Američki špijuni obilazili fabriku "Zastava"

Ilinoida

Domaćin
Poruka
4.843
U jednoj emisiji na "Explorer-u" dva američka špijuna pod okriljem "UN", (navodno zbog mirovnih misija) obilazili Libiju i tražili od ljudi da im skinu puške ne bi li videli serijski broj puške. Radi se o dvojici amerikanaca, jedan je snimao kamerom "navodni novinari", drugi je nosio papire i tražio puške da skinu, ovi su bili prosti i dali im puške, tako da su oni zabeležili serijski broj. Rekli su da je serijski oznaka USJ (tako nešto), i neke brojeve zapisali i rekli su da su puške iz YUGOSLAVIJE, tačnije iz SRBIJE i Beograda!. Onda su otišli i to prijavili UN i došli u Beograd, njuškali malo i otišli u Kragujevac i sve snimili o nekadašnjoj proizvodnji oružja i kontaktirali firmu koja je zadužena za izvoz oružja, ali ovi naši su bili pametni i nisu hteli da ih prime, tražili su traku i rekli su u protivnom će da razbiju kameru!

Onda su to sve prijavili UN i Vladi Republike Srbije optuživši ih za nelegitiman izvoz oružja, iako su ovi za izvoz imali sve potrebne papire. Dakle, kako su puške dospele tamo gde su, to mi ne znamo.

Navodno, za vreme sankcija vršen je izvoz kada je bio embargo. Govorili su da su puške dugovečne i mogu da traju zaista dugo. Kasnije su objašnjavali princip funkcionisanja kalašnjikova.

CILJ je bio jasan - onesposobiti Srbiju za bilo kakvu proizvodnju oružja (opet pod patronatom UN). Dok Amerikanci prodaju oružje i zarađuju pare na tome, nama je uskraćena svaka mogućnost i proizvodnje praćke!
 

Back
Top