SIONSKI PRIORAT
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 40

Tema: SIONSKI PRIORAT

 1. #1
  Zainteresovan član GODDES OF MOON (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  120
  Reputaciona moć
  39

  Arrow SIONSKI PRIORAT

  KO HOCE NEKA NAPISE STA ZNA O OVOM DREVNOM I TAJNOM DRUSTVU 2. #2
  Zainteresovan član GODDES OF MOON (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  120
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Sionski priorat je tajni red koji osnovao još 1099.godine Godfri Bujonski - kralj Jerusalima. Glavni zadatak ovog reda, bio je da čuva i brani pripadnike merovinške krvi i da stvara uslove za preuzimanje kraljevskog trona, oduzetog još 679.g. ubistvom Dagoberta II, a u dosluhu sa Papom.
  Najbolje odslikava ulogu sionskog priorata jedna rečenica koju je navodno napisao jedan njegov član:
  "Bez Merovinga, Sionski priorat ne bi postojao, a bez Sionskog priorata Merovinška dinastija bi izumrla"

 3. #3
  Legenda
  Učlanjen
  20.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  55.149
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  to mi liči na knjigu "Sveta krv Sveti Gral"
  još nedostaje tvrdnja da su merovinzi povezani sa Isusom
  pre bi rekao da čuvaju Aleksandrijsku biblioteku

 4. #4
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Da bismo mogli pravilno razumeti Protokole moramo spoznati šta je to Sionski priorat i u kojim uslovima i zašto je stvoren ovaj drevni red. Koji su to politički i istorijski uslovi koji su iznedrili ovako moćnu organizaciju koja se održala kroz vekove. Mislim da je ovo vrlo važno da bi se moglo pravilno razumeti čemu su namenjeni Protokoli i kome i sa kojom namenom. Pozabavićemo se malo i istorijom.

  Sionski priorat je tajni red koji osnovao još 1099.godine Godfri Bujonski - kralj Jerusalima. Glavni zadatak ovog reda bio je da čuva i brani pripadnike merovinske krvi i da stvara uslove za preuzimanje kraljevskog trona, oduzetog još 679.g. ubistvom Dagoberta II, a u dosluhu sa Papom.

  Ulogu sionskog priorata najbolje odslikava jedna rečenica koju je navodno napisao jedan njegov član:

  „Bez Merovinga, Sionski priorat ne bi postojao, a bez Sionskog priorata merovinska dinastija bi izumrla.”

  Prema izvorima koji su nam bili dostupni, nesporni istorijski podaci u vezi ovog reda bi bili sledeći:

  Tajni red koji je delovao pod mnoštvom imena, najčešće je poznat kao Prieure de Sion (Sionski priorat).
  Sionskim prioratom je upravljao niz velikih majstora čija se imena nalaze među najsjajnijim u zapadnoj istoriji i kulturi. Veliki fizičar Isak Njut bio je i veliki majstor Sionskog priorata. Na čelu ove organizacije nalazio se od 1691. do 1727. godine. Bio je obuzet hermetičkim tekstovima i vlastitim je stavovima podržavao hermetičku trediciju. Verovao je da razmere i sklop Solomonovog hrama kriju alhemijske formule.

  Tokom istorije ovaj red su vodili ljudi kao sto je Rene Anžujski, Sandro Filipepi poznatiji kao Botičeli, Leonardo da Vinči, Viktor Igo, Klod Debisi, Žak Kokto i drugi. Kroz skoro celu svoju istoriju Sionski red se nerazdvojivo vezivao za red sveštenika - ratnika, za Templare (Hramovnike).

  Ideja o osnivanju templarskog reda je pala na pamet Igu de Pajenu u Jerusalimu koji je, moguće je, bio inspirisan redom Ubica ili Isamailijahan Nizara koji je osnovao Hasan i Sabah u planinama Elburca u Iranu. Poznati pod imenom muharam, „crveni”, fedawa Isamav Vili Kalifata, nosili su crvene kape, pojaseve i čizme, uz belu tuniku.
  Templari su nosili crveni krst na beloj tunici, a vitezovi Bolnice Svetoga Jovana Jerusalimskog (poznati kao malteški vitezovi između 1530. i 1798), koji su često obrtali simbolizam templara, najzad su prihvatili, na svojoj odeći ukrašenoj grbovima, beli krst na crvenoj osnovi. Godine 1118, uz podršku mladoga Bernara od Klervoa koji je za njih strogo Pravilo Svetoga Benedikta prilagodio uslovima vojnog života, templari su dobili zvanično priznanje i pravo da nose oružje kako bi branili hodočasnike u Svetoj zemlji. U stvari, oni će postati specijalisti za odbranu Jerusalima.

  Bila je to avanturistička vojno-religiozna grupacija koja je obavljala funkciju policije, zaštitnika hodočasnika koji su išli u Jerusalim. Templari su, bitišući tamo, stupili u kontakt sa rabinima i hodžama i saznali su neke tajne Istoka, koje su poticale zapravo od Atlantiđana. Sa proširenjem tog znanja red se pretvorio zapravo u verski, i onda vrlo ojačao, tako da je postao opasnost za vladare Zapadne Evrope.

  Pošto je papa podario templarima i bolničkim redovima privilegiju da direktno zavise od susreta sa papom čime je presečen beskrajni red crkvene birokratije, oni su postali uistinu pravi gospodati Svete zemlje. Ludo hrabre u borbi, ove hrišćanske elitne jedinice su zadobile izvanredno važnu ulogu i na Zapadu. Prvo je templarima poveren transfer novca hodočasnika u Svetu zemlju; onda su, kroz tesnu mrežu tvrđava od Škotske do Španije, prenosili novac i kroz Evropu; najzad, postali su bankari i izdavali su sertifikate o razmeni koje je mogla otkupljivati (kao vrednosni papir), neka druga templarska agencija. Bankari kraljeva, koji su podnosili račune jedino papi, templari su neizbezno, zahvaljujući svome bogatstvu i svojoj nezavisnosti, postali predmet zavisti, ljubomore, mržnje i zebnje među snagama koje su u državi počele da dižu glavu.

  Gubitak Jerusalima 1187. godine nije još izazvao nikakvu sumnju u korisnost templara; naprotiv, 1198.godine, novi vojni red pojavio se u Nemačkoj, pod nazivom tevtonski vitezovi, koji će ostati veran ekskomuniciranom caru Fridrihu II (1210-1250). Situacija se za templare promenila kada je poslednji hrišćanski bastion u Svetoj zemlji pao u ruke Turaka Mameluka 1291. Godine 1307, želeći da stavi tačku na njihovu finansijsku moć, francuski kralj Filip Lepi uhapsio je templare u Francuskoj i izvršio pritisak na papu (Klimenta V, izgnanog u Poatje a onda u Avinjon, izvan francuske jurisdikcije, pa ipak opasno blizu francuskoj teritoriji) da povuče svoju zaštitu templara.

  Red templara se raspao 1312. godine. Njegov veliki majstor Žak de Molej postao je 1314. poslednja žrtva krvavog progona koji su smislili Filip Lepi i njegov svetnik Vilijem od Nogareta.

 5. #5
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Uspeli su da ih sve unište. Kralj je spalio na lomači majstora Žaka de Moleja. No na samoj lomači on je prokleo kralja i prorekao obnovu reda kroz 600 godina; bilo je to 1314.godine. Sve se to i obistinilo - kralj je sa svojim pristalicama umro pod misterioznim okolnostima iste godine, a red je obnovljen, posle 600 godina, u punom sjaju, što ne znači da nije tinjao sve vreme. U XIV veku se pojavio kao hermetički red Ružinih Krstaša. Red Templara se ponovo pojavio kao red Iluminata, pod vođstvom Johana Adama Vajshaupta u Bavarskoj. Oni su i masoni i Templari i Malteški vitezovi i komunisti i nacisti i gospodari novca, oni su vladari iz senke.

  Iako su vitezovi templari bili uništeni i rastureni između 1307. i 1314. godine, Sionski priorat ostao je nedirnut. Nastavio je da deluje kroz vekove i iako je i sam povremeno bio razdiran krvavim stranačkim sukobima. Delujući u senci, iza kulisa, upravljao je nekim od odsudnih događaja u zapadnoj istoriji.

  Zahvaljujući dodiru sa islamskom i jevrejskom kulturom, templari su već bili usvojili veliki broj predstava tuđih pravovernom rimskom hrišćanstvu. Bliski odnosi su održavani sa jevrejskim zajednicama sa kojima su ih vezivali finansijski interesi i školstvo. Tako su templari bili izloženi mnogim stvarima koje Rim nije odobravao, što je na kraju i rezultiralo njihovim uništenjem. Često je iznošeno da je templarima bila poznata neka vrsta tajne koja se odnosila na poreklo hrišćanstva. Govoreno je da su oni bili gnostici, jeretici, da su bili prebezi u islam. Težili su stvaralačkom jedinstvu rodova, rasa i vera - doslednoj politici islamske, hrišćanske i herbejske misli.

  Od svih optužbi protiv templara najozbiljnije su bile one za bogohuljenje i jeres - za poricanje, gaženje i pljuvanje po krstu. Da li su odbacivali Hrista ili su jednostavno odbacivali raspeće? (U skladu sa katarskim verovanjem). Teško je na ovo odgovoriti, ali izgleda jasno da se nešto odbacivalo i da je taj čin bio bitno načelo reda. Templari su bili čuvari Svetog grala - šta god to bilo.

  Od 1188. godine vitezovi templari su bili samostalni - nisu više padali pod vlast Sionskog reda niti su delovali kao njegova vojna ili upravna ruka. To je trajalo sve do njihove strašne propasti 1307.godine. Tvrdi se da su sionski i templarski red do 1188.g. imali zajedničkog velikog majstora, a od tog datuma sionski red bira svoje velike majsore i iste godine sionski red je izmenio svoje ime usvajajući ono koje je navodno zadržao do danas - Sionski priorat.

  Sionski priorat i danas postoji, i još uvek je aktivan. Uticajan je i igra ulogu u međunarodnim poslovima na visokom nivou, kao i u stvarima domaće politike izvesnih evropskih zemalja. Do izvesne, značajne mere je odgovoran za veliki deo građe o njemu rasejane od 1956.godine od kada pušta u opticaj izvesne podatke, razdražujuće iscepkane na komadiće, u tačno odmerenim količinama, dovoljno taman da zadovolji nagoveštaje. „Vreme je u vrlo stvarnom smislu sazrelo da sionski priorat pokaže svoju ruku.” Činilo se, ukratko, da su Prioratski spisi naročito proračunati da utabaju staze nekom zapanjujućem otkriću. Kakvim se god na kraju to otkriće moglo pokazati, ono je očigledo iziskivalo poduži postupak „omekšavanja” - pripremanja ljudi. I kakvim se god na kraju to otkriće moglo pokazati, ono je nekako uključivalo merovinšku dinastiju, produženje krvne linije te dinastije do današnjeg dana i potajno kraljevanje.

  Priznati i objavljeni cilj Sionskog priorata je ponovno uspostavljanje merovinške dinastije i krvne loze - ne samo na prestolu Francuske već i na prestolima drugih evropskih zemalja, pa i sveta. Uspostavljanje ezoteričnog geopolitičkog i etnarhaičnog svetskog poretka. Prevedeno na svetovni jezik to bi značilo - ustanovljenje novog Svetog rimskog carstva svetovne države koja bi trebalo da ujedini sve narode, a da počiva na duhovnim, umesto na društvenim, političkim ili ekonomskim temeljima. Takva država je trebalo da ostvari vekovni san o carstvu nebeskom na zemlji. Ostvarila bi se prastara hermetička postavka - kako gore tako dole. A ona nije bila sasvim utopijska ili naivna, bila je naprotiv makar delimično izvodljiva u okviru politike Evrope kasnog XIX veka.

  Ponovno uspostavljanje merovinške dinastije je dozvoljeno i opravdano, po njima, i zakonski i moralno. Iako je bila zbačena u osmom veku, merovinška krvna loza se nije ugasila. Naprotiv, nastavila se bez prekida, u pravoj liniji od Dagoberta II i njegovog sina Sigisberta IV. Uz pomoć dinastickih saveza i bračnih ukrštanja ta loza je obuhvatila Godfrija Bujonskog koji je osvojio Jerusalim 1099. (iste godine je osnovao i Sionski priorat) i razne druge vlastelinske i kraljevske porodice, prošle i sadašnje (Blanšfor i Žizor, Sen-Kler-Sinkler...)

  Brakom Marije Terezije fon Habsburg - austrijske carice i Fransoa I od Lorene u XVIII veku, konačno Merovinzi dolaze - ali na austrijski presto. Iz ovog braka je rođena Marija Antoaneta i udajom za Luja XVI trebalo je da njihov potomak uspostavi i u Francuskoj vladavinu Merovinga. Sledeći korak bi bilo objedinjavanje dva velika carstva u jedno evropsko carstvo sa velikim monarhom „koji će obnoviti krv iz velike svete zdele” (Sveti gral). Taj se plan nije ostvario jer Francuska revolucija je ubila Luja XVI i Mariju Antoanetu 1793.godine što odgađa ujedinjenje Evrope za mnogo vremena.

  Krajem XIX veka bili su gotovi planovi za stvaranje Svete lige koja bi ujedinila katoličku Evropu: Austriju, Francusku, Italiju i Španiju i to pod Habsburzima.

  Poslednji pokušaj oživljavanje Svete lige propao je pucnjima u Sarajevu 1914.godine. Veliko Habsburško carstvo, svarano vekovima strpljivim tkanjem međudinastičkim brakovima, velikim i malim političkim spletkama i ratovima - raspalo se.

  Uglavnom se svi slažu da je Sionski priorat najsnažnija tajna organizacija koju je svet ikad video, najbogatija i finansijski najuticajnija, siva eminencija iza zvaničnih vlada najmoćnijih država sveta, organizacija koja postavlja i smenjuje državnike, organizuje državne udare, kreditima i finansijskim špekulacijama dovodi države u zavisan položaj, prekraja granice, potpaljuje revolucije, zavodi sankcije, stvara međunarodnu monetu, svetsku banku, svetsku vladu, jednom rečju ustoličuje novi svetski poredak - priprema uslove za dolazak Velikog Monarha Davidove krvi. Kao takav on je bio i ostao ozbiljan pandan u istorijskim zbivanjima proteklih vekova jednoj drugoj moćnoj organizaciji - katoličkoj crkvi. I samo ovakva organizacija je mogla iznedriti „Protokole sionskih mudraca”.

 6. #6
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Exclamation SIONSKI PRIORAT

  Da bismo mogli pravilno razumeti Protokole moramo spoznati šta je to Sionski priorat i u kojim uslovima i zašto je stvoren ovaj drevni red. Koji su to politički i istorijski uslovi koji su iznedrili ovako moćnu organizaciju koja se održala kroz vekove. Mislim da je ovo vrlo važno da bi se moglo pravilno razumeti čemu su namenjeni Protokoli i kome i sa kojom namenom. Pozabavićemo se malo i istorijom.

  Sionski priorat je tajni red koji osnovao još 1099.godine Godfri Bujonski - kralj Jerusalima. Glavni zadatak ovog reda bio je da čuva i brani pripadnike merovinske krvi i da stvara uslove za preuzimanje kraljevskog trona, oduzetog još 679.g. ubistvom Dagoberta II, a u dosluhu sa Papom.

  Ulogu sionskog priorata najbolje odslikava jedna rečenica koju je navodno napisao jedan njegov član:

  „Bez Merovinga, Sionski priorat ne bi postojao, a bez Sionskog priorata merovinska dinastija bi izumrla.”

  Prema izvorima koji su nam bili dostupni, nesporni istorijski podaci u vezi ovog reda bi bili sledeći:

  Tajni red koji je delovao pod mnoštvom imena, najčešće je poznat kao Prieure de Sion (Sionski priorat).

  Sionskim prioratom je upravljao niz velikih majstora čija se imena nalaze među najsjajnijim u zapadnoj istoriji i kulturi. Veliki fizičar Isak Njut bio je i veliki majstor Sionskog priorata. Na čelu ove organizacije nalazio se od 1691. do 1727. godine. Bio je obuzet hermetičkim tekstovima i vlastitim je stavovima podržavao hermetičku trediciju. Verovao je da razmere i sklop Solomonovog hrama kriju alhemijske formule.

  Tokom istorije ovaj red su vodili ljudi kao sto je Rene Anžujski, Sandro Filipepi poznatiji kao Botičeli, Leonardo da Vinči, Viktor Igo, Klod Debisi, Žak Kokto i drugi. Kroz skoro celu svoju istoriju Sionski red se nerazdvojivo vezivao za red sveštenika - ratnika, za Templare (Hramovnike).

  Ideja o osnivanju templarskog reda je pala na pamet Igu de Pajenu u Jerusalimu koji je, moguće je, bio inspirisan redom Ubica ili Isamailijahan Nizara koji je osnovao Hasan i Sabah u planinama Elburca u Iranu. Poznati pod imenom muharam, „crveni”, fedawa Isamav Vili Kalifata, nosili su crvene kape, pojaseve i čizme, uz belu tuniku.
  Templari su nosili crveni krst na beloj tunici, a vitezovi Bolnice Svetoga Jovana Jerusalimskog (poznati kao malteški vitezovi između 1530. i 1798), koji su često obrtali simbolizam templara, najzad su prihvatili, na svojoj odeći ukrašenoj grbovima, beli krst na crvenoj osnovi. Godine 1118, uz podršku mladoga Bernara od Klervoa koji je za njih strogo Pravilo Svetoga Benedikta prilagodio uslovima vojnog života, templari su dobili zvanično priznanje i pravo da nose oružje kako bi branili hodočasnike u Svetoj zemlji. U stvari, oni će postati specijalisti za odbranu Jerusalima.

  Bila je to avanturistička vojno-religiozna grupacija koja je obavljala funkciju policije, zaštitnika hodočasnika koji su išli u Jerusalim. Templari su, bitišući tamo, stupili u kontakt sa rabinima i hodžama i saznali su neke tajne Istoka, koje su poticale zapravo od Atlantiđana. Sa proširenjem tog znanja red se pretvorio zapravo u verski, i onda vrlo ojačao, tako da je postao opasnost za vladare Zapadne Evrope.

  Pošto je papa podario templarima i bolničkim redovima privilegiju da direktno zavise od susreta sa papom čime je presečen beskrajni red crkvene birokratije, oni su postali uistinu pravi gospodati Svete zemlje. Ludo hrabre u borbi, ove hrišćanske elitne jedinice su zadobile izvanredno važnu ulogu i na Zapadu. Prvo je templarima poveren transfer novca hodočasnika u Svetu zemlju; onda su, kroz tesnu mrežu tvrđava od Škotske do Španije, prenosili novac i kroz Evropu; najzad, postali su bankari i izdavali su sertifikate o razmeni koje je mogla otkupljivati (kao vrednosni papir), neka druga templarska agencija. Bankari kraljeva, koji su podnosili račune jedino papi, templari su neizbezno, zahvaljujući svome bogatstvu i svojoj nezavisnosti, postali predmet zavisti, ljubomore, mržnje i zebnje među snagama koje su u državi počele da dižu glavu.

  Gubitak Jerusalima 1187. godine nije još izazvao nikakvu sumnju u korisnost templara; naprotiv, 1198.godine, novi vojni red pojavio se u Nemačkoj, pod nazivom tevtonski vitezovi, koji će ostati veran ekskomuniciranom caru Fridrihu II (1210-1250). Situacija se za templare promenila kada je poslednji hrišćanski bastion u Svetoj zemlji pao u ruke Turaka Mameluka 1291. Godine 1307, želeći da stavi tačku na njihovu finansijsku moć, francuski kralj Filip Lepi uhapsio je templare u Francuskoj i izvršio pritisak na papu (Klimenta V, izgnanog u Poatje a onda u Avinjon, izvan francuske jurisdikcije, pa ipak opasno blizu francuskoj teritoriji) da povuče svoju zaštitu templara.

  Red templara se raspao 1312. godine. Njegov veliki majstor Žak de Molej postao je 1314. poslednja žrtva krvavog progona koji su smislili Filip Lepi i njegov svetnik Vilijem od Nogareta.

  Uspeli su da ih sve unište. Kralj je spalio na lomači majstora Žaka de Moleja. No na samoj lomači on je prokleo kralja i prorekao obnovu reda kroz 600 godina; bilo je to 1314.godine. Sve se to i obistinilo - kralj je sa svojim pristalicama umro pod misterioznim okolnostima iste godine, a red je obnovljen, posle 600 godina, u punom sjaju, što ne znači da nije tinjao sve vreme. U XIV veku se pojavio kao hermetički red Ružinih Krstaša. Red Templara se ponovo pojavio kao red Iluminata, pod vođstvom Johana Adama Vajshaupta u Bavarskoj. Oni su i masoni i Templari i Malteški vitezovi i komunisti i nacisti i gospodari novca, oni su vladari iz senke.

 7. #7
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Iako su vitezovi templari bili uništeni i rastureni između 1307. i 1314. godine, Sionski priorat ostao je nedirnut. Nastavio je da deluje kroz vekove i iako je i sam povremeno bio razdiran krvavim stranačkim sukobima. Delujući u senci, iza kulisa, upravljao je nekim od odsudnih događaja u zapadnoj istoriji.

  Zahvaljujući dodiru sa islamskom i jevrejskom kulturom, templari su već bili usvojili veliki broj predstava tuđih pravovernom rimskom hrišćanstvu. Bliski odnosi su održavani sa jevrejskim zajednicama sa kojima su ih vezivali finansijski interesi i školstvo. Tako su templari bili izloženi mnogim stvarima koje Rim nije odobravao, što je na kraju i rezultiralo njihovim uništenjem. Često je iznošeno da je templarima bila poznata neka vrsta tajne koja se odnosila na poreklo hrišćanstva. Govoreno je da su oni bili gnostici, jeretici, da su bili prebezi u islam. Težili su stvaralačkom jedinstvu rodova, rasa i vera - doslednoj politici islamske, hrišćanske i herbejske misli.

  Od svih optužbi protiv templara najozbiljnije su bile one za bogohuljenje i jeres - za poricanje, gaženje i pljuvanje po krstu. Da li su odbacivali Hrista ili su jednostavno odbacivali raspeće? (U skladu sa katarskim verovanjem). Teško je na ovo odgovoriti, ali izgleda jasno da se nešto odbacivalo i da je taj čin bio bitno načelo reda. Templari su bili čuvari Svetog grala - šta god to bilo.

  Od 1188. godine vitezovi templari su bili samostalni - nisu više padali pod vlast Sionskog reda niti su delovali kao njegova vojna ili upravna ruka. To je trajalo sve do njihove strašne propasti 1307.godine. Tvrdi se da su sionski i templarski red do 1188.g. imali zajedničkog velikog majstora, a od tog datuma sionski red bira svoje velike majsore i iste godine sionski red je izmenio svoje ime usvajajući ono koje je navodno zadržao do danas - Sionski priorat.

  Sionski priorat i danas postoji, i još uvek je aktivan. Uticajan je i igra ulogu u međunarodnim poslovima na visokom nivou, kao i u stvarima domaće politike izvesnih evropskih zemalja. Do izvesne, značajne mere je odgovoran za veliki deo građe o njemu rasejane od 1956.godine od kada pušta u opticaj izvesne podatke, razdražujuće iscepkane na komadiće, u tačno odmerenim količinama, dovoljno taman da zadovolji nagoveštaje. „Vreme je u vrlo stvarnom smislu sazrelo da sionski priorat pokaže svoju ruku.” Činilo se, ukratko, da su Prioratski spisi naročito proračunati da utabaju staze nekom zapanjujućem otkriću. Kakvim se god na kraju to otkriće moglo pokazati, ono je očigledo iziskivalo poduži postupak „omekšavanja” - pripremanja ljudi. I kakvim se god na kraju to otkriće moglo pokazati, ono je nekako uključivalo merovinšku dinastiju, produženje krvne linije te dinastije do današnjeg dana i potajno kraljevanje.

  Priznati i objavljeni cilj Sionskog priorata je ponovno uspostavljanje merovinške dinastije i krvne loze - ne samo na prestolu Francuske već i na prestolima drugih evropskih zemalja, pa i sveta. Uspostavljanje ezoteričnog geopolitičkog i etnarhaičnog svetskog poretka. Prevedeno na svetovni jezik to bi značilo - ustanovljenje novog Svetog rimskog carstva svetovne države koja bi trebalo da ujedini sve narode, a da počiva na duhovnim, umesto na društvenim, političkim ili ekonomskim temeljima. Takva država je trebalo da ostvari vekovni san o carstvu nebeskom na zemlji. Ostvarila bi se prastara hermetička postavka - kako gore tako dole. A ona nije bila sasvim utopijska ili naivna, bila je naprotiv makar delimično izvodljiva u okviru politike Evrope kasnog XIX veka.

  Ponovno uspostavljanje merovinške dinastije je dozvoljeno i opravdano, po njima, i zakonski i moralno. Iako je bila zbačena u osmom veku, merovinška krvna loza se nije ugasila. Naprotiv, nastavila se bez prekida, u pravoj liniji od Dagoberta II i njegovog sina Sigisberta IV. Uz pomoć dinastickih saveza i bračnih ukrštanja ta loza je obuhvatila Godfrija Bujonskog koji je osvojio Jerusalim 1099. (iste godine je osnovao i Sionski priorat) i razne druge vlastelinske i kraljevske porodice, prošle i sadašnje (Blanšfor i Žizor, Sen-Kler-Sinkler...)

  Brakom Marije Terezije fon Habsburg - austrijske carice i Fransoa I od Lorene u XVIII veku, konačno Merovinzi dolaze - ali na austrijski presto. Iz ovog braka je rođena Marija Antoaneta i udajom za Luja XVI trebalo je da njihov potomak uspostavi i u Francuskoj vladavinu Merovinga. Sledeći korak bi bilo objedinjavanje dva velika carstva u jedno evropsko carstvo sa velikim monarhom „koji će obnoviti krv iz velike svete zdele” (Sveti gral). Taj se plan nije ostvario jer Francuska revolucija je ubila Luja XVI i Mariju Antoanetu 1793.godine što odgađa ujedinjenje Evrope za mnogo vremena.

  Krajem XIX veka bili su gotovi planovi za stvaranje Svete lige koja bi ujedinila katoličku Evropu: Austriju, Francusku, Italiju i Španiju i to pod Habsburzima.

  Poslednji pokušaj oživljavanje Svete lige propao je pucnjima u Sarajevu 1914.godine. Veliko Habsburško carstvo, svarano vekovima strpljivim tkanjem međudinastičkim brakovima, velikim i malim političkim spletkama i ratovima - raspalo se.

  Uglavnom se svi slažu da je Sionski priorat najsnažnija tajna organizacija koju je svet ikad video, najbogatija i finansijski najuticajnija, siva eminencija iza zvaničnih vlada najmoćnijih država sveta, organizacija koja postavlja i smenjuje državnike, organizuje državne udare, kreditima i finansijskim špekulacijama dovodi države u zavisan položaj, prekraja granice, potpaljuje revolucije, zavodi sankcije, stvara međunarodnu monetu, svetsku banku, svetsku vladu, jednom rečju ustoličuje novi svetski poredak - priprema uslove za dolazak Velikog Monarha Davidove krvi. Kao takav on je bio i ostao ozbiljan pandan u istorijskim zbivanjima proteklih vekova jednoj drugoj moćnoj organizaciji - katoličkoj crkvi. I samo ovakva organizacija je mogla iznedriti „Protokole sionskih mudraca”.

 8. #8
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  19.02.2008.
  Poruke
  121
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Извор?

 9. #9
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  zar nisu protokoli falsifikat......:rolleyes:
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 10. #10
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Falsifikat čega? Šta je original? Ne postoji falsifikat falsifikata!

 11. #11
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  da to ih i ja stalno pitam kad kazhu da su protokoli falsifikat ....

 12. #12
  Početnik
  Učlanjen
  11.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Citat Original postavio Шон Pogledaj poruku
  da to ih i ja stalno pitam kad kazhu da su protokoli falsifikat ....
  Da, mislim da je izbor reči zaista pogrešan.
  Bolje je reći da su Protokoli - podvala.
  Poslednji put ažurirao/la sirotan : 20.02.2008. u 10:48

 13. #13
  Domaćin
  Učlanjen
  03.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.920
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Templari su samo u pocetku bili pod kontrolom Priorata Siona. Do raskida je doslo 1188. g. ne. zbog toga sto su Templari presli na protivnicku stranu (neki bi rekli na tamnu stranu). Danas nastavljaci njihove tradicije vladaju svetom, dok je Priorat Siona potisnut u drugi plan.

 14. #14
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Priča zapravo ide ovako. Johann Adam Weishaupt, osnivač Reda illuminata, Napisao je za vreme Francuske buržoaske revolucije "Protokole iluminata". Krajem XIX veka braća su podmetnula te protokole Jevrejima pod imenom "Protokoli skupova sionskih mudraca", izmenivši neke detalje.

 15. #15
  Domaćin
  Učlanjen
  03.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.920
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Citat Original postavio ILLUMINAT Pogledaj poruku
  Priča zapravo ide ovako. Johann Adam Weishaupt, osnivač Reda illuminata, Napisao je za vreme Francuske buržoaske revolucije "Protokole iluminata". Krajem XIX veka braća su podmetnula te protokole Jevrejima pod imenom "Protokoli skupova sionskih mudraca", izmenivši neke detalje.
  Pitao sam te na drugoj temi, a evo i ovde:
  za koga je radio Adam Vajshaupt?

 16. #16
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Radio je za nefilime, velike majstore svih tajnih društava, istinske vladare iz senke.

 17. #17
  Početnik
  Učlanjen
  11.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Citat Original postavio ILLUMINAT Pogledaj poruku
  Priča zapravo ide ovako. Johann Adam Weishaupt, osnivač Reda illuminata, Napisao je za vreme Francuske buržoaske revolucije "Protokole iluminata". Krajem XIX veka braća su podmetnula te protokole Jevrejima pod imenom "Protokoli skupova sionskih mudraca", izmenivši neke detalje.
  Eto...

 18. #18
  Poznat vujadin (avatar)
  Učlanjen
  30.01.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.641
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  145

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  То није логично, мислим да Јеврејима неко нешто подметне, тај се још није родио.

 19. #19
  Početnik
  Učlanjen
  11.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Možda su oni ti koji su podmetnuli...

  ...svetu...

  Citat Original postavio ILLUMINAT Pogledaj poruku
  Radio je za nefilime, velike majstore svih tajnih društava, istinske vladare iz senke.
  ...the nephilim come from a union between “sons of God” and “daughters of man”...
  Ako mogu da upitam - jel o ovome pričamo?
  Poslednji put ažurirao/la sirotan : 25.02.2008. u 19:15

 20. #20
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  O tome pričamo.

 21. #21
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Citat Original postavio vujadin Pogledaj poruku
  То није логично, мислим да Јеврејима неко нешто подметне, тај се још није родио.
  Radi se o podvali milenijuma, raspitaj se malo.

 22. #22
  Početnik
  Učlanjen
  11.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Citat Original postavio ILLUMINAT Pogledaj poruku
  O tome pričamo.
  Hvala!

  Citat Original postavio ILLUMINAT Pogledaj poruku
  Johann Adam Weishaupt, osnivač Reda illuminata, Napisao je za vreme Francuske buržoaske revolucije "Protokole iluminata"
  Mogu li se na netu naći ovi Protokoli u bilo kom obliku?

  Citat Original postavio ILLUMINAT Pogledaj poruku
  Krajem XIX veka braća su podmetnula te protokole Jevrejima pod imenom "Protokoli skupova sionskih mudraca", izmenivši neke detalje.
  Jel se ovo odnosi na braću - Masone, Iluminate?

  Mnogo pitanja, nadam se da nije problem
  Poslednji put ažurirao/la sirotan : 25.02.2008. u 22:29

 23. #23
  Domaćin
  Učlanjen
  03.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.920
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Citat Original postavio ILLUMINAT Pogledaj poruku
  Radio je za nefilime, velike majstore svih tajnih društava, istinske vladare iz senke.
  Varas se. Nefilima vise nema. Ovi koji su glavni u tom pokretu nemaju nista vise genetske veze sa njima od prosecnog Srbina.
  Koja porodica je danas glavna u tom pokretu?

 24. #24
  Početnik
  Učlanjen
  11.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Pokretu?!
  Oprostite na mom neznanju... ali ima li taj pokret ime?

 25. #25
  Domaćin
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Lokacija
  LCF TEMPLE
  Poruke
  3.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SIONSKI PRIORAT

  Citat Original postavio sirotan Pogledaj poruku
  Hvala! Mogu li se na netu naći ovi Protokoli u bilo kom obliku?
  Postavio sam ih ovde:

  http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=200464

Slične teme

 1. Sionski priorat i "srpska veza"
  Autor sirotan u forumu Zanimljivosti
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 17.08.2014., 17:50
 2. SIONSKI MODERATOR MARSAL JOMINI
  Autor SPASIOCI-SRBIJE u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 28.02.2006., 00:29

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •