Na portalu SF Tima, na adresi http://www.sftim.com/forum2/index.php?pid=5 postavljen je sedmi broj njihovog e-zinea SF Vektor. Umjesto sadržaja, dajem vam izvod iz uvodne riječi


Krenuli ste kao turista u svemir. A šta ćete obući? Farmerke? Minić? Neće moći! Trebaće vam ipak nešto čvršće i toplije. Pregled pogodne svemirske odjeće pogledajte u članku 'Izlet u orbitu'.

Realizacija komunikacije između ljudi i računara prikazana je na mnogo načina a o raznim zgodama i nezgodama te realizacije pišemo u 'Smiješnoj strani interfejsa'.

Tu je i članak o jednom od najcjenjenijih srpskih strip crtača, autoru Incala Zoranu Janjetovu.

Dajemo vam i pregled (gotovo) svih žanrovskih nagrada u svijetu. Te nagrade namijenjene su talentovanima a ako ne spadate u tu kategoriju ali imate viška dolarčića, možete sebi priuštiti drugu vrstu 'nagrade'. U članku 'Za bogate fanove' naći ćete spisak suvenira koji mogu postati vaši, ako ste spremni za njih odvojiti koju crkavicu.

Kroz poseban članak i prevod njegove priče „Šanidar“ poznajemo vas i s Dejvidom Zindelom, mladim američkim SF piscem i matematičarem.

Tu su i naše stalne rubrike 'Kratke zanimljivosti iz nauke' s interesantnim prilozima o Merkuru, soji, galaktičkom sudaru, dužini sna; kao i novi nastavak Klut&Nikols SF enciklopedije.

Pored prilično duge Zindelove priče 'Šanidar', donosimo vam i prevode dvije priče Ambrosa Birsa – 'Stanovnik Karkose' i 'Moksonov gospodar' kao i priču 'Pijetao', drugu od dvanaest priča inspirisanih znacima iz kineskog zodijaka.