DVANAESTA PLANETA
Strana 1 od 8 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 184

Tema: DVANAESTA PLANETA

 1. #1
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Question DVANAESTA PLANETA

  Nekoliko je neobičnih fenomena u našem Sunčevom sistemu: asteoridni pojas između Marsa i Jupitera, pojava kometa i anomalijska orbita Plutona. Moguća objašnjenja srećemo kod Zecharia Sitchin-a u njegovoj knjizi "Dvanaesta Planeta" u kojoj on, na osnovu impozantnog broja dokumenata iz drevnog Sumera, tvrdi sledeće:

  - sastavni deo našeg Sunčevog sistema je i planeta Marduk, koja se kreće po 3.600 godina dugoj putanji;

  - raniji ulasci ove planete doveli su do stvaranja asterodinog pojasa, uticali na pojavu kometa i čudnu putanju Plutona.

  "...Akadijanski pečat iz trećeg milenijuma p.n.e, danas u berlinskom muzeju, prikazuje grupu od jedanaest nebeskih tela kako se kreću oko Sunca. Očito je reč o našem Sunčevom sistemu onakvom kakav je bio poznat Sumerima; sistemu koji je sadrzao dvanaest nebeskih tela..."

  (Dakle, Sunce, Mesec, Zemlja i osam ostalih planeta, i dvanaesta, između Marsa i Jupitera.)

  "... Antički dokumenti pokazuju planetu nama nepoznatu - znatno veću od Zemlje, ali manju od Jupitera. Na ovim prikazima sve su planete u današnjim orbitama osim Plutona, koji je između Saturna i Urana... Četiri i po hiljade godina stari dokumenti insistiraju da postoji planeta između Marsa i Jupitera. To je, kako ćemo pokazati, planeta Marduk, domovina Nefilim-a..."

  "...Sunce i njegovih devet planeta su u prošlosti doživeli invaziju velike planete Marduk, nalik kometi, iz spoljnog svemira. Prvo se susrela sa Neptunom; prošla Uran i Saturn; pri prolazu pored Jupitera skrenula je prema centru Sunčevog sistema. Za sobom je "vukla" sedam satelita. Ulazeći u unutrašnjost solarnog sistema našla se na kursu sudara sa sledećom planetom: Tiamat..."

  (Prema Sitchinu, u toj dalekoj prošlosti, Zemlja nije još postojala u današnjoj orbiti. Planeta Tiamat je bila između Marsa i Jupitera.)

  "...Dve planete se ipak nisu sudarile, što je od kardinalne astronomske važnosti. Ali zato su Mardukovi sateliti svom žestinom udarili u površinu Tiamat-a i ostavili pravu pustoš. Šitavi delovi planete su odlomljeni, a sam Tiamat je izbačen iz svoje orbite..."

  "...Komete se smatraju "pobunjenim članovima" našeg Sunčevog sistema, jer ne poštuju "standardna" pravila kretanja. Dok su orbite planeta oko Sunca gotovo kružne, s izuzetkom Plutona, orbite kometa su neverovatno izdužene. Pojedine komete nestanu iz našeg viedkruga stotinama pa čak i hiljadama godina. I dok sve planete kruže u smeru obrnutom kazaljki na satu, kod kometa je slučaj suprotan. Astronomi ne znaju odgovor na pitanje koja sila ili koji događaj izaziva ove neobične orbite. Naš odgovor je: Marduk. Planeta Marduk je uletela u Sunčev sistem iz suprotnog pravca, odlomila od Tiamata ogromne gromade od kojih su nastale komete, a onda ih povukla svojom gravitacionom silom..."

  "... Marduk je udarom na Tiamat podelio ovu planetu na dva dela: onaj veći, kome je bilo suđeno da postane Zemlja, našom planetom, bacajući ga u novu orbitu blizu Suncu. Udarajući u drugi, manji deo, Marduk ih je smrvio u manje nebeske kamene gromade koji su i dalje ostali u dotadašnjoj orbiti. Tom svemirskom "bitkom" su formirani Zemlja i asteroidni pojas između Marsa i Jupitera..."

  (Sitchin ovu kosmicku "bitku" potkrepljuje nizom drevnih tekstova koji opisuju nastanak Zemlje, tzv. "Mesopotamski Ep o Kreaciji", i koji se do tada nisu tumačili drugacije nego kao mitovima iz prošlosti. Izgleda da je Sitcin pronašao ključ za čitanje Sumerskih opisa zbivanja na nebu. 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Pitanje: ako je Marduk jednom bio u orbiti između Jupitera i Marsa, zašto ga mi ne vidimo?)

  "... Mesopotamijski tekstovi govore o Marduku koji zalazi u nepoznate nebeske regione i dostiže daleke krajeve univerzuma. "On vidi sve četvrti univerzuma". Opisan je kao "monitor" svih ostalih planeta, onaj čija mu orbita omogućuje da opasuje sve ostale..."

  "...Slavljen kao veliki nebeski putnik, Marduk je simbolički predstavljan kao planeta sa krilima. Dva pernata krila sa strana sa krugom u sredini. Ovaj simbol je dominantan u svim palatama i hramovima zemalja drevnog Bliskog Istoka. On je ugraviran u stenju, prikazan je na pečatima, naslikan je na zidovima. Pratio je kraljeve i sveštenike, stajao iznad njihovih tronova. Vladari Sumera i Akada, Vavilona i Kanaana, Elama i Urartua, Mari i Nuzi, Mitani i Hitita, Egipta i Persije - svi su oni isticali ovaj vrhovni simbol. I tako je ostalo hiljadama godina..."

  "...Centralno mesto u religijskim verovanjima i astronomiji antičkog sveta je uverenje da je dvanaesta planeta, "Planeta bogova", bila deo Sunčevog sistema i da ju je njena ogromna orbita povremeno dovodila natrag u blizinu Zemlje. Piktografski znak za dvanaestu planetu, "Planetu ukrštanja", bio je krst. Slovni simbol za krst, "Anu", značio je "božanski" i evoluirao je u semitskom jeziku u slovo "tav" koje je značilo "znak" (a ima oblik krsta)... I zaista, svi narodi antičkog sveta su smatrali vreme približavanja dvanaeste planete kao znak uspona, velikih promena, novih era..."

  "...Mardukovo periodično pojavljivanje i nestanak potvrđuju njegovo stalno prisustvo u solarnoj orbiti. Pri tom liči na ponašanje kometa. Neke od poznatih kometa se, kao Halejeva na primer, pojavljuju svakih 75 godina. U prošlosti astronomi nisu ni znali da je reč o kometi koja se periodično pojavljuje, nego su mislili da je reč o novoj kometi. Druge komete bi se javile samo jednom u poznatoj ljudskoj istoriji i nikad više. Na primer, Kohoutekova kometa, koja je otkrivena 1973, nestala je iza Sunca 1974 I astronomi kalkulišu da je nećemo videti u narednih 7.500 do 75.000 godina u budućnosti...

  ...Astronomi već neko vreme nagađaju da bi neka "Planeta X" mogla postojati budući da joj se osećaju efekti, naročito na komete, u našem sistemu. Tako je Joseph Brady sa University of California, otkrio diskrepancije u orbiti Halejeve komete smatrajući da ih izaziva planeta veličine Jupitera, koja kruži oko Sunca svakih 1.800 godina. Ipak, drevni mesopotamski tekstovi daju jake dokaze da je orbitalni period dvanaeste planete 3.600 godina. Broj 3.600 je napisan na sumerskom kao veliki krug. Epitet planete je "shar", što znači vrhovni vladar, i takođe znači "kompletni krug, ciklus". Takođe ima značenje broja 3.600..."

  "...Primetili smo da je marš čovečanstva prema civilizaciji prošao kroz tri faze. Mezolitski period, čovek-farmer (11.000 godina p.n.e.), faza gline (oko 7.400 godine p.n.e.) i iznenadna Sumerska civilizacija (oko 3.800 godina p.n.e.). Ovi periodi su odvojeni razdobljima od 3.600 godina! Nameće se kao logičan zaključak da Nefilim periodicno prati razvoj čovečanstva, interveniše i usmerava ga sa svoje planete Marduk u godinama kada se približi Zemlji.

 3. #3
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  Nekoliko je neobičnih fenomena u našem Sunčevom sistemu: asteoridni pojas između Marsa i Jupitera, pojava kometa i anomalijska orbita Plutona.
  pojava kometa je fenomen?
  zasto?

  c
  - sastavni deo našeg Sunčevog sistema je i planeta Marduk, koja se kreće po 3.600 godina dugoj putanji;
  [/quote]

  imamo ime planete.
  sigurno imamo i njene orbitalne parametre
  a to su?

  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  - raniji ulasci ove planete doveli su do stvaranja asterodinog pojasa, uticali na pojavu kometa i čudnu putanju Plutona.
  na koji nacin?
  i na koji nacin to utice na cudnu putanju plutona?
  zasto to ne utice na putanju neke druge planete?


  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  "... Marduk je udarom na Tiamat podelio ovu planetu na dva dela: onaj veći, kome je bilo suđeno da postane Zemlja, našom planetom, bacajući ga u novu orbitu blizu Suncu.
  ovakve SF odgovore ne priznajem, to se kosi sa svim pravilima nebeske mehanike........
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 4. #4
  Aktivan član Almsivi (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.218
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Ovo je znaci Nibiru, tj Marduk. . U ovo ne sumnjam, mora da postoji ta planeta.
  WEISHAUPT, opet , odlicno uradjen posao.

  Svabov, zasto ti mislis da savremena nauka bi sa nama podelila ono sto je otkrila? Zasto??
  Oni nama nista ne bi rekli sto je vazno znati. Sve vazno cuvaju u tajnosti, i nedaju ti informacije nikako.
  Zvanicna nauka dalje, bira ono sto zeli da nam predstavi, a ostale informacije cuva sa svoje svrhe.
  Ni 10% svega sto ima da kaze nece da nam kaze. Razmisli o tome. A ljude koji se pokazu da imaju talenat
  za nesto pokupe u CIA, NASA i slicne zavode.

  Uopste je cudno kako je uspelo da se sazna za neke Annunakije, Marduke, Lemurije i Atlantide.. I da cudno je i
  kako je prase odlucilo da zeli biti Deda mraz. . Ima vise ljudi koji rade na tome da se sakriju informacije, nego onih
  koji bi hteli da saznaju nesto o tim informacijama. Svabov, čoče, mozda je i tebi to posao. Da se ne uvredis.

 5. #5
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  a kako vi onda znate i kako imate tako previcizne informacije.
  i imate SVAKU mogucu informaicju, osim fotografija i slika, polozaja na nebu i tako to....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 6. #6
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Almsivi, sve ove podatke svojevremeno su iz masonskih loža izneli ljudi koji nisu mogli da ćute o tim stvarima.

 7. #7
  Aktivan član Almsivi (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.218
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Znaci ja nikad ne bih mogao da budem Mason ili Illuminat, jer neznam cuvati tajne.
  Lako me naterati da progovorim. Osim mozda kada se unapredim u duhovnosti, kada ojacam snagu volje.

  Dobro, ali da pitam jos, dali su namere Masona i Illuminata dobre? Dali je njihov cilj da unaprede covecanstvo?
  Ili da vladaju? Dali smem da znam nesto o tome.. Thanx.

 8. #8
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Namere su i da unaprede čovečanstvo i da vladaju - otprilike 50:50.

 9. #9
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  Almsivi, sve ove podatke svojevremeno su iz masonskih loža izneli ljudi koji nisu mogli da ćute o tim stvarima.
  a jel su zapisali orbitalne parametre?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 10. #10
  Početnik
  Učlanjen
  17.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  19
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Sigurno postoji,ali sigurno ima takvu putanju da je nemoguce primetiti normalno

 11. #11
  Početnik fra_nemo (avatar)
  Učlanjen
  24.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  40
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Dragi prijatelji, Bratstvo vas mora upozoriti da se ne upustate u kontakte sa Iluminatima i ostalim ekstraterestrijalnim lozama. Mi delamo na ovom nivou za dobrobit covecanstva, i stoga sam ja zaduzen da vas obavestim o gnusnim radnjama tih stvorenja koja uticu na krhki ljudski razum tako sto uzimaju ljudski oblik i uvode ih u razne teorije kojima guse svest neukog coveka danasnjice. Drzeci ga u okovima pomucene svesti, Oni se hrane dragocenom svetloscu naseg bica, ne dozvoljavajuci mu da se buni. Nas razum nas stiti od surove istine kojom je satkan Univerzum vecnom Akasom, i nemojte ga lomiti osim ako niste pripremljeni za Istinu. Ogromna bitka se vodi na tri nivoa oko nas, samo ratnici koji nose svetlost u srcu mogu opstati. Braco ljudi, obavesteni ste, sirite svetlost poput zore od zlata!

 12. #12
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Citat Original postavio Voki Smoki Pogledaj poruku
  Sigurno postoji,ali sigurno ima takvu putanju da je nemoguce primetiti normalno
  nego nenormalno?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 13. #13
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Jutros pročitah poslednju stranicu te knjige (dvanaesta planeta).

  Zaista sam slab poznavalac kosmičkih zakona. Znam samo ono što se smatra opštim znanjem današnjice.
  Ali zato, veoma dobro poznajem mitove drevnih civilizacija.

  Simptomatično je da sve te civilizacije koje dele hiljade kilometara i milenijumi vremena, imaju u osnovama svojih religija i mitova identične događaje. Ovde prvenstveno mislim na razdoblje koje opisuje postanje čoveka i period koji je doveo do toga. Čak i sveto pismo, u starom zavetu, je prekopirana verzija ranijih "priča", s tim da su njegovi autori bili toliko površni da nisu ulazili u ozbiljnije opise, nego su sve predstavljali metaforično, i razumljivo širokim primitivnim masama, dok su spisi Sumera i mnogih civilizacija nakon njega, bili namenjeni odabranima, te su ti odabrani morali i da nauče da shvate događaje koji se u tim spisima opisuju.

 14. #14
  Iskusan
  Učlanjen
  07.03.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  6.673
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  E da se i ja složim sa tobom. Bar jedanput.

 15. #15
  Zainteresovan član ruffrave (avatar)
  Učlanjen
  24.06.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo>>>
  Poruke
  306
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  ja vise ne znam sta da mislim...ovo pricanje prica bez normalnih opipljivih dokaza mi vise ispira mozak nego sto bi to ucinio bilo koji reptil....nerazumem...

 16. #16
  Iskusan M-1980 (avatar)
  Učlanjen
  05.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.774
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Ali Pluton je izgubio status planete...
  Problem sa 12om planetom bi bio sto bi bila predaleko od naseg Sunca, ako joj orbitiranje tj. revolucija traje 3600 god.... koliko bi trebalo da je udaljena a da Sunce svojom gravitacijom moze da je zadrzi? Mislim da nije ista stvar sa kometama i planetama.. Koliko bi uopste Sunceve svetlosti i toplote stizalo na tu planetu? Po svemu bi bila okovana ledom, sa temperaturama blizu apsolutne nule.
  Poslednji put ažurirao/la M-1980 : 30.07.2008. u 03:26

 17. #17
  Iskusan M-1980 (avatar)
  Učlanjen
  05.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.774
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Jos nesto....Ko bi mogao da zivi toliko dugo da posvedoci formiranju jednog solarnog sitema?
  Ako bi dosli iz nekog susednog sistema, jedino, po formiranju....to bi bila jedna zahebana civilizacija, neverovatno istrajna...u milijardama godina...prakticno od postanka kosmosa...mislim, da bi imali vremena da se razviju i da razviju tehnologiju i doputuju i zezaju se sa nama i opet i opet a da pri tom imaju takva saznanja o formiranju naseg sistema i na kraju da se prilagode uslovima bas na toj najudaljenijoj planeti, a da im odgovaraju i ovi ovde uslovi na Zemlji....I da, ako bi dosli iz nekog drugog sistema ne bi morali da cekaju da se Murdok priblizi zemlji da bi ovde nesto radili...prakticno bi mogi da se setkaju tamo-vamo...ako je za uporediti razdaljine..
  Poslednji put ažurirao/la M-1980 : 30.07.2008. u 03:52

 18. #18
  Veoma poznat BLANKED (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Section 1
  Poruke
  12.510
  Reputaciona moć
  318

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  @WEISHAUPT Kako mozes sa takvom sigurnoscu reci da je putanja te (navodne planete Marduk) konstantna - 3600 godina, kada ona milionima godina mora da sece putanje drugih nebeskih tela, i samim tim zbog uticaja gravitacije drugih planeta taj vremenski period bi morao da se menja.


  Citat Original postavio WEISHAUPT Pogledaj poruku
  ....raniji ulasci ove planete doveli su do stvaranja asterodinog pojasa. . .
  Znas li ti kolika je to kolicina asteroida,koliko je to planeta taj Marduk razbio? Ta planeta bi do sada morala da se raspadne bar jedno 100 puta.

  Nemoguce je da samo jedna planeta izazove toliko anomalija.
  Da bi to postigla morala bi da bude velicine poput Jupitera (ako ne i veca) a to bi znacilo po tvojim podacima da bi morala vec odavno da se vidi, ako ne golim okom onda najobicnijim teleskopom sa Zemlje.

  PS.
  Po tvom opisu, taj Marduk bi pre mogao da se nazove kometom a ne planetom.

 19. #19
  Ističe se turbo_ajvar (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.600
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  a šta ako se Marduk kreće pod uglom od 90 stepeni na ostale planete ?? da li je moguče tako nešto?

  P.S. izvinjavam se na glupim pitanjima

 20. #20
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Moguce je.
  Al ga opet zajeba astronomija i matematika
  Kao sto Blanked rece, najverovatnije se radi o kometi koja je kod primitivnog naroda i iluminata dozivljena kao nesto uzasno neobicno.
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 21. #21
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Za sve ljude koji zele nesto da saznaju, a samim tim i da stvore svoje misljenje o imaginarnoj planeti Margot, Margut, Trke, Faeton, Trala, Baba Lan i ostalim neka pocnu odavde

  http://solarsystem.nasa.gov/history/index.cfm
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 22. #22
  Iskusan M-1980 (avatar)
  Učlanjen
  05.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.774
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  e kada bi jos ti nasao zrno pristojnosti, o ljubaznosti da ne mastamo...sve bi bilo jos bolje, a i sigurno bi vise ljudi uvazavalo to sto pises....

 23. #23
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Ja sam izuzetno pristojan.
  Evo jos jednog linka.
  Da da, za one koji zele da znaju, ne za one koji veruju kojekakvim spisima.
  Dakle, ukljuciti mozak i citati.
  http://www.astronomija.co.yu/sadrzaj/ssist.htm
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 24. #24
  Elita Dijenek (avatar)
  Učlanjen
  26.11.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.760
  Tekstova u blogu
  289
  Reputaciona moć
  280

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Швабов јесте доктор наука за већину оних који о науци овде пишу...
  Човек увек износи проверене чињенице, за разлику од многих.

 25. #25
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: DVANAESTA PLANETA

  Citat Original postavio voodoo_link Pogledaj poruku
  Budala je onaj ko misli da zna nesto-mi zivimo u mraku...koliko god nam se cinila uspesna naucna otkrica koja nam objavljuju to je mozda 10% onoga sto u stvari znaju...
  E zato ti pomaze unapred usvojeno znanje - da znas sta je prica, a da znas sta ima osnova.
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

Strana 1 od 8 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Zuta Planeta
  Autor Kad_LupimLupim u forumu Arhiva
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 20.11.2007., 19:30
 2. Nova planeta?
  Autor AnaBg:) u forumu Književnost
  Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 06.05.2007., 20:54
 3. 12 planeta ?
  Autor goldfish u forumu Zanimljivi sajtovi
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 10.09.2006., 00:44

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •