danju mozda hapse, nocu stite

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
ima ljudi koji ne vole svoj posao, ali ga rade. ali ovo mi je malo cudno. kako ce ga ta osoba sutra uhapsiti ako se to od njega zahteva??? o tome da ce ga taj "radnik" uvek obavestavati o "opasnosti" necu da trosim reci.

Vojni specijalci telohranitelji kriminalaca
SveVesti.com Politika 04.01.2008 10:05



Pojedinci su okaljali ugled


Protiv nekoliko pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije pokrenut je disciplinski postupak, jer su izvan radnog vremena u privatnom aranžmanu obezbeđivali kriminalce, nezvanično je potvrđeno „Politici” u Ministarstvu odbrane uz napomenu da su „u pitanju pojedinačni slučajevi”.


Kako se saznaje, reč je o akciji vojnih službi bezbednosti sprovedenoj po naređenju ministra odbrane nakon što je MUP Srbije na žurki Joce Amsterdama u njegovom obezbeđenju zatekao i jedno vojno lice.
Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, dobro poznato ime evropskim policijama, optužen je za ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš 1995. godine u Beogradu. Budući da na slobodi očekuje ishod ovog krivičnog postupka, u oktobru je svoj rođendan proslavio u jednom restoranu u Beogradu. Burno je reagovao kada je policija ušla i počela da legitimiše goste, pa je zajedno sa svojim telohraniteljima priveden. Tada je utvrđeno da se među članovima obezbeđenja nalaze policajci „van radnog vremena” i – jedan podoficir Vojske Srbije.
Angažovanje policajaca, ali i profesionalnih pripadnika Vojske, u obezbeđenju šefova podzemlja počelo je još devedesetih godina prošlog veka. Oni su na „ceni”, jer mogu nesmetano da nose oružje, da službenim legitimacijama obezbeđuju prolaz kroz policijske kontrole ili da izbegnu raciju. Njihov motiv je „dodatna zarada”, veća od plate koju im daje država. Ipak, krajnje je problematičan profesionalni integritet „bezbednjaka” koji se stavljaju u službu podzemlja.
Dešavalo se da neki od njih i poginu prilikom likvidacija ličnosti koje su štitili. Tako je prilikom ubistva Jusufa Bulića Juse 1998. godine u Novom Beogradu poginuo i jedan vojni specijalac, dok je prilikom egzekucije Zorana Uskokovića Skoleta 2000. godine u beogradskom naselju Vidikovac ubijen policajac koji ga je obezbeđivao.
– Angažovanje pripadnika Vojske kao pripadnika privatnog obezbeđenja jeste nedopustiva pojava koja se oštro sankcioniše. Takvima neće biti mesta u elitnim jedinicama kao što je Specijalna brigada – kažu u Ministarstvu odbrane.
Specijalna brigada je združena taktička jedinica u kojoj se ističu izviđačka, protivteroristička, padobranska i ronilačka komponenta. U svom sastavu ima bataljon za protivteroristička dejstva, 72. izviđačko-diverzantski bataljon i 63. padobranski bataljon, sa pratećim sastavima ukupno oko hiljadu ljudi. Reč je o posebno organizovanoj jedinici, obučenoj, opremljenoj i namenjenoj za pripremu, organizovanje i izvođenje obaveštajno-izviđačkih, diverzantskih, protivdiverzantskih, protivterorističkih, protivpobunjeničkih, psihološko-propagandnih i drugih specijalnih dejstava na kopnu, akvatoriji i u vazdušnom prostoru. Komanda jedinice je u Pančevu, a njeni sastavi su raspoređeni u ovom gradu i Nišu.
 
Plemensko rođački odnosi su neprevaziđeni u sferi kriminala.Onako kako vaši rođaci saplemenici štite jedni druge ne radi niti funkcioniše bilo koja od naših specijalnih jedinica.

ali ste vi nekako transparentni, e sad da li je "postenje" u pitanju ili hrabrost [ne moze nam niko nista jaci smo....] ili naivnost to sami zakljucite
Zato,sedi jedan!

nemo komso da zbog tebe ponavljam, mislim nije fer da ponavljam zbog kojekakvih breee
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top