Ево, баш прелиставам ову тему и видим да је мало застарела, али ипак морам да одговорим на овај коментар. А његов аутор ако ми одговори добро је, а ако не одговори, ником ништа.
Црнорукаши су сатанисти, и по налогу свог Господара су убили Помазаника Божијег, краља Александра и краљицу Драгињу, коју су буквално распорили са сабљама и обоје њих бацили са другог спрата на плочник.
Прво, пријатељу, ти си веома необразован што се тиче историјских чињеница. Црна Рука у време Мајског Преврата није ни постојала, за твоју информацију. Друго, Краља Александра је убила група српских официра, а један део тих официра касније је основао организацију ,,Уједињенње или смрт", или Црна Рука. То је била српска националистичка организација која се залагала и борила за уједињење свих српских земаља. И одакле ти уопште то да су црнорукци били ,,сатанисти"? Колико знам, већина оснивача те организације су били Православни Срби, а да ли су били искрени Верници, то не знам, али знам да су били Православци већином и да су се истакли у борбама за ослобођење Православних Срба, да су се борили у балаканским и у Првом светском рату.
И у чему се огледа тај наводни ,,сатанизам" Црне Руке? Јел у томе што су се борили за ослобођење и уједињење српских земаља? Или у томе што су неки њени оснивачи убили Краља Александра? Али, ако тако поставиш ствари, онда је читава династија Обреновића ,,сатанистичка", јер су они дошли на власт након убиства Карађорђа у Радовањском Лугу, немој то да заборавиш.
Такође и прича да је Црну Руку основала масонерија која ју је наводно држала под контролом, не пије воду. За Аписа, оснивача те организације, не постоје докази да је био масон, такође ни за друге чланове те организације нема доказа да су били масони. Можда су неки и били, али то се не одражава, по мени, битно на ту организацију.
Српски народ је овим чином стигла Анатема од Духа Светога, јер када се убије (без суда) Помазаник Божији, пада проклетство на све оне који то подржавају или прећуткују.
"Мајски преврат" јесте формални почетак нашег општег суноврата и проклетства, мада је и пре тога у народу "ђаво дошао по своје".
А кад већ тако постављаш ствари, како ти није пало на памет да је Србија можда под проклетсвом због Радовањског Луга? Јер, тада је Милош убио првог вожда српског устанка, који му је притом био и кум (а кум је, по српској духовној и народној традицији, одмах после Бога, знаш оно ,,Бог, па кум"). Карађорђе је био легитимни владар, вожд устанка, истински борац за српску државност. Е, њега је Милош убио и његову главу послао Турцима. И после тога Обреновићи долазе на власт. Е па, како ти не паде на пемет да смо зубог тога под анатемом? Како ти не падне на памет да је државност коју су стварали Обреновићи морала да буде угашена, будући да је рођена на крви Милошевог кума, првог вожда Ђорђа Петровића? Како ти не паде на памет да је Мајски Преврат само крај крвавог кола које је започето у Радовањском Лугу?
Све је то било по допуштењу Божијем, због греха народних, али када српски народ довољно пострада, доћи ће дан свеопште обнове.
Дан српске обнове доћи ће онда када се Срби духовно, национално и државотворно обнове. А тада ћемо и непристрасно гледати на своју историју, а не острашћено.
ПС: Да се разумемо, не оправдама Мајски Преврат и тај злочин, мислим да је то много другачије, иако сматрам да Александар није био добар Краљ. Али, опет не сматрам да га је требало брутално убити и то јесте злочин. Али, такође, ја волим историјску истину и чињенице, а сматрам да ово што је Сергиан овде написао нису чињенице.
Не подржавам ја Карађорђевиће, ни Обреновиће, само износим неке чињенице у вези њих.
Иначе, највећи проблем са вама зилотима је то што превише олако етикетирате људе као ,,сатанисте", ,,јеретике", итд.