Chitala sam ostale teme i mislim da ova tema moze da se izdvoji ipak kao posebna, jer je cilj razgovor i reshavanje konflikata i unapredjenje sebe, na emocionalnom nivou.
Svako od nas je proshao kroz jednu ili vishe teshkih emocijalnih pricha (pritom najchesce su problem raskid dugih veza,razvod brakova, gubitak voljene osobe..itd) i nosi oziljke "na srcu", trudeci se da ih na neki nachin prevazidje i nastavi normalno funkcionisanje. Vecina barem delic proshlosti sabije, i onda isprojektuje kao frustraciju na neku novu osobu koja mozda i nije zasluzila tako neshto.
Ono shto sam primetila i kod sebe, a i kod drugih da svaki odnos iz kog smo izashli povredjeni ,stvara u nama odredjeni oklop, ili odbrambeni mehanizam prema nekom novom koji ulazi u nash zivot.

Koncipirala bih temu kao malu radionicu u kojoj ce se prichati o odredjenim psiholoshkim problemima, sa kojima se svi ljudi svakodnevno suochavaju, sa ciljem nalazenja najboljeg reshenja da se takve stvari prevazilaze.

Npr. videh temu na drugom pdf-u koja bi bila sasvim prikladna za pochetak...a to je..

"Kako prevazici strah od vezivanja"?

zatim...

"Na koji nachin upoznati sebe sa unutrashnjim nesvesnim mehanizmima koji stupaju na snagu u momentima kada se nash nesvesni deo psihe oseti ugrozeno, a ta ugrozenost nije sasvim realna vec se zasniva na guranju neke osobe od sebe, da bi izbegli ponovno povredjivanje"? Naravno obichno tek nakon odbrambene reakcije, preispitivanjem sebe dodjemo do tog zakljuchka.

Ove dve teme su povezane...