Korisicke funkcije??
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Korisicke funkcije??

  1. #1
    Obećava Fidelito_Castro (avatar)
    Učlanjen
    28.04.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    61
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Korisicke funkcije??

    Zamolio bih vas za pomoc oko ovog koda???
    Ne mogu da izvrsim povezivanje,a ne znam gde mi je greska?

    Kod:
    /*Program koji ce na osnovu unese reci ispitati duzinu karaktera
    i nakon toga u zavisnosti od broja karaktera ispisati faktorijel karaktera */
    
    #include<stdio.h>
    #include<string.h>
    #define MAKS 20
    
    /*Protoripi funkcija */
    int duzinaf(char stringf[MAKS+1]);
    int faktorijelf(int *duzina2);
    
    /*Globalne promenljive*/
    
    char string[MAKS+1];
    int i;
    int duzina;
    int faktorijel;
    /*Pocetak funkcije main */
    int main(void){
            
            //Unos stringa preko makroa
            puts("Unesite neki tekst");
            gets(string);
            duzina=duzinaf(string);
            printf("Rec"%s" ima %d karaktera",string,duzina);
            faktorijel=faktorijelf(&duzina);
            printf("Faktorijel od %d karaktera iznosi %d",duzina,faktorijel);
        
    }
    
    /*Definisanje funkcije duzinaf */
    
    int duzinaf(char stringf[MAKS+1])
    {
        int duz;
    
        duz=strlen(stringf);
        return duz;
    }
    
    /*Definisanje funckije faktorijelf*/
    
    int faktorijelf(int *duzina2)
    {
        return (*duzina2) * faktorijelf ((*duzina2)-1);
        
    }
    Unapred zahvalan!



  2. #2
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Korisicke funkcije??

    imas jednu gresku u printf, stavio si navodnike oko %s

    sikreno da ti kazem ne svidja mi se nesto ovaj pokazivac. moze to jednostavnije da se uradi


  3. #3
    pater.familias nije na forumu
    Dejame en paz, dejame solo, yo vivo hoy no miro para atras
    Neproveren član pater.familias (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Superspamoderator
    Poruke
    13.108
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Korisicke funkcije??

    1- Meni izgleda da ti je greška u f-ji faktorijelf(). Ne vidim zašto si morao ovako da je zakomplikuješ.
    Jedan prost FOR loop bi rešio to očas posla i bilo bi jasnije i 'čitljivije'.
    Nisam baš siguran šta pitaš, da li neće da ti linkuje ili ne vraća rezultat kako treba?
    2- int main(void) - f-ja treba da ima return ali ga nigde nisi odradio, dakle na kraju main() ubaci
    nešto kao return 1; ili whatever.
    3- nije mi jasno zašto si pisao f-ju duzinaf() ??? strlen(stringf[MAKS+1]) ti vraća isti INT kao i f-ja.
    -----------------------
    -Linija: printf("Rec "%s" ima %d karaktera",string,duzina); treba da izgleda ovako:
    printf("Rec %s ima %d karaktera",string,duzina);
    -Funkciju faktorijalf() ja bih napisao ovako:
    Kod:
    int faktorijelf(int duzina2)
    {
         long int t=1;
         for (i=1;i<=duzina2;i++)
         {
              t*=i;
         }
         return t;
    }
    -------------------------
    U stvari ne znam da li ti hoćeš matematički faktorijel ovom funkcijom, samo pretpostavljam... (
    Verovatno cak i ima f-ja u math.h ali je bespotrebno uključivanje te biblioteke s obzirom na prostoću f-je.
    Poslednji put ažurirao/la pater.familias : 23.12.2007. u 21:43

  4. #4
    pater.familias nije na forumu
    Dejame en paz, dejame solo, yo vivo hoy no miro para atras
    Neproveren član pater.familias (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Superspamoderator
    Poruke
    13.108
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Korisicke funkcije??

    BTW f-ja koju si upisao kao faktorijelf se vodi kao maliciozni kod.
    Iz nje se nikada neće izaći. Treba ubiti taj proces i onda će ponovo da linkuje.
    Evo ti kompletan source programa koji radi.
    Kod:
    #include<stdio.h>
    #include<string.h>
    #define MAKS 20
    
    int duzinaf(char stringf[MAKS+1]);
    int faktorijelf(int duzina2);
    
    char string[MAKS+1];
    int i;
    int duzina;
    int faktorijel;
    
    int main(void)
    {        
            puts("Unesite neki tekst");
            gets(string);
            duzina=duzinaf(string);
            printf("Rec %s ima %d karaktera\n",string,duzina);
            faktorijel=faktorijelf(duzina);
            printf("Faktorijel od %d karaktera iznosi %d\n",duzina,faktorijel);
            return 1;
    }
    
    int duzinaf(char stringf[MAKS+1])
    {
        int duz;
        duz=strlen(stringf);
        return duz;
    }
    
    int faktorijelf(int duzina2)
    {
         long int t=1;
         for (i=1;i<=duzina2;i++) t*=i;
         return t;
    }
    Probaj promeni iz Release u Debug ili obratno i to će biti u redu takođe što se tiče linkovanja.
    Mada bi proces trebao 'ubiti' u svakom sl.
    Poslednji put ažurirao/la pater.familias : 23.12.2007. u 21:56

  5. #5
    Obećava Fidelito_Castro (avatar)
    Učlanjen
    28.04.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    61
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Korisicke funkcije??

    Ljudi hvala na pomoci!

  6. #6
    Obećava Fidelito_Castro (avatar)
    Učlanjen
    28.04.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    61
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Korisicke funkcije??

    Da ne otvaram novu temu,iskoristio bih ovu.
    Da li neko moze da mi kaze zasto nema <graphics.h> biblioteke u Visual Studio 6-ici.
    Da li mogu da je skinem sa interneta?

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Korisicke funkcije??

    Нема, зато што то није Мајкрософтов "фајл".

    Можеш да скинеш са нета. Наравно требају ти и они .lib фајлови уз header.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  8. #8
    Obećava Fidelito_Castro (avatar)
    Učlanjen
    28.04.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    61
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Korisicke funkcije??

    Hvala,ali moze li malo konkretniji odgovor?
    koji .lib fajlovi?
    I ceo dan trazim ne mogu da nadjem?

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Korisicke funkcije??

    На линку http://www.cs.colorado.edu/~main/cs1300/doc/bgi/bgi.html имаш објашњено шта ти је потребно одакле да скинеш то и где да га копираш.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

Slične teme

  1. Windows API funkcije
    Autor mwlada u forumu Programiranje
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 17.11.2013., 13:25
  2. Funkcije i granicne vrednosti funkcije
    Autor andrijana_andi u forumu Prirodne nauke
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 14.01.2008., 10:07
  3. funkcije:(
    Autor skituljak123 u forumu Prirodne nauke
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 02.01.2008., 17:43
  4. Mis van funkcije
    Autor SO33 u forumu Hardver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 04.11.2007., 19:38

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •