molim vas hitno potrebna pomoc u visual basc-u 6.0
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: molim vas hitno potrebna pomoc u visual basc-u 6.0

  1. #1
    iiiiiiiiggggggggggoooooor
    Guest

    Podrazumevano molim vas hitno potrebna pomoc u visual basc-u 6.0

    molim vas svi koji znate resenje za moj problem odgovorite mi

    Moj problem je :


    Pravim neki program koji treba odredjene cifre da mi izracunava da li postoji neki nacin da namestim da mi program sam pronalazi sta mu je poznato, odnosno
    N.P.R

    Kako recimo da namesti za kvadrat da je a= o / 4 a=stranica;P=povrsina ;o=obim
    a=sqr(P)
    P=a^2
    o=4*a

    I da kada kliknem na command1 da on recimo ako je samo u polje za tekst uneta cifra za P(povrsinu) da on sam zakljuci da moze da izracuna i stranicu a i obim.

    MOLIM VAS POMOZITE MI STO PRE
    UNAPRED SVIMA PUNO HVALA



  2. #2
    Guest

    Podrazumevano

    Posto tvrdis da ti se zuri evo mog odgovora

    Pod pretpostavkom da tebi treba da na osnovu neke od zadatih vrednosti (konkretno u tvom primeru ili obima ili povrsine ili duzine stranice) treba da nadjes ostale dve imas sledeci oblik programa u VB-u:

    Napravis neki novi projekat i na Form-u nacrtaj tri Text box-a i jedan Command Button.(nemoj da menjas imena ako ne mozes da se snadjes, i nemoj da ih kopiras).

    'nisam davno radio u VB-u pa nisam sto posto siguran
    'da li ovo ide bas ovako
    Private Sub Command1_click()

    dim a as double 'stranica
    dim P as double 'povrsina
    dim o as double 'obim

    a = val(text1.text) 'citas vrednosti pod
    P = val(text2.text) 'pretpostavkom da ima nesto,
    o = val(text3.text) 'a ako nema bice 0

    'Posto su ti promenljive 0 ako je unutar text box-a
    'neki stringovi ili nema nista ili je i sama nula
    'ovo ti redstavlja dovoljan uslov da prodjes kroz
    'sve te promenljive i odradis trazeno

    if a<>0 then
    P=a^2
    o=4*a
    else
    if P<>0 then
    a=P^0.5
    o=a*4
    else
    if o<>0 then
    a=o/4
    P=a^2
    else
    msgbox("TVOJ KOMENTAR")
    end if
    end if
    end if

    End Sub
    'E sad problem je ako uneses u sve tri brojeve
    'ali netacne (recimo a=2, P=3, o=2) moras da odlucis
    'po kojem redosledu ce ti se izvrsavati uslov

    MOJ SAVET TI JE DA BATALIS VB posto si ocigledno pocetnik u njemu , predji na nesto konkretno (vec si i na forumu mogao videti sta je konkretno) i sedi radi radi radi i opet radi i kad naidjes na prvi pravi problem nemoj tek tako da postavljas pitanja i da cekas da ti neko kaze nego trazi informacije skupljaj uci usavrsavaj se i napreduj (ili umri crtajuci dugmice u VB-u)
    VB ti je zgodan programski jezik (pod uslovom da je to uopste) samo za neke brze aplikacije (kad oces da nekom zamazes oci i da mu isusis dzep jer je definitivno pun), da se ne bi maltretirao i komplikovao sebi zivot u nekim drugim programskim jezicima. Doduse mozes i da programiras ozbiljne stvari ali treba da budes bas lud da ides tim putem(zasto ici laksim putem kad postoji tezi) . Mada i to je diskutabilno koliko je to ozbiljno posle svega.

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    08.03.2004.
    Lokacija
    Beograd-Blok 61
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Prijatelju ovo sam i ja znao da li postoji neki drugi nacin

    PRIJATELJU ovakav nacin sam i ja znao - ovo stvarno izgleda jako jednostavno kada je upitanju kvadrat a sta da radim kada mi dodje recimo ROMB ili Paralelogram treba da vadim milione i milone kombinacija koje mogu da se dese. A i ovo sto si mi ti otkucao radio sam preko If,Elseif i EndIF.

    Meni treba program u koji cu ja da upisem sve izvedene formule : N.P.R (opet KVADRAT )

    a=o/4
    O=4*a
    p=a^2
    itd.

    Pa da mi on sam iz toga izvadi sta mu je poznato a sta ne.

    A ne ja da vadim milione kombinacija kao sto si mi ti napisao

    If a<>0 then 'ako je a poznato uradi to i to
    o=4*a
    P^2
    else if NESTO DRUGO ' ako je ..............


    :wink: u svakom slucaju hvala ti sto si pokusao da mi pomognes ako se setis jos necega molim te odgovori mi

  4. #4
    Guest

    Podrazumevano

    Nema potrebe da se ljutis jer na osnovu tvog opisa problema delovalo je vrlo jednostavno, ali sad te razumem (VALJDA ), pa razumi i ti moj komentar na kraju. :wink:
    Mada iskreno i dalje ti je neobicno pitanje, jer nisi rekao da li ti treba uopsten algoritam za izracunavanje tih karakteristika geometrijskih oblika.(tj. da li neznas koji je oblik u pitanju?).
    A sto se tice komplikovanih oblika samo se formule komplikuju broj uslova ti ostaje isti. Ukoliko zelis prave oblike.
    Izvini sto ti ovako pisem ali bi bilo lepo od tebe da posvetis malo vise paznje prilikom opisa problema da se ne bi i dalje ispaljivao i odgovarao ti kao prosli put.
    Prvo definisi mi koliko ulaznih podataka imas (koliko polja za tekst postoji) da li za svaku promenljivu imas po jedno polje ili imas samo jedno polje za sve?
    Drugo kazi da li ti formula treba uopstena ili konkretna.
    Trece ako ti je potrebna formula nevezana za geometriju definitivno ti je los odabir primera.
    Cetvrto daj vise informacija i napisi sve sto ti mislis da je potrebno za resavanje problema.
    Nebi da te smaram ali da si odmah konkretno napisao sta ti treba ne bi se ti maltretirao.
    Ako vec pitas pitaj nemoj da ocekujes da drugi pretpostavljaju sta se tebi mota po glavi i sta ti zelis.
    Stoga nemoj da ocekujes da ja pisem tebi cele sastave a ti mene da spustas zato sto te ja nisam razumeo(jer pises male kratke recenice). Ako mislis da mogu da ti pomognem iskoristi cinjenicu dok sam jos dokon jer uskoro postaje gusto na faksu pa... ce biti ... do guse.
    POZDRAV

  5. #5
    Miak
    Guest

    Podrazumevano EUREKA!

    Evo sad sam dobio jednu ideju oko ovog. Znaci ako sam dobro razumeo: Ti njemu uneses formule, zatim neke od vrednosti tih formula, a on tebi treba da nadje ono sto nedostaje?

    Da ne bih odgovarao dvaput, reci cu ti kako bih ja ovo uradio. Ako sam negde pogresno shvatio tvoj problem, molim te podceti me na to.

    Stavio bih textbox u koji upisujes formule, ili inputbox sa string vrednoscu (jos bolje zbog CANCEL opcije), koji se ponavlja sve dok ne pritisnes ESC ili nesto takvo. Sve formule memorise kao string znaci (lupicu) "d=a^2", "O=4*a" itd.

    Preispituje taj string tako da kaze:
    1) text do znaka "=" je vrednost koja se unosi
    2) text posle "=" je formula
    3) ako se u formuli nadje *, +, -, / ili neka druga funkcija, videti koji clanovi ucestvuju u operaciji i
    obeleziti ih.

    Kad se sve formule preispitaju, vidi da li se neki clan formule podudara sa vrednoscu neke druge.

    Zatim pocinje unos vrednosti, cime je program skoro gotov. Za nepoznate ti vrednosti, upises ? ili izostavis, za poznate upises brojku. Kad zavrsi sa svim unetim vrednostima, nadje clanove skupa iz neke funkcije (ako ti bude potrebna pomoc, obrati mi se) koja radi "a=b/2" -> "b=2*a" i zameni ih u neku drugu, sve dok svi clanovi ne budu imali bar jednu vrednost (bar je tu zbog nekih funkcija - kvadratne itd.). Ja bih to ovako uradio. Mozda izgleda komplikovano, ali kad si vec trazio... Ovde sam ako ti bude jos nesto trebalo.

    Pozdrav.

Slične teme

  1. Molim Vas, potrebna mi je pomoc... POTREBAN MI JE VAS SAVET. :-(
    Autor MyWorld u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 09.02.2009., 01:34
  2. Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 03.08.2008., 21:20
  3. Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 25.04.2008., 19:35
  4. pomoc u vezi sa visual basicom. hitno!!!
    Autor divian u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 29.02.2008., 11:46
  5. Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 22.04.2004., 02:02

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •