KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 29

Tema: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

 1. #1
  Aktivan član Ved_Ran (avatar)
  Učlanjen
  28.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod kuce.
  Poruke
  1.151
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  СВЕТОСАВСКА ОМЛАДИНСКА ЗАЈЕДНИЦА
  СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
  ЕПАРХИЈЕ ЗВОРНИЧКО-ТУЗЛАНСКЕ
  БРЧКО  НОВИ СВЈЕТСКИ ПОРЕДАК И КОНТРОЛА ПРИРАШТАЈА


  Кад год почне да се говори о тзв. '' планираном смањењу рађања '', чуће се неко да вели : '' Да, наравно, БиХ то не треба. Нас је и тако и овако све мање и мање. Али, шта ћемо са Кинезима и Индијцима ? Ко ће њих да храни ? Гдје да се они смјесте ? Ко ће за њих да нађе посла ? Не смањивати број становника у тим земљама значи изазивати глад, злочине и ратове.''
  Пропагатори мита о пренасељености, поред конкретних манипулација, користе и једну, да тако кажемо, основну : они друштвено богатство приказују у виду '' медењака '' којих '' нема за све ''. При томе, медењаци су већ печени, спремни, и зато, што мање уста, то више медењака.
  То је типична тачка гледишта западног малограђанина – паразита. А у самој ствари све је обратно. Друштвено богатство, те '' медењаке '', неко стално треба да пече.То није манна са небеса, него производ људског рада. И што више пекара, то више '' медењака ''. Наравно, ако се производња нормално организује. Уз то, што више рођених, то већа шанса да се појаве таленти, генији, који ће открити нове начине исхране, изворе енергије и остало, што ће обезбједити живот и нове ресурсе за '' медењаке ''.
  Лаж о пријетњи пренасељеношћу оповргло је на стотине научника. Један од најугледнијих је демограф – економиста Колин Кларк. Изучивши стање ствари у мноштву земаља у развоју, открио је да је темпо раста друштвеног производа већи управо тамо гдје брже расте број становника.
  Године 1987. у Јужној Кореји густина насељености била је четвероструко већа него у Кини, а на Тајвану петероструко. У Кореји је национални доходак по глави становника био седам пута већи него у Кини, а на Тајвану осам пута. Уз то, Колин Кларк је анализирао могучности исхране становништва планете на основу обрадиве земље. Високо технолошке методе обраде земље још прије десет година дозвољавале су да се на Земљи прехрани 35,1 милијарди људи. То би било могуће ако би се људи хранили на '' амерички начин ''. Ако би се упражњавао јапански начин исхране, који је скромнији, било би могуче прехранити 105 милијарди уста.
  Роџер Ревел, бивши директор харвардског центра за демографска истраживања, слаже се са Кларком. По његовим процјенама, сеоска привреда свијета могла би пуноврједно ( 2500 калорија дневно ) да храни 40 милијарди људи. Уопште, мит о глади као посљедици пренасељености не може да издржи никакву критику. Исто се може рећи и о миту о пренасељености као узроку злочина. Можемо навести мноштво примјера слабо насељених земаља у којима је стопа криминала висока с једне и густо насељених земаља, попут Непала, гдје је криминал минималан. Тамо не само да не убијају и не краду, него се и не разводе. Иако је развод законски допуштен, развода нема – НИЈЕДНОГ !
  Уништење '' сувишних људи '' ( нарочито путем абортуса, контрацепције и стерилизације ) снажније од свега спроводи се у земљама чије слабљење одговара САД. У '' Меморандуму о националној безбједности САД '' озбиљно се разматрало колико је потребно смањити становништво Египта да би Израел ( а са њим и Америка ) сачували кључне позиције на Блиском Истоку, с обзиром на све већи природни прираштај Арапа. Било је изражено жаљење што је због сукоба у Источном Пакистану дошло до уласка мноштва избјеглица у Индију. Шта је огорчило писце '' Меморандума '' ? Ево : '' Долазак нових девет милиона емиграната поништио је осмогодишње напоре Асоцијације за планирање породице, захваљујући којима је успјело да се спријечи рађање девет милиона дјеце.''
  Читаш, и по ко зна који пут си запањен '' политичком коректношћу '' новог нацизма. У Хитлеровој Њемачкој масовно уништење људи називало се санацијом ( оздрављењем ). У данашњој Колумбији убијање дјеце – бескућника називају '' социјалним чишћењем ''. А у Бразилу се тим '' племенитим послом '' баве тзв. '' Комитети пажње ''.
  У књизи Жаклин Кејзун '' Рат против становништва '', објављеној 1988. у САД, постоји поглавље '' Међународна помоћ САД и контрола становништва ''. У њој пише да је од 1965. до тада Америка уложила у смањење броја становника у разним земљама свјета двоструко више него све остале државе узете скупа. Управник Агенције за међународни развој др Рајмерт Т. Равенхолт у свом интервјуу листу '' Сент Луис Поуст Диспеч '', од 22.априла 1977. изјавио је да је, зарад остварења економских интереса САД, потребно стерилисати четвртину жена свијета способних да рађају.
  Међутим, у Индији ( и у неким другим земљама ), стерилизовали су не само жене, него и мушкарце. Још 1966.године, прије него што је Америка развила широку кампању у области '' економије рађања '', предсједник Џонсон је неколико пута одбио да пошаље зрно пшенице Индусима који су умирали од глади. Захтјевао је претходно да индијска влада пристане на широко заснован програм ограничавања рађања. Када су, на крају, власти Индије пристале, Џонсон је извјесно вријеме оклијевао, чекајући да види да ли се програм спроводи. За то вријеме, Индуси су наставили да умиру од глади. На другом мјесту, у књизи такође америчког аутора, Едварда Полмана, '' Како убијати становништво '', описује се стерилизација Индуса на најразличитијим јавним мјестима, све до аутобуских станица. На сваком стерилизацијском пункту вршено је по 20 вазектомија ( стерилизација мушкараца ) на сат !
  Наравно, добровољност ове акције била је веома условна. У једном индуском селу сто посто брачних парова способних за рађање сагласило се да '' испланира породицу '' ( углавном путем вазектомије ) да би село добило – нови бунар ! У другим селима сиромашним сељацима давали су малу надокнаду за то што је 75 % мушкараца пристајало на то да буду стерилизовани.
  Али Американци су жељели да '' економисање дјецом '' буде брже, па је добровољно – принудна стерилизација постала ПРИНУДНА ! За шест мјесеци у Индији је, 1976. године, стерилисано три милиона људи. Многи су, послије примјене тог '' најпоузданијег начина контрацепције '' постали инвалиди или умрли. Шта да се ради ? Нема реформи, као што ми у БиХ сада знамо, без жртава. Зато су урођеници захваљујући америчким парама добили бунар по највишим стандардима цивилизованог свијета.
  Програм стерилизације у Салвадору, који финансира Агенција за међународни развој АМП, подразумјева 20.000 стерилизација годишње. А у Бангладешу програм АМП директно повезује смањење рађања са '' заштитом мајчинства и дјеце ''. Дјецу су лијечили од дијареје само под условом да њихове мајке пристану на стерилизацију. Рачуница је била прецизна : Бирајући између живота и смрти већ рођеног дјетета, жене су биле спремне да више никад не рађају.
  А ево како су прошле '' развијене сеоске области '' у Индонезији. Американци су тамо пробали такозвани сеоски систем ( '' village system '' ), покривши земљу мрежом са 30.000 пунктова за планирање породице. ''Центар'' ( влада Индонезије ) је постављао циљ : у том и том року толики и толики проценат грађана обухватити контрацепцијом. Активисти који су то спроводили добијали су премије за испуњену норму. А села – додатну храну, медицинску помоћ и остала добра. 2. #2
  Aktivan član Ved_Ran (avatar)
  Učlanjen
  28.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod kuce.
  Poruke
  1.151
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  NASTAVAK:

  Најгрђе је Америка дјецом '' економисала '' у Кини. Мисли се да Кинези све раде по својој вољи, али је то погрешно. Јавно се одричући кинеског програма '' Једно дијете – једна породица '', који подразумјева насилне абортусе, принудну стерилизацију и убијање новорођенчади, Агенција за међународни развој била је ипак главни покровитељ Међународне федерације за планирање породице и Фонда за становништво при Уједињеним Нацијама, који су финансирали кинески програм.
  Уз то Кинези и Американци су активно размјењивали научнике – '' планере породице ''. Кина је постала прави полигон за таква '' истраживања ''. Новинар Кристофер Рен је у '' Њујорк Тајмсу '', од 16.маја 1982.године писао о хиљадама кинескиња које су хапшене и примораване да врше абортусе : '' Држали су их у затворским ћелијама или јавно срамотили, пред гомилама људи, приморавајући их да абортирају. Патроле су хватале жене на улицама и у марицама их одвозили у абортерске клинике ''. Мајкл Винк је у '' Вол Стрит Џурналу '' писао о женама '' везаним конопцима, које су у приколицама за стоку гонили на абортусе.'' А Стивен Мошер у '' Пипл Рипаблик Прес '' је говорио о убијању новорођених дјевојчица у Кини : '' Могу да их закољу, утопе или просто оставе да умру од глади и хладноће ''. Ето каквом цјеном је плаћено '' кинеско чудо '' којим се одушевљавају многи наши политичари – либерали и демократи !
  Не скречемо пажњу на новац случајно. У '' Меморандуму Асоцијације за међународни развој '' ( 1987. ) јасно се указује да ће сви међународни програми за контролу раста становништва пропасти ако их САД не буду финансирале, и ако ДАВАЊЕ КРЕДИТА ОДРЕЂЕНИМ ЗЕМЉАМА НЕ СТАВЕ У ДИРЕКТНУ ЗАВИСНОСТ ОД ИСПУЊАВАЊА ЗАДАТАКА У ТОЈ ОБЛАСТИ !
  Али нису сви пројекти америчких насљедника цара Ирода ишли тако глатко. У Индији су, као '' стерилизаторку '', убили Индиру Ганди и њеног сина Раџива, јер су они били нарочито активни у подстицању ПРИНУДНЕ СТЕРИЛИЗАЦИЈЕ. Индуси су нам причали како су представници власти долазили у села, хватали мушку дјецу од 15 до 17 година и у препуним камионима их возили на '' малу просту операцију '' ( како стерилизацију зове '' Асоцијација за планирање породице ), заувјек лишавајући дјечаке права да постану мушкарци. Убиство Раџива Гандија није ријешило проблем, али је мало прикочило реформаторе. Због тога сад Индија има преко милијарду становника.
  У Никарагви ствар су ријешили радикално : један од првих указа сандинистичке власти послије свргавања проамеричког диктатора Сомозе био је затварање свих клиника за планирање породице које финансира АМП. ...
  Ни у Ирану '' планери '' нису добро прошли. Ирански шах је био велики пријатељ САД. Уз помоћ АМП, Међународне федерације за планирање породице, Сорошевог фонда и универзитета Сјеверне Каролине и Чикага, он је развио снажну активност око планирања породице у својој земљи. Министарство образовања је у нове уџбенике убацило садржаје о сексологији и конрацепцији ( као сад у Русији, Србији и Републици Српској – оп.прир. ), припремајући учитеље да се баве секс – просвјетом. На хиљаде добро плачених љекара борило се против '' нежељене дјеце '' ... Али, шах је свргнут, а Хомеини је, чим је дошао на власт, растјерао '' планере '' и њихове америчке спонзоре ( за разлику од нас, гдје добијају сваки вид подршке).
  Али, авај, то су појединачни случајеви. Треба признати да је, у цјелини гледано, амерички '' фашизам '' побједио. Кад неко запањено пита : '' Зашто ми ? Шта ће нама центри за планирање породице ? Ми изумиремо. Треба тада јавно признати : то је зато да, кад се опаметимо, буде прекасно, јер ће тачка повратка са границе демографске катастрофе бити пређена, и оних 3 милиона босанскохерцеговачких становника за које је господин Буш млађи ономад рекао, да је њихово постојање '' економски оправдано '', више никад не буду кадри да постану велика нација.


  Приредила инфо-служба Покрета За Живот
  Светосавске омладинске заједнице

 3. #3
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Stvarno nema smisla postavljati ovako dugačke tekstove. Stavite lepo link do teksta i onda komentar ukratko.

 4. #4
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Eugenetika ima za cilj da se spajaju samo najbolji primerci vrste.
  Kad pogledam na šta liče pojedinci u firmi u kojoj radim, mislim da će biti baš puno posla...

 5. #5
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.158
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Eugenetika ima za cilj da se spajaju samo najbolji primerci vrste.
  Kad pogledam na šta liče pojedinci u firmi u kojoj radim, mislim da će biti baš puno posla...
  Што ли ме ово подсећа на Хитлерову идеологију?

 6. #6
  Ističe se
  Učlanjen
  12.12.2007.
  Lokacija
  Ромеја, Косовска Митровица
  Poruke
  2.609
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio jedite_kod_Joa Pogledaj poruku
  Што ли ме ово подсећа на Хитлерову идеологију?
  па демократе су познати хитлерови поклоници

 7. #7
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio jedite_kod_Joa Pogledaj poruku
  Што ли ме ово подсећа на Хитлерову идеологију?
  Nemam pojma...
  Ja samo vidim da smo navinuti na mobilne telefone koji odaju našu lokaciju pa će mikročipovanje biti samo korak više.
  Postoje DNK banke pa će ukrštanje biti samo korak više.

  A kad sve to zaživi ja ću imati 95 godina i raspravljaću u staračkom domu sa nekima odavde zašto su bili isključeni sa foruma zime dve iljade i sedme...

 8. #8
  Ističe se
  Učlanjen
  12.12.2007.
  Lokacija
  Ромеја, Косовска Митровица
  Poruke
  2.609
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Nemam pojma...
  Ja samo vidim da smo navinuti na mobilne telefone koji odaju našu lokaciju pa će mikročipovanje biti samo korak više.
  Postoje DNK banke pa će ukrštanje biti samo korak više.

  A kad sve to zaživi ja ću imati 95 godina i raspravljaću u staračkom domu sa nekima odavde zašto su bili isključeni sa foruma zime dve iljade i sedme...
  Зато што од дрвећа..нећеш да видиш шуму...
  када би хтео..можда неби тако причао..

 9. #9
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Шалом Pogledaj poruku
  па демократе су познати хитлерови поклоници
  Znaš li koji je procenat da ćeš bilo šta pisano o toj ideologiji naći kod demokrata a koji kod nedemokrata?

 10. #10
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Шалом Pogledaj poruku
  Зато што од дрвећа..нећеш да видиш шуму...
  када би хтео..можда неби тако причао..
  A šta misliš šta li već sad postoji u engleskim laboratorijama?

 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Eugenetika ima za cilj da se spajaju samo najbolji primerci vrste.
  Kad pogledam na šta liče pojedinci u firmi u kojoj radim, mislim da će biti baš puno posla...
  ...a o tome ce naravno odlucivati likovi kao Tony Blair ili ona Carla del Ponte
  ...a tek onaj Amer Christopher

 12. #12
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Andreavk Pogledaj poruku
  ...a o tome ce naravno odlucivati likovi kao Tony Blair ili ona Carla del Ponte
  A joks, takvi primerci se ne bi radjali. Teži se savršenom
  Uostalom sećaš se Dedala i Ikara? Niko se ne uzbudi kad proleti putnički ili poljoprivredni avion...

 13. #13
  Ističe se
  Učlanjen
  12.12.2007.
  Lokacija
  Ромеја, Косовска Митровица
  Poruke
  2.609
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  A šta misliš šta li već sad postoji u engleskim laboratorijama?
  Нисмо се разумели..ја знам шта они раде.. чист сатанизам.....
  Ја лично немам ништа против технологије и њене примене да помаже човеку..као ни СПЦ што нема..али злоупотреба технологије...као што је контрола гена код беба.. чиповање.. абортуси. .еутаназија.. промена пола..и постављање камера и микрофона на све стране..је чист станизам по мени..и ограничавање човекових слобода..које му је дао Створитељ...е нпр..ти направиш кућу..и неко ти је сву измени без питања и тебе истера из исте,,каква би била твоја реакција..е замисли сада да Бог који нас воли безгранично...и створи нас...како ће он да регаује на овај станизам....е то се зове Откровење Јованово....то ти препоручујем да прочиташ..ако већ ниси..и нке Руске Св. Оце....па ће ти бити много јасније..

 14. #14
  Ističe se
  Učlanjen
  12.12.2007.
  Lokacija
  Ромеја, Косовска Митровица
  Poruke
  2.609
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Znaš li koji je procenat da ćeš bilo šta pisano o toj ideologiji naći kod demokrata a koji kod nedemokrata?
  Контрола..ограничавање слобода..сви су исти..и фашисти и комунисти и демократе....нема разлике....само је разлика у томе што су једни друге забрањивали..како је ко био на власти.....Парламентарна Монархија је тренутно солидно решење...са већим правима монарха...

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Ja samo vidim da smo navinuti na mobilne telefone koji odaju našu lokaciju pa će mikročipovanje biti samo korak više.
  Postoje DNK banke pa će ukrštanje biti samo korak više.
  ... a od kojih ce onda da zivi farmaceutska industrija

 16. #16
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Шалом Pogledaj poruku
  али злоупотреба технологије...као што је контрола гена код беба.. чиповање.. абортуси. .еутаназија.. промена пола..и постављање камера и микрофона на све стране..је чист станизам
  da, zamisli molim te....provalis da ti beba ima neki genetski poremecaj i ti je rodis...
  da bi ispastala tvoje grehe (daunov sindrom).....
  umesto da malo cacnes po genetskom materijalu i ispravis sve.....

  a zamisli tek nekoga ko je nastradao u saobracajnoj nesreci, pa moze jedino da mrda ocima...i zeli da umre....a ti neces da ga uspavas, jer je to valjda hriscanski....

  ili zamisli majku narkomanku koja ce da rodi dete sa gomilom sranja u genetskom materijalu, ali boze moj, hriscanski je da taj izrod seta ulicama, umesto da abortira....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 17. #17
  Ističe se
  Učlanjen
  23.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tanzanija
  Poruke
  2.267
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Eugenetika ima za cilj da se spajaju samo najbolji primerci vrste.
  Kad pogledam na šta liče pojedinci u firmi u kojoj radim, mislim da će biti baš puno posla...
  Eugenika je jedna jako dobra stvar. Zasto bismo cekali godinama da prirodna selekcija odradi stvar kada proces mozemo da ubrzamo i vec u sledecim generacijama nemamo niskointeligentne stvorove koji samo zderu, goje se i trose ovo malo preostalih prirodnih resursa. Umesto sto njih tovimo, mogli bi da se koncentrisemo na iznalazenje novih tehnologija, alternativnih oblika energije i produzimo dalji opstanak ljudske vrste...a i njima je bolje da ne postoje, ionako se samo muce, onako jadni i iskompleksirani....

 18. #18
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Titus. Pogledaj poruku
  Eugenika je jedna jako dobra stvar. Zasto bismo cekali godinama da prirodna selekcija odradi stvar kada proces mozemo da ubrzamo i vec u sledecim generacijama nemamo niskointeligentne stvorove koji samo zderu, goje se i trose ovo malo preostalih prirodnih resursa. Umesto sto njih tovimo, mogli bi da se koncentrisemo na iznalazenje novih tehnologija, alternativnih oblika energije i produzimo dalji opstanak ljudske vrste...a i njima je bolje da ne postoje, ionako se samo muce, onako jadni i iskompleksirani....
  Eugenetika nije u skladu sa verskim knjigama. Čak ni u verskim knjigama ne možete naći zašto nam ne raste treći set zuba kad već postoje predispozicije? Zašto ne živimo 200 godina već maksimalno duplo manje i to sa veoma kratkim efektivnim periodom? Zašto nismo visoki tri metra već se svakih 20-30 godina pomera granica prosečnog uzrasta putem klasičnog umnožavanja? Zašto čekati generacije da se rodi visokointeligentna osoba koja će promeniti živote celom čovečanstvu? Znate li koliko su bile visoke vojskovodje iz srednjeg veka i ljudi iz tog vremena uopšte? Znate li da je teško ulaziti u njihove porodične kuće, bar onih čije su odolele zubu vremena...

  O pojavi anomalija prilikom radjanja verske knjige nemaju odgovor već izgovor da je to Nečija namenska kazna???
  Eugenetika to može da spreči jer je Svevišnji dao čoveku da ovlada vatrom, točkom, obradom metala, letenjem... eugenetikom...
  Poslednji put ažurirao/la Iron Lord : 23.12.2007. u 12:10

 19. #19
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Ved_Ran Pogledaj poruku
  СВЕТОСАВСКА ОМЛАДИНСКА ЗАЈЕДНИЦА
  СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
  ЕПАРХИЈЕ ЗВОРНИЧКО-ТУЗЛАНСКЕ
  БРЧКО
  .
  Sta je to neki bosanski pravoslavni Skoj ?

 20. #20
  Ističe se
  Učlanjen
  23.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tanzanija
  Poruke
  2.267
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Iron Lord Pogledaj poruku
  Eugenetika nije u skladu sa verskim knjigama. Čak ni u verskim knjigama ne možete naći zašto nam ne raste treći set zuba kad već postoje predispozicije? Zašto ne živimo 200 godina već maksimalno duplo manje i to sa veoma kratkim efektivnim periodom? Zašto nismo visoki tri metra već se svakih 20-30 godina pomera granica prosečnog uzrasta putem klasičnog umnožavanja? Zašto čekati generacije da se rodi visokointeligentna osoba koja će promeniti živote celom čovečanstvu? Znate li koliko su bile visoke vojskovodje iz srednjeg veka i ljudi iz tog vremena uopšte? Znate li da je teško ulaziti u njihove porodične kuće, bar onih čije su odolele zubu vremena...

  O pojavi anomalija prilikom radjanja verske knjige nemaju odgovor već izgovor da je to Nečija namenska kazna???
  Eugenetika to može da spreči jer je Svevišnji dao čoveku da ovlada vatrom, točkom, obradom metala, letenjem... eugenetikom...
  Molim Vas, pa ponekad akcenat moramo stavljati na humanost, pre nego na crkvena ucenja! Vi pokusavate izazvati sazaljenje kod mene i ja Vas razumem. Naime, i meni je tesko da zamislim situaciju gde ce biti onemoguceno radjanje nekome, samo zato sto je glup, sto mu se ceo smisao zivota svodi na uzimanje hrane, pa onako ruzan, glup i debeo ceo zivot ne moze sebi da priusti jedinku suprotnog pola sa kojom bi produzio vrstu...Ali, shvatite da je takav milosrdni odnos samo odlaganje neumitnog procesa zatiranja takvog genetskog otpada. Budite realni, pre nego milosrdni ( sto inace cenim kod Vas )

 21. #21
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Titus. Pogledaj poruku
  Molim Vas, pa ponekad akcenat moramo stavljati na humanost, pre nego na crkvena ucenja! Vi pokusavate izazvati sazaljenje kod mene i ja Vas razumem. Naime, i meni je tesko da zamislim situaciju gde ce biti onemoguceno radjanje nekome, samo zato sto je glup, sto mu se ceo smisao zivota svodi na uzimanje hrane, pa onako ruzan, glup i debeo ceo zivot ne moze sebi da priusti jedinku suprotnog pola sa kojom bi produzio vrstu...Ali, shvatite da je takav milosrdni odnos samo odlaganje neumitnog procesa zatiranja takvog genetskog otpada. Budite realni, pre nego milosrdni ( sto inace cenim kod Vas )
  Naravno da je potrebno da se ne radjaju više oni kojima mozak ne služi ničemu pa ne samo da stvari povezuju proizvoljno nego i druge ubedjuju u svoje halucinacije koje blage sa životom nemaju. Kod takvih ni crkva ne pomaže pa sve da je redovno obilaze i ikone celivaju...

 22. #22
  Domaćin Dikan (avatar)
  Učlanjen
  19.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ni EU ni Kosovo
  Poruke
  4.809
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Titus. Pogledaj poruku
  Eugenika je jedna jako dobra stvar. Zasto bismo cekali godinama da prirodna selekcija odradi stvar kada proces mozemo da ubrzamo i vec u sledecim generacijama nemamo niskointeligentne stvorove koji samo zderu, goje se i trose ovo malo preostalih prirodnih resursa. Umesto sto njih tovimo, mogli bi da se koncentrisemo na iznalazenje novih tehnologija, alternativnih oblika energije i produzimo dalji opstanak ljudske vrste...a i njima je bolje da ne postoje, ionako se samo muce, onako jadni i iskompleksirani....
  Можда грешим, али ја мислим да је еугеника, напуштена као научни правац.
  Пре WW2 наследне особине су се посматрале кроз спољашње ефекте, величина лобање, боја очију,
  склоности, таленти....што нужно не мора бити апсолутно бесмислено, али је непрецизно и нетачно.
  Са развитком молекуларне биологије, открићем ДНК.....генетика, је већином напустила та становишта.

  Еугеника је била изразито популарна у нацистичкој Немачкој, а по злу је упамћен био Менгеле, који је се користио децом у логору за своје експерименте.

 23. #23
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Da ali su i Rusi i Amerikanci i Englezi uzeli rezultate po završetku rata, ma koliko testovi bili nehumani.
  Naravno, Nemci su zli a oni što su koristili njihove nalaze za dalje istraživanje - dobri i korektni

 24. #24
  Peruzzi nije na forumu
  је дошао тихо и ушао у легенду...
  Domaćin Peruzzi (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Shumadija
  Poruke
  3.924
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer Pogledaj poruku
  ili zamisli majku narkomanku koja ce da rodi dete sa gomilom sranja u genetskom materijalu, ali boze moj, hriscanski je da taj izrod seta ulicama, umesto da abortira....

  (malo je izvuceno iz konteksta ali je dobar primer)

  postoji i nesto sto se zove bozja pravda.

  u familiji po majci do skoro ziveo neki deda. bio u partizanima i ubio nekog momka sto nije hteo u rat, pa ga otac i majka ovog kleli. skoro deset godina je lezao skoro nepokretan, nikako da umre.

  mislim da je dovoljno jasno sta sam hteo da kazem


 25. #25
  Ističe se
  Učlanjen
  23.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tanzanija
  Poruke
  2.267
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KONTROLA PRIRASTAJA - UZAS !!!

  Citat Original postavio Dikan Pogledaj poruku
  Можда грешим, али ја мислим да је еугеника, напуштена као научни правац.
  Пре WW2 наследне особине су се посматрале кроз спољашње ефекте, величина лобање, боја очију,
  склоности, таленти....што нужно не мора бити апсолутно бесмислено, али је непрецизно и нетачно.
  Са развитком молекуларне биологије, открићем ДНК.....генетика, је већином напустила та становишта.

  Еугеника је била изразито популарна у нацистичкој Немачкој, а по злу је упамћен био Менгеле, који је се користио децом у логору за своје експерименте.
  Ta eugenika o kojoj govoris jeste napustena, ali, upravo razvojem molekularne biologije otvara se novo poglavlje i u razvoju eugenike, koja nece bas imati takav naziv, ali ce metodi i ciljevi biti istovetni.

Slične teme

 1. uzas!!!!!!
  Autor joa u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 39
  Poslednja poruka: 22.05.2009., 20:34
 2. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 21.10.2007., 21:42
 3. uzas sa tv-a
  Autor sveznalica u forumu Zanimljivosti
  Odgovora: 34
  Poslednja poruka: 06.07.2006., 01:19
 4. UZAS
  Autor bass u forumu Politika
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 16.10.2005., 00:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •