Hica - MySQL!!!
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Hica - MySQL!!!

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Hica - MySQL!!!

    Pomoc ljudi,
    Kad pokusam da kreiram tabelu u MySQL bazi javlja mi Parse error uzas... (Sta mu to znaci?!?)
    Nov sam sa radom u MySQLu (poceo sam da ucim pre dva dana, radim neki kod za neke glupe vesti, kreirao bazu, napravio kod al nece tabele da mi kreira..)
    Dole je kod koji koristim...

    CREATE TABLE vesti (
    vesti_rb int(5) unsigned zerofill NOT NULL auto_increment,
    novinar varchar(30),
    novmail varchar(30),
    vreme timestamp(14),
    naslov varchar(100),
    vest text,
    PRIMARY KEY (vesti_rb)
    )

    Hvala unapred!



  2. #2
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    Kod:
    CREATE TABLE vesti(
    vesti_rb INT(5) UNSIGNED ZEROFILL NOT NULL AUTO_INCREMENT,
    novinar VARCHAR(30),
    novmail VARCHAR(30),
    vreme TIMESTAMP(14),
    naslov VARCHAR(100),
    vest TEXT,
    PRIMARY KEY(vesti_rb)
    );
    Bi trebalo sasvim fino da radi... Dakle, da nisi zaboravio ; na kraju?

  3. #3
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    ma nisam breeee
    A dal ima veze koja je verzija SQLa instalirana na serveru???
    Mada mislim da je to nesto osnovno sto je krenulo od prve verzije..
    Ovako na pocetku sam se 'povezao' sa db,
    pa onda odmah ide taj kod... Dal treba jos nesto pre toga?

  4. #4
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    Evo kompletnog koda za kog mislim da bi trebalo da ide... plz ispravi ako ima neka greskica...

    =========================================
    <?
    mysql_pconnect("host","uname","pass")
    or die("Nemoguce je konektovati se na SQL server");
    mysql_select_db("database") or die("Nemoguce je selektovati bazu");
    CREATE TABLE vesti (
    vesti_rb int(5) unsigned zerofill NOT NULL auto_increment,
    novinar varchar(30),
    novmail varchar(30),
    vreme timestamp(14),
    naslov varchar(100),
    vest text,
    PRIMARY KEY (vesti_rb)
    )
    ?>
    ============================================

    Znaci zelim da iz ovog PHP filea stvorim te proklete tabele u bazu.... Hvala jos jednom,!

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    28.10.2003.
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    probaj trebalo bi da radi:

    CREATE TABLE vesti (

    vesti_rb integer primary key NOT NULL auto_increment,

    novinar varchar(30),

    novmail varchar(30),

    vreme timestamp,

    naslov varchar(100),

    vest text

    );


    Poz!

  6. #6
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Sharp
    probaj trebalo bi da radi:

    CREATE TABLE vesti (

    vesti_rb integer primary key NOT NULL auto_increment,

    novinar varchar(30),

    novmail varchar(30),

    vreme timestamp,

    naslov varchar(100),

    vest text

    );


    Poz!
    Jock, isti djavo, javlja Parse error on line 5 (tj na pocetku CREATE TABLE funk...
    Nisam pametan, ne znam koj li mu j'

  7. #7
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    ... pa ne mozes da ubacis SQL u PHP direktno... Moras preko mysql_query-ja... PHP nije DB interfejs...

    Kod:
    <?php
    $dbConnection = mysql_connect("host","uname","pass") or die("Nemoguce je konektovati se na SQL server");
    mysql_select_db("database",$dbConnection) or die("Nemoguce je  selektovati bazu");
    $dbQuery = 'CREATE TABLE vesti(
    vesti_rb int(5) unsigned zerofill NOT NULL auto_increment,
    novinar varchar(30),
    novmail varchar(30),
    vreme timestamp(14),
    naslov varchar(100),
    vest text,
    PRIMARY KEY (vesti_rb)
    )';
    
    mysql_query($dbQuery) or die("Query failed: " . mysql_error());
    ?>
    Mislim da bi trebao prvo da naucis osnove PHP-a pre nego sto krenes da vrsis interfejse sa bazama...

  8. #8
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Incognito
    ... pa ne mozes da ubacis SQL u PHP direktno... Moras preko mysql_query-ja... PHP nije DB interfejs...

    Kod:
    <?php
    $dbConnection = mysql_connect("host","uname","pass") or die("Nemoguce je konektovati se na SQL server");
    mysql_select_db("database",$dbConnection) or die("Nemoguce je  selektovati bazu");
    $dbQuery = 'CREATE TABLE vesti(
    vesti_rb int(5) unsigned zerofill NOT NULL auto_increment,
    novinar varchar(30),
    novmail varchar(30),
    vreme timestamp(14),
    naslov varchar(100),
    vest text,
    PRIMARY KEY (vesti_rb)
    )';
    mysql_query($dbQuery) or die("Query failed: " . mysql_error());
    ?>
    Mislim da bi trebao prvo da naucis osnove PHP-a pre nego sto krenes da vrsis interfejse sa bazama...
    Pa nisam ja Incognito
    E jel sam ti nekad rekao da si legenda od coveka?!? Sad ti kazem!
    Hvala ti jos jednom po ko zna koji put...
    A uzgred, ovaj kod za vesti sam skinuo negde na netu pa ga samo 'preradjujem', nije tesko uciti, al kad radis istovremeno u igraonici i kad ti klinci ispiraju mozak gde ces jace kazne!
    Hvala ti jos jednom i pitacu ako naidjem na nesto sto mi bode glavu...
    Pozdrav!!!

Slične teme

  1. konfiguracija 300e bez monitora hica :)
    Autor Iwan91 u forumu Hardver
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 06.09.2008., 16:03
  2. MySQL i PHP??
    Autor Darko201 u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 06.11.2005., 12:17
  3. MySQL
    Autor stvt u forumu Web dizajn
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 24.10.2005., 03:22

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •