PHP - Da li neko zna da objasni sledecu sintaxu?
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: PHP - Da li neko zna da objasni sledecu sintaxu?

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    25.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    23
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano PHP - Da li neko zna da objasni sledecu sintaxu?

    {$lng.lbl_department} - Kako funkcionise ovaj blok koda. Do sada sam nesto radio sa php om citao neke knjige medjutim nisam naisao na ovaj stil pisanja - kod kapsuliran u velikim zagradama. Da li neko zna ukratko da mi objasni kako ovo funkcionise?



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: PHP - Da li neko zna da objasni sledecu sintaxu?

    To je template sistem odnosno odvajanje php-a od html-a.

    Primer php koda:
    Kod:
    require("neki_template.class.php");
    $objekat = new neki_template;
    
    $objekat->assign('input_polje','Uneti_imput');
    
    $objekat->display('index.tpl');
    Prikaz strane:
    Kod:
    <tr>
      <td>
      Ime
      </td>
      <td>
      {input_polje}
      </td>
     </tr>
    Moras poznavati template sistem koji je koristen da bi mogao raditi sa tim stvarima.

    Za vise informacija proguglaj malo na tu temu i pogledaj smarty - jedan od najrasprostranjenijih sistema.

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    25.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    23
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: PHP - Da li neko zna da objasni sledecu sintaxu?

    Pozdrav taksista,
    Bas sam se pitao sta radi folder Smarty na x-carti. Presao sam nekoliko knjiga o php vidim nema slicne sintaxe u njima. A i template sistem mi je malo cudan, znaci to je to. Hvala vec mi je malo svanulo. Ovo je vec n-ti put da mi otvaras oci.

    Hvala jos jednom!

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: PHP - Da li neko zna da objasni sledecu sintaxu?

    Nema na cemu maxer... sad sam tek video da smo resavali onaj tvoj apache problem pre par meseci na krstarici :-)

  5. #5
    Veoma poznat
    Učlanjen
    05.03.2004.
    Lokacija
    R1a 15,93% :D :D :D
    Poruke
    11.430
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: PHP - Da li neko zna da objasni sledecu sintaxu?

    ljudi
    jel moze neko da mi objasni kako da koristeci AJAX
    proguram POST formu?

    s GET mi je sve jasno
    al kako bash i nisam apsolviro JavaScript
    josh uvek ne umem da formu, recimo za slanje posta na forumu

    obradim u AJAXu.
    nadam se da me razumete...

Slične teme

  1. jel ume neko da mi objasni
    Autor SilverBullet387 u forumu Hardver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 21.02.2009., 15:34
  2. ZNA LI NEKO DA MI OBJASNI
    Autor mobilni u forumu Internet
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 17.01.2007., 19:50
  3. Moze li neko da mi objasni!!!
    Autor Veki 37 u forumu Astrologija
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 06.05.2004., 23:21

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •