JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

 1. #1
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Sin Tome Nikolića služi civilni vojni rok na Poljoprivrednom faksu u BG.


  sad ovo videh u jednom bulletinu, pa
  ako ima neko upucen, aj' ima vas pregrsht fanova sa clanskim karticama iz otadzbinske uprave, nemoj da se stidite, da nas malo uputi u problematiku.
  hvala 2. #2
  Ističe se
  Učlanjen
  10.12.2007.
  Lokacija
  Bec (Austrija)
  Poruke
  2.873
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio ~Petar~ Pogledaj poruku
  Sin Tome Nikolića služi civilni vojni rok na Poljoprivrednom faksu u BG.


  sad ovo videh u jednom bulletinu, pa
  ako ima neko upucen, aj' ima vas pregrsht fanova sa clanskim karticama iz otadzbinske uprave, nemoj da se stidite, da nas malo uputi u problematiku.
  hvala
  -------------------------------------------------------
  U cemu je tu problem i zbog cega neko da se stidi sto je clan SRS-a ?

 3. #3
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  ma kakvi sin Tome Nikolica je i sada na Kosovu kao komita -divrzent i upravo on vrsi diverzanske akcije dizanja siptarskih pruga i mostava u vazduh po celoj pokrajni i priprema teren kad dodju oslobodilacke snage pod komandom njegovog hrabrog oca.

 4. #4
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  3. SLUŽENjE VOJNOG ROKA U CIVILNOJ SLUŽBI

  3.1. Opšte karakteristike

  Nakon prestanka funkcionisanja Državne zajednice Srbije i Crne Gore nametnuta je potreba harmonizacije vojne obaveze sa međunarodnim standardima na teritoriji Republike Srbije. S tim u vezi, pravo prigovora savesti kao jednog od fundamentalnih ljudskih prava postalo je pitanje od prvorazrednog značaja za sistem vojne obaveze i sistem odbrane Republike Srbije.
  Pravilnim tumačenjem i korišćenjem prava prigovora savesti omogućuje se i ostvarivanje opšte prihvaćenog opredeljenja o jednakosti i ravnopravnosti građana, kao najveće demokratske i civilizacijske tekovine. Međutim, zbog delikatnosti i osetljivosti ove problematike neophodno je njeno stalno praćenje i analiziranje sa svih aspekata, jer svako ishitreno, parcijalno i površno rešenje u određenim okolnostima moglo bi ugroziti sistem odbrane.

  Naime, pravo prigovora savesti kao fundamentalno ljudsko pravo niko nikada nije dovodio u pitanje, naprotiv, uvek je traženo da se ova pitanja urede i rešavaju na najhumaniji i najbolji mogući način, odnosno na obostranu korist i regruta i društvene zajednice.

  Međutim, doneta normativna rešenja iz početne faze primene ovog instituta putem Uredbe o vršenju vojne obaveze iz 2003. godine, bila su nedorečena i neusaglašena sa drugim normativnim aktima, što je uzrokovalo mnogobrojne probleme i nametnulo potrebu da se u toku 2005. godine donese Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o vršenju vojne obaveze.

  S obzirom na nedovoljno iskustvo u vezi sa ovim načinom služenja vojnog roka u civilnoj službi i nagli porast broja zahteva za civilnu službu poslednjih godina, nameće se potreba hitnog i sistematskog rešavanja uočenih problema i ozbiljnijeg pristupa ovoj problematici u narednom periodu.

  3.3. Normativna regulativa za vršenje civilne službe u našoj zemlji .

  Mogućnost izražavanja prigovora savesti regulisana je Ustavom Republike Srbije, a kao način vršenja vojne službe regulisan je još uvek važećim Zakonom o Vojsci Jugoslavije iz 1994. godine, gde je propisano da regrut koji zbog verskih ili drugih razloga savesti vojnu obavezu ne želi da izvrši pod oružjem vojni rok može služiti bez oružja ili u civilnoj službi. Ova problematika detaljnije je regulisana Uredbom o vršenju vojne obaveze («Sl.list SCG», br.37/03,4/05 i «Sl.glasnik RS», broj 6/07).

  Propisane su dve mogućnosti alternativnog služenja vojnog roka i to:
  -služenje vojnog roka bez oružja (u jedinicama i ustanovama Vojske i Ministarstva odbrane) u trajanju od 6 meseci, i
  -služenje vojnog roka u civilnoj službi (u ustanovama-organizacijama zdravstvene, humanitarne, kulturne, obrazovne, javnokomunalne delatnosti i drugim ustanovama-organizacijama od opšteg interesa koje odredi ministar odbrane, u trajanju od 9 meseci.

  Na osnovu Uredbe o vršenju vojne obaveze propisano je da zahtev za služenje vojnog roka u civilnoj službi može podneti regrut u roku od osam dana od dana prijema poziva za služenje vojnog roka. O zahtevu regruta odlučuje posebna komisija na osnovu podataka pribavljenih službenim putem od nadležnih organa, a koji se odnose na propisane smetnje za služenje vojnog roka u civilnoj službi.

  S tim u vezi, odredbom člana 27a. Uredbe je propisano da pravo na prigovor savesti pri regulisanju vojne obaveze, odnosno pravo da vojni rok služi u civilnoj službi ne može ostvariti lice: koje poseduje dozvolu za nošenje ili držanje oružja; koje je u poslednje tri godine podnelo zahtev za nošenje ili držanje oružja; koje je pravosnažno osuđivano za krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, ili za krivično delo sa elementima nasilja koje se goni po privatnoj tužbi; koje je u poslednje tri godine pravosnažno kažnjavano za prekršaje sa elementima nasilja.

  Uredbom o vršenju vojne obaveze koje se odnose na služenje vojnog roka u civilnoj službi regulisano je da se civilna služba vrši obavljanjem društveno korisnog rada. Takođe, lice na služenju vojnog roka u civilnoj službi osposobljava se po programu za obučavanje građana za odbranu zemlje.

  3.4. Realizacija služenja vojnog roka u civilnoj službi

  Regruti koji vojni rok služe u civilnoj službi upućuju se na služenje vojnog roka u zdravstvene, spasilačke organizacije, organizacije za rehabilitaciju invalida i druge organizacije i ustanove koje se bave delatnošću od opšteg interesa koje odredi ministar odbrane, po pravilu u mestu prebivališta regruta.

  Rešenjem ministra odbrane, određeno je 1.187 organizacija i ustanova u koje se upućuju regruti na služenje vojnog roka u civilnoj službi na teritoriji Republike Srbije.

  S obzirom na tendenciju porasta broja zainteresovanih za ovaj vid služenja vojnog roka i nedovoljne kapacitete za uput regruta, neophodno je preciznije definisati kriterijume za izbor organizacija i ustanova u koje će se regruti upućivati.

  Vojnici koji vojni rok služe u civilnoj službi obučavaju se za odbranu zemlje u smislu ukazivanja samopomoći i prve pomoći, zatim u postupcima otklanjanja posledica elementarnih nepogoda, ratnih razaranja, tehničko-tehnoloških opasnosti, upoznavanja sa opasnostima (mirnodopskim i ratnim) koje mogu ugroziti zdravlje i živote ljudi, životnu sredinu, materijalna i kulturna dobra i osnovna pravila međunarodnog humanitarnog prava.

  Obuka za odbranu zemlje traje 84 nastavna časa (14 radnih dana) a izvodi se u područnim organima MO. Obuku po programu za obučavanje građana za odbranu zemlje realizuju područni organi Ministarstva odbrane.

  U poređenju sa vojnicima na služenju vojnog roka sa oružjem vojnici na služenju vojnog roka u civilnoj službi ne obučavaju se za mnogobrojne radnje i postupke od značaja ne samo za odbranu zemlje nego i ličnu i kolektivnu zaštitu.
  Obaveza vojnika na služenju vojnog roka u civilnoj službi je da poverene poslove i radne zadatke u organizaciji - ustanovi u koju je upućen obavlja savesno i redovno. U slučaju neizvršavanja radnih obaveza kao i ponašanja koje je u suprotnosti sa uslovima pod kojim je odobren zahtev za služenje vojnog roka u civilnoj službi, vojni rok u civilnoj službi se prekida i upućuje se na služenje vojnog roka bez oružja.

  Vojnik je disciplinski odgovoran direktoru organizacije-ustanove u kojoj služi vojni rok, u skladu sa aktima kojima je uređena disciplinska odgovornost zaposlenih radnika u toj organizaciji ili ustanovi. Direktor je u obavezi da jednom mesečno podnosi izveštaj o radu i zalaganju vojnika u civilnoj službi, komisiji pri vojnom odseku. Takođe je propisana i materijalna odgovornost vojnika na služenju vojnog roka u civilnoj službi i utvrđuje se po odredbama Zakona o opštim propisima o naknadi štete.

  Organizacija- ustanova je u obavezi da licu na služenju vojnog roka u civilnoj službi obezbedi zaštitu zdravlja na radu, zaštitu ličnog integriteta, bezbednost i druge oblike zaštite, u skladu sa zakonom i opštim aktima organizacije-ustanove kojima su uređene mere zaštite zaposlenih.

  Organizacija-ustanova ima obavezu da obezbeđuje i isplaćuje troškove novčanih prinadležnosti vojniku na služenju vojnog roka u civilnoj službi.

  U slučajevima kada Ministarstvo odbrane ima saznanja da se u nekim organizacijama- ustanovama služenje vojnog roka u civilnoj službi ne realizuje u potpunosti kako je propisano, sprovode se planirane kontrole, koje vrše nadležne organizacione jedinice Ministarstva odbrane.

  Ovim putem se stiče uvid u stvarno stanje služenja vojnog roka u civilnoj službi, s ciljem boljeg definisanja i realizacije ovog načina služenja vojnog roka čija je suština poštovanje ljudskih prava i sloboda i obezbeđivanje jednakosti i ravnopravnosti svih građana ali i pouzdano i efikasno funkcionisanje sistema odbrane.
  za sve ostale zainteresovane za sluzbu u kantini nekog faxa http://www.mod.gov.yu/DOKUMENTA/vojna_obaveza.htm

 5. #5
  Primećen član
  Učlanjen
  10.07.2007.
  Poruke
  674
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Nije tacno.

 6. #6
  Ističe se José Luis Torrente (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2007.
  Lokacija
  Belgrado
  Poruke
  2.470
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Zovi Timofejeva u od traca do istine pa ga pitaj

 7. #7
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  otju
  i zovem onaj broj magistrata shto je ostavio dellboy, al niko se ne javlja
  mozda ipak neko od vas sa clanskom kartom da proba

 8. #8
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Pa uclani se Pero pa se polako i podmuklo uvlaci i infiltriraj u strkture SRSa dok ne dobijes pravu informaciju ,nabaci neki bosanski ili ercegovacki naglasak da budes uvreljiviji pa kreni ,moze ti starina Kose dati spijunsko diverzantske instrukcije.

 9. #9
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio svetolik trpkovic Pogledaj poruku
  Pa uclani se Pero pa se polako i podmuklo uvlaci i infiltriraj u strkture SRSa dok ne dobijes pravu informaciju ,nabaci neki bosanski ili ercegovacki naglasak da budes uvreljiviji pa kreni ,moze ti starina Kose dati spijunsko diverzantske instrukcije.
  hmm.......ne znam, nemam dovoljno shabansku facu , sa naglaskom sam slabo...
  izvalice me, posle da navuchem sebi neku ludu radojku izbeglicu iz centrale stranke da me ganja, ionako je vec besna na pola sveta

  starino koshe, pomagaj!
  Poslednji put ažurirao/la ~Petar~ : 20.12.2007. u 21:00

 10. #10
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Da li je ovo tacno?
  Pa svasta se prica po gradu ovih dana.....moz' da bidne al' ne mora da znaci......

 11. #11
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Nije tačno. Služi vojsku u dečijem vrtiću "Bambi" na Vračaru
  Ljepo"ce, ljepo"ce probud' se
  Nemerem, nemerem zaćarana sam!

 12. #12
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Ja sam protiv toga da deca ispaštaju zbog roditeljske gluposti, ako je on debil (Toma) nije razlog da njegov sin izigrava junaka iz Šešeljeve bajke.
  A da li je lako pozivati u rat i slati tuđu decu, to smo već iskusili kod tata Slobe, hebi ga, posao sa gajbicama ne može da čeka.

 13. #13
  Aktivan član Ved_Ran (avatar)
  Učlanjen
  28.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod kuce.
  Poruke
  1.151
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio ~Petar~ Pogledaj poruku
  hmm.......ne znam, nemam dovoljno shabansku facu , sa naglaskom sam slabo...
  izvalice me, posle da navuchem sebi neku ludu radojku izbeglicu iz centrale stranke da me ganja, ionako je vec besna na pola sveta

  starino koshe, pomagaj!
  Bedan komentar. Ismevas se sa izbeglicama, sa ljudima koji su propatili sto ti nisi ni na tv video... pogledaj se kako si bedan... faca iz kruga dvojke.. pih (smajli povracanje)

 14. #14
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio Ved_Ran Pogledaj poruku
  Bedan komentar. Ismevas se sa izbeglicama, sa ljudima koji su propatili sto ti nisi ni na tv video... pogledaj se kako si bedan... faca iz kruga dvojke.. pih (smajli povracanje)
  ne izbeglicama
  samo ludoj radojki iz magistrata

 15. #15
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio ~Petar~ Pogledaj poruku
  hmm.......ne znam, nemam dovoljno shabansku facu , sa naglaskom sam slabo...
  izvalice me, posle da navuchem sebi neku ludu radojku izbeglicu iz centrale stranke da me ganja, ionako je vec besna na pola sveta

  starino koshe, pomagaj!
  Mozda navatas gospodjicu Natasu Jovanovic ona je jos slobodna devojka u cvetu mladosti i na vrhuncu lepote ,a i poslanicka plata nije za bacanje :-D
  Poslednji put ažurirao/la svetolik trpkovic : 20.12.2007. u 21:14

 16. #16
  Iskusan Ivan015 (avatar)
  Učlanjen
  01.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.204
  Reputaciona moć
  95

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio Ved_Ran Pogledaj poruku
  Bedan komentar. Ismevas se sa izbeglicama, sa ljudima koji su propatili sto ti nisi ni na tv video... pogledaj se kako si bedan... faca iz kruga dvojke.. pih (smajli povracanje)
  pa nisu sve izbeglice radikali... on se podsmeva samo onom zatupljenom delu...

  ovde u Sapcu ja znam izbeglice koje glasaju za ldp...:wink::wink: to su prave izbeglice ove ostale neka izbegnu i od nas bolje nego da ja izbegnem od njih

 17. #17
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2007.
  Poruke
  640
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio ~Petar~ Pogledaj poruku
  hmm.......ne znam, nemam dovoljno shabansku facu , sa naglaskom sam slabo...
  a ja sam bas ubedjen da ti bas imas neku onako sabansko-cigansko-strebersku facu...

 18. #18
  Iskusan IDI_DADA_AMIN (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Poruke
  5.425
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio truba21 Pogledaj poruku
  a ja sam bas ubedjen da ti bas imas neku onako sabansko-cigansko-strebersku facu...
  Vidi ga mali ustasa........
  Je li bre, chimbenik??..........sto ne skoknes do svog , hrvatskog sajta , pa tamo ser*es??

  Imamo mi i nasih budaletina i previse ovde ......mita , jery , onaj VJ i slicni bolidi, ne treba nam uvoz stranih dileja

 19. #19
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2007.
  Poruke
  640
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  ovako nesto: 20. #20
  Ističe se José Luis Torrente (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2007.
  Lokacija
  Belgrado
  Poruke
  2.470
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio ~Petar~ Pogledaj poruku
  otju
  i zovem onaj broj magistrata shto je ostavio dellboy, al niko se ne javlja
  mozda ipak neko od vas sa clanskom kartom da proba
  Ko zna ciji je broj dellboy ostavio

 21. #21
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2007.
  Poruke
  640
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio Ved_Ran Pogledaj poruku
  Bedan komentar. Ismevas se sa izbeglicama, sa ljudima koji su propatili sto ti nisi ni na tv video... pogledaj se kako si bedan... faca iz kruga dvojke.. pih (smajli povracanje)
  majmun. gubavac teski, ismeva se sa izbeglicama, da, ali preko foruma
  pa da mu ja dovedem nekog od tih "ogavih" izbeglica koje ja poznajem ,pa da vidim kako bi se "ismevao", ne bi zucnuo ni rec...
  tipican defektni LDP-ovski pederasti gubavac.

 22. #22
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  mnogo se ti druzis sa gubavcima ,izbeglicama i pederima kad znas i koji su tipicni

 23. #23
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2007.
  Poruke
  640
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  ja takve ne poznajem i ne druzim se sa takvima koji npr. mrze izbeglice i omalovazavaju izbeglice ili rusofobi, nikada tako nesto jos nisam cuo ili video u stvarnosti
  to sam do sada vidjao samo u virtuelnom svetu foruma

 24. #24
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  pa sta onda seres ako ne znas nista ,idi na Dugino Poselo pa ces ih upoznati a ne da tu vredjas jadne izbeglice i gubavce

 25. #25
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2007.
  Poruke
  640
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: JEDNO PITANJE- da li je ovo tacno?

  Citat Original postavio svetolik trpkovic Pogledaj poruku
  pa sta onda seres ako ne znas nista ,idi na Dugino Poselo pa ces ih upoznati a ne da tu vredjas jadne izbeglice i gubavce
  ???

Slične teme

 1. još jedno pitanje
  Autor ranjeni Zoro u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 121
  Poslednja poruka: 19.02.2009., 20:05
 2. Jedno pitanje........
  Autor Nedodirljiva88 u forumu Kulinarstvo
  Odgovora: 17
  Poslednja poruka: 19.06.2007., 22:04
 3. jedno pitanje
  Autor tru calling u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 121
  Poslednja poruka: 28.06.2006., 21:34

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •