ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

 1. #1
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  Književnik Marko Vidojković o Srbiji

  ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  POLITIKA: Šta je Srbija?

  MARKO VIDOJKOVIĆ: Srbija je prostor između Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, i Hrvatske.

  POLITIKA: Kako je Srbija van Kosova, kad je Kosovo centar naše duše?

  MARKO VIDOJKOVIĆ: Evo ovako. Srbija je 1999. vodila rat za Kosovo, koji je izgubila, pa je sa Kosova morala da povuče vojsku, policiju i sve organe vlasti. Tako je danas Kosovo možda centar naše duše, ali svakako nije deo Srbije. Doduše, nekadašnja južna pokrajina bi se možda i približila Srbiji, kad bi nekom iz Srbije palo na pamet da investira koju milijardicu u Kosovo, kako bi se otvorila radna mesta za armiju nezaposlenih mladih, u pojam ubijenih Albanaca (naši dragi sugrađani kojih se uvek rado setimo kad treba da se manipuliše biračkim spiskovima). Ali, naravno da se to neće desiti, pošto Kosovo služi samo za unutrašnji politički marketing, stoga prelazimo na naredno pitanje.

  POLITIKA: Da li je Srbija država?

  MARKO VIDOJKOVIĆ: Srbija nije baš prava država, pošto stanovništvo nije sigurno kolika joj je teritorija, a i Ustav je donešen na takav način da je svaka državnost Srbije urušena u temelju. Državnost Srbije je do te mere pokopana da čak ni nesrećni fudbaleri (popularni „crveni orlovi“) ne mogu da se nateraju da zamisle kako igraju za jednu pravu modernu državu, ma koliko vi kukali bogu u himni i trpali krunu na zastavu naše male tužne republike.

  POLITIKA: Da li volimo Srbiju?

  MARKO VIDOJKOVIĆ: Ne.

  POLITIKA: Kako, bre, ne?

  MARKO VIDOJKOVIĆ: Zašto pljujete po ulici, zašto pišate po liftovima, zašto bacate đubre kroz prozore? Zato što mrzite zemlju u kojoj živite. Vaša ljubav se čak ne prostire ni do granica grada u kome živite, a van njega pretvara se u otvorenu mržnju prema susednom gradu, odatle u mržnju prema zemlji u kojoj živite, a odatle u mržnju prema okolnim zemljama i narodima. Vi ne volite Srbiju, već nešto što ste nazvali Srbija, a što se na zapadu graniči sa Karlobagom, Karlovcem, Ogulinom i Viroviticom, a na istoku s Tokijom. Vi dakle volite otimačinu tuđih kuća i tehničke robe iz tih kuća, a gajite i nežna osećanja prema zatvaranju drugih naroda u koncentracione logore.

  POLITIKA: Ma ti nas ložiš, mi volimo Srbiju više nego oca i majku.

  MARKO VIDOJKOVIĆ: To nije toliko teško, pošto biste i oca i majku prodali, kad bi vam se na samo par dana pružila mogućnost da se približite barabama koje vladaju Srbijom, pa da i vi učestvujete u opštoj pljački vaših dojučerašnjih sugrađana. Ono što svakako volite je da ne radite, pošto, kao i većina ostalih genetski modifikovanih samoupravljača, kapitalizam doživljavate kao nešto gde se radi tri nedelje, a onda se do kraja života uživa u milionima. Dobro, tri nedelje rada su možda i previše. Nemojmo zaboraviti na građane Srbije nesrpskog porekla, od kojih se tek ne može očekivati da dožive Srbiju kao svoju domovinu, dok je za Srbe rezervisana „bela kuga“, pa kroz koju desetinu godina neće ni morati da se brinu oko toga kako će da dožive Srbiju, jer ih u njoj neće ni biti.

  POLITIKA: Kako da se borimo protiv „bele kuge“?

  MARKO VIDOJKOVIĆ: „Bela kuga“ je evolutivni odgovor na plan po kome ćemo strpljivo čekati još nekih dvesta godina da se Evropska unija rasturi, pa da konačno ponovo osvojimo Knin. Svake godine nas ima po nekoliko desetina hiljada manje, što znači da će nas kroz tih dvesta godina ostati njih četvoro koji će da osvajaju neosvojivu (osim u jednom nesrećnom slučaju, 1995.) srpsku tvrđavu na dalekom zapadu. Vlast pomognuta tajkunima predano radi na tome da bela kuga nastavi svoje napredovanje, odlučnim ignorisanjem parova koji žele decu, ali i odlučnim neignorisanjem svoje dece koju valja školovati i kućiti po zapadnim zemljama, od novca parova koji žele decu. Konstantnim medijskim dizanjem političkih tenzija u društvu, radi se na sterilitetu sve nervoznijih građana, pa čak i na njihovom fizičkom uklanjanju, kada ubijeni u pojam, nervozni i gladni, dignu ruku na svoje ukućane. Tu je naravno i trgovina heroinom, koga naši banditi kupuju od albanskih bandita i prodaju našoj deci, a pare se već godinama dele na ravne časti između bandita i političara, koji su takođe banditi, samo što se u njihovom slučaju ta reč piše drugačije. Jedini lek protiv bele kuge bi, dakle, bila crna kuga, koja će pokositi sistem vrednosti što je doveo u pitanje opstanak cele nacije, ali ne i njenih najpodlijih i najzločinačkijih delova. Jasno? 2. #2
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.835
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  Bilo je vec, i tad je bilo glupo.

  Aj moderatore brisi.

 3. #3
  Reg nije na forumu
  је констернирана због прескордиције
  Buduća legenda Reg (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tamo gde je gradonačelnik sramota grada
  Poruke
  25.449
  Reputaciona moć
  714

  Podrazumevano Re: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  Citat Original postavio ILLUMINAT Pogledaj poruku
  Književnik Marko Vidojković o Srbiji

  ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE


  MARKO VIDOJKOVIĆ: Evo ovako. Srbija je 1999. vodila rat za Kosovo, koji je izgubila, pa je sa Kosova morala da povuče vojsku, policiju i sve organe vlasti. Tako je danas Kosovo možda centar naše duše, ali svakako nije deo Srbije. Doduše, nekadašnja južna pokrajina bi se možda i približila Srbiji, kad bi nekom iz Srbije palo na pamet da investira koju milijardicu u Kosovo, kako bi se otvorila radna mesta za armiju nezaposlenih mladih, u pojam ubijenih Albanaca (naši dragi sugrađani kojih se uvek rado setimo kad treba da se manipuliše biračkim spiskovima). Ali, naravno da se to neće desiti, pošto Kosovo služi samo za unutrašnji politički marketing, stoga prelazimo na naredno pitanje.  MARKO VIDOJKOVIĆ: Zašto pljujete po ulici, zašto pišate po liftovima, zašto bacate đubre kroz prozore? Zato što mrzite zemlju u kojoj živite. Vaša ljubav se čak ne prostire ni do granica grada u kome živite, a van njega pretvara se u otvorenu mržnju prema susednom gradu, odatle u mržnju prema zemlji u kojoj živite, a odatle u mržnju prema okolnim zemljama i narodima. Vi ne volite Srbiju, već nešto što ste nazvali Srbija, a što se na zapadu graniči sa Karlobagom, Karlovcem, Ogulinom i Viroviticom, a na istoku s Tokijom. Vi dakle volite otimačinu tuđih kuća i tehničke robe iz tih kuća, a gajite i nežna osećanja prema zatvaranju drugih naroda u koncentracione logore.

  MARKO VIDOJKOVIĆ: . Ono što svakako volite je da ne radite, pošto, kao i većina ostalih genetski modifikovanih samoupravljača, kapitalizam doživljavate kao nešto gde se radi tri nedelje, a onda se do kraja života uživa u milionima. Dobro, tri nedelje rada su možda i previše. Nemojmo zaboraviti na građane Srbije nesrpskog porekla, od kojih se tek ne može očekivati da dožive Srbiju kao svoju domovinu, dok je za Srbe rezervisana „bela kuga“, pa kroz koju desetinu godina neće ni morati da se brinu oko toga kako će da dožive Srbiju, jer ih u njoj neće ni biti.

  POLITIKA: Kako da se borimo protiv „bele kuge“?

  MARKO VIDOJKOVIĆ: „Bela kuga“ je evolutivni odgovor na plan po kome ćemo strpljivo čekati još nekih dvesta godina da se Evropska unija rasturi, pa da konačno ponovo osvojimo Knin. Svake godine nas ima po nekoliko desetina hiljada manje, što znači da će nas kroz tih dvesta godina ostati njih četvoro koji će da osvajaju neosvojivu (osim u jednom nesrećnom slučaju, 1995.) srpsku tvrđavu na dalekom zapadu. Vlast pomognuta tajkunima predano radi na tome da bela kuga nastavi svoje napredovanje, odlučnim ignorisanjem parova koji žele decu, ali i odlučnim neignorisanjem svoje dece koju valja školovati i kućiti po zapadnim zemljama, od novca parova koji žele decu. Konstantnim medijskim dizanjem političkih tenzija u društvu, radi se na sterilitetu sve nervoznijih građana, pa čak i na njihovom fizičkom uklanjanju, kada ubijeni u pojam, nervozni i gladni, dignu ruku na svoje ukućane. Tu je naravno i trgovina heroinom, koga naši banditi kupuju od albanskih bandita i prodaju našoj deci, a pare se već godinama dele na ravne časti između bandita i političara, koji su takođe banditi, samo što se u njihovom slučaju ta reč piše drugačije. Jedini lek protiv bele kuge bi, dakle, bila crna kuga, koja će pokositi sistem vrednosti što je doveo u pitanje opstanak cele nacije, ali ne i njenih najpodlijih i najzločinačkijih delova. Jasno?


  Eto, kratko i jasno. Bez obzira na to što je napisao Marko Vidojković. I nije glupo. Tačno je. Sve dok Srbija ima blizu 40% biračkog tela koje glasa za radikale ovo je će biti najprecizniji opis stanja u Srbiji.

 4. #4
  Iskusan kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.986
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  I onda je mrmot zavio cokoladu ,ko jos njega slusa ,pa mogu i ja da kazem da je samo Sumadija Srbija pa nista pas laje vetar nosi,srbija je ono sto pise u ustavu zemlje .

 5. #5
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  Јао бре по десети пут један те исти бајати као бајаги мЛого духовит и "уман" текст...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 6. #6
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  Ху д фак из Марко Видојковић?

 7. #7
  Primećen član Marqueaux (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  730
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  Marko Vidojković je budala koja je napisala jednu ili dve knjige, koje nisu ništa drugo do dve zbirke nekakvim jadnim smislom povezanih psovki. Dok ga nisam upoznao i uživo slušao, još sam i mogao da razmišljam o njemu kao kakvom-takvom piscu, ali posle toga odgovorno tvrdim da je on jedna obična nula.

 8. #8
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  E, ovo su notorne gluposti.

 9. #9
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ŠTA BI TREBALO DA ZNATE O SRBIJI A NISTE SE SETILI DA PITATE

  iako se o ukusima ne treba raspravljati, tako kazu neki pametni, bilo bi lepo da ovi koji kritikuju doticnu osobu malo to urade detaljnije, gde to on gresi. mislim i pored ironije koja se da primetiti covek bas lepo opisuje deo [drmajuci ja bih rekao] srbije. sto se mene tice tekst je vredniji od puno parola koji neki stalno provlace po forumu.

Slične teme

 1. Odgovora: 103
  Poslednja poruka: 01.05.2011., 05:33
 2. Odgovora: 735
  Poslednja poruka: 24.03.2009., 22:00
 3. Odgovora: 61
  Poslednja poruka: 01.12.2007., 10:39
 4. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 01.08.2007., 17:10

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •