Koštunica pujda svoje pse
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Koštunica pujda svoje pse

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Koštunica pujda svoje pse

  Uvodi li izvršna vlast u Srbiji teror i policijsko-sudsko nasilje nad građanima?

  Ove nedelje, dok većina građana sa zebnjom iščekuje odluku o statusu Kosmeta, srpski premijer nam preko svojih ministara šalje opasne pretnje i poruke. Sa njim, i njegovom vlašću, poručuje nam, nema šale.
  I dok Vlada, doduše, za sada, ipak pregovara sa sindikatima koji traže povišice zarada, i to samo u onoj meri da osiguraju puko preživljavanje svojih članova, premijer nam izvodi pokazne vežbe, kojima stavlja do znanja da i pored gubitka Kosova, sveopšte pljačke državne imovine koju sprovodi njegova kamarila, podanici moraju da ćute i trpe njegovu pogubnu vlast

  Milovan Brkić

  Navijači fudbalskog kluba Crvena zvezda već duže vreme vređaju na stadionu njegovog miljenika, desnu ruku, ministra policije Dragana Jočića, prozivajući ga iz hiljade grla da je obijao trafike i džepario građane.
  Dragan Jočić je odlučio da svi oni koji potežu njegove ''grehe iz mladosti'', kako je kriminalnu prošlost svog ministra policije opisao premijer Koštunica, skandirajući na stadionu, moraju da odu u aps. Jake policijske snage nadziru ''grobare'', da ih ščepaju za gušu. Taj svoj obračun sa njima Jočić je, uz saglasnost premijera, nazvao obračunom sa fudbalskom mafijom!
  Nikom ne pada na pamet da osporava državnim organima da zakonu privedu sve one koji krše zakon, pa i one koji u sportu mešetare.
  Redakcija Tabloida objavila je prošle godine knjigu "Sjaj i beda sportske mafije" na 500 stranica, i u tiražu od 10.000 primeraka podelila je čitaocima i građanima. Primerak smo poslali i ministru Jočiću, premijeru Koštunici, Javnom tužiocu Srbije. U knjizi smo objavili faksimile dokumenata o pljačkama u fudbalskom klubu Partizan, u Srpskom olimpijskom komitetu... Zamenik javnog tužioca Srbije Miroslav Ličenoski dao nam je nadu, obaveštavajući nas da je naredio sprovođenje predkrivičnih radnji, ali su ministar Jočić i Koštuničina svita odbili svaku pomisao da mutivode koje su opljačkale stotine miliona dolara i evra privede zakonu. Ti ljudi su poslovni saveznici Koštuničine kamarile.
  Premijer se uvredio što njegov nalog da za predsednika FK "Crvena zvezda" bude izabran član njegove stranke, koji treba da izgubi funkciju u jednom značajnom preduzeću. On je žrtvovao svog najsposobnijeg privrednika, koji nije ničim uprljao prste, koji je odmeren i u poslovnom i ličnom životu, zbog koalicionih trgovina, i hteo je da ga udomi u Crvenu zvezdu.
  Odluka je pala, i pretpostavlja se da će veliki broj rukovodilaca ovog kluba otići na višemesečni ''odmor'' u Okružni zatvor u Beogradu. Skandalozna hapšenja rukovodilaca kluba, uz talabase njegovih medija, imaju za cilj da premijer pokaže da se njemu ne sme suprotstavljati. Ko to ipak učini, mora u zatvor, ili pod zemlju.
  Bestidnost Koštuničinih hrtova, koji sprovode njegove naloge, uteruje građanima strah u kosti. Rukovodioci Crvene zvezde poslati su u pritvor, pod optužbom da nisu sprečili da navijači na stadion unesu baklju, mada i mala deca znaju da navijače pri ulasku na stadion do gole kože pretresaju, često brutalno i prostački, pripadnici protivterorističke jedinice Žandarmerije, koju je ministar Jočić stavio pod svoju ličnu kontrolu! Za unošenje baklje morao bi da odgovara onaj ko kontroliše ulaz na stadion, a to su Jočićevi žandarmi.
  Ova pokazna vežba ima za cilj da građanima skrene pažnju od pobune spoljne i unutrašnje politike koju, u dva mandata, vodi kabinet Vojislava Koštunice. Njegova vlada dovela je Srbiju na samo dno, jer smo najsiromašnija država u Evropi.
  Pljačkanje koje je sprovedeno pod Koštuničinom zaštitom, jedno je od najžešćih u istoriji ove zemlje. Banke, rudnike, šećerane, cementare, državna preduzeća, kombinate... kupili su, bez ulaganja svojih para, njegovi ministri, prijatelji i stranački sledbenici. Srbiju su opelješili do gole kože. Tu grupu čine Crnogorci Dragan Jočić, Vojin Lazarević, Aleksandar Nikitović i članovi njihove mafijaške organizacije, koja teroriše Srbiju i stavlja joj omču oko vrata.
  U nameri da kontroliše sve finansijske tokove, premijer Koštunica je predložio i zakon, koji treba da bude usvojen, i da specijalno tužilaštvo za borbu protiv takozvanog organizovanog kriminala dobije najšira ovlašćenja, tako da će biti nadležno za svaku vrstu progona.
  (Zlo)upotrebu specijalnog odeljenja Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu u učvršćivanju svoje vladavine premijer Koštunica je doveo do savršenstva.
  Treba se prisetiti da je prošle godine, uoči parlamentarnih izbora, tadašnji specijalni tužilac Slobodan Radovanović pompezno najavio hapšenje ubica novinara Slavka Ćuruvije, čak se spekulisalo i imenima onih koji će doći na optužnicu. Usledila je istraga, koju je sprovodio specijalni istražni sudija Dragan Lazarević, pred kojim je iskaz, u svojstvu svedoka, dao i potpisani novinar, koji je sudiji izneo svoje mišljenje: da je saslušavanje svedoka, u stvari, sprdnja sa ubijenim. I bi tako. Istraga je završena, optužnice nema. Vlast i ne želi da je podigne, jer ubijeni, za vreme života, nije bio simpatičan premijeru Koštunici.
  Većina postupaka koji su sprovedeni, ili se sprovode pred specijalnim sudom, mogu se okarakterisati kao teško nasilje nad uhapšenima, koji se, mimo svake logike i zakona, godinama drže u pritvoru, ili im suđenje traje ubistveno dugo. Sud ima samo dve sudnice, i oni koji su optuženi da su pripadnici takozvane stečajne, drumske, saobraćajne, naftne i drugih ''mafija", čame u memljivim ćelijama, jer se sudijama ne žuri. Po zakonu, oni optužene u pritvoru mogu držati do kraja života!
  Premijerova kamarila, u nastojanju da zaštiti sopstvenu, besprizornu pljačku, podiže optužnice koje su nezakonite, koje su rezultat demonstriranja sile.
  Jočićeva policija je tri godine držala u fioci predmet takozvanih duvanskih mafijaških grupa. Sa njihovim hapšenjem krenuli su kada su ocenili da je ogorčenje građana zbog pljačkanja Koštuničine kamarile dostiglo vrhunac. Gladnim i opljačkanim građanima ponudili su spektakularno hapšenje onih koji su, još daleke 1995. godine trgovali duvanom, ne plaćajući carinu.
  Hapšenje je bilo selektivno. Optuženi su davno penzionisani policijski funkcioneri, bivši direktor Savezne uprave carina, studenti, mornari, vozači... Da li je, onda, i ministar Jočić odgovoran za prikrivanje tih dela, ako su zaista počinjena?
  Na optužnici, ni u zatvoru, nema pravih švercera duvanom! Nema Mirka Vušurovića, nema onih koji uredno plaćaju reket Koštuničinim ministrima. Pompezno najavljivano hapšenje nekoliko grupa ''duvanske mafije'', koje je najavio ministar policije Dragan Jočić, izostalo je. On za svoje izjave nikom ne polaže račune. Njegova lupetanja ga ne obavezuju.
  Prošle nedelje podignuta je, posle šestomesečne istrage, optužnica protiv grupe na čijem je čelu prvooptuženi Stanko Subotić. Optužnicu bi, da smo pravna država, ovakvu kakva je sročena, odbacio svaki nezavisni sudija.
  Za zloupotrebu službenog položaja, kako glasi kvalifikacija krivičnih dela koja se optuženima stavlja na teret, optuženi su između ostalih Milan Ranković, po zanimanju vozač, Ivana Krčmarević, bez zanimanja, Drago Dodevski, po zanimanju mornar, Ivana Olujić, studentkinja, Luka Nenadić, zemljoradnik...
  Prosečan student prava oborio bi optužnicu, pozivajući se na zakon.
  U članu 112 Krivičnog zakonika Republike Srbije, stav 5, propisano je ko se prema odredbama ovog zakona smatra odgovornim licem: "Odgovornim licem smatra se vlasnik preduzeća ili drugog subjekta privrednog poslovanja ili lice u preduzeću, ustanovi ili drugom subjektu kojem je, s obzirom na njegovu funkciju, uložena sredstva ili na osnovu ovlašćenja, poveren određeni krug poslova u upravljanju imovinom, proizvodnji ili drugoj delatnosti ili u vršenju nadzora nad njima ili mu je faktički povereno obavljanje pojedinih poslova. 2. #2
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Odgovornim licem smatra se i službeno lice kad su u pitanju krivična dela kod kojih je kao izvršilac označeno odgovorno lice, a u ovom zakoniku nisu predviđena u glavi o krivičnim delima protiv službene dužnosti, odnosno kao krivična dela službenog lica".
  Dakle, Krivični zakonik Republike Srbije je precizan u definisanju statusa ovlašćenog lica.
  U optužnici podignutoj protiv grupe na čijem je čelu Stanko Subotić, navodi se, između ostalih, da je optužena Ivana Olujić, bez zaposlenja, cigarete koje su uvezene bez carine nudila kupcima, i iste dovodila u vezu sa licima koja su ih prodavala! O kakvoj zloupotrebi službenog položaja, ili podsticanju na zloupotrebu službenog položaja je reč?!
  Znajući da je zbog proteka roka, za sve navedene u optužnici nastupila zastarelost krivičnog gonjenja, pod pretpostavkom da su odgovorni za izvršene radnje koje se navode u optužnici, tužioci i sudije izvršavaju naređenja izvršne vlasti i podvode pod pravne norme izvršena dela, svesno kršeći zakon. Nekima od optuženih stavlja se na teret da su od vozača kamiona kupovali cigarete, ili ih nudili drugima. Koje su to onda oni odgovorno lice podsticali da izvrše zloupotrebu službenog položaja, ili im u tome pomagali?
  U optužnici se navodi da su svi optuženi izvršili produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja, navodi se ukupna visina nanete štete državnom budžetu, mada je poznato da se kod produženog krivičnog dela, u vreme kada je ono izvršeno, nisu mogli sabirati ti iznosi, niti su optuženi učestvovali u svakoj radnji rasturanja cigareta.
  Zašto se bavim komentarisanjem optužnice? Nemam nameru da branim optužene od odgovornosti, već da istaknem da je dosledna primena zakonitosti osnovno načelo svakog pravnog sistema, pa i pravnog sistema države Srbije.
  Po logici specijalnog tužilaštva i specijalnih sudija, svaka ljudska aktivnost se, ako to zatraži izvršna vlast, može podvesti pod odrednicu "mafija".
  U mnogim evropskim državama postoje policijski odredi, tužilaštva i sudovi koji se bave borbom protiv mafije. I tačno se zna šta se pod mafijom podrazumeva.
  Izvršna vlast u Srbiji, radi zaštite sopstvenih pljački, obične kriminalne aktivnosti ljudi predstavlja kao opasne ''mafije'', da pokaže da pravna država ''funkcioniše''. I tako sa svojih pljačkaških aktivnosti skrene pažnju javnosti na službenike koji su trgovali naftom, zakidali na drumarini, falsifikovali polise osiguranja.
  Sve je to dim u odnosu na samo jednu pljačku koju učini premijerov tajkun Vojin Lazarević, ili njegovi ljudi poput Dejana Mihajlova, Aleksandra Nikitovića, Dragana Jočića.

  Bez presude

  Pred većem specijalnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, osim predmeta koji je vođen za ubistvo premijera Đinđića, još nije doneta nijedna prvostepena presuda! Kakvom brzinom se vode postupci, teško je i pretpostaviti. Ali, za izvršnu vlast je važno ''da se nešto radi". Da se stvori privid, da se skrene pažnja sa Koštuničine mafije koja nam uzima i crno iza nokta.

 3. #3
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Brise jomini, mora da se ocuva celovitost ovako kvalitetne teme...

  Doduse teme o cedi su zabranjene, al' ebiga demokratski je kad je svaki narkos zasticeniji od premijera....to bre ni u engleskU nema !

 4. #4
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Ako sam nešto brisao, znači da se ne slažem sa načinom na koji je pisano. Zato ne ponavljajte.

 5. #5
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Zato sto voli da slika cedu po gradu


  Al' neka u pravu je bio Torrente danas....

  Samo moram da pitam Manfula kad svrati sledeci put, kako se na siptarskom kaze Krstarica....

  (ps mogao si i ovaj da obrises, kad si obrisao prethodne...ne bih morao da ga sad prepravljam)
  Poslednji put ažurirao/la Salvantis : 17.12.2007. u 00:49

 6. #6
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Pa nisam primetila da je Jomini obrisao teme koje su se ticale radikala....

 7. #7
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  tu sam u bgd-u
  Poruke
  132
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  cekaj joco sta ti smeta slika od ove sisate?


 8. #8
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Ideš ti na svoju lokaciju...

 9. #9
  Domaćin ben tara (avatar)
  Učlanjen
  22.02.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.846
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Pujda svoje pse!!??

 10. #10
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  pavkovic, a?

  ovaj milogorac ima sveze i duhovite opaske...koliko i moroplovac ima prave sise

  E a nemojte ovu da zaboravite, bas je ono vr' :

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.09.2007.
  Lokacija
  Member is not active! please try to contact admin!
  Poruke
  1.810
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  sta ce nam te slike o kostunici i karikature?

 12. #12
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  A zar nam treba razlog

  (ps nemoj slucajno da pomenes cedu, to se odmah brise )

 13. #13
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

 14. #14
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.09.2007.
  Lokacija
  Member is not active! please try to contact admin!
  Poruke
  1.810
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse


 15. #15
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  ma zahebi youtube to niko ne otvara
  Daj bre neke slike, idi na pescanik, cedoozenime.com, UCKonline...ima nesto dobro sigurno.


  mislim izdavac i knjizevnik kao ti, tj njegova 'ljubomorna supruga', ili u kojoj si trenutno fazi....valjda mozes da nadjes nesto bolje (steta sto monti ode, on ti je vazda bio pun ideja, ko Milo casti i postenja )

 16. #16
  Domaćin ben tara (avatar)
  Učlanjen
  22.02.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.846
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Citat Original postavio Salvantis Pogledaj poruku
  ma zahebi youtube to niko ne otvara
  Daj bre neke slike, idi na pescanik, cedoozenime.com, UCKonline...ima nesto dobro sigurno.


  mislim izdavac i knjizevnik kao ti, tj njegova 'ljubomorna supruga', ili u kojoj si trenutno fazi....valjda mozes da nadjes nesto bolje (steta sto monti ode, on ti je vazda bio pun ideja, ko Milo casti i postenja )
  Salvantis ne smetaj bogomoljce pri molitvi.


  A tvoj duhoviti post je vazda vrijedan jedne boce pravog crnogorskog crnog.

  Pa na zdravlje.

 17. #17
  Početnik
  Učlanjen
  25.08.2007.
  Poruke
  40
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  ebo vas ju tube spor ko puz!

 18. #18
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  E prstas a da ti ipak odes u tvoju lijepu 'drzavu' gde ti je i mesto?

  Posto ovde ne sluzimo crnogorska pitja, jedino mozes da popijes belo srpsko kao i do sada....al' prvo da se sagnes (sto takvoj junacini nece tesko pasti )

 19. #19
  Domaćin ben tara (avatar)
  Učlanjen
  22.02.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.846
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Citat Original postavio Salvantis Pogledaj poruku
  E prstas a da ti ipak odes u tvoju lijepu 'drzavu' gde ti je i mesto?

  Posto ovde ne sluzimo crnogorska pitja, jedino mozes da popijes belo srpsko kao i do sada....al' prvo da se sagnes (sto takvoj junacini nece tesko pasti )
  Opet enciklopedijski sadržajan post a la Salvantis. Mnogima sam ođe pruža ruku. Tebi je danas sa posebnim zadovoljstvom pružam.

 20. #20
  Početnik
  Učlanjen
  17.12.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  bas vas i ne kapiram

 21. #21
  Domaćin ben tara (avatar)
  Učlanjen
  22.02.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.846
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Citat Original postavio dudanac Pogledaj poruku
  bas vas i ne kapiram
  Dobro doša kolega dudanac. To je duel na višoj razini dva neistomišljenika

 22. #22
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Citat Original postavio monti7-krstas Pogledaj poruku
  Opet enciklopedijski sadržajan post a la Salvantis. Mnogima sam ođe pruža ruku. Tebi je danas sa posebnim zadovoljstvom pružam.
  Aha, a ti si valjda ovaj zombi sa desne strane

  Al' posto si junacina moraces mnogo da mi stisnes.......ruku (to u bg slengu )

 23. #23
  Domaćin ben tara (avatar)
  Učlanjen
  22.02.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.846
  Reputaciona moć
  148

  Podrazumevano Re: Koštunica pujda svoje pse

  Citat Original postavio Salvantis Pogledaj poruku
  Aha, a ti si valjda ovaj zombi sa desne strane

  Al' posto si junacina moraces mnogo da mi stisnes.......ruku (to u bg slengu )
  E sad si me naša.
  Piznajem. Neravnopravan bješe boj.

  Poražen sam i zato te zamoljavam da potpišeš kapitulaciju

Slične teme

 1. Kostunica.
  Autor GruberBG u forumu Politika
  Odgovora: 18
  Poslednja poruka: 18.12.2007., 19:06
 2. Sarkozi vs Koštunica
  Autor BG5 u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 07.05.2007., 14:17
 3. KOSTUNICA NA B92.....
  Autor inagadadavida u forumu Politika
  Odgovora: 50
  Poslednja poruka: 16.01.2007., 01:53
 4. Kostunica je...
  Autor Truman u forumu Politika
  Odgovora: 213
  Poslednja poruka: 13.06.2006., 17:46

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •