ŠTA BI BILO DA JE BILO?
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: ŠTA BI BILO DA JE BILO?

 1. #1
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano ŠTA BI BILO DA JE BILO?

  Šta mislite, zašto Hitleru nikad nije bilo suđeno za ratne zločine, iako postoje neke indicije da on nije izvršio samoubistvo, već ubio dvojnika i pobegao negde u Južnu Ameriku? I zašto je Hirohito i posle 1945. ostao car Japana?

  I Hitler, i Hirohito, i Staljin, i Ruzvelt, i Čerčil, i Truman, svi oni su bili članovi tajnih internacionalnih društava, čiji se rad zasniva na principu minimuma zajedničkog interesa i realne raspodele moći i sfere uticaja. Svi oni su se samo javno, pred stanovnicima naše planete, delili u dva tima i vodili svetski rat, ali oni su braća i tajno su se sastajali i dogovarali kako da podele svet. I, naravno, delili su uloge: jedni su bili pobednici, a drugi gubitnici.

  Posebnu pažnju bi trebalo pokloniti Drugom svetskom ratu, jer je taj rat bio najprljavija politička igra u istoriji čovečanstva. Hitlerov zadatak nije bio da osvoji Evropu ili ceo svet, već da dugotrajnim, totalnim i iscrpljujućim ratom uništi evropske imperijalne sile - Veliku Britaniju i Francusku, da uništi Nemačku, Italiju i Sovjetski Savez. Hirohito je to isto radio sa najjačim zemljama u Aziji... Bila je to prva faza amerikanizacije naše planete: u ratnom požaru svetskih razmera, za nekoliko godina, upropastiti najrazvijenije zemlje, pobiti njihovo radno sposobno stanovništvo, a posle rata ulagati kapital u te zemlje i njihovu privredu učiniti zavisnom od američke privrede. To se i dogodilo: Nemačka je posle rata bila okupirana i podeljena, Japan okupiran, Velika Britanija i Francuska izgubile su gotovo sve kolonije i postale drugorazredne vojne sile, a Amerika je postala svetska vojno-ekonomsko-kulturna super-sila.

  Ako su Saveznici mogli 6. juna 1944. godine da se iskrcaju u Normandiju - onda su i Alemani mogli da izvrše invaziju na Veliku Britaniju. Ali nisu, jer je Hitler tako odlučio. On je imao zadatak da desetkuje svoj narod i ostale evropske narode, i ekonomski upropasti gotovo sve evropske države. Da je hteo da osvoji celu Evropu, Hitler ne bi poštedeo Švajcarsku.

  Američki vojnici ne bi nikad ušli u Evropu da su Nemci izvršili invaziju na Veliku Britaniju. Padom Velike Britanije, cela Evropa bi pripala Hitleru, zapadnoevropske kolonije u Africi ne bi imao ko da brani od naleta moćne nemačke armije - i tako bi se Treći Rajh proširio na dva kontinenta. Sovjeti su se, sa promenljivom ratnom srećom, dugo borili protiv Nemaca; ali oni bi bili poraženi i kapitulirali u rekordnom roku, možda i pre leta 1942. godine, samo da su ih Japanci napali sa istoka. Oni ne bi mogli da izdrže rat na dva fronta i u tom slučaju bi se nemačke i japanske trupe sastale negde u Aziji, s tim što bi Nemci osvojili jednu trećinu a Japanci dve trećine najvećeg kontinenta. I, na kraju, da su Japanci izvršili invaziju na Australiju, ta ogromna a slabo naseljena zemlja bi se predala za veoma kratko vreme. Tako bi Nemci i Japanci podelili svet. Što se tiče američkog kontinenta, on bi izuzev Sjedinjenih Američkih Država, za Nemce i Japance bio lakši plen od Francuske ili bilo koje druge evropske ili azijske zemlje. Sjedinjene Američke Države bilo bi najlakše poraziti iznutra, pomoću rasnih sukoba i ekonomske krize, a ako znamo da je u toj zemlji i tada živelo dosta Nemaca i pripadnika ostalih nordijskih naroda, nije teško pretpostaviti da bi i ta zemlja vrlo lako bila pretvorena u nemačku koloniju.

  Ali to se nije dogodilo zato što ni Hitler ni Hirohito nisu bili nacionalisti i patrioti, već američki ljudi. Hitler je tolike alemanske mladiće poslao na Istočni front, u sigurnu smrt, a dozvolio da mu se u susedstvu, u Velikoj Britaniji, skoro tri godine okupljaju ogromne američke vojne snage, koje kreću u desant na Normandiju u isto vreme kad Sovjeti prenose ratne operacije na alemansku teritoriju. Sa druge strane, Japanci ne napadaju Sovjete, već ratuju protiv Kineza u Kini i Britanaca i Amerikanaca na Pacifiku. Ta pogrešna, namerno pogrešna strategija, dovela je do danas poznatog ishoda Drugog svetskog rata.

  Nadalje, posleratna blokovska podela sveta, Hladni rat, stalna napetost između Istoka i Zapada, rušenje Berlinskog zida, širenje Severoatlanskog pakta i sve što se danas događa delo je tih tajnih internacionalnih društava, koje od Francuske buržoaske revolucije pa naovamo postepeno osvajaju vlast u svim zemljama sveta, i da sve što oni rade vodi ka uspostavljanju takozvanog Novog svetskog poretka, globalnog društvenog uređenja čije principe danas poznaju samo malobrojni, odabrani ljudi. U poslednjih osamdeset godina, tajno, svetom vlada jedan savet od tri čoveka, koji donose odluke konsenzusom i čije se mesto popunjava samo nakon njihove smrti. Za vreme Hladnog rata jedan od njih je tajno upravjao NATO paktom, drugi je tajno upravljao Varšavskim paktom, a treći je javno upravljao nesvrstanim zemljama. Taj treći je bio Josip Broz Tito. 2. #2
  Poznat vujadin (avatar)
  Učlanjen
  30.01.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.641
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  145

  Podrazumevano Re: ŠTA BI BILO DA JE BILO?

  То се слаже са кућицом у цвећу, али ко је онда његов наследник?

 3. #3
  Početnik fetish (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u gradu
  Poruke
  46
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ŠTA BI BILO DA JE BILO?

  Uglavnom se slazem sa tobom.Previse je pitanja,a premalo odgovora.Potrebna je sira polemika o ovim stvarima.Pokrenimo ovu temu na nekon visem inivou,mislim da neki istoricari krenu o razmisljanju na ovu temu.

 4. #4
  Poznat
  Učlanjen
  15.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.190
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ŠTA BI BILO DA JE BILO?

  Mislim da je tema dobra.
  Deluje na prvi pogled kao teorija zavere, ali mora se priznati da su u pitanju strašne nelogičnosti i stvari koje nemaju ispravno objašnjenje.
  U tekstu se navodi veliki broj ovakvih činjenica, nad kojima svaki objektivan čovek može da se zamisli i sam zaključi da nekog logičnog objašnjenja ustvari i nema.
  O svima onima koji će reći da su ovo samo gluposti i lupetanja mogu samo da kažem da prava istina o istorijskim događajima može da se postavi samo sa velike vremenske distance i da je dobro poznato da zvanična verzija istorije gotovo nikada nije i prava istina.

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  25.09.2008.
  Poruke
  34
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ŠTA BI BILO DA JE BILO?

  Interesantna tema.

 6. #6
  Zainteresovan član srbamanNIS (avatar)
  Učlanjen
  28.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nis
  Poruke
  255
  Reputaciona moć
  36

  Podrazumevano Re: ŠTA BI BILO DA JE BILO?

  postoji mnogo mogucnosti i naravno nelogicnosti.
  a i za ovo na kraju ko je onda Titov naslednik?

  predalzem da pogledajte film Zeitgeist film je besplatan i moze se pogledati na stranici sajta zeitgeist http://www.zeitgeistmovie.com/
  i predlazem da pogledate film Digitalni Andjeo i Elektronski logor.

Slične teme

 1. Shta MiSliTe sta bi Bilo KAd bI bilo?
  Autor icabre u forumu Humor
  Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 15.09.2007., 22:33
 2. STA BI BILO KAD BI BILO(POLITICAN MANAGER 2005)
  Autor crni djordje u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 14.06.2005., 09:55
 3. BILO KAKO BILO
  Autor sutjeska u forumu Mobilna telefonija
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 02.06.2005., 19:50

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •