  Ti si definisao zlo.
  Nisi postavio puteve borbe protiv zla.
  Biblija nije bas uteha.
  Није он дефинисао зло него себе, Сивоња.

 11. #11
  Primećen član
  Učlanjen
  09.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  966
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Bez da ulazim u temu:
  ...Социјалдемократске симпатије Милошевића у социјално-економској сфери нису много далеке од идеја Шредера или Тонија Блера...

  E pa stvarno

  Sorry na spamu, necu vas vise ometati.

 12. #12
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  Ma meni je nesto sumnjivo.

  Posle 1999. skace cena nafte vrtoglavo i vise nego duplo. Rusi se povlace sa Kosova i Metohije i dobijaju bogatstvo za naftu i gas. Kao da su isplaceni. A kada mi je nesto sumnjivo pokaze se uvek da tu ima nesto.

  Malo sam pojednostavio, ali mi se cini.

  :shock: :shock: :shock:
  Rusi menjali Kosmet za naftu!?! E vala svaka ti cast na paraleli koju si povukao. Kao prvo Rusi nisu ni najveci proizvodjaci, ni najveci izvoznici nafte. Kao drugo naftni lobi je najjaci lobi na svetu, i sigurno ne zavisi od pisljivih 2000 ruskih vojnika na Kosovo. Kao trece da li mislis da bi iko omogucio Rujama da za povlacenje vojnika dobiju bilione dolara?

 13. #13
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.247
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Ne samo Kosmet nego i SFRJ. I ne samo za 1999. nego od 1990. do 1999.

  Ja sam isao pred skupstinu SFRJ kada je dolazio Gorbacov 1990., samo da ga vidim iz daljine iz parka. Nadao sam se pomoci. A on prvo u Sloveniju pa u BGD. Sta je posle bilo zna se.

  A da su se napunili zapadnih para jesu. Stotine milijardi dolara kako pise u novinama. Radom? Lepotom? Zapad ne daje nikome nista za dzabaka.

  Mi smo dobili ruski vojni hor. Ja nisam zaboravio.

  I nisam protiv Rusije. Od Beograda do Vladivostoka kada kazes `Dobar dan!` razumeju te. To nesto znaci. Ali politika...Cudo.

 14. #14
  Primećen član gdzd968 (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  941
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  I koji je zaključak ovog teksta (pošto se već dobar njegov deo poziva na Bibliju i Hrišćanstvo)?
  Verovatno taj da ni Biblija ni Hrišćanstvo, pa samim tim ni Bog nisu zainteresvoani niti nude objašnjenje i rešenje u borbi protiv očigledno jače religije, politike, filozofije...
  New Age i Novog svetskog poretka...
  Meni se samo taj zaključak nametnuo...
  Interesuju me nova poznanstva, provod, zabava, putovanje, film, muzika, fotografija, priroda, racunari...

 15. #15
  Primećen član Gráthas Ó Domhnálainn (avatar)
  Učlanjen
  22.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Патковград
  Poruke
  631
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Рецимо да је основна потка тачна, да је ово све зарад новог светског поретка. Хоћеш да ми кажеш да је твоја жеља да будемо тада са Русима и да нас прве прегазе? Запад је сад уједињен и моћан, има идиота и тамо који би једва чекали да ми ОПЕТ будемо полигон за плашење остатка света.

  Ова реченица је потпуно, потпуно нетачна: Српско друштво је евроазијски оријентисано, свесно је себе као предстраже Велике Евроазије, западне границе Русије, "географске осовину историје".

  Србија је исток западу и запад истоку. Ово твоје написано је болест, потпуна болест, потпуни Танатос, тежња ка непостојању, смрти и играш на српски инат и напаљеност и храниш нам сујету под обландом повратка поноса. Срам те било!

  Нека БРИК земље, које имају довољно моћи или ће можда имати, организују отпор новом светском поретку. Ако хоћемо да постојимо, морамо да погнемо главу и да будемо западни вазали, јер је геополитичка ситуација управо таква да смо дубоко у територији тог запада, макар док Русија не ојача довољно да поврати свој утицај до Бугарске. А тренутно не могу ни Украјину да сачувају.

  Зарад неке фундаменталистичке опсесије о небеском народу, ти би да ми сви помремо бранећи тренутни поредак, једва нешто мање зао од америчке идеје?
  Шта нам вреди што смо рекли не Хитлеру, кад смо изгинули најгадније и нејбедније, ускоро ће и Албанаца бити више од Срба! И шта сад, ОПЕТ да кажемо најмоћнијем НЕ и да нас опет побију?! Позиваш се на припремање за долазак Антихриста, нудиш нам ореол мученика у опирању тренутно највећој сили тако што нас гураш у окриље друге силе, ни мало боље, чак можда и горе по односу према појединцу?

  Па ти си потпуни злотвор ако нам то желиш! Ти желиш смрт Србима. Зашто?

 16. #16
  Domaćin Sivonja (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  milosrdnik po pozivu <3
  Poruke
  3.892
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio Gráthas Ó Domhnálainn Pogledaj poruku
  Рецимо да је основна потка тачна, да је ово све зарад новог светског поретка. Хоћеш да ми кажеш да је твоја жеља да будемо тада са Русима и да нас прве прегазе? Запад је сад уједињен и моћан, има идиота и тамо који би једва чекали да ми ОПЕТ будемо полигон за плашење остатка света.

  Ова реченица је потпуно, потпуно нетачна: Српско друштво је евроазијски оријентисано, свесно је себе као предстраже Велике Евроазије, западне границе Русије, "географске осовину историје".
  Matori, ti si potpuno pobrkao loncice,
  uopste ovde nisu izrazene moje bilo kakve zelje.... ne radi se ovde ni o kakvim prohtevima niti muzickim zeljama...
  aj sad lepo umij se, skokni do lavaboa, protrljaj usi i oci i probaj hladne glave da ukazes sta je netacno u ovoj analizi ?

 17. #17
  Reg nije na forumu
  је констернирана због прескордиције
  Buduća legenda Reg (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tamo gde je gradonačelnik sramota grada
  Poruke
  25.449
  Reputaciona moć
  714

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio Sivonja Pogledaj poruku
  Matori, ti si potpuno pobrkao loncice,
  uopste ovde nisu izrazene moje bilo kakve zelje.... ne radi se ovde ni o kakvim prohtevima niti muzickim zeljama...
  aj sad lepo umij se, skokni do lavaboa, protrljaj usi i oci i probaj hladne glave da ukazes sta je netacno u ovoj analizi ?
  Izvinjavam se što se mešam, ali cenim da si ti pobrkao lončiće. Kakve koristi Srbiji i Srbima od ovih "stručnih" analiza? Volela bih da mi neko od vas "pravdoljubivih" objasni zašto se tom "novom svetskom poretku" ne usprotivi prva na listi "pravednih" zemalja: Rusija? Zašto se usprotivi Kina? Odakle vam uopšte ideja da bi 6 miliona ljudi moglo da se bori ravnopravno protiv "novog svetskog poretka" (kakav odvratan, izlizan izraz)? Šta je s vama? Jeste li vi svi poludeli? Mislite da će nam Svevišnji pomoći u našoj pravednoj borbi protiv Biblijskih antihrista?
  Strašno. Ja sam bila ubeđena da samo islamski fundamentalisti koriste ovakvu retoriku. U to sam bila ubeđena dok nisam počela da posećujem ovaj pdf. Sad vidim da i mi imamo svoje "bombaše samoubice" koji bi nas sve zajedno organizovali da se dobrovoljno raznosimo bombama po Americi. Nema veze što nas ne bi više bilo, ali bi Amerika imala od toga štetu. Majko moja, kakva logika. Tužno.

 18. #18
  Domaćin Sivonja (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  milosrdnik po pozivu <3
  Poruke
  3.892
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio Registra. Pogledaj poruku
  Izvinjavam se što se mešam, ali cenim da si ti pobrkao lončiće. Kakve koristi Srbiji i Srbima od ovih "stručnih" analiza? Volela bih da mi neko od vas "pravdoljubivih" objasni zašto se tom "novom svetskom poretku" ne usprotivi prva na listi "pravednih" zemalja: Rusija? Zašto se usprotivi Kina? Odakle vam uopšte ideja da bi 6 miliona ljudi moglo da se bori ravnopravno protiv "novog svetskog poretka" (kakav odvratan, izlizan izraz)? Šta je s vama? Jeste li vi svi poludeli? Mislite da će nam Svevišnji pomoći u našoj pravednoj borbi protiv Biblijskih antihrista?
  Strašno. Ja sam bila ubeđena da samo islamski fundamentalisti koriste ovakvu retoriku. U to sam bila ubeđena dok nisam počela da posećujem ovaj pdf. Sad vidim da i mi imamo svoje "bombaše samoubice" koji bi nas sve zajedno organizovali da se dobrovoljno raznosimo bombama po Americi. Nema veze što nas ne bi više bilo, ali bi Amerika imala od toga štetu. Majko moja, kakva logika. Tužno.
  Сећам се кад сте ви исти 91. викали: "Чему слати војску у Книн, он ионако никада није био у границама Србије ?"

  Сада несрећо имаш стране трупе које су ти поделиле земљу и млате ти сународнике у твојој земљи док ти везују руке на леђа да не можеш никако ни да им помогнеш....

  Што је још горе ти и овај горе душебрижник као и гомила нво бабетина по Србији жели да стави и селотејп људима на уста.... стварно се питам докле ћете ?
  Poslednji put ažurirao/la Sivonja : 03.04.2008. u 23:01

 19. #19
  Domaćin Sivonja (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  milosrdnik po pozivu <3
  Poruke
  3.892
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  @Гратас о Домхналаин (какав ли "српски ник" овог душебрижника)

  Видим да си редован посетилац У92 пдф. Можеш ли ми помоћи око тога како си успео тамо да се региструјеш, мислим јеси ли имао неку везу пошто већина људи које знам тамо не може ни теоретски да приступи...

  видим демоскратија убира своје плодове...

 20. #20
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  @Sivonja

  Светска заједница диригована тепих бомбардовањима ...
  Jel' i ovo Dugin?
  Il' si to Ti?

 21. #21
  Primećen član Gráthas Ó Domhnálainn (avatar)
  Učlanjen
  22.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Патковград
  Poruke
  631
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio Sivonja Pogledaj poruku
  @Гратас о Домхналаин (какав ли "српски ник" овог душебрижника)

  Видим да си редован посетилац У92 пдф. Можеш ли ми помоћи око тога како си успео тамо да се региструјеш, мислим јеси ли имао неку везу пошто већина људи које знам тамо не може ни теоретски да приступи...

  видим демоскратија убира своје плодове...

  Ја редован посетилац Б92? Мој ник је ирско име и презиме, а ако ти и то смета, онда имаш пуно проблема са самим собом. Не, ставићу своје право име или ћу ставити баш за тебе прави правцати српски ник.

  Ник. Права правцата српска реч...


  Ја јесам душебрижник за своју Србију и покушавам да јој помогнем, јер је моја земља. Ако ти сва могућа страдања зарад светске правде ништа нису рекла у последња два века, онда само изволи и блати. Моја идеја је да се Срби мало примире и омноже и да молимо Бога да нам помогне. Не да гинемо узалуд и да то разна племена користе против нас.

  Моја порука је да од твог душебрижништва мој народ само умире. Моје неслагање са твојом "анализом" је било само у делу да се потпуно не слажем да је Србија испостава Евроазије. Србија је Србија.


  Још једном, било нас је пре сто година исти број као Енглеза. Онда изгинусмо за твоју светску правду.


  Изем те у концепцију. И зато кажем, да ће радикалској Србији сујета и понос доћи главе и да ће нас окупирати не НАТО, него ће доћи Шиптари до Суботице.


  Ако погледаш мало боље, ти и ја бисмо се могли сложити око 90% ствари и анализа, а кад би дошло до тога шта радити, ти би предложио сврставање уз Русију, а ја би предложио сврставање уз Грчку и Румунију. Где они ту и ми, да спасемо српске главе да праве српску децу.

  Ако ти је и то издаја, немамо више шта да причамо, јер си онда ти за мене фићфирић.

 22. #22
  Moderator SURbel (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "...ево нас у казамату, на нама ланци звече" -Србија данас
  Poruke
  32.791
  Reputaciona moć
  1242

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio Sivonja Pogledaj poruku
  Сећам се кад сте ви исти 91. викали: "Чему слати војску у Книн, он ионако никада није био у границама Србије ?"

  Сада несрећо имаш стране трупе које су ти поделиле земљу и млате ти сународнике у твојој земљи док ти везују руке на леђа да не можеш никако ни да им помогнеш....

  Што је још горе ти и овај горе душебрижник као и гомила нво бабетина по Србији жели да стави и селотејп људима на уста.... стварно се питам докле ћете ?
  Она и слични њој и не желе да помогну Србима, одакле ти то?
  И не само то, она ће да допусти, бар по њеној причи и да је окупирају и заробе, може и силовање да падне и разне врсте мучења али све је то у циљу светле будућности!
  Битно је на време савити кичму и ћутке пустити непријатеља да ти буде пријатељ са све бомбама које су ионако призвале неке будале - случајни сународници (какав пех и блам пред светом!).
  А ти (и теби слични) си крив јер не схваташ да је њен начин прави и једини! И зато треба да будеш уништен , као неприлагодљив новом светском поретку и самим тим баласт за исти.

  Ех, а да само знаш која је награда... не би ГУСЛАО као до сад већ би увелико играо ПРИПИРЕВКУ (све по такту обесних каубоја)!

  :rolleyes:

 23. #23
  Domaćin Sivonja (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  milosrdnik po pozivu <3
  Poruke
  3.892
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Citat Original postavio krauterbox Pogledaj poruku
  @Sivonja  Jel' i ovo Dugin?
  Il' si to Ti?
  Ово је један старији чланак из Независмае газете, а имаш ли неки коментар на тему ?

 24. #24
  Domaćin Sivonja (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  milosrdnik po pozivu <3
  Poruke
  3.892
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Немогућност да се агресија објасни мимо геополитике

  Ка "Светској Влади"


  1994. године је мој пријатељ дошао до материјала "Института за међународна политичка истраживања" (ISPI - директор професор Карло Санторо) у којима је била садржана геополитичка прогноза тока развоја догађаја у светским размерама. Објавио је информацију о томе у уџбенику "Основи геополитике". Тамо је било речи о неадектватности међународних институација (типа ОУН), о потреби њихове дискредитације и путем - стадијума ратова "ниског и средњег интензитета", насталих на ломовима распада постојећих евроазијских држава - о преласку на директну личну контролу Запада у планетарним размерама под покровитељство "Светске Владе".

  Управо се тај мондијалистички сценарио спроводио у Југославији. Немоћна и неадекватна ОУН, "рат средњег интензитета" у Европи, дезинтеграција постојећих евроазијских држава - управо то и видимо у недавном сукобу на простору Закавказја.
  Предстоји нам завршни акорд - Светска Влада.

Slične teme

 1. НАТО агресија поглед из Брисела
  Autor Миле саКлисе u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 05.03.2009., 11:02
 2. Odgovora: 46
  Poslednja poruka: 20.11.2007., 14:05
 3. Odgovora: 75
  Poslednja poruka: 17.09.2007., 19:33
 4. Хрватска агресија на РС!
  Autor НиколаТ u forumu Politika
  Odgovora: 196
  Poslednja poruka: 17.10.2006., 00:31

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •