Temperatura i ostale tegobe
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Temperatura i ostale tegobe

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    16.08.2005.
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Temperatura i ostale tegobe

    Imam 34 godine. Molim da mi neko kaze misljenje o mom zdravstvenom stanju. U toku decembra sam 3 puta imala visoku temperaturu 38.9, uz jezu, drhtavicu, slabost, zamaranje. Treci put kada sam otisla kod lekara opste prakse, dobila sam uput za infektivno. Dobila sam uput za vadjenje krvi i analizu mokrace.
    Nalaz- bakterije u mokraci, uradila sam urino kulturu - escherichia coli - dobila sam panklav da pijem,
    Nalaz krvi i mokrace -
    bilirubin negativan,
    urobilinogen 16 mol/l - ref. 3-6 mol/l.
    AST 36 - ref.do 31
    ALT 41 - ref do 32
    GGT 137 - ref do 38
    CRP 38 - ref do 5
    SE 7
    limfo 43 - ref 20-40
    stap 1
    mono 5
    eosino 5
    virocit 3.
    hepatitis b i c - negativ, sve ostalo je u granicama normale, pa i T3, TSH i CA19.9
    ofamolog, UTZ stitne zlezde, RTG pluca - rezultati dobri
    Kardiolog - tahikardija, puls u mirovanju 93, lekar mi je ispisao verapamil, ali jos nisam pocela da pijem, jer mi je 25.01. treba da nosim holter, pa cu onda da vidim, pritisak 120/80. Inace se brzo umaram, i u mirovanju mi u poslednjih godinu dana brzo zalupa srce, pa se smiri , recimo kada lezim i ustanem, osetim kako mi srce zalupa i nelagodno mi je.
    Pre 4 godine su mi na UTZ nasli u desnom reznju jetre najmanje dve hiperhogene promene velicine do 2 cm, naverovatnije hemangiomi., sto se potvrdilo i CT nalazom.
    2002. god nalaz biopsije sa grlica materice - Ca in situ, radjena konizacija 2 puta i 2003 uradjena histerektomija. nije bila potrebna nikakva terapija.
    Cekam da se lekar vrati sa godisnjeg odmora 30.01. da bi mi pogledala sve ove nalaze, pa Vas najlepse molim za misljenje.
    Poslednji put ažurirao/la spajalica : 16.01.2008. u 21:56



  2. #2
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    119

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Virusoloski status - rekla bih da je neophodan i cudi me da Vam to na Infektivnoj nisu uradili.Rezultati jetre mogu biti od promena koje su vidjene na jetri, CRP ukazuje na neku upalu, limfociti na virus ali ne bitno, kardioloski nalaz moze da indikuje virusnu upalu (ali i ne mora), dakle bez virusoloskog statusa nista. UZ srca je neophodan, tahikardija u miru moze da stoji u prilog koksakiju ali i ne mora (tema o koksakiju postoji), temperature u decembru mogu biti (ali i ne moraju) od e. coli.

    Dakloe imate gomilu nabacanih nalaza koji ovako sami za sebe ne znace ama bas nista a mogu d aznace i sto raznih stvari. Sacekajte da VAm dodje lekar sa odmora i uradite dijagnostiku do kraja.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    16.08.2005.
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Popila sam dve kutije panklava i bakterije u mokraci su prosle. Nosila sam holter 24 h i dr je rekao da je alaz u sustini ok. Pise na nalazu da je bilo 1369 tahikardija a da je najduza trajela 12 minuta.Max. HR 152, min 44, prosecno 80. Rekao mi je da pijem verapamil 2 x 1 tbl. Sto se tice ostalih pretraga, rekao je da ne treba. Medjutim je i dalje povremeno u toku dana imam ubrzano lupanje srca u stanju mirovanja. A sto se tice rezultata jetre dr je rekla da samo treba ponoviti analize za 6 meseci i to je to.

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    16.08.2005.
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Pardon, 139 tahnikardija.

  5. #5
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    119

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Tahikardije u mirovanju mogu cesto biti jedini znak na koksaki virusnu infekciju - sve o tome imate na temi o koksakiju. Ako radite testiranje na koksaki, nemojte ga raditi drugde sem ili na Torlaku ili na VMA: obe laboratorije rade tipizaciju virusa bez koje rezultati titra nista ne vrede (u privatnim laboratorijama). VMA je jeftiniji. Da sam na Vasem mestu ja bih uradila test na koksaki virus.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  6. #6
    Domaćin _Look_Of_Expectancy_ (avatar)
    Učlanjen
    22.05.2007.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    4.385
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    91

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Koliko kosta na VMA? Posto je na Torlaku vrtoglava cifra...

  7. #7
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    119

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Mislim oko 8000.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  8. #8
    Domaćin _Look_Of_Expectancy_ (avatar)
    Učlanjen
    22.05.2007.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    4.385
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    91

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Hvala

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    21.01.2008.
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Pozdrav...
    već treći dan imam povisenu temperaturu i to nebi bilo strasno da nemogu spavati zbog toga.
    Pa me zanima dali to moje nespavanje može biti povezano s temperaturom ili je nešto drugo u pitanju???

  10. #10
    Poznat dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.804
    Reputaciona moć
    151

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=75988
    I sta bi ja sad trebala da napisem kao odgovor ?

  11. #11
    Početnik
    Učlanjen
    16.08.2005.
    Poruke
    8
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Kako da ja dobijem od lekara uput za analizu na koksaki? On moje tahikardije izgleda nije ozbiljno shvatio, a ja imam cesto u toku dana ubrzan rad srca, pogotovu ujutru kad se probudim, imam osecaj da ce da iskoci iz grudi.

  12. #12
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    119

    Podrazumevano Re: Temperatura i ostale tegobe

    Nikako, testiranje na koksaki se placa, dobijanje uputa za testiranje je prakticno nemoguce - predlazem vam da ne gubite vreme u pokusajima da ga dobijete.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

Slične teme

  1. stomacne tegobe
    Autor JasemitiSem u forumu Zdravlje
    Odgovora: 46
    Poslednja poruka: 01.04.2010., 16:43
  2. Temperatura
    Autor jovana2917 u forumu Zdravlje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 05.11.2008., 00:58
  3. nejasne tegobe
    Autor bubamara34 u forumu Zdravlje
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 13.01.2006., 20:51
  4. Temperatura
    Autor Kornel u forumu Hardver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 22.06.2004., 09:58
  5. temperatura
    Autor marco3dx u forumu Hardver
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 21.06.2004., 05:57

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •