Astronauti govore
Strana 1 od 8 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 176

Tema: Astronauti govore

 1. #1
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Lightbulb Astronauti govore

  Udarna vest 23. septembra 1999. došla je iz orbite Marsa i glasila je: "NASA-in prvi interplanetarni vremenski satelit (MCO) nije uspeo da uspostavi kontakt sa Zemljom u četvrtak nakon što je trebalo da uđe u orbitu oko Marsa. Mi... nismo sasvim sigurni šta se dešava, izjavio je Richard Cook, menadžer na projektu u NASA Avio propulzivnoj laboratoriji."

  Ono što je zabrinulo vođstvo misije u Houston-u je činjenica da postoji nekoliko različitih načina komuniciranja sa satelitom ukoliko dođe do problema sa kompjuterom ili drugih mehaničkih problema. Odjedanput, sve veze su se prekinule.

  MCO (Mars Climate Orbiter) putovao je 9 meseci sa Zemlje prešavši 670 miliona kilometara da bi ušao u orbitu oko Marsa. U trenutku kada je došao na drugu, zaklonjenu stranu, nešto se desilo. Uzgred, zadatak ovog satelita je da posmatra godišnja doba i distribuciju podzemnih voda. Sada je ućutkan. Prema Marsu ide i drugi satelit zvan MPL - Mars Polar Lander, koji ima zadatak da se spusti blizu južnog pola i istražuje izvore podzemne vode.

  Ovo je dobra prilika da pročešljamo dostupne izjave američkih astronauta o susretu sa vanzemaljcima.

  1. Pukovnik Gordon Cooper

  Jedan od astronauta iz programa Mercury i poslednji Amerikanac koji je leteo sam u svemiru. Petanaestog maja 1963. nalazio se u kapsuli Merkurija u orbiti oko Zemlje. Tokom poslednjeg kruga javio je stanici u Muchea (kraj Perta u Australiji) da "...vidi svetleći, zelenkasti objekat ispred sebe koji brzo prilazi njegovoj kapsuli. UFO je bio stvaran i materijalan, jer ga je uhvatio zemaljski radar."

  http://www.anomalous-images.com/astroufo.html

  Cooper-ov komentar je uhvaćen na NBC-u koji je pokrivao let; međutim, nakon što je astronaut sleteo na Zemlju reporterima je rečeno da im neće biti dozvoljeno da ga pitaju o UFO letelici. Pukovnik Cooper je, takođe, svedočio pred Ujedinjenim nacijama: "Verujem da ove vanzemaljske letelice i njihove posade posećuju našu planetu sa drugih planeta... Većina astronauta je veoma uzdržana da komentariše UFO pojave... Imao sam priliku 1951. da dva dana zaredom posmatram veliki broj njihovih letova sa istoka na zapad Evrope... Dugi niz godina živeo sam sa tom tajnom koja važi za sve specijaliste u astronautici. Danas mogu otkriti da svaki dan u SAD naši radarski instrumenti hvataju objekte koji su po poreklu nama nepoznati. I da postoje hiljade svedoka i izveštaja, i gomile dokumenata da ovo dokažu, ali se ne dozvoljava njihovo objavljivanje…”

  2. Astronauti Ed White (prvi Amerikanac koji je hodao u svemiru) i James Mc Divitt

  Juna 1965. svemirski brod Gemini je nadletao Havaje. Oba astronauta su videla čudni metalni objekt. UFO je imao dugačke antene. McDivitt je snimio fotografije koje nisu nikada publikovane (a koje možete pogledati na gornjem sajtu).

  3. Astronauti James Lovell i Frank Borman

  U decembru 1965. astronauti Gemini-ja su, takođe, videli UFO letelicu tokom njihovog rekordnog 14-odnevnog leta. Nakon što su to prijavili Kontroli leta odgovoreno im je da vide deo vlastite Titan rakete. Borman je potvrdio da vide deo rakete, ali "...da može da istovremeno vidi i nešto sasvim drugačije."

  4. Astronauti Neil Armstrong i Edwin Aldrin

  Ko se ne seća istorijskog prvog spuštanja na Mesec u julu 1969? (Oni koji nisu gledali legendarni prenos 21. jula 1969, naravno.) Uglavnom, njegove prve reči po stupanju na mesečevo tle bile su "Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo" (unapred pripremljene pre leta). Malo neuobičajena je bila slika američke zastave pobodene u tlo koja je lepršala, kao na vetru (vetar postoji tamo gde ima atmosfere). I jedan uzdah Aldrin-a koji kao da je primetio svetlo u obližnjem krateru. Puno direktniji bio je Neil Armstrong nekoliko godina kasnije. On tvrdi: "Vanzemaljci imaju bazu na Mesecu i neuvijeno su nam rekli da se gubimo i držimo podalje od Meseca".

  Prema navodima bivšeg stručnjaka NASA-e, Otto Binder-a, VHF radio prijem koji je zaobišao sigurnosni sistem NASA-e uhvatio je sledeću komunikaciju:

  NASA: Šta vidite?

  Apollo 11: Ove "bebe" su ogromne. Neverovatno velike! O, bože! Ne biste verovali! Kažem vam, ovde je još jedan svemirski brod na drugom kraju kratera! Oni su na Mesecu i posmatraju nas!

  Drugom prilikom Armstrong je tvrdio da su bili "upozoreni da se ne vraćaju". "Ne mogu ići u detalje, ali njihovi brodovi su daleko superiorniji u odnosu na naše u pogledu veličine i tehnologije. Nema sumnje da imaju svemirsku stanicu. Mi smo doduše imali još nekoliko misija, jer smo imali zacrtane projekte i budžet. Ali te misije su bile kratke I usputne." (Oni koji bolje poznaju Program mogu da se sete da su zadnja tri leta otkazana mada su svemirske letelice već bile napravljene a astronauti obučeni i spremni za let.) Tokom boravka na Mesecu Armstrong je opisao dve letelice koje je video. Te izjave javnost nije čula jer su bile cenzuirane od strane NASA-e. Aldrin je snimio kolor film iz Apola, ali je po dolasku na Zemlju odmah prebačen na tajnu lokaciju CIA-e.

  5. Astronauti Donald Slayton (Mercury), major Robert White, NASA pilot Joseph Walker, svi oni su imali susret sa UFO letelicama. Walker ih je dva puta snimio. Tokom Druge Konferencije o mirnom korišćenju svemirskih istrazivanja u Seattle-u izjavio je: "Ne zelim spekulisati o UFO letelicama. Sve što znam nalazi se na filmu koji je razvijen nakon leta". Treba li reći da ovi filmovi nikada nisu ugledali svetlost dana?

  6. Eugene Cernan, komandant Apola 17, izjavio je za Los Angeles Times (1973. godine) sledeće: "Pitali su me za UFO letelice ranije i već sam javno izjavljivao da oni pripadaju nekoj drugoj civilizaciji..."

  7. Maurice Chatelain, direktor NASA-inog Komunikacionog sistema je potvrdio da je Armstrong video dve UFO letelice na ivici kratera. Ovi susreti su uobičajena stvar za NASA-u, ali niko o tome ne govori. "...Svi letovi Apola i Džeminija su bili praćeni, nekad sa distance, a nekad iz velike blizine od strane letelica vanzemaljskog porekla, zovite ih UFO ako hoćete. Svaki put kad bi se pojavili, astronauti bi informisali Kontrolu leta, koja bi im naredila apsolutnu tišinu."

  8. Astronauti Walter Schirra (Mercury 8) i James Lovell (Apollo 8) uveli su šifru "Deda mraz" za UFO letelice. "Please, be informed that there is a Santa Claus", svi su čuli Lovell-a 1968. godine iz Apola 8.

  9. Dr Edgar Mitchell, astronaut Apollo 14, bio je šesti čovek koji je kročio na Mjesec i jedan od onih koji je znao zašto je Neil Armstrong izjavio, na istom mestu: "Oh, my God, what is that?" Nešto kasnije je izjavio: "O, da, život postoji izvan Zemlje. Ali, vanzemaljci su davno prošli tačku razvoja na kojoj smo mi sada. Žive u kooperativnijem i racionalnijem svetu, za razliku od našeg, agresivnog."

  Naravno, observacije astronauta su dobrodošle i korisne. Autentičnost njihovih svedočanstava je bitna da UFO problematiku postavi na ozbiljnije osnove.

  Pukovnik Gordon Cooper, astronaut na projektima Gemini i Mercury, mason 33 stepena Velike Škotske Lože, iznenadio je svetsku javnost istupom na govornici Ujedinjenih nacija, tvrdeći da se dnevno beleži na desetine preleta vanzemaljskih letelica i da se
  svi dokazi čuvaju kao najstrožija tajna.


  Ime: A11-Crew.jpg
Pregleda: 64
Veličina: 63,8 KB 2. #2
  Ističe se Gimnazijalac (avatar)
  Učlanjen
  29.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.020
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Vrloooooooooo moguce da je to sto si rekao istina...
  Samo mali broj nas moze da se uzdrzi informacija koje primamo preko cula i da shvati prirodu po univerzumu a ne prema coveku. Mediji su cudo.

 3. #3
  Ističe se Uros12 (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zvezdara Reputacija:All-Star
  Poruke
  2.288
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  ma ta NASA sto posto stupa u kontakt s vaznemaljcima al ne govori nista

 4. #4
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Gubitak komunikacije s nekom sondom dešavao se više puta do sada i to nije neka novost. Udarna vijest je zbog toga što su ponovo bačene velike pare a baš kad je to trebalo donijeti rezultate, nastali su problemi.
  Postoji mnogo toga što je moglo poći po zlu. Bez obzira na ugrađene višestruke sisteme, mogao je otkazati izvor energije i time sve te sisteme ostaviti bez struje, nešto je moglo oštetiti antenu (iz slike se vidi da postoji samo jedna)  a mogao se i sudariti s nekim kamenčićem i biti potpuno uništen. Sve u svemu, ovo će ostati nerazjašnjeno, otvarajući prostor za razne priče i teorije zavjere.

 5. #5
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  07.02.2008.
  Poruke
  487
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  HMMmmmmm nisam znao za te ispovjesti astronauta...
  Puno direktniji bio je Neil Armstrong nekoliko godina kasnije. On tvrdi: "Vanzemaljci imaju bazu na Mesecu i neuvijeno su nam rekli da se gubimo i držimo podalje od Meseca".
  '

  Ovo mi je malo cudno...Na kom jeziku????

 6. #6
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Malo neuobičajena je bila slika američke zastave pobodene u tlo koja je lepršala, kao na vetru (vetar postoji tamo gde ima atmosfere).
  O ovome smo već razgovarali u jednoj od tema na ovom forumu. Ne postoji snimak američke zastave koja leprša, i sve priče i navođenja tog 'dokaza' su čiste izmišljotine. Postoje samo ovakvi snimci  a na tom snimku jasno se vidi da je u gornji rub postavljena šipka koja drži zastavu. Zastava je ručno postavljena u taj 'zatalasani' oblik (gledao sam to u TV prenosu) i stajala je tako, nepomična, sve dok neki od astronauta rukom ne promijeni oblik.
  Sve to je već milion puta rečeno na milion mjesta, i vi ste to već bezbroj puta čuli, ali i dalje prenosite istu priču.

  I jedan uzdah Aldrin-a koji kao da je primetio svetlo u obližnjem krateru. Puno direktniji bio je Neil Armstrong nekoliko godina kasnije. On tvrdi: "Vanzemaljci imaju bazu na Mesecu i neuvijeno su nam rekli da se gubimo i držimo podalje od Meseca".
  Ovo nemamo načina provjeriti. Nigdje se ne navodi izvor ove tvrdnje. Kada je, gdje i kome to NA rekao i kako da to nije opšte poznato.

  Prema navodima bivšeg stručnjaka NASA-e, Otto Binder-a, VHF radio prijem koji je zaobišao sigurnosni sistem NASA-e uhvatio je sledeću komunikaciju:
  Ovo je apsolutno nemoguće. Mislim, svako je mogao pratiti signal koji je stizao s Mjeseca ali je presretanje odlaznog signala skoro nemoguće. Signal se sa Zemlje slao usmjerenim antenama (tanjirastim kao današnje satelitske, samo većim i preciznije izrađenim) i da bi se taj signal presreo morali bi svoju antenu postaviti na put signala. Teško da bi NASA to dozvolila. I to je samo jedna strana problema. Druga je da od slušanja toga ne biste imali nikakve koristi jer je sva komunikacija bila kodirana. Mislite da su oni pričali kao dva klinca koji se igraju radio stanicama? Nisu. Koristili su zaštićenu komunikaciju. Svi su mogli uhvatiti signal koji dolazi s Mjeseca, ali niko nije mogao to dekodirati. Ni rusi (kojima je bilo veoma stalo) a kamo li neki amateri.

 7. #7
  Aktivan član Neptunijanka (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2005.
  Pol
  Žensko
  Lokacija
  Ispred kompjutera :-)
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Ne znam zasto sumnjati u izjave astronauta kada se zna da su oni citavoh zivota posle sojih letova u svemir izolovani tako da sa medijima imaju najmanje kontakta a i obavezuju se da cuvaju drzavne tajne. Znaci tajni ima. Jer sta bi nam inace novo mogli reci. Vrlo je neobicno i to da se ti astronauti retko pojavljuju u medijima kao da se drze pod staklenim zvonom, sto se inace za njih i prica.

 8. #8
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio Neptunijanka Pogledaj poruku
  Ne znam zasto sumnjati u izjave astronauta kada se zna da su oni citavoh zivota posle sojih letova u svemir izolovani tako da sa medijima imaju najmanje kontakta a i obavezuju se da cuvaju drzavne tajne. Znaci tajni ima. Jer sta bi nam inace novo mogli reci. Vrlo je neobicno i to da se ti astronauti retko pojavljuju u medijima kao da se drze pod staklenim zvonom, sto se inace za njih i prica.
  Tim prije je cijela ova priča sumnjiva. AKO su astronauti tako izolovani i kontrolisani, i AKO su uspjeli na neki način prenijeti nekome takve stvari (ovdje se to navodi kao citat, znači neko je to morao snimiti). taj ko je došao do tako ekskluzivnog materijala udario bi to na sva zvona i ne bi bilo teško doći do podatka ko je dobio takve izjave. Američki novinari uz svaku, i najsitniju vijest daju svoje ime dvaput - na početku i na kraju. A ovo je ekskluziva!!!
  Ni jedan od navoda u prvoj poruci ove teme ne može se provjeriti.
  I nema načina da saznamo ko je to objavio. Samo prepričavanje iz ko zna koje ruke.

 9. #9
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio MasterYoda Pogledaj poruku
  Hm, ybt. ovaj fotos je zesce loshe odradjen... Prvo, ta zastava nema shanse da stoji tako... osim ako nije napravljena od nekog krutog materijala. Ako je klasicna svilena americka, motaj je kako i koliko hoces ali tako je rucno nikada neces namestiti. Daljse, ta senka mi nekako sumnjiva skroz, mislim na tu senku koju pravi ta motka na kojoj je obesena zastava... nekako mi ide u kontra smeru u odnosu na ostale... Dalje, senka na samoj zastavi, pa senke chovechuljka u skafanderu i senka tog objekta levo... nekako se ne podudaraju... Ybg. kad je to montirano nisu imali photoshop...

 10. #10
  Primećen član
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  542
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  shipka na zastavi je od dve pod pravim uglom na vrhu iz razloga da platno ne bi krenulo na gore vec zadrzalo polozaj
  sto se tice senki ,jedino ako svetlost dolazi ne iz horizontalnog pravca vec odozgo onda je masa zastave jako mala pa se slabo vidi
  Poslednji put ažurirao/la ssashaa : 12.04.2008. u 00:12

 11. #11
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Misliš na ovu sjenku  Svako ko malo pažljivi je pogleda, može vidjeti da to nije sjenka šipke od zastave nego nečega što se nalazi lijevo, izvan kadra. Sjenka se završava blizu štapa, ali se vidi veliki razmak od kraja sjenke do mjesta gdje je šipka ubodena u tlo. Sjenka čak i ne leži na tom pravcu.

  Što se tiče toga da 'niko ne može postaviti zastavu tako' kako onda objašnjavate da se na filmu (a ne na samoj fotografiji) vidi da zastava stoji tako i ne pomjera se. A ja sam gledao direktan prenos te '69 kako postavljaju tu zastavu.

 12. #12
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio Neptunijanka Pogledaj poruku
  Vrlo je neobicno i to da se ti astronauti retko pojavljuju u medijima kao da se drze pod staklenim zvonom, sto se inace za njih i prica.
  Ovo nije ni malo neobicno, jer astronauti nisu ni javne licnosti ni glumci ni politicari.
  njihov posao je posao pilota i to je to.

  Koliko cesto na TV vidjas planinare koji su se popeli na Mont Everest?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 13. #13
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio MasterYoda Pogledaj poruku
  Misliš na ovu sjenku  Svako ko malo pažljivi je pogleda, može vidjeti da to nije sjenka šipke od zastave nego nečega što se nalazi lijevo, izvan kadra. Sjenka se završava blizu štapa, ali se vidi veliki razmak od kraja sjenke do mjesta gdje je šipka ubodena u tlo. Sjenka čak i ne leži na tom pravcu.

  Što se tiče toga da 'niko ne može postaviti zastavu tako' kako onda objašnjavate da se na filmu (a ne na samoj fotografiji) vidi da zastava stoji tako i ne pomjera se. A ja sam gledao direktan prenos te '69 kako postavljaju tu zastavu.
  Hm, pa nije iskljucheno... ali, gde je onda senka koju pravi motka, zastava...? Usput, ja nisam gledao direktan prenos ali sam gledao snimak... Pogledaj chiku sa rancem, shta mislish, sho se tako nagnuo napred?

 14. #14
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Zato što mu duva vjetar u leđa

  Znaš li ti koliko je težak ranac na njegovim leđima? Radi se o kompletnom sistemu za održavanje života koji uključuje vazduh i vodu, prečišćavanje vazduha (zato može boraviti van broda 8 sati), sistem hlađenja (hladi se ona strana koja je na suncu), sistem grijanja (onu stranu u sjeni treba grijati), radio komunikaciona oprema i izvor struje koja sve to goni. Astronaut je nagnut naprijed da bi održao ravnotežu.
  A zašto nema sjenke koju pravi motka? Ima, samo je tanka i slaba pa je ne primjećuješ. trebao bi ti mnogo kvalitetniji snimak. Pogledaj astronauta: koliko su debele njegove noge a kako je tanka sjenka. Sad uporedi debljinu njegovih nogu s debljinom motke pa preračunaj koliko bi bila debela sjenka od motke. A sjenka same zastave trebala bi biti daleko desno, van polja kamere.

 15. #15
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Hm, daaa... Hehee... Tu sam te i chekao, kod tog ranca i tezine... Shta mislish, koliko je to teshko na Mesecu? Hm, tu mu je tesko pa se nagnuo a koji sekund kasnije pochece da skakuce ko kengur... Sad, pogledaj malko u kom smeru ide senka od tog smesnog chike a u kom smeru ide senka od onog objekta levo a jasno se vidi da su obasjani istim izvorom svetlosti... heheheee... Dalje, pod pretpostavkom da je ta tanka senka od nekog objekta iznad ili sa njegove desne strane... khm, seti se snimka, nema nista gor i nema nista desno... cvrc.

 16. #16
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Koga zanima, evo fotografije istog događaja, snimljene pod malo drugačijim uglom. Ova je visokog kvaliteta pa je i fajl preveliki (preko 2 MB), zato stavljam link pa ko hoće neka pogleda.

  Ako pažljivo pogledate, možete vidjeti usku sijenku štapa kako krivuda po nagomilanom pijesku oko mjesta gdje je štap uboden, a sasvim lijepo se vidi desno od astronauta (iza njegovih leđa). Da biste to vidjeli morate povećati sliku.

  http://mardelossargazos.files.wordpress.com/2007/05/buzz_salutes_the_us_flag.jpg

 17. #17
  Aktivan član Neptunijanka (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2005.
  Pol
  Žensko
  Lokacija
  Ispred kompjutera :-)
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio MasterYoda Pogledaj poruku
  Tim prije je cijela ova priča sumnjiva. AKO su astronauti tako izolovani i kontrolisani, i AKO su uspjeli na neki način prenijeti nekome takve stvari (ovdje se to navodi kao citat, znači neko je to morao snimiti). taj ko je došao do tako ekskluzivnog materijala udario bi to na sva zvona i ne bi bilo teško doći do podatka ko je dobio takve izjave. Američki novinari uz svaku, i najsitniju vijest daju svoje ime dvaput - na početku i na kraju. A ovo je ekskluziva!!!
  Ni jedan od navoda u prvoj poruci ove teme ne može se provjeriti.
  I nema načina da saznamo ko je to objavio. Samo prepričavanje iz ko zna koje ruke.
  Jeste ali treba i uzeti u obzir to da se sve procuje kad tad. A svako bi pre ili kasnije progovorio ako ne na usta a onda na neki drugi deo tela Mozes li ti zamosliti kakav pritisak osecaju ljudi koji su svesnije nekih stvari nego mi. Pa koliko je do sada volnih lica izlazilo u javnost da prica sta zna. Pa su bili i u komunikaciji sa Americkim agencijama ( privatnim )koje se bave ceprkanjem po vojnim tajnama posebno vezanim za NLo-e. Davali su izjave razli ljudi sa osencenim licem. Imam te DVD- eve a bilo je i tih emisija na tv-u.

 18. #18
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio Šakal Pogledaj poruku
  Hm, daaa... Hehee... Tu sam te i chekao, kod tog ranca i tezine... Shta mislish, koliko je to teshko na Mesecu? Hm, tu mu je tesko pa se nagnuo a koji sekund kasnije pochece da skakuce ko kengur... Sad, pogledaj malko u kom smeru ide senka od tog smesnog chike a u kom smeru ide senka od onog objekta levo a jasno se vidi da su obasjani istim izvorom svetlosti... heheheee... Dalje, pod pretpostavkom da je ta tanka senka od nekog objekta iznad ili sa njegove desne strane... khm, seti se snimka, nema nista gor i nema nista desno... cvrc.
  Uh, još jedan koji ne razumije neke stvari. Ovdje se ne radi o težini nego o masi. Da bi tijelo ostalo u ravnoteži, središte mase mora se nalaziti iznad uporišta - znači iznad stopala.
  Sve težine na Mjesecu su 6 puta manje nego na Zemlji, kako težina ranca tako i težina astronauta, ALI MASE OSTAJU ISTE.

  Što se tiče sjenke, pogledaj onu sliku koju sam dao u prethodnom postu.

 19. #19
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio Šakal Pogledaj poruku
  Hm, daaa... Hehee... Tu sam te i chekao, kod tog ranca i tezine... Shta mislish, koliko je to teshko na Mesecu? Hm, tu mu je tesko pa se nagnuo a koji sekund kasnije pochece da skakuce ko kengur...
  pa znas sta, da je neko montirao, ne bi tovario astronauta sa 100kg opreme nego bi mu stavio kutiju na ledja...
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 20. #20
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Hm, lele... bolje da to nisi uradio... Ajd sad pogledaj sve tri senke pa ih uporedi, ako se ne varam... tri objekta obasjana istim izvorom svetlosti daju malo drugachiji rezultat... tj. senke idu u istom pravcu a odje se nekako razilaze... Daljshe, pogledaj malo onu senku koju pravi kabal, levo od chike... Mnogo je smesno, imash josh koju ideju okle i kako se stvorishe cetiri senke u tri razlichita pravca... Ajd sad, daj odgovor, samo nemoj bre vishe da skaces sam sebi u usta...

 21. #21
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio Neptunijanka Pogledaj poruku
  Jeste ali treba i uzeti u obzir to da se sve procuje kad tad. A svako bi pre ili kasnije progovorio ako ne na usta a onda na neki drugi deo tela Mozes li ti zamosliti kakav pritisak osecaju ljudi koji su svesnije nekih stvari nego mi. Pa koliko je do sada volnih lica izlazilo u javnost da prica sta zna. Pa su bili i u komunikaciji sa Americkim agencijama ( privatnim )koje se bave ceprkanjem po vojnim tajnama posebno vezanim za NLo-e. Davali su izjave razli ljudi sa osencenim licem. Imam te DVD- eve a bilo je i tih emisija na tv-u.
  Nisam to pitao. Pitao sam zašto ni uz jednu tako važnu izjavu nema imena novinara koji je tu izjavu dobio. Pa valjda gledaš barem ponekad izvještavanja zapadnih TV kuća i znaš kako oni to rade. Nekad (istina rijetko) može im se desiti da ne objave ime sagovornika, ali ime novinara nikad ne zaborave. Na početku i na kraju vijesti.

 22. #22
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio MasterYoda Pogledaj poruku
  Uh, još jedan koji ne razumije neke stvari. Ovdje se ne radi o težini nego o masi. Da bi tijelo ostalo u ravnoteži, središte mase mora se nalaziti iznad uporišta - znači iznad stopala.
  Sve težine na Mjesecu su 6 puta manje nego na Zemlji, kako težina ranca tako i težina astronauta, ALI MASE OSTAJU ISTE.

  Što se tiče sjenke, pogledaj onu sliku koju sam dao u prethodnom postu.
  Hm, e? Nekad davno neki pametni chika reche da je to isto kao da ronish... sta li je pod tim mislio...

 23. #23
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio Svabov Pogledaj poruku
  pa znas sta, da je neko montirao, ne bi tovario astronauta sa 100kg opreme nego bi mu stavio kutiju na ledja...
  Hm, pa to ti i pricham...

 24. #24
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Btw. neshto me secanje ne sluzi... a jesu li se Ruje proshetale po Mesecu?

 25. #25
  Neproveren član MasterYoda (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Very Far Away from Anywhere Else
  Poruke
  4.260
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Astronauti govore

  Citat Original postavio Šakal Pogledaj poruku
  Hm, lele... bolje da to nisi uradio... Ajd sad pogledaj sve tri senke pa ih uporedi, ako se ne varam... tri objekta obasjana istim izvorom svetlosti daju malo drugachiji rezultat... tj. senke idu u istom pravcu a odje se nekako razilaze... Daljshe, pogledaj malo onu senku koju pravi kabal, levo od chike... Mnogo je smesno, imash josh koju ideju okle i kako se stvorishe cetiri senke u tri razlichita pravca... Ajd sad, daj odgovor, samo nemoj bre vishe da skaces sam sebi u usta...
  A ti malo pažljivije prati nagibe terena i biće ti jasnije.

Strana 1 od 8 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. DA UMEJU DA GOVORE...
  Autor Psihologue u forumu Domaće životinje
  Odgovora: 60
  Poslednja poruka: 21.09.2015., 14:41
 2. Astronauti?
  Autor fantom piroman u forumu Vojska, policija i avijacija
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 18.07.2008., 18:02
 3. Da li žene previše govore?
  Autor Scorpio 08 u forumu Žene
  Odgovora: 94
  Poslednja poruka: 12.06.2008., 19:59
 4. Mrtva usta ne govore
  Autor JerryRopero u forumu Politika
  Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 17.02.2007., 20:00
 5. Sta vam govore nick-ovi?
  Autor MAXMA u forumu Žene
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 27.07.2006., 12:53

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •